És Belegondolt valaki abba,hogy a vezérlést mivel oldotta meg??? Mert én nem látok szelepemeléshez nyomorudat,vagy lánckihajtást. Továbbá belülről vezetett vezérmü lánchoz a 38-as furathoz elég le van vágva a hütőborda.és kicsi a hely. Tehát nagy meló lenne a vezérlésnek a házat megoldani továbbá az olajzást. Komoly szakmai hozzáértés kell egy ilyent négyütemüsieni.Gyujtási időpont Mikor szív hol adja a szikrát stb......
Szóval Biztos Hogy Müködőképes a konstrukció? Ha igen Miért Nincs Rajt a gyujtókábel,Vagy Egy kipufogócsonk? Hogy legalább beröffenjen vagy ha müködött azok nélkül probálta a szerkesztője? Esetleg Miért Szerelte le?
hát igen, én is azt gondolom, napnyugta után rendkívűl kockázatos efféle fényforrásokkal útnak eredni, hiszen ezek az eszközök teljesen alkalmatlanok az éjjellátásra.
Van egy csepptankos 350-es jawam blokk nélkül,és a burkolatok is hiányoznak. Ami megvan: kerekek az összes szerelvénnyel. Kipufogók,váz,tank...hátsó sárvédő.első teló,hátsó teló... kb ennyi. ha valakinek kell,egyben is, és darabokban is vihető.Írj vagy hívj,megegyezünk. tel:06209813916 motorsokk@citromail.hu
Köszönöm a tanácsot, 75 wattos 634 dinamóm van, az bírja a 35/35-öt, de ez engem nemigazán elégít ki. :) Még nem mentem a Panelkával sötétben, de a Simsonon a 12V-os 35/35-ös egy katasztrófa volt, azon rettegtem, mikor ugrik elém egy nyúl, még 50-el ha előre látok sárgán 5 métert, talán csak-csak elég, de 80-90-nél...
3. a 634 karbija sokkal megbízhatóbb, nekem a 638 son is az van.
12 v gyustás direk jawara a Gotronic.ro találsz 53 euró de 12v generátor kell hozzá. Elvileg minden átrakható a 638 de deklit kell hozzá cserélni. azt hiszem 632 volt az aminek 634 bokkja volt és 638 elektronikája.
Nekem is van e-gyújtás egy panelkán, valóban jól szuperál,
hanem, én a gyári dinamós (45w) 360-hoz nem használtam 35/35-ös izzót, így is hajlamos volt döglődni a töltőrendszer az állandó lámpakényszer mellett, nálam a 25/25 wattnyi főfényszóró-terhelés éppen kiadta a dinamó végállását, különösen, ha a többi fogyasztó teljesítményét is belekalkuláljuk az összterhelésbe (állóhelyzeti fény, órapilács, hátsó szektor stb.)
Hidd el, hogy mindben van ilyen, viszont az az ábra meglehetősen furcsa. A munkapontállító-csavar a 20-as ábrán is szerepel, kompletten az automata mechanikáján, illetve még külön is 22-es jelzéssel, pedig ilyen a világon nincs, egyetlen egy található, ami bontható az automatáról. Egyébként az golyóbis alapesetben nem hullik ki az automatából, benne van, a csavar mögött, illetve a rudazat előtt
Sziasztok. Egy kb 8 éve leállított, 636-os Jawa eladó. Csak alkatrésznek jó, mert se papírja, se semmije. A krómjai kissé fényehagyottak, de javíthatóak, elvileg csak az első sárvédője nincs meg. Ha valakit érdekel a mélcím él.
Szia! Nekem a csepptankosban van, és szerintem mindbe kell, a pálca forog, a csavar nem, nem jó az, ha elkoptatják egymást pár év alatt...
Ada001: gyújtást némi gépmunkával át lehet szerkeszteni, csupán egy közbetét kell a forgórésznek, egy az állórésznek, meg egy a gyújtásdekni alá, ami picit széltében megtoldja a blokkot, hogy elférjen. Én már komolyan gondolkozom a vapén, 50 000 Ft-ért lenne házhoz postázva a jawamarkt-tól, ami ugyan elég drága, de ha azt nézed, előre a 35/35-ös 6v-os izzó helyett berakhatsz 60/55-ös H4-es +50%-os halogént, illetve hogy nem fog kelleni akku az indításhoz, és nem kell utánállítanod az életben többet soha (kivéve ha az ügyes gépműhelynek köszönhetően a két henger nem 180 fokban van...)
itt egy robbantott ábra a 634-es 6V-os kuplungról... a 21-es alkatrész lenne az a bizonyos 6.35-ös csapágygolyó?... 3 blokkot szedtem szét, de egyikben sincs ilyen... kell az bele, vagy csak a 12V-os példányokban használták?...
Esetleg lenne valakinek kezelési és szerelési könyve ehhez a típushoz?? Küldene valaki a mailemre?
Más, hogy a 638-as szivatókaros karbija felszerelhető a gyári túlfolyatós helyére? Valamint a 12v gyújtást át lehet ültetni a 6v helyére? A vape elég drága...
Bocs hogy beleszólok, csak pont most szívtam meg velük másodjára. 5 éve még kiváló minőségbe dolgoztak, most meg olyan cuccokat hoztam el tőlük, hogy egy sima rongyal végigtörölgettem a kormányom, és több helyen lepattogzott a króm! Arra gondoltam hogy biztos csak ezt az egyet baszták el, de a többi is közel ilyen szar volt!! Az egyik kipuf alkatrészemet meg benne hagyták pénteken a savba, és hétfő reggelre csak a fájó emlék maradt belőle...!
Egyszer már láttam egy ilyen blokkot,akkor valami fűnyíró henger és egyéb alkatrész került fel.Állítólag napi használatban van a gép.Ezt a blokkot amúgy mennyiért árulták?
Szevasztok.Idén én is csak annyit motoroztam eddíg hogy a felújítás óta,ami tavasszal történt,éppen ma értem el az 1000Km-ert!A megtett motorozások során egy rosz tapasztalat,hogy a kettest gyakran kidobja a gép.Nem tudom miért.Cseréltünk komplett kuplungot is,de ugyanaz.Nem gyakran csinálja,tehát nem minden egyes alkalommal.A kuplungkart mindíg haszállom,de arra gondoltam,lehet én bénázom el a válltást.Ezért azt tervezem,megpróbálom nem használni a kart,hátha úgy megszűnik a sebességből való kiugrás és motorfelbőgés!Szerintetek?
Hát ennyi esős hétvége után nem is csodálkozom rajta. Pont néztem a naptárat, júniusban és júliusban egyetlen hétvége sem volt olyan hogy nem esett valamelyik napján. hét közben persze volt jó idő de ha nem volt az ember szabadságon akkor max este bírt motorozni. Én sem mentem az enyémmel sokat, de elővettem néha. sebaj majd jövőre! :)
Kerestelek de nem láttalak csak JAWA-d volt a szokott helyen. Csak össze futunk már egyszer. A Hun utcán van egy autoszerelő műhely, ott dolgozom, egyszer ugordj már be.