Sziasztok! Van egy munkatársam, akinek a nevében írok, mert ő nincs ide regisztráva. Van egy 5 éves 206-osa, (HDI) aminek a motorjából sajátos kopogást hall, és nemrég vette, nem ismeri a szervízhátteret. Az lenne a kérdés, hogy hol van olyan megbízható 206 szervíz, ahol ezt meg tudnák nézni, mert néhány szervízról rosszakat hallott. Lehet motor is, és futómű is. Előre is köszönöm!
Nekem igaz nem benzinesem van, de úgy tudom a gyújtótrafó sokaknál okozott már hasonló problémát. Esetleg a 206 klub fórumán kérdezz rá, biztos szívesen segítenek: http://users.atw.hu/206fanclub/smf/
A hiba: Amíg megy a szivató, addig nincs is baj, és jár a motor, de amint eléri a megfelelő hőmérsékletet, elkezd kihagyogatni a motor, nem fulladozik, csak pukkogat, és motor is rángat, sőt a kocsiban ülve is érződik, kipufogónál egyértelműen hallható. Megnéztük a gyertyákat (5 hónapos 2 pólusú NGK) amik fehér színűek lettek (valamilyen üzemanyag ellátási hibára utal).
Mindez hirtelen jelentkezett, egy szelepszár szimering csere után (szelephézag jó, kompresszió, mindegyik hengerben 11.5). Régebbre visszatekintve, volt neki olyan baja, hogy menet közben leállt a motor, vagy mostanság éreztem rajta hogy erőtlenebb (kb egy 1.1-es motor teljesítményét adja le).
Eddig: cseréltünk rajta, hőmérséklet jeladó patront (gombát), lambda szondát, katalizátort, ma délelőtt kapott egy teszt MAP (szívócső vagy torok nyomásérzékelő szenzort=semmi változás),benzinszűrő csere is volt, anno az egyik befecskendező injektor lett kicserélve, alapjárati motor működik, gyertya csere is volt, de ugyanazt művelte.
Teljesen el vagyok keseredve, hogy mi a búbánat lehet vele. Több szerelővel is beszéltem: több variációt is felvázoltak, ami még ilyen hibát okozhat: 1. AC pumpa nyomásprobléma (esetleg tud-e valaki mérni????) 2. Gyújtótrafó meghibásodása 3. Computer hiba (mellesleg a computerben, nincs hibabejegyzés)
Ez valóban kimaradt a cserénél,de azóta már bekerült és ugyanúgy csinálja.Mikor a másik kulcsot használtam,akkor is csinálta.Mikor az első indításnál lefullad,akkor egy pillanatra lehet hallani valami halk búgásfélét,pontosabban nem tudom leírni,de elhallgat,utána pedig elindul másodszorra,mintha mi sem történt volna.
Ellenben ha valakinek kell ilyen új kulcsház P206-306-406 vagy P 207-307-407-hez akkor keressen nyugodtan, mert éppen van. És némi pénzért tudok szolgáltatni! :) zanotti@lajt.hu kereshettek nyugodtan! Megbeszéljük mi legyen az ára!
Gyanítom az immobilisert felejtetted el átrakni az újba!
Tehát: az eredeti kulcsban a szétcsavarozott oroszlános részt ha megfordítod, látni fogsz a jobb alsó sarkában egy kis feketés szürkés lapkát. Na ezt kipattintod ( alányúlsz )és átteszed az új kulcsházba. Természetesen az új kulcsházban megtalálod ugyanott a helyét ahol az eredetinek is van. Összecsavarozod, és már megy is a dolog!!!!
Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy mi lehet a hibája a 206 sw kocsimnak?A következő jelenséget tapasztalom, a napokban kezdte: első indításra többnyire nem indul.Van olyan,hogy rögtön elsőre sikerül,de nagyrészt csak második indításra,néha harmadszorra.Mikor ráadom az indítást,lefullad és napszaktól függetlenül,tehát nem csak a reggeli első indulásnál tapasztalom.Nem erőlködik,csak valahogy nem kapja el elsőre.A fateromnak volt hasonló problémája,neki egy renailt thalia verda van,annak a felső holtponti jeladó volt a bibi.Megpucoltál és onnantól ismét jó lett.Nálam vajon mi lehet a gond?Gyújtásprobléma vagy gyertya,esetleg más?Mondjuk új gyertyák vannak benne,mert májusban kicseréltettem,mikor volt olajcsere.Köszönöm előre is a segítséget.Ha valakinek ismerős,írja meg mi lehet a gond és mennyi a javítás vagy alkatrész.
Nem kellett újrakódolni,csupán a régiben bennmaradt egy kis lemezke,amit nem vettünk észre a chip cseréjénél és ami a jelet adja a kocsiban található számítógépnek.Ez alapján azonosítja a kulcsot.Miután ez is átkerült,voila az autó elindult.
Megyek az autós boltba, nekik van z alváz számhoz, vagy a gyártási évhez illeszkedő, pontos alkatrész jegyzékük. Talán ott kiderül. Majd írom, ha megtudok valamit, amit érdemes tudni.
Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy rendeltem a Peugeot 206 sw verdámhoz egy távirányító kulcs házat,mert a réginek benyomódott az egyik gombja.Állítólag tanításmentes,de az autó nem indul el vele.Az ajtók nyílnak és zárnak vele,de beindítani nem tudom.A másik kulccsal tökéletesen működik.Tudja valaki,hogy hogyan kell a kulcsot újrakódolni ennél a típúsnál?A segítséget előre is köszönöm.
Gondolom nem mindegyikbe van jeladó, a vezeték lehet a tükörfűtésé is. Persze ha fűtésed sincs, akkor nem marad más mint a hőmérő. Bár ha jól emlékszem négy szál vezetéket említettél, abból meg lehet kettő a jeledóé, kettő meg a fűtésé.
De a hőmérő adónak mégis csak kell lenni valahol? Gondolom csak a tükörben kell keresni, ott kellene annak lennie.
Úgy rémlik, (és ebben egyre biztosabb vagyok) hogy a műhelyben mikor megmutatták a leszerelt tükröt, vezetékek lógtak ki belőle. Álmomban sem gondoltam, hogy rákérdezzek, hogy azok mire jók, örültem, hogy nem került sokba.
Köszönöm szépen,akkor próbálkozom ezekkel tovább.Közben tegnap mégis találtam egy autóboltost,aki szintén tud rendelni,akár külön is,a komplett kar dugóval és lapát nélkül 4200 ft-ba kerül.Még egyszer köszi szépen!
Na megnéztem a friss árakat...: tartókar: 1970,-ft, dugó: 740,- ft, törlőlapát: 2510,- ft. Ezeket az árakat a peugeot gyári program hozza a mai árfolyam szerint!
A peugeot gyári szervíz programjában kerestem ki, és ott hozza külön alkatrészként. Még az árát is külön hozza, ( ha jól emlékszem 1980,- forint körül volt) úgyhogy kapható kell, hogy legyen, legfeljebb rendelésre. A kar gyári száma ( 6-os alk.): 6429 V8 , a kis dugóé a közepén ( 11-es alk.): 6422 44, és maga a törlőlapát ( 9-es alk.): 6426 P6.
A peugeot gyári szerviz programjából kerestem ki és külön kapható kell hogy legyen, mert még az árát is külön hozza. A kar ( a képen a 6-os ) gyári alkatrész száma: 6429 V8 . A középső kis dugóé (11-es alk.): 6422 44 , és maga a törlő lapát száma (9-es alk.) : 6426 P6. A többi árát nem néztem, de a kar ára valami 1980,- forint volt ha jól emlékszem. Bármelyik peugeot szalon meg kell, hogy tudja rendelni külön is a gyári szám alapján. Maga a motor valóban 32.000,-
Hát ez igen érdekes,mert eddig ezt senki nem mondta,hogy külön is lehet kapni a kart és a kis alkatrészt.Pedig elég sok autósboltban megfordultam már és a saját szememmel láttam,hogy a gép sem dobta ki nekik.Gondolom üzleti megfontolás lehet a dolog mögött,mert a komplettel nagyobbat kaszálhatnak,a paraszt meg úgysem ért hozzá.Kérlek küldj egy címet,linket telefont vagy bármilyen infót,hogy hol tudom ezeket az alkatrészeket külön is megvásárolni.Köszönöm előre is a fáradozásod.