A kadarkúti tanárom pedig komplett széjjelfagyott MIA- blokkot hegesztett úgy, hogy raktak egy tábortüzet az udvaron, amikor már szép piros volt benne a segédkerettel összefogatott blokk, akkor szépen összehegesztgették... aztán a tűz hamujában szépen kihűlt... aztán összerakták a motort, és tán azóta is megy...
Nem-nem... Ennek az oldalfala lett girbegurba... Teherviselő elem, ami a 400-600 kilós vibromotort tartja. Ha nem vibrogép lenne, nem lenne gond. Így viszont rövid távon szétverné magát.
...neked is kell hogy legyenek fizetés előtti gallér-elszűkült időszakok... azok mindenkinek vannak.... Ha a magad ura vagy, az csak azt jelenti ebből a szempontból, hogy nem haragudhatsz a tehetetlen főnöki bandára....
Nemnem... a hátsó tengelyen elmegy a ballonos kerék, de az elsőn a fékhengerekbe beleérnek a bumbardó gumik... Én láttam már egy ilyesmi átalakított 344- est, annak a sárvédői is le lettek abriktolva, meg a fékhengerei is, de az első féltengelycsuklók lehet hogy túlterhelődtek a széles gumik nagyobb kapaszkodófelületeitől...
Egyreinkább idevalósinak tartalak Gyöszörünk... Holnap pedig össztrafópálcás megemlegetést tartunk a fájós hátadról szóló ortopédorvosi vizsgálat jó és mihamarabbi rendeződéséért... Imádkozást nem merek ígérni, mert én egy hitetlenvallástalanfarizeuskutya vagyok(drága nagyanyám meghatározása szerint), de a jókívánságok időnkénti elmormolása is lehet jó hatású...
...valami hétvégi időpont lenne az ideális... csak legyenmááá tizedike, mert erőssen meg van mazzagolva a kétkezem így üres kasszával.... Azt mondja a főnököm, hogy esik mint a "lódereka"... holnap kellene vendégségbe mennem, mert ezt az időt nevezik parasztünnepnek.. ilyenkor nincsen mit tenni odakint...
Galantosunkról nem tudok... de Lacman csuda dolgokkal találkozik a MÉH-telepen... amióta Mercit bontott nekem, azóta énszerintem már semmi se lehetetlen....
Akkor ezért sikerülhetett nekem egyszer a krossz etzben az elgörbült kapcsolóvillát visszahajlítani és a 2 milis kopást felhegeszteni majd mérnöki módra kisflexxel visszaköszörülni? Mert vettem én bele utángyártott kapcsolóvillát, de az enyém jobb lett mert azzal működött :D
Kidobálta a 3ast és elgörbítte meg lekoptatta a villát és meg is kékült. Persze a 3as fogaskerékpárban is meg kellett javítani a kapcsolókörmöket kisvisítóval :))) Igazából én se akartam elhinni, hogy azon az alkatrészen fogott a trafópálcám. De bírta mert utána is kapta az ívet rendesen :)
Jóestét elveszett "gyerek" ! Igen jól esett a hátbaveregetés,igyekeztem is helytállni ! / Azért a féltálca süti simán elérzékenyített...! / Ha úgy gondolod személyesen eljössz a portékáért,majd valami nagyon praktice becsomagoljuk,hogy könnyen tudd cipelni.../ Mikor jössz ? :-)
Nyunyukaaa... tudom hogy ittkörül vagy valahol... ugyehogy az öntöttacél az nem repedezik vissza... Az öntöttvas, az egy xar... mármint hegesztés szempontjából egy xar... de az öntöttacél, az ugyanolyan hegeszthető anyag, mint a laposvas....
Emlékeztek a szitára, amit említettem a napokban, hogy elfelejtették rendesen lehegeszteni horganyzás előtt? Na elkészült a második horganyzás. A kétszeri forró fürdő viszont úgy összerántotta, hogy egy méteres mérőlécet rádobva, több, mint egy centis huplik vannak benne. :-( Ebből is "murafém" lesz... Durva dolgokat tud csinálni egy 8-as lemez egy kis meleg hatására.
Villáskulcsról jut eszembe... gessztenye... egy huszonhetes kulcsnyílású villáskulcspótlékot szeretnék kérni lemezből - ha nem pazarlása ez a baráti tőkének... Ahogyan jöttünk hazafelé az erdőszakkörről, Édesanyám megállíttatta a szerelvényt, hogy talált egy elvesztett villáskulcsot (egy tizennyolc-tizenkilences lett), és sajnálkozott, hogy nem "gázkulcs" lett... Ígértem neki egyet...
Lehet, hogy ráragadna a varrat, de hogy körberepedezne a hegesztés mellett, az is tuti. Nincs hozzá eszközöm, amivel rendesen fel lehetne hevíteni hegesztés előtt.
...ideért hozzánk is az az eső...holnap nem valószínű az erdőszakkör... Eddíg ott feküdtem a konyhai kályha mellett a három konyhai sámlin... a gyerekeknek meg ment a diafilmvetítés... vidám egy óra volt...