Üdv Nem rég vettem egy 96-os 1.9D partnert nem klímás és olyan gondom van vele hogy esős idő után dohos szag van az autóban,. be ázás nyomátt nem látom Volt valakinek hasonló gondja?
A Peugeot gyenge pontja a kuplung.Hiába cseréltek bowdent stb.amíg a szerkezet kemény úgyis kinyírja ezeket.Csak VALEO szettet használjatok,mert a Sachs és a LUK is túl kemény lesz idővel...A gagyit meg kerüljétek,mert a kinyomócsapágy úgyse bír sokat!150-200ezer.
Nekem is lenne egy kérdésem. Van egy 2005-ös Parner HDI-m 2.0-s motorral Nincs benne klíma,de mostanában párásodik a szélvédő belülről. Azon gondolkodtam,vajon klíma nélküli autóban is lehet e pollenszűrő és ha igen,akkor merre találhatom?
Szia tocsamicsi! Nekem is volt ilyen problémám. Volt hogy bent ragadt a kuplung pedál és lábbal kellett kihúzni hogy kapcsoljon...illetve oldjon. Én is megijedtem hogy szerkezet,de bovdenes volt. Ugyanis ez egy racsnis megoldás és olykor korrodálódik,koszolódik. 5-10 ezerből kijön a csere...a szerkezettel ellentétben,ami nem tudom mennyi lehet. Szerintem nézesd meg másik szerelővel is mielőtt döntesz. Üdv:
Szia! Nekem is volt ilyen problémám. Volt hogy bent ragadt a kuplung pedál és lábbal kellett kihúzni hogy kapcsoljon...illetve oldjon. Én is megijedtem hogy szerkezet,de bovdenes volt. Ugyanis ez egy racsnis megoldás és olykor korrodálódik,koszolódik. 5-10 ezerből kijön a csere...a szerkezettel ellentétben,ami nem tudom mennyi lehet. Szerintem nézesd meg másik szerelővel is mielőtt döntesz. Üdv:
Nem hiszem, hogy én vagyok a bunkó, szerintem az a bunkó, ako azt hiszi, hogy jobban ért valamihez, mit más évekig tanul és gyakorol.
Még egy kiegészítés: nem vagyok autószerelő, egyszerűen csak ugyanígy jártam a saját autómmal és ott voltam, amikor a szerelő cserélte és figyeltem. Azóta tudom, hogy, ha meg akar vágni egy szerelő, akkor valami kis elektromos hibát idéz elő egy csatlakozó megmozdításával és javítja meg egy valag pénzért, nem pedig a kuplungot cserélgeti.
Nem tudom, hogy a következő hozzászólót is lebunkózod? Mert ő is azt mondta, hogy valóban lehet baj a szerelőd által jelzett.
Nekem volt egy 405-ös Peugeot-om, azzal jártam igy kétszeri bowdenszakadást éltem meg veleMiután kicserélték a kuplungszerkezetet olyan lett a kuplung mint a vaj, könnyü és puha. Előtte észre sem vettem milyen nehéz volt, egyszerüen hozzászoktam. Az első lenyomáskor majdnem kirugtam az autó alját. Tehát a kuplung idővel nehézzé válik, pedig kiszereléskor kitünő állapotunak! látszott!
Ha esetleg van valaki aki kevésbé bekorlátolt mint az előző hozzászólóm (iq bajnok autó szerelő hozzászóló), akkor az legyen szíves és írjon akár privátba is. tocsamicsi@citromail.hu
valóban igaza van a szerelődnek. Nem véletlenül szakadt el az előző kötél sem, keményedik a szerkezet rugója, nagyobb erőt feltesz ki a pedálra.
A hang lehet a kinyomócsapágy hangja a nyelestengelyen, ahogy csúszik. De adhat az is hangot, illetve rághat, amikor a rugóerő ellen dolgozik a csapágy.
Ha már szér van szedve, akkor nem csak szerkezetet cserélnék, hanem szettet, valamint hátsó és féltengely szimmeringeket is.
És még egy megjegyzés: "A szerelő állítja, hogy kuplung szerkezetet kell cserélni, de én kétlem."
Ezek szerint te is szerelő vagy? Ezt tanultad évekig? Ezt csináltad éveken át? Hullott az arcodba más autójának az aljáról a lósz.r?
Elhiheted, hogy a szerelőd nem szivatásból mondta ezt, nem olyan könnyű és jó munka megkuplungozni ezt a modelt, hogy ezen nyerészkedjen.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Egy 2003-as Partnerem van 2.0 HDI 175.000 km-rel. Olyan problémán van,hogy mikor benyomon a kuplungot, a kuplunk nem simán megy be hanem enyhe recsegő hangot ad, mint a rozsdás ajtó, lábbal is érezni az akadást. A recsegő hang a pedál és bóvden környékéről jön és van néha egy nagyon halk koppanás a kuplung tárcsában. A kumplung nem csúszik, nem kinyomócsapágyas, legalábbis szerintem mert hangra normális minden. A bóvdent tavaly szakadás miatt kicserélték. A szerelő állítja, hogy kuplung szerkezetet kell cserélni, de én kétlem. Valami tippje,tapasztalata nem lenne valakinek? Sokat segítene!
Sok mindent nem tudsz csinálni a fogyasztásával. Ha a levegőszűrő tiszta, az üzemanyag nem gagyi, akkor egy jó szerelőt kell keresni, akinek van Peugeot diagnosztokai programja és tudja is, hogy mit lát a képernyőn. Ő tud csinálni paraméterek mérését (légtömegmérő, porlasztó, stb), ott még kibukhat ez/az.
Egyébként, amig nem világít a diag lámpa, nem füstöl, addig nem sok mindent lehet vele tenni.
Kevés tapasztalatom van még Peugeot Partnerral, ezért kérem a márkában tapasztalt autóstársaim véleményét:
Peugeot Partner 2.0 HDI-nél (2001) fogyasztása 7,8 l, 80%-ban autópályán járok 130-cal és általában bekapcsolt klímával?
Mielőtt idejöttem, átnéztem a Népítéletet, ott volt, akinél szintén 8 l körül fogyasztott autópályán, de volt, akinél jóval kevesebbet, viszont nem részletezte a menetkörülményeket.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy normál fogyasztásnak számít-e ilyen körülmények között, és keressem a hibát a lábamban, vagy keressem a hibát az autóban?
Peugeot Partner Tepee-hez keresnék hátsó lökhárító tartót, balost. (Erre fekszik fel a lámpa is, 2009-es) Már lassan minden bontót végighívtam, sehol sincs. :( Kérlek, ha valakinek lenne, írjon itt vagy a dora.kovac.90@gmail.com -ra és megegyezünk! :)
Nekem is van egy kis aranyos Peugeot Partner-em, de sajna egy hete nagyon kopog az elejében valami( a futómű környékén). Van tippetek hogy mi lehet az? A megtett Km közel van a 150e-hez.
1.4-es partner motorját szedjük szét,belemegy a motorolajba a víz.Csodálkozva látjuk hogy hüvelyes motor.Nem ismerjük a típust,de gondolom a hüvely alján van gumigyűrű,ami tömít.Lehet hozzá kapni?
Peugeot patner 1.9D Motorcsere után letiltott az indításgátló, mit csináljak?Vagy ki lehetne kötni valahol? Két autóból csinálok egyet és ez most nagyon paffra tett.
Van egy novemberi Partner Tepee-m, és pollenszűrőt szerettem volna benne cserélni. A könyvében azt írják, hogy a kesztyűtartó kivétele után tudjuk cserélni. Én kivettem, de ott sehol nincs pollenszűrő.
Partnerom van(1.4i,99évjárat,5 fős) 3éve,és nagyon gyűlölöm.Hosszú távra nem ajánlom senkinek,mert nem bírja a Km-eket.Amiért még meg tarottam az azért van,mert naon tágas,és mégis 6liter a fogyasztása.Esetleg ha érdekel valakit eladó.
Két hete van egy Peugeot Partner Freeway 1.6-os szgk-m. Eddig teljesen klasszul működik, 2005-ös. Kötelező dolgok megcsinálása után, egy vezérműszíj csere vár még rá és gömbfejcsere. A hozzáértő elmondása alapján, ezek után semmi gondom nem lesz az autóval. Mindez tüzetes átnézés után. 90.000 km van az autóban. Relatíve sok, de nem érezni belőle semmit. Meg egy autóval inkább menjenek, mint ne.
Első nemzetközi Honda és Peugeot találkozót! Helyszín: Kunmadaras 2006.04.22.
A találkozón tervezünk gyorsulást időméréssel: megválasztjuk a nap 3 leggyorsabb autóját autó szépség verseny: legszebb, legcsúnyább, legöregebb autó - kategóriánként díjazás, értékes nyereményekkel Tesztvezetés, sok meglepetés autóval egész nap zene, büfé, gumifüstölés, sétarepülés Este záróbuli a hangárban lézershow-val, grillsütéssel és egyébb meglepetés programok A gyermekeknek lesz ugráló vár és homokozó!!!
A jegyár autónként 5000 Ft/ 20Euro /AUTÓ Elő vételben 4000 Ft/ 16Euro /AUTÓ (a jegy ára tartalmaz egy tombolát és gumiszerelést)
Más autóval is be lehet jönni, de gyorsulni nem lehet!!!
Akik nem ismerik a pályát, nekik egy rövid leírás róla: hossza: kb.2500m szélessége: kb.70m felülete: beton
Jegyet elő vételben az info@peugeot306klub.hu E-Mail címen lehet rendelni és a reptér be járatánál lehet át venni!
Amit tartalmaznia kell az E-mailnak: Teljes neved Nick neved Autó Típusa (pl. Peugeot 306 1.6) Rendszámod E-Mail címed Telefon számod
A regisztrálásodról fogsz vissza kapni egy levelet, hogy meg kaptuk és regisztrációdat el fogatuk!
Szponzorok: H.Dr. Bt M&M Honda márkakereskedés és szervíz K&K Racing Team. Speciál Cargo Kft Kuninwest Kft BDP Team ..
Hí. Állítólag a PEUGEOT és a MERCEDES gyártott először dízel motorokat. Ezáltal ők a legtapasztaltabbak ezen a téren. És állítólag a HDI motorok nagyonjók. Ha valamikor cserélem az 1.6í 110 Le benzines PARTNEREM, akkor vegyek HDI-t vagy nem!?
A haverom számítógépéről írok, Nekem nincs, de megosztom tapasztalataimat.
Partner 2.0 HDI hibái voltak Nekem.40.000 e Km-nél 2 db alsógömbfej csere 28.e Ft/db 44.000-nél 1,5 éves korában aku csere 17.e Ft, 53.000 km-nél leszakadt az ékszíj tárcsa 54.e Ft. 56.000 km-nél levegő mennyiségmérő csere 27.e Ft-ért.82.000 Km-nél üzemanyag szívattyú csere 47.e Ft-ért, félévente légkondi feltöltés valahol elszívárog nem találjuk hol.Szerencsére Peugeot szervízben dolgozom (szerelő).Ezen kívül más baja nem volt 103.000 km van most bent.Tapasztalatom szerint 1.6-os benzinesnek a szokásos kopásokon kívül nincs baja (fék).