Keresés

Részletes keresés

BitterSweetSymphony Creative Commons License 2010.08.31 0 0 213

Olvasd már el még egyszer, amit írtam, ki is emeltem, h vitathatatlan a tehetsége. Viszont számomra nem szimpatikus, nem szerethető ember, engedtessék ez meg nekem. Nem azért, mert legyőzte Szabó Esztit, hanem pont fordítva: azért nem lettem a fanja, mert nem szimpi.

 

Nagyképűség: az, h vki szimpi e vagy sem,  vagy nagyképű e vagy sem, az egy összbenyomás. Nem matematikai képlet, és nem lehet lekockázni. Azért érdekes, h többen gondoljuk így, és nem csak itt. És van olyan előadó, akivel kapcsolatban ez soha fel sem merül...Te meg máshogy gondolod. Ennyi. Próbáld meg elfogadni, h a világ másik fele máshogy látja. Nemtom ez miért gond...

 

Mellesleg (!tök függetlenül Magditól!) sokszor nem értek egyet a zsűrivel. Néha olyanokat sztárolnak, akik középszerűek, vagy lényegesen rosszabbak, mint mások. Marketing szempontok alapján. Vagy utasításra, vagy tudomisén. Ld. pl Mega 4-ben Király Viktor, Karcsika. Vagy csak nem hallják, h hamis. Mert élőben nem lehet annyira hallani, tv-ben meg igen. Tudom, mert voltam élő Mega felvételen, ég és föld a különbség. Élőben nagyon sok mindent elnyom a basszus, a zenekar, a közönség, a feeling. Tv-ben nézve sokkal jobban kijönnek a hibák. Ezt Pierrot is mondta egyszer, amikor beteg lett és otthonról kellett néznie.

 

Egyébként ez az X-Faktorra is áll...ha itthonról nézték volna, tán nem álltak volna fel egyik-másiknál...

Előzmény: Bogyó 2 (206)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.31 0 1 212
Nekem meg Eszti is nagyon tetszett, főleg az elején a Creedence-dal.
Megvettem (illetve kaptam) a lemezét is és jobb, egységesebb, jól összeszerkesztett lemez.
S nem mondanám azt, hogy seholsincs Magdihoz hangban. Eszti inkább nem olyan sokoldalú, nem tud olyan mélyen felkavaró lenni. Magdi lemeze korántsem olyan jól áll egybe, sok a gyengus dal, a második lemez azért már jobb, de még az se igazán. Ha viszont valami jó, az üt.
Eszti lemezén van egy dal, ahol Kontorral énekel. Kontornak sincs rossz hangja, de érezhetően megvannak a korlátai, csak énekesként nem hiszem, hogy megélne. Amikor utána belép Eszti könnyedén, lazán mint egy díva, na ott érezni, hogy nagyon is jó hanggal áldotta meg a természet, van hangterjedelme, plusz az az érdekes hangszín. Nem szükséges egyébként a karrierjében a sokoldalúság, nagyon is volna helye a saját stílusával a piacon.
Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.31 0 0 211
"Nos, a May it be szerintem se volt jó tőle, nekem csalódás volt egyértelműen, hiába ünnepelték. Abba beletört a bicskája, de legalább próbálkozik. Pl a Kapcsolat koncerten se énekli jól a Queen-dalokat, elfáradt a hangja, de képes rá. A May it be viszont annyira Enyá-é, azé a sajátos énekstílusé, amit nem lehet utánozni,"

Nem akarom elvitatni a tehetségét se meg a hatását se, nagyon jó Rúzsa Magdi, csak nekem nem volt annyira szimpatikus, ez nem az ő sara. Én Szabó Esztit bírtam, de az csak azért volt, mert más típusú ember, hangban sehol se Magdihoz, sőt, valójában szerintem előadásban sem... De akkor is, az olyan típusú intellektus rám jobban hat.
Előzmény: Bogyó 2 (207)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 210
Ja, a forrás:

http://www.bodo-training.hu/magyar/karizma.htm
Előzmény: Bogyó 2 (209)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 209
Ne ragadd ki a szövegkörnyezetből, idézd pontosan!
Ha valaki tud hatni a tömegekre, befolyásolni képes őket, ezt kellett volna kiemelned, mert ez is ott volt!. Ez nyilván együtt jár valamilyen szinten a tehetséggel, a népszerűséggel, az hogy népszerűtlen karizmatikus fogalmi ellentmondás.

Hirtelen szétnézve:

"Pozitív kisugárzás, meggyőzőerő és sponteneitás - irigyelt tulajdonságok, amelyekkel úgy tűnik csak kevés ember rendelkezik. Ha találkozunk velük azt mondjuk, hogy szerencsések, így születtek, van bennük valami megfoghatatlan, valami, amire mindenki odafigyel. Keressük társaságukat, közelükben jól érezzük magunkat, sikeresek, őket nevezzük karizmatikus személyiségnek.
A karizma görög eredetű kifejezést még ma is sokan természet felettinek fordítják, valószínűleg hatása miatt. Mi úgy érezzük, hogy a karizma nem természet feletti, hanem ellenkezőleg, természet adta tulajdonsága minden embernek. Elevennek, spontánnak, életerősnek születtünk, és környezetünk ezt vissza is igazolta, hiszen ekkor megkülönböztetett módon figyeltek ránk."

Tehát a sikeres, népszerű fogalmak nagyon is részei ennek.
Remélem te nem a teológiai értelmezést vártad tőlem.
Előzmény: Pandus (208)
Pandus Creative Commons License 2010.08.31 0 0 208
karizmán azt értjük, hogy ha valaki ..., népszerűvé tud válni. Egyáltalán nem.
Előzmény: Bogyó 2 (205)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 207
Nos, a May it be szerintem se volt jó tőle, nekem csalódás volt egyértelműen, hiába ünnepelték. Abba beletört a bicskája, de legalább próbálkozik. Pl a Kapcsolat koncerten se énekli jól a Queen-dalokat, elfáradt a hangja, de képes rá. A May it be viszont annyira Enyá-é, azé a sajátos énekstílusé, amit nem lehet utánozni, neki se ment, van is olyan érzésem, hogy ráerőltették, mivel azóta se hallottam tőle máshol.
Annak ellenére, hogy nagy híve vagyok, azt hiszem reálisan ítélem meg, mert érdekes módon vannak olyan produkciói, kifejezetten népszerűek, amelyek nekem nem tetszenek.
Egyáltalán nem tetszik a Máté Péter dal se, hiába ment sokat a rádióban, volt, hogy elkapcsoltam. Inkább a Bring on the night-ot adták volna tőle, mert abban nem nagyon van hiba, nekem sokkal jobb mint az előző kettő.
Ez a jammelés az ami igazi zene.Igaz, a Máté számot eredetiben se szeretem igazán.
Persze hozzátett a zongorista is sokat a feldolgozással (nem tudom a feldolgozást vették-e valahonnan vagy ők találták ki, de nagyon jó és más mint az eredeti) de a tömegek sajnos nem hallgatnak Police-t.
Előzmény: Törölt nick (199)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.31 -1 0 206
A zsűri nem véletlenül tett alá. Vita se volt róla köztük.
De a nagyképűséget szeretném ha alátámasztanád valami indokkal.
Mitől volt nagyképűbb mint Angéla vagy Szabó Eszti?
Olyan érzésem van, hogy csak savanyú a szőlő.

Előzmény: BitterSweetSymphony (194)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.31 -1 0 205
Igen, csak a te állításodnak ellentmond, hogy Magdi nyerte meg a versenyt, Magdinak fogynak a lemezei, Magdi ad négy év után is telt házas koncerteket. Ez pedig nem vélemény, hanem tény.
Mert ugye karizmán azt értjük, hogy ha valaki képes befolyásolni, hatni a tömegekre, népszerűvé tud válni.
A sikerei egyesekben persze irigységet keltettek, főleg az ellendrukkerekben, általában valamely versenyzőtársának a hívei szokták leszólni.
Előzmény: Pandus (196)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2010.08.31 0 0 204

Ez is cool!:-) De megint nem tudok szabadulni a gondolattól, h ez egy eljátszott jelenet.

Viszont mindentől függetlenül, ennek a csajnak egész jó hangja van. Ha az ember becsukja a szemét, és nem hallgatja meg az előtte-utána szövegelést, akár tovább is lehetne engedni:-).

Előzmény: Aminah (203)
Aminah Creative Commons License 2010.08.31 0 0 203
Odaát is mindig van miből összevágni a botrányos részt....:-)egy kis locsolkodás...:-)
(ez volt az utolsó, ígérem :o))
Pandus Creative Commons License 2010.08.31 0 0 202
köszi, meghallgattam (félig), mert ez annyira nem az én műfajom, hogy tényleg fájt. Ám a hiba az én vevőrendszeremben van, Félix egy zseni, nagy rajongója voltam korábban.
Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.31 0 0 201
Igen, volt közös előadásuk.
http://www.youtube.com/watch?v=VAeYt-swWG0
Nagyon szeretem.
Előzmény: Pandus (200)
Pandus Creative Commons License 2010.08.31 0 0 200

elütöttem egy betüt, bocs!

igen, teljesen más az eredeti, nekem mindkettő tetszik. vki itt Lajkó Félixről is írt,  volt közös daluk? erről nem tudok.

Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.31 0 1 199
Ha már Magdit fikázzuk, elmondom, hogy az Enya dal viszoont botrányos volt tőle... : ))) Az volt az érzésem, hogy csak hangokat énekel egymás után, zéró kapcsolattal. Meg nekem az Ederlezivel se jött be annyira, mert az "eredeti" ederlezit (a Cigányok idejéből), ami teljesen másféle üzenetű, nagyon szeretem, és azokat a "hangokat" is, akik éneklik. Egyáltalán nem "fényes" hangok, teljesen más hatás, mint a Magdi verziója.
Előzmény: BitterSweetSymphony (194)
Pandus Creative Commons License 2010.08.31 0 0 198
már megint veled értek egyet! Pont így gondolom én is. Az Egerlezi tetszett tőle, és ezzel vége is.
Előzmény: BitterSweetSymphony (194)
Pandus Creative Commons License 2010.08.31 0 0 197
semennyire se off - l. a topik címét
Előzmény: Aminah (195)
Pandus Creative Commons License 2010.08.31 0 0 196
azt irtad. h Angélában nincs meg az a karizma, ami Magdiban igen. Én meg pont fordítva gondolom. ennyi.
Előzmény: Bogyó 2 (188)
Aminah Creative Commons License 2010.08.31 0 0 195
Az idei America's Got Talent-ben is vannak nagyon jók. (bocs, nem tudom, ez mennyire off itt)


Alice Tan Ridley
Prince Poppycock
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2010.08.31 0 1 194

Azért ilyet nem mondanék, h Magdiban semmi sincs meg.

Nyilvánvalóan kva jó hangja van, ezt tagadni kár.

 

Viszont van, amiben egyetértek veled: Magdi nekem is ellenszenves. Azért nem is drukkoltam neki a Mega3-ban. Én sem látok alázatot,  nagyképű, mindig is az volt. Persze a zsűri is alátett ennek. Szóval valahogy egyáltalán nem szerethető személyiség sztem sem és sokan osztják ezt a véleményt is...

Viszont tehetséges, azt meg kell adni.

Persze személy szerint nem rajongok a hangszínéért, néha jó, de néhány dalnál, magasságnál kifejezetten kellemetlen hallgatni, de ez már ízlés kérdése.

Előzmény: Pandus (176)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2010.08.31 0 0 193
Na erre már szavak sincsenek...kész:-))
Előzmény: Aminah (185)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2010.08.31 0 0 192

Aztakva! Kisípolódott a fülem:-))

Ilyenkor mindig arra gondolok, h ezek színészek, akiket megfizetnek.

Előzmény: Aminah (182)
Aminah Creative Commons License 2010.08.31 0 0 191
Imádom ezt a kölyköt! :-)

Miért néznek hülyének? Én sem értem :-)))) Be szokták linkelni az eredeti Ring of fire-t, hogy ugyan már, ne vicceljek, hol van ez attól...

Ami a tinilány sms-ek, a külső és a háttérsztori jelentőségét illeti az ilyen tehetségkutatókon, szerintem mindennél beszédesebb, ha megnézzük, ki nyert ezen a döntőn...
Előzmény: Bogyó 2 (190)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 190
Na, de miért néznek hülyének? Adam Lambert kurva jó volt, s ő szintén olyan volt, aki előtt a zsűri hason csúszott, bizony még Cowell is.
Én nem láttam minden részt amit énekelt, de az animaxon most megy az az évad, majd nézegetem itt a megasztár-X-factor mellett azt is. Fel is hoztam a topicot.

Nekem egyébként rohadtul tetszett ez is! Eredetinek is mondták, bár nekem nagyon James Brown-os volt, de akkor is jó!
Előzmény: Aminah (186)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.30 0 0 189
Jézusom! Ez nagyon durva!
Előzmény: Aminah (185)
Bogyó 2 Creative Commons License 2010.08.30 0 0 188
"sztem Magdiban semmi sincs meg"

Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Miért volt vajon tök egyértelmű az elejétől, hogy ő nyer? (Összeesküvés-elméleteket kéretik mellőzni, nem volt rájuk szükség)
Ismerőseim közül is sokan szeretik. Én pl. azért, mert lenyűgözött, hogy egy lány AC/DC-t énekel. Erősen, dögösen. Ilyet nem láttam azelőtt.Minden zene nélkül a válogatón. Aki szerint ez ott nem hang, az süket. Itt, ahol a zsűri egyből leborult előtte.
S azóta is Guns and Rosest, Queent. Ki énekelt nálunk ilyesmit? Még férfiak se nagyon. A zsűriben se volt vita egy pillanatig se róla, később is hason csúsztak előtte, nem véletlenül, meg lehet a kommenteket hallgatni, s sokan gondoljuk így.
A lemezei fogynak. Fellépései vannak azóta is, az egyik legkeresettebb előadó máig. S aztán sorba az Abba, az Ederlezi, a Rocky Horror Picture-s dal, a Sting szám, mind más műfaj, s mindet hozta egy hihetetlen hangi adottsággal, - ami nem jelent tökéletes éneket,- s emellett még egy jó előadói készséggel.

Persze, 900 ezerért lép fel. Csak azt is tedd hozzá, hogy komplett zenekarral osztozik a pénzen, két néha három gitáros, dobos, billentyűs, és egy -másfél óra egy igényes helyen. Míg mondjuk a többi "nagy" sztár egyedül kér 3-400-at egy félórás gagyi félplayback-ért falunapon. Ha jól emlékszem a Szinetár-Bereczky páros félórája 5-600 ezer, persze ketten vannak.
S teszi mindezt azért, mert ő nem két év alatt akarja összehaknizni az országot mint Gáspár Laci, aki egy éjszaka néha 3-4 helyen is fellépett. Nem zenekarral, hidd el.
Tehát a dolgok mögé kell látni, nem kell mindent elhinni Korda Gyuri bácsinak, aki kiátkozta Magdit a milliós gázsi miatt. Nyilván ezt kevesebben is fizetik meg.
Én voltam 2006-ban egy még playback-es koncertjén, de azóta nincs ilyen. Tavasszal voltam egy zenekaroson, nagyon jó volt, teltház volt egy megyeszékhely műv. házában. Egy interjúban mondta, hogy nem akar hamar kiégni, megunni a saját dalait, inkább kevesebb minőséget akar, nem a mennyiségre megy. A komplett zenekarnak viszont nyilván más a tarifája egy élvonalbeli előadónál.
Ő egy nagyon hamar felnőtt, koravén gondolkodású valaki, aki nagyon céltudatosan, s nagyon okosan kihasználva az előnyeit nyerte meg a versenyt, s már akkor elkezdett tovább látni. Okosan lerázta magáról a segítőket, összeszedett egy saját zenekart, formálja az arculatát, nincs könnyű dolga, de egyelőre jól állja a strapát. Nagyon hamar kinőtt a tinibálvány-imidzsből, dalai a 30-as, 40-es korosztálynak szólnak inkább, amely persze fizetőképesebb is, de nyilván jobban is igényli az igényesebb, elgondolkodtatóbb zenéket. Ezt megvalósítania nem sikerül neki tökéletesen, egyik lemeze se lett még igazán jó, s kibújik belőle még a nem értelmiségi családban felnőtt vadóc-lány, de próbálkozik, s felnő közben, érik, csiszolódik. Jó irányba halad. Ő olyan, akinek sok esélyt adnak az emberek. Nagyon okosan beszélgetett nemrég a Zárórában is Veiszer Alindával.
Szóval, nem kell szeretni, de a tehetségét kétségbe vonni oktalanság.

Nem elismerni, igen így akartam írni.
Előzmény: Pandus (176)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 187
Ezen még a gyerekeim is röhögtek.
Előzmény: Törölt nick (180)
Aminah Creative Commons License 2010.08.30 0 0 186
Ezért általában hülyének szoktak nézni, de a legnagyobb kedvencem Ő volt ezzel a dallal
Aminah Creative Commons License 2010.08.30 0 0 185
Előzmény: Törölt nick (184)
Aminah Creative Commons License 2010.08.30 0 0 183
"Én a "ha volna még egy percem helyrehozni"ért vagyok odáig tőle, a megából."
Az is teccett nagyon :-)
Előzmény: Törölt nick (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!