Sziasztok! Ismerősöm vectrája olyat produkál, hogy gyújtás nélkül az összes index világít folyamatosan. Meg néha álló helyzetben bevillog. Ha a gyújtás rajta van tökéletesen működik. Mi lehet a baj ebben kérnék segítséget.
Na azért a renyó megán se piskóta... továbbra is fenn tartom, hogy a renyó dci motorjai magyarországi üzemanyaggal 1 rakás szarok. a renault senic, megane, thalia, kango, vivaro (meg a vivaro renaultba) mind dci motorosok voltak és a porlasztók cseréje, az alattuk lévő tömítés mellett kifújás majd a porlasztó kiszedése tömítés cseréje szinte rutin már benn. a nagynyomású szivattyú cseréje sem ismeretlen. Van aki a 2éves vivaroval jött, hoyg nem megy és ők tényleg csak kúton tankolnak nem kannáznak és mégis cserélni kellett 1 porlasztót cirka 130ért... ezek után ne mondja senki, hogy szarok az opelek. van olyan 1.7 b veki amit kannából tankolnak amióta ismerjük a tagot. és a legnagyobb baj, hogy olajcserénél a gázolaj szűrőt is cseréljük
A b veki bütyköléssel nincs bajom. Szeretem csinálni a saját autómat. Legalább nem unatkozok. De 1 iylen sz@rság úgy feltud idegelni. 2 motorom is ez miatt látta kárát. 1x hagytak csak cserben utána ment a következő gazdához... Pedig mindig babusgattam meg vigyáztam rájuk.
kiszedtem az összes csavart felemeltem szépen és kiszedtem a kézifék kart és behúztama bowdent. szopjon le a cofle... a németek kitalálták frankón. ott letekerhető az a T alak és így le lehet tolni. meg is csináltatom azt a bowdent kövi cserénél úgy b@szom ki ezt a szart belőle mint a huzat...
Csipázom azt a fórumot :D Láttalak már arrafelé :P:D
Én eddig is szerettem az ótómatát. Anyám '88-ban lerakva a jogsit, azután ótómata golfja lett. A jogsivizsga előtt nem vezetett autót soha, ezért amit a vizsgán megtanult 3 hónap alatt, azt nem volt nehéz kiverni a fejéből 1 év alatt, ezért nem tudott váltós autót vezetni és mindig automatája volt, amiket persze én is hajtottam serényen hosszú évek folyamán.
Szóval én ismerem az automatákat és szeretem is, csak nem bíztam bennük. Volt ott Golf, 2 darab Audi, Daihatsu Charade (bizony, fokozatmentes automatában), 626 Mazda, és volt még egy 1981-es (vagy '83-as(?)) nagy cápa 728i bömös.
Mikor B vekit kerestem, nem gondolkodtam automatában, de már bánom. Az utóbbi 12 évben nem ültem hosszabb távon automatában, ezért maradt meg bennem, hogy nagy esély a hibára.
Akkor cserélj izzót 1 B7-es passatban mondjuk és lehet azt fogod mondani nem is olyan rossz ez a B-s veki bütykölés........ ;-)
A vivarót pedig ne írd le azzal a "trafic" mocival.....már az első évben(2002)-megnyerte a legjobb kishaszon címet..... Bolyongva a nagyvilágban sokat használva a reptéri transzfer cégeket-többen ezzel a flottával dolgoztak-pl. legutóbbi pesti cégnél ezek a vivárók 7-800k-km-t futottak le 2-3 év alatt,hogy csak a kötelező szervízeknél pihent a kisbusz...... Az más kérdés,hogy valaki megvesz 1 ilyet visszahúzva jó magyar szokás szerint 140k-ra és mikor jönnek a problémák nyavajog-holott,ha tudná hogy közel jár az 1millióhoz.... :-)
Azt az első kis fütyit cserélni egy merő szopás. Egyrészt tök jó, hogy ekkora útja lehet a kézifék karnak, hogy agyig lehet(ne) húzni. Elvárnánk, hogy ezt akkor a többi alkatrésze is tudja, csakhogy a kar útjának kb. felétől az a kis pöts bowden már a kasznit vágja, meg saját magát ott, ahol befut az utastérbe.
Mikor én cseréltem, akkor a "kardánbox" hátsó részét csavaroztam ki, hogy egy picit megemelhessem. Akkor már ki lehetett venni a kar csavarjait. Ajánlom előbb ezt a megoldást, de ha nem megy, akkor az egészet ki kell venni.
Valaki cserélt már első kézifék bowdent 2.0ás vekin? elszakadt szombaton megnéztem mondom azt a kis fost kicserélem kajaszünetben ma. meg is vettem. kemény 900ft volt. mondom hú de jó. elkezdtem szenvedni vele nem lehet berakni nem lehet berakni. 1óra szenvedés után idegesen összedobáltam a szerszámokat és tudomásul vettem, hogy ki kell szedni az egész kib.szott ülések közötti konzolt, hogy a szar kézifék kart kiszedjem, hogy átfűzzem rajta a menetes részt és össze rakhassam.
Így üzennék a németeknek, hogy húzzák ki a nyelvüket a franciák seggéből, mert ha valamit ellesnek tőlük abból katasztrófa lesz... XD A vivaronál is befürdött a szar renault motorral... Remélem minden mást egyszerűbb szerelni a gépen...
Az üléseken nem működnek a derék támasz tekerőkéi ezeket is meggyógyítom hétvégén. egy OFF fórumban kaptam instrukciókat meg képeket így neki merek esni :D
Sőt akkor már a bal oldali kilincsben kicserélem a rugót, orvosolom a zörgő ajtó borító lemezt és a jobb hátsó ajtónál eltört vezetékeket, mert az a buzi néha nyit néha nem néha zár néha nem. az agyam eldobom ettől a kocsitól. sosem lehet unatkozni mellette...
mire megunom és eladom autót adok el és nem 1 sz@rt xd
Az biztos, hogy automatát könnyebb kézire alakítani. Szerintem ha logikusan gondolkodok a féltengelyek is biztos mások, meg a váltó vezérlőnek kell 1 valag jel nem tudom, hogy a kézi és az ottomata váltós motorvezérlők azonosak-e vagy sem. lehet olcsóbban jönnél ki ha elcserélnéd vagy eladnád a kocsit és vennél ottomatát.
Mi egy ford mondeoval szoptuk be benn, mert a gazdája kéziváltósról automatára alakíttatta velünk. a motorvezérlője ott más volt a kézi és automatánál, mert valami jelet nem kapott meg és nem váltott vissza csak 3.ig... az elindulásnál meg halál volt az autó.... végül valaki megmókolta itt monoron, de szerintem abból nem lesz soha többet rendes autó...
Gyerekek! Tényleg akkora szopás mechanikus váltót lecserélni automatára, mint mondják?
OK. Kell egy AF20-as (X20XEV-be elvileg az kell). Kell a pedálsor, a automata váltó elektronikája, választókar. Esetleg egy tech2 a motorvezérléshez. Mi kell még? Esetleg féltengelyekben is eltér?
Akkor itt válaszolnék:) Astra F 1.7 td isuzu, 6 éve a családban van, több száz km-t mentem vele, szóval tudom mibe ülök:) Nagyon megszerettem már a Vectrát is költöttem is rá eleget, nehéz döntés volt:(
Olajfogyasztás terén pedig ne bántsa senki a vekit-alig 3 hó után(15.000Km) az offon olajcserénél megbizonyosodott,hogy 1 bő litert bekér az is........ ;-)
Te magad írtad meg, hogy mi lehet a legelső hiba... "A víztartályszelepe enged" Tudni kell, hogy nyomás alatt a víz forráspontja 100fok fölött van valahol 110-120fok körül. ha el ereszti a nyomást a kupak meg fog forrni... lehet az is a próbléma, hogy levegős a rendszer. továbbá lehet a termosztát is sz@r de ha hűtőcsere előtt tökéletes volt hűtőcsere után meg jött a jelenség akkor nem valószínűsítem. ha 16szelepes nincs nagy gond 20perc alatt ki lehet kapni belőle. ha 8szelepes... na akkor azt szopás kiszedni... én a mienkét meg vezérműszíjaztam rá 2hétre nyitva maradt az a szar és ez miatt bonthattam vissza az egészet... buzi1 találmány volt ez a németektől...