Na meg az a helyzet kedves Dolmány, hogy lehetne kedves Buche kollégánknak annyi önismereti jövőbelátása, hogy felismerje hogy egyre nagyob kell neki. Ugye meglett az MS 440-es, most már a 660-as kell, ahogy meglesz az MS 660, az MS 880-as fog kelleni csak arra már nem nagyon lesz keret ha kilökött az ablakon egy valag zsét a 660-asra. Nem, ilyenkor nem két lépésből, hanem egy lépésből kell a sakk-mattot adni, és egy huszárvágással úgy orvosolni problémát, hogy egy kicsit kibővítem a vásárlási keretem és nem szarakodok a 660-assal hanem egyből megveszem az MS 880-ast. Akkor is sokat takarít meg a valóságban, mert azt az összeget amit a 660-asra költené teljes egészében megspórolja hiszen mint tudjuk a 660-as után úgy sem bírná ki hogy ne vegye meg a 880-ast.
Így hát sokkal költségkímélőbb, ha nem vesz 660-ast, hanem egyből egy MS 880-ast vesz.
Buche ha most 660ast veszel, megfogod bánni, vegyél MS 880-ast mindenképp.
Ahogy találtál 660-ast úgy fogsz találni 880-ast is jó áron.
Az MS 880-as a csúcsragadozó, és ha meglesz a 660-as utána kelleni fog neki a 880, ezt most leszögezem.
Ha már az ember kiad egy valag pénzt nagy gépre,(nagyzási mánia) legyen már vér a pucájában és válassza a legnagyobbat..
ÉS nehogy nekem elkezdjél Buche védekezni hogy nem nagyzási mánia bla-bla-bal.......addig ne kerülj a szemünk elé amíg nincs meg a 880-as, pont.
Amúgy meg, új gépről van szó, én nem a szervizen aggódnék, 45km nem a viág vége, ráadásul kevés az esélye, hogy szükséged lenne garis időn belül a márkaszervizre, igaz most már 3 év gari van a hitachikra, szóval ez is egy pozitívum...
Megmondom őszíntén, hogy én akármilyen márkáról is van szó, legszivesebben a központi szervizben szervizeltetem, az meg álltalában nem a szomszédban van :-)
Igen de a larix telephelyén van egy másik cég is, én úgy tudom, hogy ők forgalmazzák itthon a kommatsut, ez a cég forgalmazta régebben a dolmart is, aztán, amikor megvette a makita a dolmart, akkor átadták a makita magyarországnak a dolmar forgalmazás jogát.
Egyébként ott vannak sharp és más japán gépek is.
Lehet, hogy most a husqvarna miatt veszik el tőlük a komatsu forgalmazási jogát.
Dolmi! nézelődtem egykezesekben. van egy üzlet mifelénk www.kertesgep.hu (tata). forgalmazzák a komatsut. egykezesből van G2500T (85000) és G3200T (81000). 2500 --> http://www.zenoah.net/node4103.aspx?nid=257298 3200 --> http://www.zenoah.net/node4103.aspx?nid=257301 pénteken szerintem átugrok hozzájuk megnézni őket. szerviz, alkatrész megoldott (ott helyben szervizelnek). most történik valami beszállító váltás (nem ők váltanak, hanem magyarországi beszállító változik.) amit nem is tudtam az az hogy a larix "csak" dealer nem importőr.
Őszinte leszek, szerintem rajtam kívűl megint sokan nem értik, hogy minek neked egy ms660-as, a 7900-as mellé, a 440-est se nagyon értettük :-)
Persze nekem is sok "feleslegnek" kikiáltható gépem van :-))
Tudom, hogy erősebb a 660-as, de nehezebb is, és már a 7900-as is egy igen nehéz jószág, a 660-as meg egy kilóval nehezebb, ami nem kevés, bár biztos jól átgondoltad, hogy kell-e neked az erőtöbblet és a tömegtöblet.
Azt viszont nem értem, hogy a tulaj miért egy 440-est kér hasonlítási alapnak, hiszen volt már kezedben fűrész, tudod, hogy mit tud egy 440-es, egy 7900-as, na ezektől többet kéne egy 660-nak :-)
Az ára szerintem 150-160 ezer alá biztos nem megy, de a 150 ezres ms660-asról sem hinném el, hogy egy évet ment az erdőn...
Ha megkímélt, akkor biztos elkérnek érte, 180-200 körül.
Ha már gépösszehasonlítás, hétvégén találkoztam egy taggal, aki nemrég vett ms260-ast, megmutattam neki az új 5000-est, persze érezhető volt a srácon, hogy az ő "stihlje jobb", de tetszett neki az 5000-es, a légszűrőház fedél tetszett neki nagyon, hogy levéve hozzáfér a gyertyához és a karbihoz is, a tankspakák nem tetszettek neki, mert nem tudja kézzel kinyitni, ellenben a stihlét kinyitja egy gyerek is... :-)
Nekem a 260-as dekni rögzítő csavarjai tetszettek, hogy nem esnek ki a dekniből, igaz a csavarok szokásosan laposak voltak, gondolom-remélem jó erős anyagból vannak és nem nyalódnak el.
Ősszeségében nekem jobban bejön az 5000-es, de a 260-ast is elfofadnám, ha a stihl 10 ezerrel olcsóbb lenne, simán megvenném :-)
Jah, megnézte a gépeket egy motorosfutár srác, akinek alig volt még fűrész a kezében, csak 136-os husi, meg ilyenek, ő rögtöb megjegyezte a 260-as próba után, hogy a másik sokkal erősebb és pörgősebb, az 5000-nél érezte a kezeivel, hogy erő van a gépben, ha gázt ad neki.
A stihles srác még a deko szelep hiányát emelte ki és nem érti, hogy hogy lehet ezt kihagyni egy ilyen gépkategoriánál :-)
sajnos ez nekem már túl megy a lélektani határon. Pedig bizti jó fűrész. Husi 136 lesz ebből szerintem nagy valószínűséggel, csak még legyen meg a kollegának.
Hádeiszen azé kérdeztem, mert ELOLVASTAM ! A kis piros játékfűrészről van szó. Püfölitek itt NÉGYSZER ! Ha ez egy termelő, profi gép lenne, nem püfölnéd. Így viszont ... Komoly helyen, pl a Husqvarnánál ez úgy van, hogy a kuplunghoz használt célszerszámmal letekeri az ember . :-)))))))
Aha, szóval négy ütés. Ettől bármely más gép már atomjaira hullana. :) Kösz.
Gypsynek is mondom (leginkább Neki), hogy nincs vele gond, hogy is lenne, de lehet, hogy csak a kérdésem első részét olvastad el, és nem tudod, hogy a kérdés egy Dolmar-ról szól. :):) Annyi a baj, hogy az a kibaxott húgysűrűségű Favorit lánckenő beverődik, és ki akarom takarítani, mert lehet, hogy a kuplungharangot hiába takarítom. Lehet aztán, hogy csak bedugok egy alkoholos rongyot, és megforgatom, (eddig így csináltam) bár nem csúszik, csak mégis.... Az biztos, hogy ócska szar lánckenőt soha többet. Akkor inkább a motorolaj, vagy marad a Maki lánckenője. Annyit már úgyse használok belőle.
Még egy pár nap és 09.01-től jönnek ki az őszi akciók.....Makita,Stihl, Kíváncsi leszek az árakra. Van egy olyan gyanúm,hogy a Stihl-nél lesz meglepetés....
Az hogy mégegyszer élve magyar földre léphetünk meg sem fordult a fejünkben........
Az egész egy követhetetlen őrület volt ahogy a katonák a frontok, a civilek, és ez az egész összemosódott....sokszor a fronton nem tudtuk ki kicsoda, mármint ki az ellenség.....mert nem úgy volt mint a mozifilmekben mutogatják hogy akinek világos zöld uiformisa volt arra kellett lőni a sötétzöldeknek és fordítva, hanem aki tüzelt rád.... sokszor beöltöztek civileknek, parasztoknak, keresedőnek, aztán csak akkor ébredtél mikor már pár társadba beleeresztették a tárt....
Ott éreztük hogy egy háborúban mennyire szart sem ér az ember parányi kis patkány élete, annak a hullatömegnek a láttán ami ott volt, olyan valószerütlennek tűnt hogy a következő napot élve megérjük....és így ment nap mint nap... szinte kergetőztünk a halállal, vártuk hogy mikor ér utól, percről percre óráról órára.
Bizony bizony, Doberdo-nál azok a mokány kis lovak...ej de szép háborús évek voltak, mikor nem kellett az embereknek a nyugdíj miatt aggódni............. azok a finom sisakban főtt gulások....ej dzsipszi milyen jó gulyásokat főztél a sisak csajkában....