Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1335
Na most ez a mondat olyan volt, mint a homeopatias, kezrateteles es egyeb "nem klasszikus" gyogyitasi modok kepviseloi szajabol hallhato gyakran... ne akarj veluk egy szintre kerulni.
Egyebkent tenyleg nem hiszem el, hogy a daikin nem hajlando ennyit megtenni. Sot, egy sokat forgalmazo kereskedonek is megerhetne hosszutavon. Valoszinuleg inkabb csak nem akarjak magukat egeszsegugyi eszkoznek aposztrofalni.
Előzmény: Dr. Klíma (1331)
Axióma Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1334
Ha rairnak a szamlara mast, mint amit eladnak, akkor csak a garanciat lesz nehez ervenyesiteni...
Előzmény: Dundikalika (1329)
Axióma Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1332
Ez igy viszont nem igaz.
Marmint hogy elore kell fizetni. Ha mar ott van a szamladon a penz, es oylan helyen veszed, ahol elfogadjak az eg.kartyat (kozvetlen fizetesre), akkor azt direktben vonjak le. Mi pl. 80e nagysagrendben igy vettunk matracot.
A masik kerdes, hogy ha olyan helyen veszed, akkor bizony megveszed, es szamla bekuldese utan kb. 2 hettel jon vissza a penz. (Mondjuk ha hitelkartyara megvasarolhato es honapfordulo utan fizetsz vele, mire egyenliteni kell mar ott lehet a penz. Kp. eseten tenyleg duplan kell meglennie...)
Előzmény: Törölt nick (1330)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1331
Köszönöm a részletes leírásod.
Amíg az egészségügynek, orvosoknak, politikának az az érdeke, hogy a gyógyszereket egyed (és itt nem a feltétlen szükségest értem).....addig én nem hiszek az őszinte egészségügyi segítőkész szándékban...

Ha van itt köztetek olyan aki allergiás, légyszi írja már meg, hogy egy évben mennyit költ az allergiás gyógyszerekre?
Előzmény: Dundikalika (1329)
Dundikalika Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1329
"Ha a terméken, gyűjtőcsomagoláson és a használati, kezelési utasításban "H Eü01", vagy "CE1011" kód jelölése szerepel, akkor a termék biztosan orvostechnikai eszköz és az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet Orvos és Kórháztechnikai Igazgatósága (EMKI) (korábbi néven Orvos és Kórháztechnikai Igazgatóság (ORKI)) által kibocsátott megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik...
Tehát, ha olyan terméket vásárol, amelyen CE jelzés szerepel, de az ORKI kód nélkül, akkor a számlában fel kell tüntetnie az eladó kereskedőnek, vagy a mellé csatolt használati utasításból ki kell derülnie, hogy orvostechnikai termék". Kérjük, győződjön meg arról, hogy a termék ismertetőjében szerepel-e valamelyik hatóság minősítése (megnevezés, engedélyszám)"
Bevált kereskedői gyakorlat, hogy olyan árut tüntetnek fel a számlán, amelyet elfogad az egészségpénztár.
A másik többször ismételt álláspontodra: El nem tudom képzelni, milyen hatalmas lehet az az összeg, amit pl. még az Air Wolf nevű szolnoki kisvállalkozás is kitudott pengetni az ORKI ill. ma már EMKI tanusítványért. Ha a Daikin hivatalos állásfoglalása ez, akkor elég ostobák... Ugyanis a munkáltatók béren kívüli juttatásként adják az ep-i befizetéseket, és ezeket az ott parkoló összegeket akár Daikin légtisztítókra is el lehetne költeni, ha...
Előzmény: Dr. Klíma (1327)
Dundikalika Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1328
Lehet hogy lehet! Ha ez nem egy patika törzsvásárlói kártyája, hanem a Patika Egészségpénztár kártyája akkor igen. A lényeg, hogy a számlán a pénztártag neve, címe és azonosítója is rajta legyen - vevőként. Természetesen a kifizetés feltétele, hogy legyen az egészségpénztári számlán ennyi összeg. Munkáltatói vagy egyéni befizetésekből kerül rá összeg, ezt lehet az egészséggel kapcsolatos dolgokra költeni. Az egyéni befizetésre kedvezmény is jár: az év végéig max. 333333 forint befizetése esetén 100 ezer ft-ot rak rá az Apeh az egészségpénztári számlára, feltéve hogy az adóbevallásban ezt jelzi az ember. Tehát pl. dec. végén befizetsz az ep-i számlára 66666 ft-ot, a bevallásban erre 20 ezer adójóváírás kérsz, amit ugye tavasszal meg is kapsz, és 86 ezerért már egy párásítós Sharpot is kaphatsz. Sajnos a Sharp forgalmazóknál nem lehet ep-i kártyával fizetni, így meg kell előlegezni, az ott kapott számlát be kell küldeni a pénztárnak, csak ezután utalják vissza a pénzedet. Hívd fel a kártya kibocsájtóját a részletekért, vagy nézzd meg a honlapjukat.
Előzmény: Törölt nick (1326)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1327
Ez az oep- es dolog is buli 1-2 emberkének..... Vannak gépek amik semmit sem érnek és "támogatják"...azaz a megspórolt pénzeden megveheted.....
Ahhoz hogy egészségpénztárban megvehesd, be kell vizsgáltatni a készüléket a gyártónak a magyar hatóságoknál.....természetesen nagyon sok pénzért....no erre a daikin azt mondta, hogy ha a magyar hatóság nem fogadja el a világszinvonalú, hitelesített laborok eredményeit, akkor kapják be....

Amúgy adtam én már el daikin légtisztító készüléket úgy, hogy az egészségpénztár fizette ki az ügyfélnek (azaz az ő számlájáról vonták le)
Előzmény: Törölt nick (1326)
Dundikalika Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1325
Időnként felmerül, mely készülékeket támogatják az egészségpénztárak. Íme egy lista az egyik honlapról, az olcsóbbakat a gyógyászati boltokban akár közvetlenül kártyával is kifizethetjük:

Aeroguard (LUX AC6) helyiség légtisztító berendezés
Air Wolf Légtisztító,Air Wolf Sóinhalátor termékcsalád
Electrolux- Euroclean AB légtisztító (AC-1, AC-2, AC-3)
F-200 típusú kompresszoros inhalátor
F-202 típusú ultrahangos inhalátor
HYLA Levegő és lakástisztító rendszer
Légtisztító XJ-1100
Porta-neb lite kompresszoros inhalátor
Salin sóslevegő készülék
Sharp légtisztító
Só-inhalátor termékcsalád (só pipa, só maszk)
Ultrasonic ultrahangos inhalátor

Ha azonban drágább készüléket kell "meghiteleznünk" az ep-nek, érdemes előtte megérdeklődni telefonon, biztos ami boztos...

Én pl. Sharp-ot tervezek vásárolni, mert annak bármely típusát elfogadják.
Dundikalika Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1323
Van 42 ezerért a korábbi modell is:
sirály
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1322
másként működik a gazdaság....
Előzmény: Törölt nick (1321)
Dundikalika Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1317
Azoknak, akik szerint van élet a Daikinen túl is:

Akciós termék, ma már kettőt eladtak, de még három van belőle:
<a href="http://www.electrosiraly.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=558&category_id=109&option=com_virtuemart&Itemid=559" target="_blank">link</a>
Hooti Creative Commons License 2010.08.30 0 0 1309
Mosható szűrős kellene, a gatyád ráköltöd egy szezonban a szűröcserékre.
Előzmény: Törölt nick (1308)
Hooti Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1306
Elég ha a pollent kiszűri, nem kell laboratóriumi körülményt biztosítani egy lakásban...
Azért csak megkérdezném azt a vetarás tagot, meg kérnék belső képet róla és én meg adnám az enyém belső képét. Tuti ugyanaz a kettő.
Előzmény: Törölt nick (1305)
Hooti Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1304
ez baromira hasonlít az enyémre

Erre rákérdezhetnél, szénszűrőt cserélt benne szerintem, mert a másik 2 valószínűleg műanyag és örök, csak mosni kell.
Szénszűrő meg nem nagy gáz ha használt, az csak a szagokat köti meg asszem.
Előzmény: Törölt nick (1303)
Hooti Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1300
Isten az atyám, hogy intéznék, de megszűnt a gyártása Jászberényben :S Van egy uj tipusa, de azt nem itthon gyártják, azt nem tudok kedvezményesen intézni sajna.
Csak, hogy értsd, egy kollégám vett annak idején 2db-ot és egyiket abszolut nem használta, én azt hoztam el kipróbálni és itt is fog ragadni.
Előzmény: Törölt nick (1299)
Axióma Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1298
.
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1297
Igen, teljesen igazad van.
Hát azt a kedvezményt vétek lenne akkor kihagyni. Én se hagytam volna ki.

A weboldalunkon feltöltésre került egy rövid video, mely bemutatja a daikin mc707vm sorozatú légtisztító berendezés szűrőrendszerét.

szűrőrendszer bemutatása

üdv
doki
Előzmény: Hooti (1296)
Hooti Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1296
Köszi, de az ott levő ár töredékéért jutok hozzá hál'istennek.
(dolgozói kedvezményes cucc)
Még talán annyit a légtisztító és allergia dologról, az érzés mikor megkönnyebülten alszol és napközben is takony és könny nélkül tudsz tekékenykedni otthon, na azt nem lehet megfizetni.
Olcsóbb kategóriát nem próbáltuk, de itt is él szerintem a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve, megéri áldozni az egészségünkre és jó közérzetünkre.
Előzmény: Dr. Klíma (1295)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1295
Szia

Örülök neki, hogy sikerült megfelelő készüléket találni. Ha meg vagy vele elégedve, akkor használd, mert kegyetlen dolog ez az allergia.
Nem tudom, hogy mennyiért lehet hozzájutni, de ha azon az áron ami a link alatt volt, akkor egy "kis" kiegészítéssel én mégiscsak a daikint ajánlom.
Ha az anyagi lehetőségek, illetve a fontossági sorrend nem engedi, akkor nincs sok választás.
Van időszak amikor mi is adunk teszt készüléket (ált. febr-márc környékén)
Előzmény: Hooti (1293)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1294
Szia

Nem biztos.....

Van aki a Daikin altherma rendszert azért szereltette be, mert a helyi adottságok és körülmények összegzésében ez volt a kedvezőbb....Egy új építésű háznál sok-sok olyan dolog van, amit meg kell fizetni...pl gázterv, engedélyek, rákötés, bevezetés, kémény terv, kémény, kémény engedély......

érdekesség:

Ma jelezte egy ügyfél, hogy gázszivárgása volt (tűzhely csere miatt rövid ideig) melyre a daikin légtisztító folyamatosan bejelzett...
Előzmény: Törölt nick (1292)
Hooti Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1293
Nálunk párom küzd a pollenekkel és kipróbálásra van nálunk egy ilyen:

Electrolux Z8020

Már az első éjszaka jól tudott aludni, ég és föld volt a különbség az előzőkhöz képest.
El is döntöttem, marad a jószág.
Legkisebb fordulaton megy és igy 30W a fogyasztása óránként, ezért éjjel-nappal járatjuk. Ahogy elnézem antisztatikus elven szedi ki a port a levegőből, a szűrő benne sűrűn rakott műanyag lemezkékből áll és tisztitani is egyszerű, tusolóval kimosatom és kész.
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1291
szia

Nem egészen nyereményjáték lett belőle, de aki épp egy hőszivattyús rendszer megvételén gondolkodik, annak most a Daikin kedveskedik, azaz a daikin altherma hőszivattyús rendszer mellé ad 1 db légtisztító berendezést.... Ez közel 10%-os alapkedvezménynek tekinthető...
Részleteket majd itt olvashatsz. daikin altherma + daikin légtisztító

Mivel elindult a parlagfű szezon, ezért köszönöm mindenkinek aki megírja a tapasztalatait a légtisztító berendezéssel kapcsolatban....és nem csak a daikin érdekel

szép napot mindenkinek

dr. klíma
Előzmény: Törölt nick (1260)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.27 0 0 1290
Sziasztok.
Holnapi napon Debrecen és környékére lesz légtisztító kiszállítás, melyet személyesen végzek a szokásos szolgáltatásokkal. Aki ma éjfélig jelentkezik, annak valószínűleg tudok különleges kedvezményt adni.
Axióma Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1288
Nekem mar delelott 79e-et mutatott, direkt raneztem, kivancsi voltam, hogy mennyi volt (azt nem irtad) naluk, mikor megrendelted.
Előzmény: Törölt nick (1287)
Axióma Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1286
Az a baj, hogy ha te is igy viselkedsz, az atlag vasarlo is. Es minel kevesbe emeljuk fel a hangunkat ezen egyertelmu CSALAS ellen, annal tobb ceg fog ezzel elni. Innentol kezdve magunknak koszonhetjuk!
En - ha jogos volt - 10 Ft jovairasat is kertem a bankomnal. Velem ne szorakozzanak, es mivel nyilvan a folyamatuk csinalta szarul, ha tobben reklamalnak, veszik a faradsagot a folyamatot javitani. A bank es a webaruhaz ebbol a szempontbol tok ugyanaz.
En ettol fuggetlenul felnyomnam oket az osszes letezo forumon a vasarlo szandekos megtevesztese miatt. Plusz ha barmi karod szarmazik a penz visszaadasakor (pl. nem azonos erteknappal jovairas!), akkor arra kemenyen karteritest kerni.
Előzmény: Törölt nick (1285)
Axióma Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1283
Ja es fogyasztovedelem CC-zes kell minden levelre!!!
Előzmény: Axióma (1282)
Axióma Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1282
De. Mondom, vettem mar igy ventillatort, kb. az eredeti ar 20%-an!!!
Az a szerencsed, hogy nem tudjak visszautalni a penzt, ha nem adsz szamlaszamot (igaz, stornoztatni tudnak, de azt nekik indokolni kell a banki fizetest intezo bank fele, es maceras is). Te meg ragaszkodsz az eredeti szerzodeshez, ami letrejott koztetek. Az rossz duma, hogy kiirtak valami arat, ami nem is igazi ar, hanem majd modositgatjak ahova akarjak, amint vettel belole es kifizetted.
Egyebkent hivatkozz arra, hogy miattuk maradtal le az eredeti aruk felett 500 Ft-ert hirdetett masik termekert, ugyhogy fizessek ki a kulonbozetet ahhoz az arhoz... hiszen megtevesztettek.
Előzmény: Törölt nick (1279)
Axióma Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1278
Ragaszkodj hozza, hogy a meghirdetett aron kapd. Fenyegesd meg oket a foyg.vedelemmel.
Előzmény: Törölt nick (1277)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1275
Mint te is tudod, a daikin a klímából él...nem a lakosságiból, hanem a profi nagy rendszerekből...A légtisztító készüléke csak egy apróság....
Gyakorlatilag minden szerződött daikin klímás partner forgalmazza a készüléket.
Én annyiban vagyok más, vagy különleges, hogy cégünk a szerviz részére sokkal nagyobb befektetést indított el..... Mi vagyunk azok akik országos szinten vállaljuk a javítást, ha kell házhoz kiszállással is.... Szerelőink részt vettek a gyártó általi műszaki továbbképzéseken.
Nagy reklámot nem kerítünk neki, mert aki keresi, akinek szüksége van rá, az hozzájut a megfelelő szolgáltatáshoz......
Előzmény: Törölt nick (1271)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1274
Azt hiszem az általad felállított feladatra tökéletesen megfelelne az itt sokat emlegetett daikin légtisztító készülék.

Előzmény: .psp (1270)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!