Nem fogom. Biztos láttad a kérdésem. Írd be magyarul ha bátor vagy. Nem gyűlöllek. Akkor se gyűlölnélek ha meleg lennél, akkor se ha hetero, nekem mindegy. De haragudtam rád amiért leanyáztál valakit, aki szerintem nő. Ez emberileg minősíthetetlen, nem ideológiailag.
Ez féloldalas hit. ha hiszek isten ítéleteiben, akkor az áldásaiban is hinnem kell. semmi értelme nem volna az ítéletekben hinnem. Özönvízben, Sodomában, népek eltörlésében, meg hasonlókban. Ezek miatt nem hinnék, nem akarnék hinni. Istenben a jó dolgok miatt hiszek. Nem tudok mit kezdeni, mások ítéletével. Az nem az én hibám, nem is az én felelőségem. Nem tartom magam kompetensnek abban, hogy megszabjam Istennek, hogy kit ölhet meg és miért. Egyrészt Ő adta az életet, másrészt bibliai szempontból a második halál az amit el kell kerülni. Ez isten célja. Az, hogy meddig képes tűrni egy nép bűnét, hogy meddig éri meg Neki, hogy bűnös békében tartson egy nemzetet, hogy mikor dönt úgy, hogy egy népet már csak altat és bűnbe visz a béke, ezeket nem tudom. Nem is az én dolgom. Szóval, vagy lemondok az egész hitemről, az üdvösségről, és minden pozitívnak tartott vonzatáról a hitemnek, és élem a materialisták életét, vagy továbbra is hiszek, és Istenre bízom az ószövetség kérdéseit, azt hogy kinek verszi el az életét, azt, hogy hova kerül az, akinek lezárult a földi élete. azt, hogy jobb megoldás lett volna-e békénhagyni azokat az embereket, vagy valóban el tudna-e számolni olyan lelkekkel akiket csak így tarthatott meg. Ezeket nem tudom. azt tudom, hogy a materializmus egy 'T' betűs utca piros felső szárral. Abban az ideológiában nincs cél, és nincs eszmei forrás. Ráadásul már élettapasztalat szintjén is túlhaladtam a hitetlenséget. Kis tapasztalatok, de nekem elég, hogy már ne hinni ne tudjak, csak tagadni. És nem haragszom rád. Az én hibám, hogy ideológiai ellenlábasokkal szeretek beszélgetni. Nem helyes dolog. Nem szabad az ellentétek mentén kapcsolódni másokhoz. Ha autókról beszélnénk nem jöhetnének fel ilyen életérzések, vagy gondolatok, meg indulatok sem. Asszem jegelem a témát, ha mégsem, akkor függő lettem. :)
Nem kell haragudnod Istenre. De ha rá nem haragszol akkor ne haragudj senki másra sem. Mert a Biblia szerint Isten százszor jobban megérdemli a Poklot mint bármelyik tömeggyilkos.
OKé "hleme" semmiképpen sem releváns a topik, vagy az ateizmus szempontjából. Csak egy troll akinek baja van Gab750-el személyesen vagy a szexuális preferenciájával.
És, haragudjak istenre? Miért? A leprások, a vakok, az árvák miatt? Nem haragszom. Én dongakezű vagyok. Haragudjak? Minek. Nem baj. Van egy fiú aki végtagok nélkül él. ő igen, ő haragudhatna. Neked van vmi problémád? Én legyőzöm, és nem haraggal. Ezt tudom tenni. Neked mivel kell küzdened? Keresztényekkel?
:) ideológiai ellentétek vannak, mi menne. :) De szerintem kultúráltabb most. Téged azért jól leanyáztak. Van ám nívó. Hidd el, ha ateistaként jössz a képbe, védtek volna ha valaki megtámad. Hülye konzervatív máglyaépítők lettek volna akik meg akartak volna alázni. :) De te nem jöttél állnicken. Amatőr vagy, és egyenes. A profi képmutatók személyiséget cserélnek.
Csak szólok hogy Isten olyanra teremtette az embert hogy a megfogant zigóták 50-60% abortál mielőtt kitapadna. Egy jó 10% meg abortál kitapadás után.
Ha 33 vagy akkor elérted a középkorban a születéskor várható élettartamot. A parasztbácsikat meg kérdezd meg hogy hány testvérük halt meg fiatalon.
Az egészségeddel kapcsolatban meg annyit hogy nyilvánvalóan kaptál pl oltást. A kötelező védőoltás előtt a lakosság 50% -a fertőző járványokban halt meg. A maradék 20%-a pedig megnyomorodott, elvesztette látását hallását, le kellett vágni kezét, lábát.
Csak kérdezd meg nagyanyádat hogy milyen vicces volt a járványos gyerekbénulás, a himlő meg a tüdővész az ő gyerekkorában.
És tudod mit. Isten nem tett semmit ez ellen. Évezredeken át. Füle botját sem mozgatta.
Oké. Ha meghal a családom majd én is perlek istennel. Méltón mint Jób. Addig meg nem gondolok ilyesmire. (Halt már meg hozzátartozóm. Távolodtam már el olyantól akit szerettem.)
év. Hála a tudománynak én már 33 vagyok! Ez biztos a sok c vitamin miatt van! :) Hallottál már olyan parasztbácsiról, aki 'sosem látott' orvost? Amúgy az orvostudomány klassz. Hála anyámnak, nem abortáltak el, bár a doktorbácsi javasolta anyumnak, de anyum bevállalt. Az egyik orrcsepp meg kinyírta a szaglóhámdejtjeimet. Egy doki azt mondta, orrsövényferdülés műtét után helyreáll a szaglásom. Kitördelte a csontokat, szaglás meg sehol. Egy próbát megért, kalandnak sem volt rossz. Férfipróba volt. :) Különösebb bajom nincs velük, így hogy túléltem a szippantójukat. A legutóbb a térdemre szedtem gyulladáscsökkentőt. Nem látok ebben ellentétet.
Szerintem a csecsemők megmenekültek, mint lelkek. Ez neked fura lehet, de szerintem megúsztak valamit. A másik dolog, hogy ha azt veszem, hogy nekem ott kellett volna lennem, karddal a kezemben... uhh. csak ültem volna értelmetlenül. Nem tudom, mit tettem volna. keresztény vagyok, illetve ezt választottam, nem vagyok zsidó. Abban a formában már nem is létezik ez a vallás. ismerem azt az igerészt. Azt hiszem, te ennek a realitását el sem fogadod, csak mint mondát ellenzed. mint monda tényleg durva, ráadásul én el is hiszem. Egyszerűen nincs választásom. Hazudnék, ha azt mondanám: "ezt megértem, és de szuper" :) "Tök praktikus megoldás..." Mégsem tudok mit kezdeni az eseménnyel. Vagy becsatlakozom világinak, és azt mondom, oké nem bántom a keresztényeket, meg a vallásukat sem, csak hagy halljak meg remény, és félelem nélkül, és hagy éljek a jelennek, kizárva minden mást. de én nem akarom ezt választani. Ezért arra figyelek amit értek, amivel egyet tudok érteni, amit meg tudok valósítani az életemben, és amit jónak látok. Biztos vagyok benne, hogy nem fikció az amiben hisze, és túl tudom tenni magam olyan dolgokon amiket nem értek. Ha Isten gonosz lenne, akkor bennem sem lehetne jóság, de nyílván a szeretet nem csak szentimentalizmus. Ha valaki megbosszúl valamit, akkor tegye az, aki megalkotta azt a dolgot. Istennek voltaképp nincsenek személyes érdekei a világban, vagy emberekhez köthető szükségletei. mi ilyesmik miatt nyírjuk egymást inkább. Vagy kedvtelésből, de szerintem ez kizárható. mármint én magamból kiindúlva kizárom, mert isten teremtményének tartom magam.
De ugye beszeded a gyógyszert ha megbetegszel? A helyzet az hogy ha csak az Istenre bízod magad akkor a családtagjaid 2/3- a alapból nem érné meg a 30-at.
És ez tény! Bizonyíték rá a történelem.
Azoknak a fránya tudósoknak köszönheted hogy élsz és élnek a családtagjaid. Nem Istennek.
Másrészt nem valószínű hogy Isten fog megölni. Isten majd küldeni fog egy terroristát, vagy hadsereget hogy megöljön esetleg valami betegséget. Ahogyan az a Bibliában áll. Ismered Jób történetét. Lehet hogy isten próbára tesz és megöli az egész családodat, de ne félj mert ha bízol benne akkor kapsz helyettük újat.
(Tényleg honnan tudod hogy Teller az atombombával nem isten akaratát teljesíti? A tömegpusztító fegyverek, járványok, háborúk illenek Isten eszköztárába. Vagy nem értesz egyet? )
De átjött. (Ha klikkelsz mindig átjön, de néha a küldő nem látja.)
Ha Teller egy doboz gyufából fejleszti ki az atomfegyvert akkor egy doboz gyufából fejleszti ki. Ha én egy terroristának eladok két tonna dinamitot attól még nem vagyok gyílkos. ha egy hadban álló államnak adom el akkor sem. kereskedő vagyok..
Engem például inkább Isten öljön meg, mint egy ember. Az embereknek nincs annyi közük az életemhez.
Látja hogy a világ romlott, erre úgy dönt hogy elpusztít mindent, de meghagy egy családot akikről pontosan tudja hogy a leszármazottaik ugyanolyan romlottak lesznek mint akiket most el fog pusztítani. Tehát Isten pontosan tudja hogy az özönvízzel nem ér el semmit. És mégis megöl milliókat. Gratulálok!
Természetesen a továbbiakban azokra a népírtásokra gondolok amikor Isten megparancsolja a zsidóknak hogy írtsák ki a midianitákat, ammonitákat, moabitákat stb
Ügyelve arra hogy egyetlen csecsemő se maradjon életben, csak esetenként a szűzlányok akiket Isten parancsára rabszolgaságba vetnek.
Tellerék az atombombát Szilárd Leó 1933-as atomreaktor terveinek felhasználásával készítették. Igen szomorú hogy olyan világban élünk ahol fegyvereket kell gyártani. Istennek meglenne a hatalma hogy tegyen ellene. DE NEM TESZ!
Azért mert a tudomány felfedezi a természetben rejlő lehetőségeket és mert ebből néha fegyvereket gyárt nem teszi a tudósokat gyilkossá.
Az tesz gyilkossá valakit ha öl, vagy ha ölésre késztet, kényszerít valakit. Tudod ki tette ezt a Biblia szerint? Nem a tudósok, hanem ISTEN!
Tellerék az atombombát Szilárd Leó 1933-as atomreaktor terveinek felhasználásával készítették. Igen szomorú hogy olyan világban élünk ahol fegyvereket kell gyártani. Istennek meglenne a hatalma hogy tegyen ellene. DE NEM TESZ!
Azért mert a tudomány felfedezi a természetben rejlő lehetőségeket és mert ebből néha fegyvereket gyárt nem teszi a tudósokat gyilkossá.
Az tesz gyilkossá valakit ha öl, vagy ha ölésre késztet, kényszerít valakit. Tudod ki tette ezt a Biblia szerint? Nem a tudósok, hanem ISTEN!
Az özönvízre gondolhatsz. Az kishíján az élet kiírtása volt. Ha egy emberi diktátor berendez egy bolygót, nem bánom tegyen amit akar, csak szóljon előtte, és mutasson megoldást, egy egyszerűt, olyat amilyen Istené is volt. Megmászni pár lépcsőt, és élni tovább.
Hazugság. Az atomfegyvert Tellerék dolgozták ki, és tömegpusztító fegyvernek tervezték. A haditechnika meg nem hétköznapi használatú tárgyakból áll össze, mint a kés. A tudomány a legfőbb támasza a hadiiparnak, és pénzért megvásárolható.
Ha nem tévedek a történelem első népírtását a Biblia szerint Isten parancsára követték el. Illetve nem az elsőt Isten követte el. A második elkövetésére adott ki parancsot.
Ez egy oltári baromság. Ennyi erővel mondhatnád hogy aki a tüzet/kést kitalálta az ölte meg a legtöbb embert.
A fegyverekkel katonák ölnek és a katonákat politikusok küldik háborúba nem a tudósok.
Az hogy felfedezel valamit amit lehet fegyverként használni az senkit nem tesz gyilkossá. A tank például traktorként kezdte, az atombomba pedig atomreaktorként.
A tudomány nem felelős azért hogy emberek embereket gyilkolnak. De ha jobban belegondolsz akkor Isten igen.