Keresés

Részletes keresés

Casanova márki Creative Commons License 2010.08.24 0 0 5421

Most találtam. Olvasta már valaki, esetleg tudja, hogy melyik könyvesboltban  lehet még  beszerezni?

Will L. Garver - A fehér piramis
Terjedelem: 300 oldal, keménykötéses
Megrendelhető a rendelés oldalunkon.

Cégünk gondozásában jelent meg Will L. Garver ezoterikus regénye a Brother of the third degree mely a magyar kiadásban A fehér piramis nevet kapta. A lap alján letöltheti a könyv első fejezetét.

A szerző egy XIX. századi szabadkőműves beavatott volt. Ebben a regényben, melyet 1894-ben írt, egy család generációkat átfogó történetén keresztül mutatja be - érdekes fordulatokkal - a beavatási utakat és szinteket, a mesterek ősi tudását. A regény stílusa lebilincselő és izgalmas, a mai emberek számára is közérthető, felemelő olvasvány, mely most jelent meg elősször magyar nyelven.

" Két hozzátok hasonló léleknek örökké együtt kell munkálkodnia. Mielőtt azonban előreküldenénk, segítünk felszabadítani a lelkedben lakozó hatalmas erőket, amelyek szavakkal már csak nehezen leírhatók. Hatalmadban áll majd, hogy áthatolhatatlan pajzzsal védd magad, hogy láthatatlanná válj, bárhol is vagy. A távolba vetítheted asztrális tudatodat, átalakíthatod a fémeket, belelátsz majd a múltba és a jövőbe, olvashatsz az emberek szívében és fejében, és befolyásolhatod titkos gondolataikat. Uralod majd az elemeket, elbánsz a démonokkal, akaratoddal gyógyíthatsz betegeket, de képes leszel arra is, hogy az asztrális szubsztanciában ölts alakot, és hogy a természet minden erői felett uralkodj, a benned lévő isteni erő segítségével. Ezeket az erőket mind megkapod, helyesebben szólva, te adod ezeket magadnak, hiszen most is a birtokodban vannak, csak nem tudsz róla. Másképp nem is tehetnél szert rájuk. Semmi sem adható az emberhez, ami belőle hiányzik, minden belülről fakad. Mielőtt elmondanám a titkot, amellyel felnyithatod az erőket őrző zárat, teljes bizonyosságot kell szereznem arról, hogy soha nem használod fel ezeket önző célokra, még akkor sem, ha a te vagy szeretteid életéről van is szó. Tudom rólad, hogy távol áll tőled az önzés, nem csupán a lelki szemeim előtt nyitott lelked, de az életed elmúlt hét éve alapján is mondom ezt. Egy feladatot azonban el kell végezned, mielott a szent szót átadom. A testednek teljes és végső megtisztuláson kell átesnie. "

A könyv megvásárolható interneten az Északi Fény alkotóműhely honlapon és a Megrendelés oldalunkon is, valamint kapható a nagyobb könyvterjesztőknél.

Casanova márki Creative Commons License 2010.08.24 0 0 5420

Szőnyi István kiállítás Szentendrén

Az egyik leghíresebb szabadkőműves festő, Szőnyi István elhunytának 50. évfordulója alkalmából " A Dunakanyar festője, Szőnyi István" címmel időszakos kiállítás nyílik a Szentendre Fő terén található  Szentendrei Képtárban a mester műveiből, a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum és magángyűjtemények anyagából.

A megnyitó most  pénteken lesz, 27-én 17-órakor a képtárban, és a kiállítás november 14-ig tekinthető meg.

A mester interneten fellelhető képei között én még nem találtam szabadkőműves vonatkozású festményt, de ha Ti találtok, akkor itt esetleg közzé tehetnétek.

Mindenesetre bízom a kiállítás meglepetésében is, hátha felbukkan egy eddig rejtekező szk vonatkozású képe.

Ha esetleg személyesen Ti is eljönnétek a kiállítást megtekinteni, akkor szíves figyelmetekbe ajánlom a szintén a Fő téren található Ferenczy Múzeum meglátogatásást is, különös tekintettel a híres festő fiának, a szabadkőműves Ferenczy Béninek a kisplasztikai-,és éremgyűjteményének felkeresését.

Itt található ugyanis a "Szabadkőműves érem" feliratú ovális, tenyér nagyságú LABOROMNIAVINCIT" körfeliratú különlegesség, és sok más külföldi-, és magyar szabadkőművest megformázó, tekintélyes nagyságú érme.

Az éremgyűjteményben tilos fényképezni, még a mobiltelefon használata sem megengedett.  Mindent a szemnek, és a vizuális memóriának.

Kellemes nézelődést!

Casanova márki Creative Commons License 2010.08.24 0 0 5419

Kedves Sándor!

A megadott linken ismét megnéztem a festményeit, és sajnos újfent nem találtam a Szabadkőműves c. festményét, helyette - ugyanezen felirat felett - az ezüstékszereknél is bemutatott szabadkőműves gyűrű nyújtott fényképe látható. Gondolom a kép már a megrendelő birtokában van, ezért nem látható a honlapján, de remélem nem bánja, hogy még korábban sikerült letöltenünk a képet a netről, és itt közszemlére tettük.

Köszönettel: Casanova márki

Előzmény: starbikee (5417)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.24 0 0 5418

Kedves starbikee!

Köszönöm az infót! Gondolom, amint  festményeket, úgy az ékszereket is egyéni megrendelés alapján készíti. 

Előzmény: starbikee (5417)
starbikee Creative Commons License 2010.08.24 0 0 5417

Kedves Casanova márki!

Valamennyi festményem megtekinthető itt: http://www.mizserotvos.hupont.hu/16/kepeimmy-pictures

Kérdésére válaszolva ez a pecsétgyűrű 11g súlyú, így ára 11.000 Ft. Valamennyi általam készített ékszer hivatalos, Nehiti általi fémjelzett.

Üdv.

Mizser Sándor

Előzmény: Casanova márki (5411)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5416

Saint - Germain

</P>

Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5415
A feltöltésed sikerül?...vagyis látod a feltöltendő képet megjelenni az "új kép" alatt?
Előzmény: Bigskorpio (5414)
Bigskorpio Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5414

Sajnálom, nálam a feltöltés utá nem jelenik meg "beszúrás" lehetőség. Pedig feltöltés még megy: másodpercekig dolgozik a gép. :-(

Azért köszönöm, szép képet találtál rólam. A valóságban nem mutatok ilyen jól.

BS.

Előzmény: Casanova márki (5413)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5413

Kipróbáltam: tallózás - feltölt - beszúrás...bár lehet, könnyen vagyok vigéc, hiszen nem saját képet töltök.

Remélem azért sikerülni fog, és a kép is tetszik.

Előzmény: Bigskorpio (5407)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5412

Ezek szerint Gion Nándor is szabadkőműves volt?

Örülnék, mert a "Sortűz egy fekete bivalyért" c. regényéből készült filmjét az  egyik legőszintébb, leglíraibb, legtanulságosabb "gyermek"filmnek tartom.

Ígérem el is olvasom, de a kárókatonák még nem jöttek vissza.

Előzmény: Lalo (5403)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5411

Kedves Mizser Sándor, kedves staarbikee!

Köszönöm a kiegészítést, és gratulálok a honlaphoz.

Sajnos az említett szabadkőmes festmény képe helyett egy szintén szabadkőműves gyűrű képét találtam.

A festmény

A festményei árai alapján a képet 400 euróra taksálom, de kíváncsi lennék a gyűrűére is.

Köszönettel: Casanova márki 

Előzmény: starbikee (5405)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5410

Kösz a verset! Az utolsó strófájának magamévá tevése miatt  nem jelentkeztem sokáig. :)

Egyébként szerepel a Márton László szerkesztette: "Iskolája az emberi szívnek"c. szabadkőműves antológiában is. Én már várom a kötet beígért folytatását is, mert szerintem lenne anyag hozzá doszt. 

Előzmény: Lalo (5402)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5409

Mea culpa...mindig hibázok...ez is azt bizonyítja, hogy emberből vagyok, és gondolkodom, tehát vagyok...és itt vagyok...:)

...egyszer helytelenül használom a "vakolás" helyett a "falazás" szót, most pedig hogy arabusként próbáltam használni a "fennhatóság" szót, nos most ezzel lőttem bakot.

Amit leírtál, köszönöm, és azt bizonyítja, hogy mind a Napraforgó páholy, mind a Tolerancia és Testvériség páholy ha nem is a Magyar Nagyoriens fennhatósága alatt, de annak segítségével, támogatásával munkálkodik.

A "fennhatóság" szót valószínű azért ejtettem , mert mindkét páholy kötődik a "francia rend"-hez, úgy mint a Nagyoriens is. 

Előzmény: Lalo (5401)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.23 0 0 5408

Igen, bár ezekkel a tisztségekkel mindig hadilábon állok, mentségemre szólva - úgy tudom -a szabadkőművesek sem igazán kedvelik páholyon belül.

Remélem a többivel, amit a kedves főmester hölgyről írtam, egyetértesz.

Érdekes: még nem olvastam mai szabadkőművesről, hogy inas, vagy legény fokozatú lenne.  Csak a mester fokozattól lehet felfedni magukat?

Előzmény: Lalo (5399)
Bigskorpio Creative Commons License 2010.08.22 0 0 5407
Bocs, nem tudom a képet feltölteni. Hiába követem Lalo 5321-ben leírt képfeltöltési lépéseit, az utolsó lépés nem sikerül, mert az "új kép" alatt nem jelenik meg a "beszúrás" felirat.
Bigskorpio Creative Commons License 2010.08.22 0 0 5406
A nyáron Innsbruckon utaztam keresztül, amikor a kocsiból egy épületet láttam valahol a városban. Nem tudom milyen épület lehetett. Akár páholyház, vagy egyszerűen csak egy testvér lakóháza volt. A homlokzatán ez a kép volt látható. Csak arra volt időm, hogy egy képet ellőjek rá a kocsi ablakán keresztül. Még az épületet sem volt időm rendesen megnézni. Íme a kép:
starbikee Creative Commons License 2010.08.22 0 0 5405

Kedves Lalo és Casanova Márki!

Ha már a munkámról esett szó, megjegyezném, hogy a szabadkőműves festményem megrendelésre készült egy kapott kép alapján. A kép tehát kötött volt, csupán a színvilág volt rám bízva.

Továbbá készítek pecsétgyűrűket is ebben a témában. Munkáimat megtekithetik a honlapomon.

Ajánlom figyelmükbe: http://www.mizserotvos.hupont.hu/3/munkak-jewellery

Üdvözlettel:

Mizser Sándor

Előzmény: Lalo (5370)
Lalo Creative Commons License 2010.08.20 0 0 5404
Megdöbbenve tapasztalom, hogy egyes szabadkőművességgel kapcsolatos írások, amelyeket régebben feltaláltam az Interneten, egyszer csak eltűnnek.

Ennek a tendenciának a kijátszása érdekében elkezdtem ezeket összegyűjteni és egységesen PDF formátumban tárolni.

Ez a gyűjtemény a következő címen érhető el:

http://www.4shared.com/dir/JRe3feXa/Szabadkmvessg.html

Egyelőre 77 cikk, 11 könyv és 2 egyéb kategóriába sorolt dokumentum került fel, de folyt. köv.

Ha valaki tud ezeken kívüli anyagokról, amelyek nem szerepelnek a Szabadkőművességgel kapcsolatos publikációk adatai - cikkek (http://szkp4.blogspot.com/) vagy a Szabadkőművességgel kapcsolatos publikációk adatai - könyvek (http://szkp2.blogspot.com/) lapokon megjelölve Olvashatóként vagy a megadott link nem működik, akkor kérem, hogy az ilyen anyag feltalálhatóságát, vagy magát a művet küldje el nekem legyen szíves. (mail: lalo5555@gmail.com)

Előre is köszönettel:

Lalo
Lalo Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5403
2010. augusztus 14. [21:18]

Gion Nándorra emlékezve
Emlékházat avattak Szenttamáson

Ma ünnepélyes keretek között felavatták Szenttamáson a Gion Nándor Emlékházat. A vendégeket 13 órától kezdődően fogadták a szenttamási községházán, majd az ünnepélyes megnyitóra 14 órától került sor az emlékházban. Az ünnepségen a vajdasági magyar közélet néhány jeles szereplője mellett, több pályatárs, kolléga és barát is részt vett, illetve az íróóriás özvegye, Gion-Juba Eszter és az alkotó gyermekei. Az elképzelések szerint Gion Nándor szülőháza találkozóhelye lesz mindazoknak, akiket megérintett az alkotó szellemisége.
Németh Dezső, a Gion Nándor Emlékház felavatását szervező bizottság tagja ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy az író alkotásaiban a szülőföldnek, a szenttamási embereknek állított maradandó emléket. ,,Az emlékházban az író tisztelői leróhatják kegyeletüket, megismerhetik életének és munkásságának fontosabb mozzanatait, a műveit, írásainak itteni helyszíneit, szereplőit’’ -- emelte ki Németh Dezső, majd hozzátette, hogy 2003-ban a Citerazene-Barátok Klubjának kezdeményezésére, a Nemzeti Kulturális Minisztérium segítségével sikerült a Gion Nándor szülőházat megvásárolni. Az épületet a Tartományi Nagyberuházási Alap támogatásával újították fel.
Branko Gajin, Szenttamás polgármestere is köszöntötte a vendégeket, majd Pásztor István, a tartományi kormány alelnöke, a VMSZ elnöke ünnepi köszöntőjében az emlékház megnyitásának örömteli pillanatáról beszélt. ,,A pár évvel ezelőtti elképzelés realitássá vált. Azért öröm számomra ez a pillanat, mert nem kellett hosszú-hosszú időnek eltelnie ahhoz, hogy tárgyi emléket állítsunk annak, aki ebben a közösségben jelentőset alkotott.’’. Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke hozzátette: ,,A délvidéki magyar közösség megmaradása, fejlődése, életképessége nagymértékben attól függ, hogy mennyire tiszteli gyökereit, alkotóit, azokat az embereket, akik adóssá tették ezt a közösséget. Ma Gion Nándort ünnepeljük, rá emlékezünk, a XX. század második felének legtermékenyebb, legnagyobb vajdasági prózaírójára, az egyetemes magyar irodalom nagyjára. Ha nem tiszteljük a múltunkat, akkor nincs jövőnk’’. Az ünnepségen köszöntőt mondott még dr. Nikola Strajnić, a Vajdasági Írók Egyesületnek elnöke, dr. Elek Tibor monográfus, Kőrösi P. József, a Noran Libro Kiadó igazgatója, Füzi László, a kecskeméti Forrás szépirodalmi, szociográfiai, művészeti folyóirat főszerkesztője.
Végezetül az emlékházat Végel László író (képünkön) nyitotta meg. A vendégek ezután közösen ellátogattak a Kálváriára is, és megtekintették a Virágos Katonát. 17 órától a Népkönyvtárban Maurits Ferenc festőművész, költő képkiállítását tekinthették meg a vendégek.

http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=kultura&id=5708
Lalo Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5402
Robert Burns egy szép verse:

A NAGYHASÚ FLASKÓ
SONG: NO CHURCHMAN AM I

Pap nem vagyok: ez sem dörgedelem;
vitéz se: sosincs harcom, se cselem;
kufár se, ravaszfejü tőkebolond:
a nagyhasu flaskó nékem a gond.

Grófot nem irigylek, meghajolok,
s lenézni parasztot: rusnya dolog;
de egy vidám baráti csoport
s középen a flaskó isteni gond.

Bátyján, a lován, az úr lovagol;
pénzes polgár csak úgy gyalogol;
megrendül a trón, ha háboru ront -
de a flaskótól megenyhül a gond.

Szivem-asszonyom nem sok napot élt,
templomba futottam kis vigaszért
és jól értettem a bölcs Salamont:
tele flaskó kell és félre a gond.

Kötöttem is egyszer üzletet,
de jött egy irás: az egész odalett;
egy vén csapos ott csetelt-botolt,
flaskót nyitott, s belefúlt a gond.

"A baj megenyhül mind" - perorált
az a hogyhíjják, az a fekete bárd;
szavamra mondom, jó esze volt:
a nagyhasú flaskó mennyei gond.

EGY SZABADKŐMŰVES PÁHOLYBAN ÍRT PÓT-VERSSZAK

Hát töltsetek poharat tele,
s jelvény se kell, már sutba vele!
háromszög, félre! köreid se vond!
Gyere, nagyhasu flaskó: vesszen a gond!

Weöres Sándor

http://mek.oszk.hu/00300/00343/00343.htm

A Szélkiáltó együttes műsorán is szerepelt ez a pót-versszak:

"Ugyanazt a három dalt adtuk elő velük, mint legutóbb a Pécsi Szimfonikusokkal. Robert Burns „Nagyhasú flaskó” című versének „Hát töltsetek poharat tele..” kezdettel egy szabadkőműves páholyban írt pót-versszaka, József Attila: „Hymnus a borhoz” és Babits Mihály: Őszi pincézés című verse szerepelt a műsorban. "

http://www.szelkialto.hu/index.php?am=10

Lalo Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5401
Ja és még egy, az előzőnél sokkal fontosabb dolog.

Azt írtad, hogy:

"... a szintén a Magyar Nagyoriens fennhatósága alatt működő első hazai női páholy ..."

Sem a vegyes, sem a női páholy nem a Magyarországi Nagyoriens fennhatósága alatt működik. Mindkét páholy bérleti díj ellenében használja a Nagyoriens páholy helyiségét, szervezetileg semmi közük egymáshoz.

A Nagyoriens (férfi) tagjai részt vehetnek a női és vegyes páholy munkáin - ha meghívják őket -, de a vegyes és női páholy hölgy tagjai nem vehetnek részt a Nagyoriens páholyainak szertartásos munkáin. (Fehér munkákon igen.)

Előzmény: Casanova márki (5398)
Lalo Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5400
Kiss Ulrich jezsuita szerzetes valamelyik előadását a sok közül felvették videóra és feltették a YouTube-ra 12 részben.

Kiss Ulrich: Kik is azok a szabadkőművesek

0. http://il.youtube.com/watch?v=lQ68DO-gY2U&feature=related

A többi meg fog jelenni a böngésző jobboldalán.

Kiss Ulrich számtalan előadást tartott a szabadkőművességről, három előadásával szerepel a Profán lapokon, egyiket én is végighallgattam, ennek hangfelvétele szintén fent van az Interneten:

http://szkp1.blogspot.com/search/label/Kiss%20Ulrich%20jezsuita%20szerzetes

Ő így írt magáról:

1945. február 19-én születtem Berlinben, édesapám magyar, édesanyám keletporosz, de Berlinben nõtt fel. 1950-ben apámat hazarendelték a Külügyminisztériumba, így Magyarországon iskoláztak be, és ott tanultam meg magyarul. 56-ban elhatároztam, hogy mától fogva magyar vagyok. Ez nem jelenti német gyökereim megtagadását, de egy választást a magyarság mellett. Ezért is léptem be 1988-ban a magyar rendtartományba, és nem a németbe. Elõbb azonban a németországi magyar gimnáziumban (Burg Kastl) érettségiztem, majd belga állami ösztöndíjjal a leuveni katolikus egyetemen tanultam üzemgazdaságot, amelybõl 1969-ben szereztem (cum laude) diplomát. 1970-ben MBA diplomával fejeztem be a fontainebleau-i menedzseriskolát (INSEAD), majd 18 évig elõbb a kozmetikai, majd az optikai iparban (L’Oréal, Cartier, Loris Azzaro, stb.) dolgoztam, mint marketing és sales-menedzser, brand-menedzser, végül, mint az európai fiókvállalatok igazgatója. 1968-ban, mint egyetemista vettem részt az európai fiatalok chartres-i zarándoklatán, ahol megkaptam hivatásomat, de 20 évig haboztam. A noviciátust Torontóban végeztem, majd Leuvenben angol nyelven tanultam a filozófiát, és Rómában olaszul a teológiát és a kommunikációs szakot. Közben a Vatikáni Rádió magyar részlegén is dolgoztam. 1995-szentelt pappá Ternyák Csaba segédpüspök – ma érsek, a Congregazione del Clero vatikáni minisztérium helyettes vezetõje a pesti Jézus Szíve templomban. 1996-tól négy évig a Szent Ignác Szakkollégium igazgatója és lelkésze, majd 1998-tól az általam alapított ReNaissance Tanulmányi Ház igazgatója, és a Faludi Ferenc Akadémia felnõttképzési intézmény helyettes igazgatója voltam, és egyidõben ifjúsági lelkész a Mária utcában. 2000-ben Berlinben elvégeztem a terciát (harmadév), a jezsuiták utolsó próbaévét, és idén augusztus 7-én teszem le végsõ fogadalmaimat. Tavasz óta a magyar jezsuita rendtartomány fejlesztés- és média-felelõse vagyok.
Lalo Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5399
Kedves

Azt írod:

"A páholy nagymesterhölgyével készített interjút volt szerencsém látni,..."

Ugye főmestert akartál írni?

Előzmény: Casanova márki (5398)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5398

Kicsit jobban utánagondoltam a "freyakönyvesek" írásának, és mint isteni szikra juta eszembe: csak nem ők is olvasták Spiró: Ikszek című regényét, ahol már-már ezt súroló leírás található egy lengyel "páholy" munkájáról? ...vagy ezen a fórumon olvastak volna róla?  ...viszont pletykára hivatkoznak...

Mindenesetre beindította a fantáziámat, és szinte hallom lelki füleimmel, amint a "konzervatívabb" szabadkőművesek azt találják erre mondani, hogy: " no itt van, ezért nincs értelme a nőket a páholyok közelébe engedni, mert csak megzavarják a férfiak fejét."

Én mindenesetre, egy többek között egyenlőséget  hirdető szervezettől elvárom, hogy ne tegyen különbséget a nemek között a tagságot tekintve sem.

Nekem éppen ezért szimpatikus a Tolerancia és Testvériség vegyespáholy, sőt kimondottan pozitívnak tartom a szintén a Magyar Nagyoriens fennhatósága alatt működő első hazai női páholy, a Napraforgó páholy elindulását is. A páholy nagymesterhölgyével készített interjút volt szerencsém látni, és rám nagyon jó benyomást tett: intelligens, érzékeny, határozott, és nagyon csinos. :) 

Gondolom a páholy többi hölgytagja is hasonló pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, engem például esz a fene, hogy megismerjem őket is, de tudom, hogy ez szinte a lehetetlenséggel határos. :( 

Előzmény: Lalo (5394)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5397

Ezt már nevemből adódóan is támogatnom kell, a vérem kötelez. :)

Még jó, hogy említett forrás nem tesz említést egy valóban létező hazai vegyespáholyról, mert képes lenne hírbehozni.

Amit az idézetben említenek, az talán nem ismeretlen az okkult tanok ismerőinek körében, mely talán a szexuálmágia "bűv"körébe tartozhat. Komolyan taglalja Szepes Mária is a " Vörös oroszlán" c. könyvében, sőt egy teljes fejezetet szentel neki egy magyar szerepjáték könyv is az "Új Törvénykönyv kalandozóknak, és kalandmestereknek", mely a "Gyűrűk urá"-hoz hasonlóan egy  képzeletbeli világ kereteit adja meg, de  tartalommal a szerepjátékot kedvelők töltik meg. Ebben a könyvben olvastam egy Fehér Páholy-ról, mely ezen virtuális világ tudományos-, és kulturális fővárosának jelképében, egy Tűtoronyban székel, és hivatott oktatni a mágusok rendjébe igyekvőket. Ha azt vesszük, hogy e világ egyik legbonyolutabb, és legtöbb tanulást igénylő karaktereit valódi emberek igyekezenek megformálni, - ráadásul nem számítógép előtt, hanem élőben, és a fantáziájukat használva - talán nem is olyan legyintenivaló ez az egész.

/uhhh, de elkanyarodtam, de olyan szerteágazó, és izgalmas ez az szk téma.../

Előzmény: Lalo (5394)
Casanova márki Creative Commons License 2010.08.18 0 0 5396

Kedves Lalo!

Az EU és többek között a szabadkőművesek okt. 15-i konzultációja szép perspektíva, bár nem mindegy hogy elébbi milyen szinten képviselteti magát, és arra is kíváncsi lennék, hogy a szimbolisták részt vesznek-e rajta.

Abban sem vagyok biztos, hogy nem volt már ilyen "eszmecsere" a két szervezet között.

Az mindenképpen pozitívum, hogy még hazánk soros EU elnökségének kezdete előtt sikerül ezt a találkozót tető alá hozni, mert a hazai közbeszédet, és irányvonalat figyelve  ez később igen kétséges, ha nem eleve elvetélt lenne.

Az idézeted forrását /MNO/ én nem tartom tisztának, szerintem pont olyan mérgekkel fertőzött, mint amelyet előző írásodban a szabadkőműves professzor is említ az összeesküvés-elméletek kórisméjével kapcsolatban.

Előzmény: Lalo (5393)
Bigskorpio Creative Commons License 2010.08.17 0 0 5395
Az ötlet nem rossz… Ha igaz lenne, elősegítené a férfi és női páholyok közeledését.

A támogatottság biztos, hogy ugrásszerűen megnőne. És nem lenne gond az utánpótlással.

Lalo Creative Commons License 2010.08.17 0 0 5394
Fiúk, tudtatok erről?

"Az ősi egyiptomi vallás rituáléi élnek tovább a szabadkőműves tanokban, ahol a pletykák szerint nagy jelentősége van egy nemi aktuson alapuló beavatásnak."

http://www.freyakonyvek.hu/component/acajoom/mailing/view/listid-1/mailingid-18/Itemid-14
Lalo Creative Commons License 2010.08.17 0 0 5393
A főként a francia szabadkőművesek kezdeményezésére előirányzott-létrejött kapcsolatok az Európai Unióval egy újabb eseménnyel bővült: az unió október 15-én konzultációt tart a nem vallásos vagy ateista csoportokkal, pl. a szabadkőművesekkel is.

A Magyar Nemzet Online-ban Lóránt Károly ír a múlt hónapban lezajlott, az európai szegénység problémáiról lefolytatott konzultációkról vezető püspökökkel, rabbikkal, muftikkal, valamint a hindu és a szikh közösségek vezetőivel.

Ennek ateista megfelelője lesz az októberi találkozó.

'David Pollock, az Európai Humanista Föderáció elnöke meglehetősen furcsának találja ezt a találkozót, mert, mint mondja, „néhány nagypáholy világi jellegű szervezet, és erősen az egyház és állam szétválasztása mellett foglal állást, ugyanakkor megtartottak pár furcsa szertartást és mítoszt, mint például a Világegyetem Nagy Építőmesterében való hitet”.'

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:

http://www.mno.hu/portal/729296

Lalo Creative Commons License 2010.08.17 0 0 5392
Szabadkőműves professzor az összeesküvés-elméletekről

from Profán gondolatok by Lalo

A MOHA (Mindent az Oktatásról Hallgatóknak) azaz az egyetemisták, főiskolások ingyenes magazinja egy rövidségében is informatív interjúban vázolja fel az összeesküvés-elméletek struktúráját, hatásmechanizmusát.

A Helmut Reinalterrel, az Innsbrucki Egyetem professzorával B. Simon Krisztián (az online lap Eszme rovatának vezetője, a Magyar Narancs külsőse) készítette interjúnak már a címe sokatmondó: „Nem több puszta kitalációnál”.

Helmut Reinalter kifejti, hogy az összeesküvés-elméletek népszerűségét a bonyolult történések leegyszerűsítésének vágya; identitás- és tudásképző, valamint a legitimáló hatása; ellenségképző funkciója adja - azoknak, akiknek erre szükségük van. Az összeesküvés-elméletek legtöbbje bizonyos démonizált kisebbségeknek a társadalomra gyakorolt állítólagos hatását festi le sötét színekkel. Az összeesküvők szerepét a leggyakrabban az illuminátusokra, a szabadkőművesekre, a zsidókra, a szocialistákra, a kommunistákra stb. osztják.

A modern technológiák, az Internet pedig ezeknek az elméleteknek az elterjedésében játszik nagy szerepet.

A teljes interjú: http://www.mohaonline.hu/eszme/%E2%80%9Enem_tobb_puszta_kitalacional%E2%80%9D

Helmut Reinalterről a Wikipédia: http://de.wikipedia.org/wiki/Helmut_Reinalter

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!