Helló! Egy kérdés! Amikor bedugom a kártyát a start gombon világít a start felirat, de mire való az alatta levő zöld kis lámpa? Nekem sehogy sem világít pedig az égő jó benne.
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni van egy kis gond az autómmal. 2002. évjárat 2.2 dci a probléma az h indításkor berakom a kártyát nyomom a gombot és nem indul be csak teker a önindító. utánna meg mintha mi sem történt volna megjavul. ezt már 3x eljátszotta
Nagyon kormol főleg ha bevan kacsolva a klima is rajta.Kúton tankolok a levegőrendszeren nincs semmi hiba.Erg szelep nincs lerakódva semmi annyag azt nemrég néztem.vagy nem müködik rendesen!Hibajelzés pedig nincs.Kb fél éve füstöl elötte semmi bajom nem volt vele.
Le egy kérdésem hozzátok.Van egy laguna 2-es 1.9 dci-im.A következő a kérdés elég jól feketén füstöl a motor.A turó már ki van cserélve rajta és még most is.Szerintetek mi lehet még vele?
Aki tudna segíteni vagy tanácsot adni annak köszönöm.
A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis már kezd egy kicsit őrületbe kergetni az autóm, annak ellenér, hogy lassan már szinte mindent kicseréltem rajta.
Most a következőket csinálja: reggel első indításkor a motor felpörög, mintha szivatós lenne olyan 2500 ra és ott is tartja akár 30 másodpercig is, utána visszaveszi a fordulatot, de az alapjárat még ingadozik egy kicsit . Ez nem olyan zavaró, de aggódom, hogy valami megint kezd elcsesződni. Utána többi indításnál a jelenség megszűnik, és legalább 10 12 óra állás kell, hogy megismétlődjön és mindig csak először.
Régebben a gyújtótrafók tönkremenetelénél csinált ilyeneket, de kb 800 km-el ezelőtt cseréltettem mind a 6 trafót valeora, gyergyákkal egyetemben+ szívósor tömítést is cseréltek, kb 2 hétig jó volt aztán elkezdte ezt.
Ma meg befecskendezési hiba kb 5 mp ig egyik henger leáll, motor rángat. Félrehúz, motor ki- be hiba nem jelentkezik, számítógép hibát nem jelez.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetetk mi lehet a háttérben, illetve, ha megint valamelyik gyujtótrafó szarakszik, akkor mi okozhatja annak ilyen gyors tönkremenetelét?
A múltkor amikor elromlott a kocsim kb 50 km-ert kénytelen voltam 5 hengerrel menni, esetleg ez megevett valamit?
Van egy kluboldal ott többen tudnak Neked segíteni. A nevében benne van a laguna és a club is. Linket sajnos nem lehet betenni az oldalról. Légy kreatív. ;-)
Laguna 1,9dci 2005.11. havi, hazai 135e km. Én vagyok az 1.tulaj.
Figyelmes lettem arra, hogy gyorsításnál az autó remeg és erős vibráció tapasztalható és szerintem a hangja is megnőtt. Főleg terhelésnél (pl.előzés vagy hegymenet) jelentkezik.
Cserélve volt a vezérlés felöli motortartó (olajos) ill. a kipufogócső (flexibilis) is.
A fékek kopása használatfüggő, szerintem ebből nehéz kiindulni. Egy biztos, ha kopottak akkor nemsokára cserélni kell. :)
Hallottam már olyat, hogy az indítókártya tárol km adatot, ill. szerviz adatokat(?).
A lámpákon is, mint minden műanyag elemen rajta a gyártás ideje. Az első sárvédők ugye műanyagok, annak az első részén, a motorháztető kinyitása után látható a gyártási idejük. Érdemes megnézni, hogy a központi zár zár-e mindent, nyit-e mindent. Ha kombit nézel, akkor működik-e rendesen a hátsó ablaktörlő. Az ajtók alján működik-e bármelyik ajtó nyitásakor is a kilépőfény. Pókerék, tartozékok megvannak-e. Pótkerék helyén tisztaság van-e, áll(t)-e benne víz.
A valós kilométer adatot vagy ha nem is a valósat de a REÁLIS km állást honnan tudom felismerni? Gondolok itt bizonyos alkatrészek cseréjére (eredeti féktárcsa e van rajta vagy hasonló jelek?) Valahonnan csak ki lehet következtetni. Valamint az hogy a szervízbe ezt nem tudják megmondani? CLIP vagy diag? vagy honnan tudhatom meg?
Készítettem egy listát vásárlás előttre, aki még hozzátudna szólni nagyon örülnék neki!
KÜLTÉR: Figyelni a rendszámot és az évjáratot! Szélvédőkön feltüntetett gyártási számok figyelése (EGYEZZENEK) Réteg vastagságmérővel a karosszéria ellenőrzése. Gázadásnál milyen füstöt bocsát ki a kipufogó!
BELTÉR: Beindítás nélkül tekergetni erősebben a kormányt (nem recseg vagy ropog-e) Utastérben minden elektronikát végig vizsgálni.(ESP, Légkondi (menetközben,megfelelő hőm-e),tempomat,ülések nincsenek e kiülve, hanyagságra utaló jelek keresése) START gomb megnyomására indul-e (vagy csak hosszan tartásra) Gumik és Féktárcsa ellenőrzése
MOTORTÉRBEN: Karosszéria elemek gyártási éveinek száma egyezzen! Kartergáz ellenőrzése: Kupak lecsavarása, nívó pálca kihúzása, figyelni h nem e tör fel gáz. Turbó Ellenőrzése: Hang (nem e sípol nagyon erősen, hangosan) ha kotyog a tengely, erős fütyülős hangja van Egyenletes, folyamatos húzás Kipufogó gáz színe. Nyomócső ellenőrzése, ami a le állítószelephez viszi a levegőt (olajos-e)
"Különben, miért adná el a tulaj a még garanciális, sérülésmentes 2 éves autóját?"
Ezek jellemzően nem tekert órájúak, amiknek a kérésemre RenPaul utánanézett, azok mind stimmeltek.
Ezek kinti aukciókon vásárolt, jellemzően normálisan szervizelt tartós bérletes, rosszabb esetben bérautók voltak.
Amiket én láttam, azok simán jobban néztek ki és jobb állapotban is voltak mint a hazai átlag.
Vezettem egy 150 ekm-et futott 1.5 dCi-t is, még az is teljesen rendbenlévőnek tűnt.
Szóval ezek az autók pont azok, amiket az előzetes terv szerint, bizonyos futás, kor után adnak el cégek, nem azért mert van vele valami. Persze ettől még lehet vele valami. :)
"Nálad végül is mi lett a befutó a Laguna helyett?"
Ez a történet félrefutott egy kicsit, igazából Laguna-t csak érzelmi okokból kerestem, szükség ekkora autóra nem lett volna. A jelenlegi állás szerint most és a jövőben is van céges is a családban, ami elég nagy a "család autójának".
Szóval egy 2 éves 6 ezer km-t futott, Németországból behozott spanyol Golf V. (Leon) lett turbós benzines (1.4 TSI) motorral. A jobb oldalán sérült volt és itt javították.
Volt rizikója a dolognak, de 5 ekm után úgy tűnik szerencsém volt...
Hát könnyen lehet, hogy nem Laguna lesz a befutó. A külfüldiektől tartok, mert nem tudom őket egyáltalán lenyomozni. Ahogy anno az én Lagunám is visszafiatalodott a hahu szerint 305000 km-ről először 198000 km-re, majd egy fél év múlva 148000 km-re. Az új tulaj meg azóta is szídja, hogy mekkora egy vacak ez, mert így szét esett 150000 km alatt. Attól tartok, hogy a behozott autók is így fiatalodnak vissza. Különben, miért adná el a tulaj a még garanciális, sérülésmentes 2 éves autóját? Szóval nehéz ügy. Nálad végül is mi lett a befutó a Laguna helyett? J_P
Én az 1.5-ösnél erősebbet szeretnék. Igazi utazó autót szeretnék most már. Sajnos a Laguna-ról Scenic-re váltás nem vált be, mert nem tudom a hosszú lábaimmal kényelmesre beállítani a vezető ülést, ezért fárasztó benne utazni. Rövid az ülőlap és nincsenek a lábaim rendesen alátámasztva. Szóval visszasírom a Laguna foteljeit. A Scenic-et viszonylag jól mozgatja az1.5-ös moci, de mint írtam most már igazi utazó autót szeretnék (Kényelmes, nagy, erős) :)))
Benzinesből nagyobb az esély relatíve kevesebbet futottat találni.
Benzines Laguna III? Jó vicc. :)
Egy db 2.0 (140 Le) volt a hahu-n. Meg talán még egy 1.6 (110 Le).
Az is szalonban kiállított lehetett.
Én tél végén kerestem Lag III-at, benzines hiányában a behozott 1.5 dCi-ket nézegettem. Nekem nem kellett volna kombi.
Egy volt, amit majdnem megvettem, de elvittek előlem (2 éves, hetvenvalahányezer km, korrektnek tűnő előélet, kifogástalan állapot, 3 millióért). Mondjuk francia belpiacos Authentique volt, nem valami pazar felszereltséggel (fényezetlen kilincs, ködfényszóró nuku, hátul tekerős ablak).
Köszi Szirt a választ. A motor köbcentit, a kasztni formát, a felszereltséget, mint szempontot már kihúztuk a keresésből. Már csak állapotra megyünk. Nagyon reménytelen megkímélt, lenyomozható példányt találni. Saját részre már több, mint féléve keresek Mo-i Laguna 3-as kombit, 2.0 dci vagy benzines motorral. De még nem találtam olyat, ami szóba jöhetett volna. Lassan már nekem is engednem kell az igényekből. Joe_Purple
Az öcsém Lagunákat nézeget, most nézet egy 1.8-as benzinest. Ez a motor nekem eddig kimaradt. Van vkinek ezzel vmilyen tapasztalata? Miben különbözik ez az anno általunk is birtokolt 1,6-ostól. Ebben is van okoskerék? Meg szabad ilyennel venni a Lagunát?
Tud esetleg vki segíteni a kocsi előéletének a kiderítésében, ha megadom az alvázszámot (esetleg a rendszámot).
Milyen bizonytalan? Mert Nekem felment 2-3000-re és a gázpedálra sem reagált van amikor néha meg csak 800 és 1000 közt van, szelep csere előtt Nekem is lefulladt néha.