Szerintem teljesen mindegy,de ha eladásra kerülne!!!ami nem valoszínü mert rendkívül megvagyok elégedve ár érték viszonylatban.Esetleg késöbbi idöben kitalálnak valami kedvezményt vagy mást kitudja mi lesz,és ha a 9 kategoriába tartozik akkor legyen az a forgalmiban is.
Na most akkor van valami előny/hátrány, hogy kék vagy zöld plecsni díszeleg a rendszámtáblán? Mrt nyilván a piros és a fekete szempontjából van hátrány. De gondolom a teljesítményadó szempontjából lényegtelen, tehát nem kell kevesebbet fizetni egy zöld plecsni után mint a kék után.
Kedves t.lantos, azt hiszem, én nem bántottalak meg.
Meg kellene értened, hogy az okmányirodás ügyintéző vajmi keveset ért a motorokhoz, katalizátorokhoz, besorolásokhoz.
Csak és kizárólag a műszaki vizsgaállomás által kiállított "műszaki adatlap" alapján dolgozunk.
Ha ráírja a vizsgaállomás, hogy három kerekű, én akkor sem bírálhatom felül, holott tudom, hogy négy, hanem vissza kell küldenem a vizsgaállomásra kijavítani.
Persze. Mert volt a japan ignis is. Az meg euro III-as. Mit latott az ugyintezo? Ignis. Akkor 6-os. (tudom, fel fog haborodni az ocsmanyirodas kollega, de kotve hiszem, hogy ez nem az ugyintezo trehanysaga / hozzanemertese miatt volt.
Az Ignisek a gyári prospektusban is Euro IV-nek vannak megadva. Mégis rendszeresen kék plakettet kapnak. Pl. az apósé is, holott a 9-es osztálytól járna a zöld jelenleg.
Sajna csak a Swifttől volt szokás a motor jelleggörbéjét megadni benne.
Ja, ezt az utolsó részt azért írtam, mert ha a gyár kiadná (legalább a márkaszervízeknek) hivatalosan a motorlistát a hozzá tartozó minősítésekkel, akkor mindenkinek könnyebb lenne.
Én csak 1-1 x kértem a motor jelleg görbék kiadását és mindkettő elhajtott. Na bumm, 80-100 közt van a b(min) érték a kisérletezések szerint.
Most olvastam végig ismét az autódoki cikkét és a hozzá tartozó rendeletet is. Mert nekem régi a forgalmim, és még nincs is V9-es rublika, így szerintem a márkaszervíz nagytudású embere miatt lett 6-os a 9 helyett. Akkor ez nem is igazán számított.
Nekem amúgy is csere lenne, mert betelt. Pont erről jutott eszembe, hogy akinek még van 1 hely, annak nem lenne csere, így ha ezt lezongorázza, akkor kap egy újat, amiben lesz még hely :)
Persze az újabb elsorolások elkerülése miatt, jobb, ha többen futnak 1-2 kört a gyártói és márkaszervízi ismerőseiknél, hogy ezzel is segítsenek másokon is.
Sajnos a gyár halandóval nem áll szóba (márkaszervízhez irányít), lehet, hogy riporter kell?
Sajnos, tapasztaltam, hogy a vizsgaállomásokon sem állnak mindig a helyzet magaslatán, megyénként is nagyon eltérő a gyakorlat.
Nem akarok senkit megbántani, de pl. egy autószerelő műhely megkapja a jogosultságot a vizsgáztatáshoz, a szerelő meg a szervízgödörből leül a gép elé, pötyögni, hát, érdekes vizsgalapok születnek!
Onnantól tudok segíteni, hogy kilépsz a műszaki vizsgaállomás kapuján, kezedben a műszaki adatlappal.
A környezetvédelmi osztály besorolása jogszabályváltozás miatt módosult, nem a műszaki vizsgaállomás, nem is az okmányirodai ügyintéző írta el!!! (bár azért ez is előfordul, emberek vagyunk, dolgozunk, hibázunk)
Az EU-s jogharmonizációs törekvések egyike. Annak tudható be, hogy amikor máshol már vígan osztogatták a magasabb osztályokat, a mi jogszabályaink egészen egyszerűen nem tartalmazták a masabb besorolásokat, ezért nem kaphatott senki 4-es, 6-os vagy magasabb besorolást!
Hogy mi alapján sorolják át a járműveket, nem tudom, KÖHÉM rendelet tartalmazza, gondolom.
Lényeg, ha lenne még hely a forgalmi engedélyben a címke beragasztására, de a besorlás változása miatt nem kaptatok matricát, akkor a forgalmi engedély cseréje illetékmentes, csak a műszaki matrica árát, 585 forintot kell fizetni. (Van olyan is, hogy a vizsgán beragasztják a matricát, de az adatlapon megállapítják a helyes besorolást, ilyenkor egyszerűen csak a forgalmit cseréljük, szintén illetékmentesen.)
Ha a forgalmi engedély betelt, vagy más ok miatt (vonóhorog bejegyzés, -törlés, színváltozás, lakcímváltozás, névváltozás, lízing törlés) a forgalmi engedélyt egyébként is cserélni kellene, akkor sajnos 6000 forintot kell fizetni.
Sajnos egyes okmányirodákban eltérő lehet ez a gyakorlat, ragaszkodni kell az illetékmentes cseréhez!
A KEKKH Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartási Főosztály főosztályvezetője, Gaálné Kovács Györgyi az okmányirodás előadásokon számtalanszor megerősítette, kihangsúlyozta ezt az eljárást!
At lehet iratni 9-re. Muszakinal kell ekrni, hogy lesznekszivesek megallapitani helyesen.
A feloffnal most csinaltattam meg, mert 02 volt 04 helyett. Megiscsak jobb a kek, mint a piros. Elvileg forgalmicsere nelkul meg lehet uszni (bar lehet, hogy nem fog tetszeni nekik), de ennek a menetet nem tudom, nekem betelt, mindenkeppen cserelni kellett.
Nem értek hozzá. Az itteni eszmecsere hatására vettem elő és néztem meg. Azért tettem közzé, hogy ne kételkedjetek tovább Ugyuri olvasási képességében.
9-es??? Milyen kocsitok van? Hybrid R+? :D Azért nem hinném, hogy az Ignis-es motor és az én (2-es besorolást "elnyerő") G13BB-m között ekkora különbség volna. Ez már-már ég és föld...