http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Kedves DuDoR, attól kezdve, hogy a 3. kötetet bevették a nagykerek, és szerződésünk volt velük, magától értetődő volt (számomra, és ezért bocsánatot kérek), hogy a boltokban is lehet majd kapni. Egyébként már mind a négy kötetet mi forgalmazzuk - a boltokban is. :-)
Azért jó lett volna, ha hírként megjelent volna (mondjuk a csodaidok.hu-n), hogy a negyedik kötet bekerült az általános könyforgalmazásba.
Mert így most merő véletlenül láttam meg a negyediket egy Alexandra könyvesboltban. :( Persze ha tudtam volna, hogy már nemcsak úgymond 'belső' terjesztésben kapható, akkor előbb is keresem az útba eső könyvesboltokban.
Gondoltam, itt is szólok, hogy holnap (okt. 14-én csütörtökön) délután öttől író-olvasó találkozó lesz velem Budapesten a Bosnyák utcai fiókkönyvtárban (Bp. XIV. Bosnyák u. 1/a). Spoilerezni nem fogok, tehát mittomén miről fogok beszélni, viszont utána nem kell rohannom, hónapok óta először lesz egy szabad estém. :-)
Ahol nincs kiépített állomás vagy ahová nem vezet ilyen áramlat, oda gyalog, azaz fénysebesség alatt, hagyományos módon lehet menni. Ha kiépítesz egy állomást, oda ugyan lehet hipp-hopp ugrani, de a rendszer fenntartása iszonyú mennyiségű erőforrást köt le, (gondolj bele: ahol eltűnik az űrhajó, mennyi energiát kell felhasználni, eltárolni vagy szétsugározni; ahol megjelenik, ugyanennyit energiát kell űrhajóvá alakítani). Az áramlatok lehetővé teszik, hogy ne kelljen fogadóállomást kiépíteni, de ez rendkívül bizonytalan dolog, hasonló ahhoz, mintha vonat helyett autóstoppal mennél Párizsból Moszkvába. Nem biztos, hogy felvesz, nem biztos, hogy oda megy... Sőt, veszélyes is! Ezért inkább ahhoz hasonlítanám, mintha vágtató rinocérosz hátán mennél át a budapesti állatkertből a veszprémibe. Szerintem. _FK
A földi államok itt voltak a mi közelünkben, a Nies meg a galaxis túlfelén, közel, s távol semmi lakott világ. Nekem az jött le, hogy ha nem sodorja oda az áramlat véletlenül, akkor nagyon-nagyon sok idő lett volna odaérni.
Engem igazán a csillagközi kommunikáció és utazás érdekelne, főleg az, hogy hogy bírt elbújni a Nies: valamelyik lakott rendszer égboltján csak feltűnt...
Igen, a blathaas alaprajza, a Nies térképe, a KAven felépítésének vázlata, ogfa és vergas levél közelről (alias gondolatok a niesi nyitva- ill. zárvatermők megfelelőiről), biológiai albumba illő ágrajzok és genetikai skiccek a nies evolúciójáról - szóval csupa olyan rajz, amely még minimális rajztudást sem igényel. :-) (Bizonyára tudatlan vagyok a téren, de oda lyukadtam végül ki, hogy egy szénalapú evolúciónak nagyon sok szempontból hasonlítania kell a miénkre, mert a szén és a hidrogén összekapcsolódását, az aminosavak kialakulását stb. ugyanazok a kémiai szükségszerűségek irányítják. Bővebben majd a könyvben... :-D)