Remélem, a sok számítógépes játék mellett marad hely az ilyen elvileg hagyományosnak tűnő szórakozás számára is. Milyen játékokkal szerettek játszani? Várom az élménybeszámolókat, hiszen annyi új játék van a piacon, hogy nehéz belőlük válogatni - borsos áruk miatt pedig szívesen olvasnék ajánlókat, mielőtt beruházok egy-egy dobozba.
Hol lelhető fel olyan összefoglalás amely a régi, középkori, ókori játékokról szól, hogy milyen játékok voltak akkoriban, táblás játékok, vagy akár amit porban kavicsokkal, illetve saját készítésű eszközökkel játszottak.
Eladó egy eléggé megviselt dobozú (némileg nyomódott, egyik sarkán szakadt), részint hiányos (ld. alább) Rettegés Arkhamban társasjáték, olyan fanatikusnak, akinek nem okoz gondot, hogy házilag kiegészítse :) (Habár így is bőven játszható.)
Az alábbi elemek hiányoznak belőle: 3 dobókocka 4 műanyag talp (a nyomzójelzőkhöz) 1 életerő jelző (1-es) 1 tulajdonságcsuszka 1 szörnylap 2 végzetjelző 1 helyszínkártya
A meglevő jelzők és kártyalapok kifogástalan állapotúak.
[b]Átadás:[/b] Hétközben Budapesten (elsősorban Hungária-Thököly sarkán), kb.1-2 hetente Pakson. Ha máshogy nem megy, postázom, az aktuális díjszabásnak megfelelőlen (vevő állja).
Kb. egy hete kipróbáltam a The Stars Are Right c. játékot, és bátran ajánlom mindenkinek. Ha kettesben játsszák, akkor jelentősebb részben stratégia/logika, ha többesben, akkor több szerencse is kell hozzá, no meg térlátás, kis memória minden esetben.
A Munchkin szerzőjétől, de teljesen más a játék lényege (annyi a hasonlóság, hogy ez is kártyajáték).
Eladó egy kiváló állapotban lévő (egyszer használt) World of Warcraft társas, amit esetleg hasonló kvalitású Odalent-re cserélnék. Valamint eladó egy Dominion (egyszer használt) társas, vagy Rúnamesterre cserélném.
"Gazdálkodj okosan! Vásárolj lakást, berendezési tárgyakat fix áron, vagy licitálva! Fektesd be a pénzed, vagy bízz a szerencsédben, és lottózz, vagy használd ki a szerencsedobást! Legyél gyorsabb és pontosabb, mint a többiek: utazz vonattal, repülővel! Figyelj az egészségedre, tanulj és dolgozz! Haladj egyre feljebb a ranglétrán, legyél kezdő ketrecharcosból akár karmester vagy külügyminiszter!"
Sajnos konkrétan nem tudok segíteni, viszont nemrég láttam a Szellemlovas honlapján, hogy meg lehet őket keresni mindenféle hiányzó "alkatrész" beszerzésével. Ha gondolod, próbáld meg, hátha összejön.
Doom társasjátékot keresek megvételre! Ha eladod, írj: karplaszton@freemail.hu
Ezen kívül az "Odalent" fantasy-társasjátékomhoz keresek társakat, akik szívesen beszállnának néha 1-1 jóízű hangulatú játékra! Kaja-pia mellett persze :D
Én (mi) nagyon szeretnenk kiprobalni a Retteges Arkhamban tarsast, mivel nagyok sok jot olvastam eddig rola. Annyit tudok rola hogy viszonylag hosszabb, es nem kis magyarazat szukseges az elso partihoz :-(.
Egyebkent nalunk most az Odalent a slager :-), de Carcassone, es a Catan mint ket oreg klasszikus is megy.
Ismeri valaki az Igenis, Sötét Nagyúr című játékot? Aranyos volt a leírása, kikölcsönöztem, de még nem játszottunk vele, így egyelőre fejtegettem a (nem túl bonyolult) szabályai leírását. Viszont néhány részt nem egészen értek. Pl. amikor olyan szöveg van az ötletkártyán, hogy:
"Idegesítő rovar Bolb Sisco kapitány: „Csak te mentheted meg a multiverzumot!”"
Meg:
"Leányka veszélyben Gamanaeghen, a szolgadémon"
Akkor mondjuk az első kártya esetében a rovart meg Sisco kapitány és a multiverzum dolgait kell a mesébe szőni...?
Tavaly szeptemberben jelent meg a Long Shot. Bár nem kártyák sgítségével mozognaka lovak bnne , de a verseny során a lovakat meg lehet vásárolni, iltev efogadni is lehet rájuk. Összességében a játékélmény hasonlít az általlad említettre. Másik jópofa lóversenyes játék a Winners Circle nevezetű(ez egy kissé régebbi). A TurfMaster 1998as jatek, tudtommal nehezen beszerezhető. Ezen kivül at Ave Caesar hasonló mechanizmusú játék, de ezt harci szekerekkel játszák-beszerezhető Sajnos az általad említett játék nem tudom melyik lehet..