At lehet iratni 9-re. Muszakinal kell ekrni, hogy lesznekszivesek megallapitani helyesen.
A feloffnal most csinaltattam meg, mert 02 volt 04 helyett. Megiscsak jobb a kek, mint a piros. Elvileg forgalmicsere nelkul meg lehet uszni (bar lehet, hogy nem fog tetszeni nekik), de ennek a menetet nem tudom, nekem betelt, mindenkeppen cserelni kellett.
Nem értek hozzá. Az itteni eszmecsere hatására vettem elő és néztem meg. Azért tettem közzé, hogy ne kételkedjetek tovább Ugyuri olvasási képességében.
9-es??? Milyen kocsitok van? Hybrid R+? :D Azért nem hinném, hogy az Ignis-es motor és az én (2-es besorolást "elnyerő") G13BB-m között ekkora különbség volna. Ez már-már ég és föld...
2002.07. havi forgalomba helyezésű a kocsi és 4 es kategóriába került.
A Besorolás a következő
"Kék színű plakett - korszerű, környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8. Zöld színű plakett - korszerű, kiemelten környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 9 és az e fölöttiek."
Én lassan úgy gondolom,hogy hasra ütés szerint sorolják be az autókat,Magyarországon.
OFF
Van egy Opel Corsa B 1996 os az autó és ZÖLD színű plakettet kapott a múlt havi vizsgáján.
ON
A legtöbb elírás ezzel a rendelettel magyarázható,tehát elvileg a jogszabályban meghatározott autókat kék plakettel kellene "jutalmazni"
"Emellett a 6/1990 KöHÉM-rendelet, amely a fenti kategóriákat meghatározza, tartalmaz egy kivételt, amely szerint az 1996 után az EU területén forgalomba helyezett autók kérésre átsorolhatóak a 4. osztályba, hiszen elméletileg ettől az időponttól csak EURO-II minősítésű autók kerülhettek forgalomba."
A valóságban viszont az emberek 5 % ha tud erről,mert senki nem szól nekik.
Az vajon mitől függ, hogy a 2-es besorolásról egy ilyen átkategorizálás alkalmával milyen új kategóriába kerül a kocsi? Merthogy a kollégám Wagonja 2003-as (tehát csak egy évvel fiatalabb az enyémnél), de ugyanúgy G13BB-s motorja van. Viszont ő már eredetileg 6-os besorolásba került.
Kiszereltem az egészet, műanyag perselyben forognak a fém szárak, befújtam mindennel amit otthon találtam, és továbbra is nyikorgott, de másnap reggelre csak beivódott, mert csend lett.
Az ilyen forgalmit kereskedői igazolással, vagy hogyan ki lehet cseréltetni, és akkor megkapja az új besorolást, csakhát ez mind költség, hogy amit elnézett az ügyintéző, mert akkor még nem számított...
Amikor én vettemm a 76 pacis dobozt, akkor azt mondták a márkaszervízben, hogy euro III motor van benne. De ez már régen volt.
Azután az újabb, motor (VVT - azért is lett VVT, mert különben nem tudták elérni az euro IV-es szintet, míg az ezt követő SWII vvt nélkül is tudta már - mind kettő euro IV-es) euro IV-es. Mégis a forglamiban 6-os kód van, ami euro III-as. :(
Még arra is emlékszem, hogy kaptunk valami kedvezményt a súlyadóból is anno!!!
Végig csinltam és nekem még az 1770 se kellett kifizetnem. 6000 HUF ot is csak azért,mert a forgalmim betelt és ezért kellett fizetnem. Ha nem ragasztották fel a matricákat Vizsga és környezetvédelmi matrica,csak ezeknek van illetéke kb 500 HUf/darab. A 2002-es Sasom 4-es besorolást kapott.
A környezet védelmi besorolást itt Találod meg. http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/2010/02/21/piros_vagy_kek_matrica/
Én a 2002 es sasomra is piros matricát kaptam,de meg változtattattam.Vissza kell menned a vizsgahelyre és kérned kell egy környezetvédelmi átsorolást,mert a kocsid 4-es osztályba tartozik.Ott kapsz egy újjab papírt az átsorolásról és irány az okmányiroda,ott kapsz egy új forgalmi.A forgalmiért lehet,hogy fizetned kell,de lehet,hogy nem. Ha betelt a forgalmid-nincs több matrica hely a plakett ellen darabjához- akkor 6000 HUF. Nem kell fizetned, -van még szabad matrica helyed- hogy ha úgy könyvelik el,hogy téves bejegyzés van a forgalmiban.