Szia! Igen, vannak ilyen problémánk, ami nem is igazán a mi bajunk, de nem hagy nyugodni. Mindenütt olajzás: egészségére, aki kitalálta. :-) Rácsmozgás: emberek ezreinek mozog a rácsa, s mégse nyekereg. Elmozgás: ha nem tetszhalottak fekszenek rajta, akkor a K-Sz 22-182. oldaláig mozogni fog a rács! :-) (oldalszámok ügyében hasraütöttem csupán) Szóval X akta lehet, de ha lesz megoldás, érdekel!
köszi az infókat. A bioágyaknál minden része le van olajozva, így a középosztó és a felfüggesztés is. Évente olyan 500-550 ágykeret megy át rajtam kis- és nagykerben és eddig ez az egyetlen, ahol az ágyrács nyikorog rajta (hangsúlyozom: nem az ágy)
Úgy gondolom, hogy ez nem rossz arány, továbbá szerintem nem is nekem kellene küzdenem a megoldásért, csak nem tudom elvielni, hogy egy vásárló, aki az én termékemet (is) használja -nem megelégedett...
Továbbra is úgy gondolom, hogy egy -akármilyen ágyrács is legyen- ágyrács bármelyik eleme a használat során nem mozdulhat el vizszintes irányban.
Szia! Az elvárás jogos. De aranyszegecseket is verhetsz bele egy vagyonért, ha eccer nyekereg. Az emelkedő részek felett átsiklottam, jogos. Nemcsak havannabarna van... Ha olajos, akkor az megfejtés lehet... Egy ágybelsőn, értsd rácsok, középtartó, peremlécek mi a rossebet kell leolajozni??? Na mindegy. Ha a ragszalag nem tapad a felülethez, majd tapad önmagához. Akármi is az, körbe kell tekerni celluxxal, önzáróra, és akkor nem lesz gond. Mert láttam a MacGyver összes részét ám! ;-)
köszi a segítséget, a kiékeléssel csak az a baj, hogy nem a külső (fő) keret mozdul el, amit valóban ki lehetne ékelni egymással, hanem a belső emelkedő rész kerete, amit ha kiékelek, elveszik a lábemelős funkció...
Az A4 lap viszont nagyon jó ötlet, köszi:-))
És természetesen figyelembe kell venni, hogya a Vásárló 400e Forintot fizetett összeségében a termékekért, amiért (de sokkal kevesebbért is) jogos elvárása, hogy ne vazelinnel és havannabarnával ne nyikorogjon...
Amúgy a műanyag ragasztószalag is jó ötlet, csak nem tudom, hogy a bioolajos felületen meddig marad fent ekkora igénybevétel mellett...
Nem jó irányból közelítettetek a teszt szerint: ne a rácsot erősítsétek... a két rács közé tegyetek éket. Valami műanyagot, ami kissé rugalmasan alakul (üdítősflaska kupakja, szükség szerint faragva, illesztve). Ha ez sem nyert, aakor tegyetek a rács alá egy tiszta A/4 lapot, ahol sejtitek, hogy nyekereg, azon be kell rajzolódjon a surlódási pont. Mindezzel együtt... érdemes még nyomozgatni. Ha megvan esetleg a surlódási pont, és tuti h a surlódástól van a nyikorgás (tehát az ágykeret és a rács egymástól független néma, csak együtt fesztiválozik) akkor érdemes még megpróbálni a surlódási pontokat műanyaggal burkolni ( színtelen ragasztószalag). Értem én, hogy ez barkács meg MacGyveres megoldás, de mindent a siker érdekében! :-)
ez végigérő oldalfelfüggesztéssel és széles középosztóval készült ágykeret. Látszik, ahogyan kinyomódik az ágyrács kerete a terheléstől. Az ágyrács kerete rétegelt nyír vagy bükk, a felfüggesztések tömör bükkfából vannak.
a reflux egy gyomorszáj-záródási rendellenesség, melynek következtében vizszintes helyzetben a gyomor tartalmának egy része (gyomorsav) visszakerül a nyelőcsőbe, ami kellemetlen égő érzést, rosszabb esetben a nyelőcső kisebesedését is okozhatja.
Ezért készülnek u.n. reflux-ágyak, hogy ezt a záródási problémát a megemelt fejrésszel csökkentsük.
Ez annyit jelent, hogy az ágykeretek kialakításánál az oldalelemen található felfüggesztéseket és a középosztót is "ferdén" tesszük me az ágyba, így a komplett ágykeret belseje a fejtől a láb felé ca. 13-15 cm-t fog lejteni.
Előnye: hogy megakadályozza (vagy csökkenti) a visszaáramlást
Hátránya, hogy nem állítható, és amennyiben csak az egyik felet érinti, a másik félnek is meg kell emelni.
Szoktak betenni egyébként fej-lábemelős ágyrácsot fordítva (tehát a hosszabban emelkedő lábrész kerül a fejhez), ez bár állítható és alaphelyzetbe is visszahelyezhető, hátránya, hogy a vasalatok nem szokták sokáig bírni, mivel az oldalirányú mozgás következtében a vasalatot rögzítő csavarok kilazulnak, vagy maga a vasalat csuklói esnek szét.
Biztosan az oldalirányú elmozgásnak köszönhető a nyikorgás? Milyen a tartókeret anyaga? "Sima" vagy rétegelt bükkfa?
Nálam rétegelt, és ott konkrétan a tartókeretre ható nyíró- és csavaróerő okozza a nyikorgást, mivel az nincs a teljes felületén alátámasztva (csak a fejvégnél, a lábvégnél, és a fej-lábemelő forgópontjánál). Ennél fogva nálam ez okoz némi nyikorgást, ami bizonyíthatóan az alátámasztás hiányának köszönhető. Mondjuk a sajátomat akár meg is csinálhattam volna, de egyikünk sem forgolódik annyira, és különben sem olyan zavaró. Ha egy fix tartószerelést próbálsz ki az említett filcezéssel stb; annak már elvileg nem kellene nyikorognia.
Tudatlanságomat /és lustaságomat --> mert lehet, hogy már le volt írva, csak nem kerestem vissza/ feloldandóan kérdem, hogy miképpen van megoldva bizonyos ágyaknál a reflux kialakítás?
Értem alatta, hogy gyárilag/?/ fix az X cm-es dőlés, vagy 0 és X között /a használó/ szabadon állíthatja a dőlés mértékét...
A kettő egymással viszont igen, mert a fejlábemelős 28 keresztléces ágyrács lábemelős részénél az emelkedő belső fa keret amikor a léceket terhelés éri és kiegyenesednek, oldal irányba az oldalelemek kinyomódnak és egy picit ilyenkor arrébcsúszik a középosztón, ami a nyikorgást eredményezi.
A Vásárló próbálta már vazelinnel, filccel -nem segített semmi.
Én az ágy képviselője vagyok és nem tudom megoldani a problémát, mivel nem az ágykerettel van a baj. Az ágyrács képviselője (Dunlopillo) azt mondja, hogy az ágyrács önmagában nem nyikorog, tehát nem tud tenni semmit.
Betetettem még egy összekötőt az ágyrács belső keretébe, hogy megakadályozzuk az oldalirányú kinyomódást, de még mindig elmozdul és nyikorog.
Na, a McDonalds-os példa kifejezetten jó! :-) Igaz, én egyszer jártam csak ott, mert 2 éve kaptam egy ajándék bónt. Azóta is kerülöm, mint macska a forró kását. :-) De elfogadom, hogy több tíz- vagy százezer ember meg van vele elégedve, és idő hiányában inkább kifizet egy vagyont a szivacsos állagú zsemléért és az "olajfürdős" sültkrumpliért. Ugyanez a helyzet jelen esetben is. Nekem mindegy, hogy ki hol vásárol, és persze nem is várom el, hogy mondjuk egy bróker nekiálljon otthon a márvány konyhapultján fenyőfát fűrészelgetni. Viszont azt sem gondolom, hogy a háztartások többségében hiánycikk lenne egy olcsó fúrógép vagy akkus fúró-csavarozó, meg pár darab csiszolópapír. Ha ezek rendelkezésre állnak, kb. fél óra alatt több ezer Ft-ot spórolhat az ember. Vegyük alapul azt az egyébként olcsónak tekinthető 8000-8500 Ft-os gyári ágyrácsot (160-180 cm-es ágyat feltételezve). Még a legrosszabb esetben is, mindenféle akciók vagy ismeretség nélkül is legfeljebb 4500-5000 Ft-ból ki lehet hozni ugyanezt méretre vágva, 4 oldalán gyalulva. Ezzel otthon már csak az a dolgod, hogy ha esetleg az élei nincsenek fózolva, az éleket felcsiszolod, majd lecsavarozod. De ha tudod, hogy hová érdemes járni és ismernek is Téged, eleve olcsóbb a faanyag, és ekkora mennyiségnél akár 1-2 sörért legyalulják Neked azt a pár deszkát (amivel rögtön spóroltál kb. egy ezrest).
Itt szerintem nem arról van szó, hogy bárki számára is elhanyagolható lenne az a pár ezer Ft, inkább a kényelem miatt vásárolják meg az ágyrácsot a bútorüzletekben. Pedig látod, hogy mivel indult a fórum: Vastira egy fózolatlan élű, a vastagoló gyalun legfeljebb egyszer végigtolt ágyrácsot akartak rásózni. Tehát még az sem biztos, hogy azért a pénzért tényleg azt kapod, ami elvárható lenne. Bizonyos skandináv gyártók ceruza vastagságú ágyrácsairól már nem is beszélve. Tehát itt is létezik a másik véglet, nem csak a fatelepen...
És bár nem kifejezetten ehhez a témához kapcsolódik, csak egy megjegyzés a felületkezelést illetően: a viaszolt felületekkel én jobban ki vagyok békülve, mint a - már általánossá vált - lakkozással. Ehhez sem kell olyan nagy szakértelem, mégis szinte mindenki gyárilag lakkozott fenyő bútorokat vásárol. Talán érdemes lenne egyszer erről is bővebben szót ejteni, mert itthon ez még mindig egy elég ismeretlen fogalom...mint ahogy nekem az UZO, meg a többi alkohol :-)
persze, hogy minimális fáradsággal sok minden meg lehet csinálni házilag, de gondolj csak bele, mi történne a Mc Donalds-szal, hogy ha mindenki otthon fáradozna:-)
A tapasztalatom az, hogy ritkán megy el az ember tüzépre és ha mégis, akkor ritkán lalál szép anyagot. ...és akkor még kell fűrész, fúró, fúrószár, csiszolópapír vagy elektromos gyalu, stb.
Egy 80-90-es bordasor ca. 4 000Ft.
Azt hiszem, hogy nem ilyenek vagyunk...
OFF Az Uzo egy autentikus görög ital, ánizspálinka, kicsit olyan, mint a kanalas orvosság. Érdekessége, hogy itthon nem szeretem annyira, de ugyanaz az üveg a görög tengerparton egészen más ízű:-) Persze mélyhűtő meg minden. OFF
10 cm széles, collos, I. osztályú gyalult deszkát vásároltam nemrég olyan 200 Ft körüli áron. Ezek a deszkák kb. 8-10%-os legszáraz vagy műszárított alapanyagok. 14 deszkával számolva ez úgy 3000 Ft körül mozog, amiket én válogatok össze.
Mindössze méretre kell vágni, élcsiszolni, ill. a felületét felcsiszolni. A távtartóként használt jutaszalagnak, műanyag pántnak stb. meg nem sok értelmét látom, 3-3,5 mm-es csavarral simán le lehet rögzíteni az összes deszkát (feltételezve, hogy fenyőfáról van szó, de amúgy a bükkfa tartóelem sem reped el, ha elő van fúrva).
És egyelőre még mindig csak egy egyszerű léckupacról beszélünk...mint ahogy a bútorgyártók többsége is ugyanezt használja fel, azzal a különbséggel, hogy ez a vásárlóhoz 3x-os áron jut el (sőt, többször találkoztam ezek közt anno szép nagy gyantatáskával rendelkező deszkákkal is). Jó, nem egy eszeveszett nagy összeg, de mi a fenének adna ki bárki is plusz 5-6 ezer Ft-ot érte, ha minimális fáradozássali meg tudja csinálni?
az, hogy feszültség nélküli egy motoros ágyrács vagy sem -lehet, hogy marketing, viszont nyújt egy lehetőséget.
Elég sok dolgot a környezetünkben nem tudunk megváltoztatni, ilyen a falban futó vezetékek sorsa is, bár Nyugat-Európában a modern lakóházak már árnyékolva vannak: tapétázás vagy festés előtt egy vékony karbon-háló kerül a falra, amit tetszés szerint a ház földelésével is össze lehet kötni, hasonlóan a derékaljakba, -ill. takarókba bedolgozandó elektroszmog hálókkal.
Az, hogy tévét, mikrót vagy lovat tartasz a hálódban, az pedig formálható, alakítható; tehát mindenkinek szabad döntése van fölötte.
Egy ilyen - ahogy Te fogalmaztad - léckupacot a Tüzépnél kb 2500-3000 Ft-ért tudsz megvásárolni. Az ágykeret 4 cm-es peremmagassága meg valóban több, mint furcsa. Ez melyik gyártó terméke?