A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
Sziasztok! Mi a véleményetek erről a készülékről?: http://www.dankovics.com/page10.php?view=productPage&product=7&category=4 Nem üzemszerű használatra kéne csak néha 4-5mm vastag alut hegeszteni kb 5-6cm hosszan ezenkívül saválló lemezek vágására hegesztésére kéne Van esetleg valakinek ez a tipus? Mik a vélemények róla?
Talán egy kicsit bajnak érzem hogy nem az igazi a cső sőt kézzel gyökölt némileg még dimenzió vesztett is/agyon van hegesztve/.Porcelánozni próbáltam de ha egy fél csövet veszünk 2 hiba/megcsúszik,megrogy,stb/ mindíg van benne és még a gyök sem igazi.Meg próbáltam prcelánozás nélkül és szemet gyönyörködtető lett,mint kivül mint belül.Kicsit mondom török vissza a fejen,és letört.....
Ennyit a siker élményemről.Van egy vízhűtéses fejem.de kell rajta egy forrasztást csinálni hogy kompatibilis legyen a tömlőmhöz.De nincs ithon acetilénem...
Ja meg én nem takarom le rögtön várok pár percet a gyök után hogy hüljön.Ha nekem össze van álítva több varrat először begyökölök párat utána a takaró.A gyöksort drótkoronggal mindig feltakarítom,mert amúgy szegélyes lesz a takaró.
Kérdésem a következő:Magyar awi gép.Nagyfrekis.welding 165i DC Karcag
120 A -nál búg de 44 -29A -nál nem.Normális dolog ez v. kezdhetek bosszankodni?Van valakinek ilyen gépe?
Minap kaszniztam egy rozsdás ladát.Ha valaki ilyenre adná a fejét gyorsan lebeszélném róla.Ha viszont szereti a kihívásokat, akkor a 1-es saválló pálca 29A a javaslatom+ ne küldje röngenrre= nem szép de k...a erős taknyolás. :D
3mm kicsit lesrégalni úgy hogy 1mm-es orrész maradjon és 70A-val egy sorbol 1,6mm huzallal lekerámiázni hézag nélkűl,3mm fölött 3mm hézag 2 sorból a gyök után mindig feltakarítani.Tettem fel képet nemrég mennyire van kint a wolfram.Savállónál én így csinálom.Szénacélnál mindig hézaggal.
Csatlakozó(stekker) lábkiosztást ismeri valaki? Az új panelon melyik lehet az előtoló motoré, illetve a munkakábelen lévő mikrokapcsolóé? A régin külön lábakon van.
Szeretném figyelmeztetni a kollégákat,hogy a Project Controlling céghez senki se jelentkezzen,mert nagy szívatások mennek ott.Egy két példa képen amik ott mennek: - a fizetésből mindig hiányzik valamennyi,amit persze később sem küldenek - a másik nagyon szar dolog,hogy a főnökség olyan,hogy a valaki nem nyal be nekik akkor addig szívatják amíg a dolgozó,akármilyen jól is dolgozik fel mond. Ezek saját tapasztalatok.
Mivel már csináltam korábban Co gépre most úgy döntöttem hogy megvalósítom awira is.De hogy nehezebb legyen hát miért is ne kaptam egy awi nyakat komplet.Tehát kábel rész nincs rajta.Nem gondoltam volna hogy feladja a leckét,de úgy gondolom nem lehetetlen helyzet.A nagyobb bajom azzal van hogy a gáz cső tartalmazza az ampert is.Na most ne küldjetek el a boltba mert kb annyi mintha ujjat vennék..És megvalva ez a fej az a fej tipus menetes porcelánnal amibe gázlencse is belefér/nem a robosztus porcelánnal/.Ha a bolt árakból kalkulálok egy jó fajta víz hűtő egy százas, én a negyedéből megoldom.
Csinálok képet később awi nyakról.Később persze a hűtöről.
Kicsi a világ én meg Törökszentmiklósi vagyok:)a céget énis ismerem hallomásból.De ha jól tudom nem igazán kell ember.
A csövön nincs semmi szám azt mondják valami fúrónak a csöve,gondolom valami kútfúró vagy ilyesmi.Bajba vagyok ezekkel a csövekkel mert miklóson nem igazán van Méh-telep Szolnokon meg nem találtam vastag falút.
Jöv héten megtöltöm az argont és utánna nyomom ezerrel,majd énis tolok pár kezdő képet :)
Októberben lejár a szerződésem,utánna öcsémmel go külföld vagy nélküle de innen el.Neki jó mert kifogott egy zsír helyett ott megtanult /4 éve/nagyon profin és persze beszélő szintet németül.Mostis kintvan r24 rákérdezzek van e hely?