Keresés

Részletes keresés

gőz Creative Commons License 2013.08.22 0 0 53

Sziasztok! Személy szerint csak ajánlani tudom a Kutyaközpont Kiképzőiskolát. Itt ingyen kölyök és felnőtt szocializáció folyik. Most voltam náluk ingyen kutyaúszáson is és menni is fogok amíg az idő engedi. Itt minden infó megvan http://www.kutyakozpont.hu/fizetos-szolgaltatasok/kutyausztato/.

 

De szívből ajánlom az egész sulit mert lelkiismeretesen és hozzáértéssel bánnak mind a kutyával és a gazdával egyaránt. Mindenkinek ilyen helyet kívánok aki élvezettel szeretne kutyázni és mindig többet és többet kapni! Azt igérem, hogy amíg élek addig ide fogok járni.http://www.kutyakozpont.hu/kutyaiskola/

Kinga9876 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 52

Sziasztok. Én egy évet jártam Carlos kutyámmal az mkose kutyaiskolába. Mindegyik kiképzőből sugárzik a kutyák iránti szeretet. Elképzelhetetlennek tartom a leírtakat gabi1550. Én is mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sulit.

 

Előzmény: gabi1550 (46)
sassy456 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 51

Sziasztok! Én is szeretném megosztani saját tapasztalatom az egyik kutyasulival kapcsolatban: a Kőbányai Happy Dog Kutyaiskola - nah oda ne vigyétek a kis kutyáitokat a Kutyaovi címen hirdetett sokkal inkább iskolai foglalkozásra! Én három hónapos picimmel jóhiszeműen odamentem és ahelyett, hogy szocializáció és játék, illetve a megismerkedés olyan tárgyakkal, melyek számukra ijesztőek lehetnek, lett volna, egy egész sor akadálypályán lettünk végigdolgoztatva. Kutyaiskolának biztos jó ez a suli, de az óvoda az sajnos egyáltalán nem az, sokkal inkább valami kölyök kutyáknak létesített kiképző tábor... És olyasmi sincs (mint más színvonalas helyeken), hogy a picik koruknak,vagy méretüknek megfelelően csoportokba lennének osztva. Így a végén, amikor a kicsi kutyám össze lett engedve a nagyobbakkal, azok annyira meghajtották és majdnem összetaposták, hogy kihányta az előtte beletömött szép mennyiségű jutifali adagot...Arról már nem is beszélve, hogy amikor menteni próbáltam és ijedtemben felkaptam a többi közül, nehogy tényleg megsérüljön, akkor egy nagy vizsla utána ugrott és így engem is majdnem fellökött, amire sem a gazdája, sem az oktatók nem szóltak semmit. Viszont amikor az enyém visszaugatott, hogy békén hagyják, az oktató első dolga az volt, hogy a babakutyát fegyelmezze. 

A kutyasuli részéről nem nyilatkozom, valószínűleg az színvonalas képzést ad a kutyáknak, de ez nem változtat azon a tényen, hogy szakmabeli létükre nincsenek tisztában a kutyaovi fogalmával, illetve, hogy egy bébi kutyával hogyan is lehet foglalkozni.

Nah ennyit erről a helyről és tényleg az Óvodáját NEM AJÁNLOM SENKINEK, aki nem akarja még képzésre vinni a kutyusát!

rauchkrake Creative Commons License 2012.05.01 0 0 50

Sziasztok!
Teljesen véletlenül olvastam bele ebbe a topikba, és tátva maradt a szám. Én ugyanis Lütyő kutyámmal jó sokáig pont ebbe az MKOSE kutyasuliba jártam. Csak jót tudok róla mondani. Hozzátenném, hogy Lütyő egy mentett kutya, amit a suliban abszolút figyelembe vettek. Azt hiszem, mindent elmond a suliról, hogy Lütyő a mai napig is kétheti mezei sétaadagját becserélné egy sulilátogatásra.... ez látszik rajta, amint kiveszem ott a kocsiból :-)
Szóval nem értelek, gabi1550. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az iskolát. És Lütyő is :-))

Előzmény: gabi1550 (46)
Borisz 69 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 49

Elektromos nyakörv eladó!

 

Amerikai gyártmányú,rendkivül strapabíró,piacvezető készülék.

 

Két kutya tanítása is lehetséges egyszerre.

 

Nem használt,csak kipróbált.

 

Ár:35e ft

 

Tel:06/70/940-6732

makikakika Creative Commons License 2011.10.28 0 0 48

 

Elég gázos csajszi lehetsz, hogy ilyeneket firkálgatsz ide. Szállj magadba és előbb a saját kutyáddal tanuljál meg bánni!!!!!!!

 

 

Előzmény: gabi1550 (46)
falramászó Creative Commons License 2011.10.28 0 0 47

Az írásodból egyértelmüen látszik, hogy fogalmad sincsen a kutyázásról!!! Süt belőled a gyűlölet. Vonattal a hőségben mész kutyázni, persze, hogy kikészül a kutya!! Az biztos, hogy egy kutyát sem adnák a kezedbe még sétáltatásra sem.

Előzmény: gabi1550 (46)
gabi1550 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 46

Ahova ne menjen senki Pesti és Pest megyei:http://www.kutyaiskola-mkose.gportal.hu/

Végh Tamás kutyaiskolája ahova ne menjetek. Az én kutyámat egyik szombaton majdnem felakasztotta.Pedig bullmasztiff. Mire kiértünk vonattal a sárba tiport MIért fáradt hőségriadó idején a kutya.Kiköttette velem. Nézzék meg hány m2-es ketrecekbe vannnak a kutyák. A medencéjét pedig fúrt kúttal tölti de a használatért nem kevés pénzt kér. A kutyámat folytó nyakörvön rángatta oda vissza .Húzta vonta majd tanulatlan Kutya kifejezéssel visszaadta. A kutya talán most már jobban van.De hónapokba telt mire nem félt mindentől. Vasárnam a veteményes végéből csalogattam vissza. Nem mentett kutya de mikor elhoztam csont és bőr volt.Gazdája enni nem Adott neki.Kennelben tartotta kb.1 évig.Folyamatosan szocializálom. Még mindig AZ előszobában alszik ha rosszabb AZ idő. Kicsit szocializálni vittem oda. Mondják meg MIért nem játszhatnak kutyaiskolában szabadon önfeledten a Képzésen kívül pőráz nélkül a kutyák. Talán AZért mert a kiképzőnek tele lesz a gatyája ha valami történik.  

kabasolyom01 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 45

Sziasztok!

 

A Z-Kutyaiskola Pomázon szeretettel vár minden kutyázás iránt érdeklődőt!

 

A kutyasuli elsősorban azoknak szeretne alternatívát kínálni, akik nyitottak az új képzési módszerek iránt, ill. akik valóban tenni akarnak kutyájuk nevelése érdekében.

Szolgáltatások:

- Problémás kutyák szocializációja
 (agreszió, túlérzékenység, félelem, viselkedés zavarok, stb.)
- Utcai etikett
- Óvoda
- Napközi
- Bentlakásos képzés
- Háznál képzés

 

Májustól pedig: AGILITY!!!! :)

 

A képzésekről bővebben:

z-kutyasuli.hu

 

Agilityről:

kutyasport.wordpress.com

 

sz.k.gabi Creative Commons License 2010.08.30 0 0 44
Szép napot mindenkinek! De örülök, hogy találtam Valakit, aki ismeri a gödöllői iskolát! Megírnád, hogy mikor vannak foglalkozások? Minket egyenlőre az ovi érdekel, két hónapos a kutyánk. Valamint bármilyen információt megköszönnék az iskoláról. Köszönöm!
Előzmény: kutyimaci (37)
sabian Creative Commons License 2010.08.11 0 0 43
Szuper, kimerítő, köszi!
Nézem, hívom!
Üdv:
sabian
Előzmény: kutyimaci (42)
kutyimaci Creative Commons License 2010.08.10 0 0 42
Szia!

Ovi 8 hónapos korig van. Itt a kölykök szocializálódnak, és játékos formában elkezdik az engedelmességit.
Van weboldaluk: www.gkki.hu ezen minden fontos infót megtalálsz a módszereikről, nézeteikről.
A csoportok kicsik, kb 6-10 kutyával. Szétválogatják őket méret és vérmérséklet szerint. Félős 50 kilósomat a törpékhez tették, nem bírta a nagykutyákat :) Csapatban dolgozunk, ha egyéni foglalkozás kell ami ritka, akkor is megoldják.
Hétvégén vannak az oktatások szombat vasárnap mindig ugyan akkor. Pótló foglalkozás szerda este.
Honlapjukon van tel. szám, hívd fel, kérdezz bátran. Csupa jó emberrel találkozhatsz, mi nagyon szeretünk járni.
Oviban remélem még találkozunk, bár mi lassan kiöregszünk.
Üdv.. E.
Előzmény: sabian (40)
sabian Creative Commons License 2010.08.10 0 0 41
már nézem is.
köszi
sabian
Előzmény: G.Zoli (39)
sabian Creative Commons License 2010.08.10 0 0 40
Szia!

Igazán jól hangzik! A pointer 5 hónaposan kerül hozzánk, így lassan igencsak nagycsoportos lesz az oviban. Kell-e vagy van-e átmenet az ovi, meg a suli között? Az engelmesség a cél, specializálni (kivétel talán az agility) nem szeretnénk.

Mivel az előző kutyukkal nem jártunk iskolába, így teljesen alapkérdéseim vannak. Mindig ugyanakkor vannak a foglalkozások vagy változnak. Mekkora csoportokban? Illetve mennyire kell, hogy az oktató foglalkozzon kiemelten egy kutyával (gazdával) vagy a kollektív tudat az viszi előre a dolgot? Gondolom mindenféle kutya van ugyanazon a foglalkozáson, ugye?!

Tudnál adni címet hozzájuk?

Bocs, ha nagyon alapkérdések ezek, de hát mindig van egy első alkalom!
Köszi a válaszokat!
sabian
Előzmény: kutyimaci (37)
G.Zoli Creative Commons License 2010.08.09 0 0 39
Kicsit messzebb van de kitűnő kutyaiskola!!!
www.ebdorado.hu
kutyimaci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 38
Ja. Agilyti is van!! Meg sok minden más.
Előzmény: kutyimaci (37)
kutyimaci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 37
Szia!

Véletlenül találtam a topikra.
Mi a gödöllői kutyaiskolába jártunk/járunk. Csak jókat mondhatok róla. A legújabb módszerekkel tanítanak, elsősorban a gazdikat. Ha oda juttok megérted, hogy miért.
Csupa kedves segítőkész oktató csapat, mindig lehet rájuk számítani. Oda vannak az ebekért.
És ami számomra is aktuális volt nemrég, az a kutyaovi, ahol pici kortól szocializálhatóak az ebek. Szeptemberben lesz ovi ismét, most még nyári szünet van.
Tudtommal sokan járnak más városokból is hozzájuk. Van aki igen messziről:)
Személy szerint kötelezővé tenném a kutyaiskolát, nagyon sok bajt el lehetne így kerülni.
Szívesen válaszolok, ha kérdésed van még.
E.
Előzmény: sabian (36)
sabian Creative Commons License 2010.08.07 0 0 36
Sziasztok!

Feléleszteném a topicot annak apropóján, hogy a család a napokban bővül egy négylábúval(csoda pointer). Szeretnénk járni vele kutyaiskolába, majd az agility is benne van a pakliban. Elkezdtem utánanézni a lehetőségeknek, de azok, kis túlzással, végtelenek.

Nagyon érdekelne a Ti személyes tapasztalatotok. Melyik kutyaiskoláról van jó, kevésbé jó véleményetek, tapasztalatotok. Budapesten a XV, XVI, XVII, X vagy a kapcsolódó környékeken (Csömör, Pécel, Gödöllő) lenne ideális, de a kicsit nagyobb távolság sem lehet probléma.

Előre is köszi az őszinte tapasztalatokat!
sabian
MonsterSnorkel Creative Commons License 2005.07.27 0 0 35
Sziasztok,

van valakinek egy listaja a standard magyar vezenyszavakrol?

to me hozzám
come here gyere ide
to your place helyedre
stand áll
lie down fekszik
sit ül
stay there ott marad
stay marad
good dog jó kutya
smart dog okos kutya
no nem
drop it ereszd el
fetch hozd
heel követ
OK ?
down ?
treat ?
ride ?
walk ?

es hasonlok?
m a x Creative Commons License 2003.10.29 0 0 34
Rajtad ugyan már nem segít, de másnak még hasznos lehet...
A kutyák azért járnak egy helyre a dolgukat végezni, mert eleinte mindig oda vittük őket. Mi lakótelepről költöztünk kertbe, igy a kutyák a szokott időben jelentkeztek sétálni:-)) Szépen felöltöztünk, és kivittük őket a kert végébe pisilni:-)) Kölyök kutyával ezt ugyan igy el lehet játszani.
Előzmény: zsigrai76 (28)
m a x Creative Commons License 2003.10.29 0 0 33
Az ebeknek mindenképp kell kilátás az utcára, tehát az eleje az övék... Ha a telek hosszában végig az övék maradhatna, az jó lenne, akkor van mozgástér, és nincsenek kirekesztve a család közeléből sem, mert arra vigyázni kell, hogy legyen kapcsolatuk a gyerekkel! Optimásis esetben a ház mögött kéne keriteni magatoknak egy részt, és ha kint vagytok, akkor őket is beengedni játszani...
Előzmény: zsigrai76 (32)
zsigrai76 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 32
köszönöm a válaszokat. napközben egyszerűen nincs időm figyelni, hogy mikor végzik a dolgukat. megijeszteni, büntetni nem akarjuk ezért. a lekerítés gondolata nagyon tetszik. nekünk a házunk ikerház. kicsi előkert oldalt a bejárat és hátul a nagy kert. namármost akkor hátul legyen a gyerek játszótér, vagy rögötn a ház után és a kert vége a kutyáké?
Előzmény: m a x (30)
m a x Creative Commons License 2003.10.29 0 0 31
És ha már feljött a topic, akkor az eredeti témához:
Részemről Strázsa kutyaiskola, Népliget, Épitők pálya.
Drága, de! minden nap van foglalkozás. Annyit mentek, amennyi a kutyának, gazdinak belefér.
Szeretettel, az ösztöneiket kihasználva tanitanak. Minden fajta megtalálja óra után a neki való szórakozást is. A gazdit is képzik, nem csak a kutyát!
Teljesen antiszociális kutyákból is kezelhető ebet faragtak pár hónap alatt. Az én ebkém 1,5 hónap alatt megcsinálta kacagva az engedelmest. Három kan vizsgázott úgy, hogy a keritésnél egy tüzelő szuka várakozott vizsgára! Ennek ellenére gyönyörűen dolgoztak külün-külön és csapatban is.
Tekláék komolyan foglalkoznak olyan dolgokkal is, hogy a kutya ne vegyen fel kaját, ne essen pánikba, ha helybenmaradás van és "eltűnik" a gazdi, vagy ne féljen átugrani a tüzes akadályon szóbeli parancsra sem. Ezek a legtöbb suliban csak "elvileg" követelmények. Tekláék minden kutyánál elérik türelemmel, szeretettel, idővel, hogy a kutya tényleg megtanulja ezeket, nem csak pórázon rángatva, pánikolva...
Ilyen az akadálypája használata is. Nem azért ugratom palánkot a kutyámat, mert kötelező, hanem azért, hogy ha kell, akkor ne okozzon gondot az akadály. Adott esetben ne essen csapdába egy fal, vagy egy létra miatt...
Előzmény: masztiff (-)
m a x Creative Commons License 2003.10.29 0 0 30
Szia!

Nálunk a kert nagy része a kutyáké. Elvileg a dolgukat a kert végében intézik, de a házhoz közel is van egy rész, ami az övék lett, mert esőben nem szivesen mentek hátra.
A kert fele körbe van keritve egy bokáig érő "keritéssel". Ez a háztól a pihenőrész (diófa alja), és egy jókora füves placc. Több helyen vannak kiskapuk, mert oda is bejöhetnek a kutyák, de csak ha mi is kint vagyunk. Ott sosem piszkitanak, az a játszófű. Nagyon hamar tudomásul vették, hogy igy van, és kész:-)) A játszófűben szoktak a gyerekkel labdázni, hemperegni. Fontos, hogy nekik is játszótér legyen, ne csak elzárt terület!

Előzmény: zsigrai76 (28)
asta Creative Commons License 2003.10.29 0 0 29
Meg lehet tanítani, de sok türelemre és odafigyelésre van szükség. A miénk érdekes módon kölyökkorától mindig egy helyen hagyja a csomagokat. Nem kellett tanítani. Mostanában pedig - már elmúlt egy éves - gyakorlatilag a napi séta alkalmával kinn végzi a dolgát.(pedig állandóan kertben lakik)
Azt mondtam: nem kellett tanítani. Mégis azt hiszem azért lett így, mert mikor 2 hónaposan hozzánk került, nagyon odafigyeltünk erre. Mikor kezdett szaglászni, tudtam, hogy erre keres helyet. Mikor pedig rátalált az előző helyére és ott végezte a dolgát, mindig nagyon megdicsértük. Lehet, hogy ez rögzült benne és jó élményeket kapcsolt ehhez.
Idősebb korban, biztosan kicsit macerásabb a dolog, mert egy rossz beidegződést kell megszüntetni és egy újat rögziteni. A módszer szerintem hasonló lehet - ezért is mondtam, hogy sok türelemre van szükség - hogy figyeled mikor készül az aktusra és kajával, vagy egyéb vonzó dologgal a kivánt helyre csalogatod és ha sikrül ott végeznie a dolgát nagyon nagyot örömködsz. Nagyon fontos, hogy soha ne szidd ezért, hanem pozitiv megerősítéssel próbálkozz.
Előzmény: zsigrai76 (28)
zsigrai76 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 28
két kutyám van, akik most másfél évesek. Kertben vannak, ahol már nem igazán csinálnak sok rosszaságot. de! a kisfiam 10 hónapos és nyáron ugye a kertben szaladgálna. írom szaladgálna, ugyanis a kert tele van kutyagumival. vagyis rendszeresn összeszedjük, de ugye szétkenődik és hasonló finomságok.
meg lehet e tanítani a kutyákat arra, hogy egy helyre végezzék a dolgukat?
amúgy jól tanítható kutyák, sokat foglalkozunk velük , szóval rossz szavam nem lehet rájuk, bár biztosan nem a legjobban nevelt kutyik a világon.

szóval, meg lehet e nekik tanítani? én hol tudom megtanulni, hogy hogy kell őket megtanítani , vagy ismertek e valakit, aki ezt elvállalja :)

köszönöm a választ és a segítséget előre is!
Anita

masztiff Creative Commons License 2003.09.17 0 0 27
Egy eves kora utan csakis!!! Sot egyesfajtaknal a masfel ev!!!
Nem aztmondtam, hogy mindennek ment amit latott, csak szuka kutyusnak, embereket sosem bantott. De egy szora szotfogadott, a legdurvabb verekedesbol is huzta a belet, ha raszoltam! Teljes mertekben megbizhato volt! Imadtam. Foglalkozas?? 4 vagy 5 ev kutyaiskola (Bela banal), es suli (akkoriban suliba jartam) utan rendszeresen setalas a nepligetben, ugyanis mellette lakom. Tehat allandoan foglalkoztam Vele. Sajna a masztiffommal nem ez a helyzet:((((, de mara dolgozom, de ha tehetem foglalkozom Vele! csak kevesebbet, igaz ott lakom meg mindig a nepliget mellett, de azert ha tehetem , de szoval mas iskolaba jarni, ezt Ti is tudjatok.
Előzmény: coney (26)
coney Creative Commons License 2003.09.17 0 0 26
Mit jelent nálad a korai? (Mondjuk egy év alatt mindenképp csak azt ajánlanám, hogy játékosan ronggyal, meg hurkával zsákmányoltatni, de azt sem csibészelésesen - keményen-, hanem játékosan, mint egy zsinóros labdával való játékban.

Meg azért ez idegrendszer kérdése is, mert egy elrontott kutyát elég jól ki lehet hozni a hibájából, ha rendszeresen van vele foglalkozva, meg persze ismerik a módszert, és odafigyelnek rá.

Nem azért örző-védőztettem, mert vadítani akartam a kutyámat.
Minek is lakótelepre? Viszont ő nem is egy olyan ideg-típus, aki agresszívvá válna. :-)(Szerencsére, így jó lakótelepi kutyává vált)

Ja, a szófogadásról meg: az enyém néha még most is játsza a süketetet, meg hogy úgy kell odacsalogatni, valami figyelemeltereléssel, mert néha nagyon kettyós. Ha nincs eléggé odafigyelve rá, akkor kiharcolja magának. :-)

Előzmény: masztiff (24)
masztiff Creative Commons License 2003.09.17 0 0 25
Az oreg nagyon jol csinalta, mondom akiket kikopzoket ismerek mindenki O Tole tanulta el a fortelyokat, de teny, hogy megoregedett. Nem tartja rendesen karban a sulit. En szerettem oda jarni...
Lehet, hogy ismerjuk is egymast, bar en elotted jartam, de leg sokat.

Szia

Előzmény: Ilusta (18)
masztiff Creative Commons License 2003.09.17 0 0 24
Igy van, Gyapinal, szombaton 3 tol 5 ig tart, plussz orzo vedo, vasarnap 9tol 12ig orzo vedovel. Bela banal vasarnap egyezik, de a szombat egy oraval korabban ha jol tudom, most igy van Nala, bar ot nem ajanlom, mert kioregedett szegeny, de akkoriban hihetetlen jo volt! A modszerek mindket suliban masok, de mindketto eredmenyre vezetet. Egyik gyorsabban, masik lasabban, igaz egy roti is mas mint egy masztiff....A rotim hibatlanul szotfogadott, a masztiff jobban maganak valo, es bar erti mit obegatok Neki, ennek ellenere mintha nem hallana(talan suket?:)))). De tobb szempontbol is jo, az elso nagyon lenyeges, hogy szocializadjon, ne legyen agressziv stb.. Egy korai orzo vedoztetessel el lehet rontani nagyon..., nekem a rotimat sikerult. Ezert a mostani masztiffom barany alkat a kis 65 kgval...Persze ez nem azt jelenti, hogy hagyja is magat, csak nem kezdemenyez. Ugyhogy most nem kovettem el ugyanezt a hibat. Meg minek orzovedoztessem, meglatjak megijednek!
Előzmény: gizicakhi (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!