Egy mosogatógép vásárlási fórumot találtam ugyan, de oda az ilyesmi nem igazán illik.
Írj ide, ha tönkrement a géped, vagy furcsa dologokat, hibajelzéseket produkál.
Akkor lenne teljes a topik, ha tanácsadással beszállna egy-két szakember is.
Addig is segítsünk egymáson, osszuk meg tapasztalatainkat.
És mindezt miért? Mert egy-két okosság megosztásával talán páran megúszhatunk egy költséges szervizes kalandot...
Segítséget szeretnék kérni AEG Favorit Protection mosogatógép a "beteg".
Hol lehetne a képen szereplő alkatrészt beszerezni és kb mennyibe kerül, vagy egy kapcsolási rajzot letölteni hozzá? Nekünk csak a vezérlő panelre volna szükségünk, mivel a kezelőpanel jó. Minden egyéb alkatrész jó. Kézikönyv alapján az értékek rendben vannak, tehát biztos a vezérlőben van a hiba. A kép a beazonosításhoz szükséges adatokat tartalmazza. A gépen nem találtam más adattáblát.
Tisztelt mindenki! Használtan hozzám kerűlt "Elektra Bregenz GI 6240 W" mosogatógép nem működik velem együtt. A víz nem megy bele. Az "aquasafe" mágnesszelep mintha mocorogna, de egy csepp vizet sem enged be. Feltárás után sótároló/ szűrő meg amit elértem kitisztítva. Bekapcsoláskor zümmög pár másodpercig, úgy látszik a motor el sem indúl/nem forog, majd a programokat átugorva leáll. Van még benne valamilyen tisztítandó érzékelő, vagy a motor nem kap áramot? Hogy győzzem meg a mágnesszelepet, hogy engedje be a vízet?
Sziasztok! Van egy Whirpool APD 5656 mosogatógépem, ami 5 éves, eddíg hibátlan volt. Aztán egyszer csak ezt tette: A bekapcs. gombban lévő világító ikon (ami folyamatosan világítva jelzi, az üzem közbeni állapotot) villog, a mosás megállt, nem tudom, hogy végigment-e a program, mert nem voltam a gép közelében. A tányérok nem lettek tiszták. Aztán nyomtam egy hidegvizes öblítést, csak teszt szinten, azt végigcsinálta, hiba nélkül. Azóta nem mosogattam vele, lenne ötletetek, hogy mi lehet ez, vagy mit figyeljek meg legközelebb?
Ez mondjuk akkor hatékonyabb, ha az előmosás kiszivattyúzását várod meg, és a főmosogatás ciklusban van bent az ecet. A mi gépünk (szintén Candy) pl az előöblítést hideggel végzi.
sziasztok! tanácsot szeretnék kérni van egy Candy 615A mosogatógépünk, ami 4 éves eddig jó volt, illetve kb: 2 hete kezdte, hogy nem mosogat alul, csak felül azt hittem, hogy az unokám elnyomkodta a gombokat megnéztem a leírást, ami eléggé értelmetlen, de végül is megnyomkodtam azt a gombot amire azt írja, hogy ha ilyen hiba van, akkor "nyomja le a féladag gombot" megtettem, de semmi változás, ma is az alsó kosárban lévő edények java piszkos maradt
tudna valaki mondani valami jó ötletet, tanácsot, hogy mi okozhatja? mit csináljak vele?
Üdv mindenkinek! Némi segítségre lenne szükségem. Négy éve vettünk Bosch gépet, 12teritékes. Hiba jelenség: Szívja a vizet, de a másik oldalon rögtön kinyomja folyamatosan a lefolyóba. Szétszedtem részen, vízszintszabályzó kapcsoló hosszabbik érintkezője fekete. Vajon csak ennyi a hiba, hogy esetleg nem jó a kapcsoló? Segítségeteket előre is köszönöm.
Már régen írtam a DW 60 FI.Akkor azt írtad,hogy a vízszintérzékelővel lehet a baj.Figyeltük egy darabig a működését,oda jutottunk,hogy szétszedjük,veszteni
valónk nincs.Irányadónak tudsz valamit mondani,hogy hol kerssük a vízszintérzékelőt?Vagy,hogy hogy néz ki?
Siemens Lady 45 mosogatógépünk van, és elkezdett csúnyán mosni. Kicsit megvizsgálva a problémát azt láttam, hogy mosási és öblítési fázisban nincs elég víznyomás, épp csak csurog a forgólapátokból, de megforgatni már nem tudja.
Egyszer már volt ehhez hasonló gond, akkor ki kellett tisztítani a vízlágyító panel járatait.
Most is így tettem, kitisztítottam amennyire tudtam, aztán visszaraktam.
Üresen raktam vissza a panelt, és amíg a mosási fázis volt, gyönyörűen forgatta a lapátokat, és szépen el is mosta az edényeket.
Viszont amikor az öblítés jött (és megtelt a panel lágyító sót tartalmazó rekesze is), újra elégtelen lett a nyomás, az öblítés már nem sikerült.
Következő mosogatásnál már a mosási fázisban se volt elég víznyomás újfent.
Egyáltalán nem, vagy csak "langyosra"? Játszhat kontakt hiba is ilyen esetben. A belső szűrő részleges eldugulása esetén nem lenne benne hideg a víz, hanem langyosra fűtene a túlmelegedés miatt. (alul melegedne túl az elégtelen keringés miatt, de ez látszana a mosási teljesítményen is, mert a karokban sem lenne elég a víznyomás)
Szia, A problémád nagyon hasonlít a miénkre :( AEG Favorit Auto, néha fűt, néha nem fűt. Győriek vagyunk, és egyszerűen nem találok hozzáértő szerelőt, én vidéken dolgozom, a feleségemet folyamatosan át akarják verni. A lényeg: ma szakszerviz s nézte, rádugtak vmi szerkezetet, ami persze nem mutatott hibáát, erre kitakarították a szűrőt, mondván hogy azért nem fűt, nehogy túlhevüljön?!
Nálad lett megoldás? Ha igen, mi lett az? Mennyibe fog ez kerülni, esetleg gyűjtsünk egy újra?
A főkapcsoló melleti led is kialszik. Hosszab rövidebb idő után persze újra kigyúlnak a ledek, és az időszámláló beáll induló állásba. A főkapcsoló környékén mérjünk, ahhoz az ajtót kell szétszedni? Hátul csak egy kis fekete dobozka van amiben eltűnik a vezeték, de még nem bontottam meg azt sem.
Sokat nem kéne vele próbálkozni, mert a ki-be kapcsolgatástól szeretnek elszállni az elektronikák. Szóval meg kell nézni, mi van ott, utána próbálkozni. Magától nem gyógyul, csak mert áll...
Valami kontakt probléma lesz a betáp ág környékén. Amikor nem megy éppen, mert "lekapcsol", a főkapcs melletti led világít? Azért csak szét kéne kapni a főkapcs környékét és belemérni egy ellenállás mérővel, átad-e? Esetleg fellazult kötés, saru, csati is lehet ott.
Sziasztok, visszatértünk rövidke nyaralásból, gondoltam kipróbálom a gépet,hátha használt neki a pihenés, de sajnos rosszabb lett mint előtte.kikapcsolt majd vissza kapcsolt, de mivel hallótávolban vagyok mire odaértem mindig be kapcsolódott magától.A napokban viszont ott dolgoztam mellette, és azt tapasztaltam, hogy ha kikapcsol és bekopogok az ajtaján akkor újra visszatér az áram bele, vagy kinyitom az ajtot egy picit és becsukom az is segít.A kopogtatásokat a gombjai körül végeztem.Ma már annyira elragadtatta magát hogy elveszítettem a türelmem, és egyre erősebben kopogtattam mire vissza bekapcsolódott.Gondoltam ha tovább figyelem, és megosztom a tapasztalatimat, akkor szűkülhet a hibalehetőségek sora, mert egyenlőre még nem szedtük szét. Előre is köszönöm a jó tanácsokat, üdv maruzs
Az én m..gépem 4 nap szünet után megjavult. Valószínű a döntéskor, vagy a szivárgáskor valahová víz jutott, de ez alatt az idő alatt elpárolgott. Mindenesetre a pici akadályok okozhatnak elakadást a szivattyú lapátkerekeibe akadva. Mindenkinek problémamentes mosogatást kívánok!
Ez egy Whirlpool 6. érzék gép,a program elején amikor beszivattyúzta a vizet morgás hallatszik majd kb fél egy liter víz folyik ki az alján. válaszokat előre is köszönöm,ha lehet az alkatrész nevek mellé írjátok oda ,hogy a robbantott képen mi az alkatrész száma,nagy segítség lenne.
Ariston elíxia a mosási fázis után nem engedi le a vizet, első két led villog, sebaj gondoltam volt már ilyen (valami beakadt a az ürítő szivattyú lapátjaihoz nem engedi forogni) kiszereltem: a ludas egy fahéj db (hogy a ...ba került oda??) a múltkor egy citrommag volt. Szerelés közben oldalra vízszintbe döntöttem, hogy hozzáférjek (lehet ez a gond?); visszaszereléskor kihagytam egy gumigyűrűt így lent folyt a víz kicsit, de már kiszivattyúzta a vizet, ahogy kell csakhogy most már csak vizet vételezni és üríteni hajlandó majd 1. és 3. led elkezd villogni miután, persze újra szétszedtem és a gumigyűrűt a helyére raktam, a víz az alján már nem szivárog, de nem is mosogat, csak villog, majd abbahagyja, újra próbál üríteni majd ismét villog. Olvasgatva arra gondoltam, hogy valami vízszint érzékelés, vagy főszivattyú lehet. Kinek mi a véleménye? Esetleg hibakódokat tud valaki?
Sajnos nincs semmi szaga, semmi amper szag,semmi különös zaj, stb, csak egyszerüen leáll, mint aki nem kap áramot. Ha lesz egy kis időnk, akkor nekiesünk, és megnézzük a gépet. Én ugyan nem annyira vagyok otthon a szerelésekben, de a férjem ért az elektromossághoz, mert igaz nem szerelő, de erősáramú mérnök, és biztosan segít nekem a hiba megkeresésében.ha sikerül valamit kideríteni akkor jelentkezem ismét.Most sajnos nem nagyon lesz időnk vele foglalkozni de pár napon belül jelentkezem. Köszönöm a biztatásokat, nem búcsúzom, csak várom a megfelelő alkalmat, hogy szétszedhessük, és akkor beszámolok a fejleményekről. Üdv maruzs
Ahogy nagya2 is írja, kövesd végig a kábel útját a dugaljtól a panelig. A hiba fellépésekor nem hallasz sercegő hangot, nincs szaga, stb? A legtöbb gépnél a főkapcsolóhoz fut be a hálózati kábel, tehát ha annak a lámpája is elalszik, akkor esélyes, hogy ott, vagy onnan visszább van a bibi. A főkapcsoló kezdődő beégése is csinálhat ilyet. Ezt áramtalanított állapotban ki lehet mérni egyszerű Ohm mérővel. (beégés esetén nem 0 bekapcsolt állapotban, ami az ideális lenne) A panelen levő hiba szerintem nem húzná le a főkapcs visszajelzését, de ez gépfüggő lehet! Szerintem kövesd végig, keress akár látható kormosodást, szigetelés felkeményedést/szenesedést. A sorkapcsok csavarjait húzd meg, ahova befut. Okozhatsz-e végzetes hibát? Körültekintéssel nem, de mi innen hogy állapítsuk meg, mennyire vagy otthon az elektronikában? :-) Én a helyedben kiszedném a helyéről, már csak a jobb hozzáférhetőség miatt is.
A konektor és a dugója jó, azokat megnéztem.Sajnos valami azt súgja nekem, hogy az ajtajában lehet a gonoszság, de ez csak olyan megérzés féle. Még nem mertem szétszedni, de ha megnyugtattok, hogy nem okozok végzetes hibát, akkor nekimegyek. A vezeték nyomonkövetéséhez ki kell varázsolni a helyéről, ezért gondoltam az ajtóra, vagy inkább ne kontárkodjak, vonuljak rendesen elejétől a végéig?
Az összes lámpa, bekapcsolást jelző, a prg alatti villogó és a digitális kijelző is, mint amikor nem kap áramot.Pár másodperc után persze kigyulladnak, mint ha éppen akkor kapcsoltam volna be. Sajnos attól tartok ez nem lesz egyszerű hiba, mert elég bizonytalanok a hibák, inkább örülnék egy konkrét hibának, pl. se kép, se hang, mert akkor a legkisebb a baj, általában.Így elég vízpocsékoló, ma is kb 4-szer indítottam újra, persze vízet ki, mosogatószerrel együtt.