Elektronikus formában nincs tárolva. A szervizben papír formában van. Ha vidéki vagy, legfeljebb fénymásoltatok és postán küldöm. Ha Büdipöstön megfordulsz, akkor a másolás idejére kölcsön adom.
Kérlek küldj egy kapcsolási rajzot a stalker xx ról, mert az anl/nb kapcsolóról érkező szálak vakvágányon vannak, azaz nincsenek bekötve sehová :-( Nem tudom folyamatosan be van-e kapcsolva, vagy csak egyszerűen lekötötték. A lényeg az, hogy nem tudom hová kellene mennie a szálaknak.
2 db frekimérő bemenete van. 1 db rendes, a nagyobb frekik mérésére. Meg egy másik, ahol levon 455 kHz-et a mért értékből. Ezek közt tud átváltani az előlapi kapcsolóval.
A -455 kHz dolognak vételi freki mérésénél lehet haszna. Olyankor ugyanis a rádiók belső oszcillátora nem a tényleges vételi frekin müxik, hanem KF-nyi frekivel odébb. Ezek közül csak egy lehetőség a 455 kHz. Lehet sok más is, de ha ennyi, akkor ennyivel korrigálja a mért értéket és a valódihoz közeli frekit mutat.
Ha 10,7 vagy más a KF, akkor ez nem jó módszer természetesen.
Xanti bácsi! Egy kis segítséget kérnék Tőled. Van egy RAMA 250 FC készülékem ami a következőket tudja: SWR mérés Teljesítménymérés 1-10-100 W FM moduláció Frekvenciamérés low- 99,9 mhz-ig (5 digites számlálóval) high- 100 Mhz- től - valameddig (nem tudtam akkora frekit ráküldeni, hogy kiderüljön a felső határ)
A kérdésem: Van hátul kettő RCA csati, az egyik normál szignal, a másik 455 KHz -es bemenet. Elől erre van egy kapcsoló. Ez mi célt szolgál? Képeket mellékelek. Egyébként szeretném eladni, de így tudatlanul nem akarom. Természetesen a többi funkció egyértelmű.
Lesz a steram-ből valami? Ha nem akkor kellene a gép (Dell), mert nekem most nagy szükségem lenne rá! Tehát ha nem tudod használni, akkor valahogy juttasd nekem vissza!
Itt az a gond,hogy attól annak a hangszórónak az erősitője még veszi acbt.esetleg megtalálni és annak atápbemenetét zavarszürni ,vagy leárnyékolni az elektronika dobozát.
Nem a másik rádió hangszorójával gerjed. Hanem van egy beépített hangszóró a műszerfalban ami csipog ha nyitva az ajtó, vagy rajta a világítás, nincs behúzva a kézifék... Először megpróbálom az egyszerűbb rendszert... vhogy berakták oda azt a hangszórót, akkor csak le lehet húzni a stekkert róla:D
Esetleg össze kellene földelni a cb rádio fémházát a másik rádio fémházával,kábelesen is ,hogy ne csak az akkun keresztül legyenek összekötve. Esetleg a szokásos zavarszürőket is rákötni.(soros tekercs a+ on és kondi a föld felé.
Úgy néz ki megoldódott a probléma... az swr-t sikerült belőni, kicsit molyolni kellet vele, de 1,2 K40 en. És a külső hangszóró dolog is jó lett. Most már csak azt kell megoldani, hogy a műszerfalban lévő hangszóróba ne "szóljon" bele.
Aztán meg ugye végigmértük a 26-28 MHz-es tartományt. Az SWR 1:2 alatt volt. Ez a felvétel meg ha jól emlékszem kicsit nehezen jött össze de direkt lett lekapva. Mert pl a 27,405 MHz már 1:1,1 értéket mutatott a szentségit neki.
Vasárnap valószínű kint leszek Szszmiklóson MANnél, Grantot lehet viszem magammal.
Ez az actros tudja, hogy nem szereted?? Próbáld kedveskedve mint egy nőnél, az álltalában beválik:)) Nekem a Sirio majd 2-n volt K40-en, sehogy sem ment alá. De jobban dolgozott, mint az 1,1-1,3 körüli Midland.
No annyi változást sikerült elérni, hogy: föl volt lazulva az antenna talpon az antenna valószínűleg azért buffogott... de az swr-t még így se sikerült jól belőni( pedig állítgattam ide-oda az antennát) 40k-en 1,8 ; 1K-en 2,5 a legjobb amit sikerült kicsikarni, de a rádióval továbbra is vannak bibik, és vmiért kurvára beleszól a műszerfalban lévő hangszóróba...
Vmiért szopat a rádió...( pedig egy pár kamionba beraktam már)
A jelenség a következő: -bekapcsolva folyamatos egyenletes dübörgés jön be( nem tudom jobban megfogalmazni) egyedül akkor szűnik meg ha az alfát benyomom. -valószínüleg, hogy az antennán jön be mert ha kihúzom akkor eltűnik.. - 40k-en 2,5 az swr 1K pedig 3 hiába változtatom az antenna hosszát, nem változik semmi -hiába van bedugva a külső hangszóró a saját hangszóróján jön ki a hang, kivétel ha a zajzárat kikapcsolom akkor a külső hangszóró kezd zörögni
Az swr és buffogás az lehet antenna test hiba miatt? Az antenna kábelt mértem, ott jónak tűnik a forrasztás.
A tápot mértem tökéletes.
Sajnos az úriember aki javította a rádiót az nyaral, de elvileg utána ránéz majd, csak addig hátha rájövök a bibi-re...