Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Annyit tennék hozzá,hogy a ZENOAH eredeti japán motor gyártó cég csak mindig megveszi valaki. A- SARP 1 francia cég aki eredeti japán termékeket forgalmaz,nagy többségben kawasakit.Aztán a zenoah-ról koppintotta a kiskinai a fűrészeket és fűkaszákat,természetesen csak külsőleg hasonlít,minőségben a közelében sincs.Na azok koppintások.-)))
Nem tudom, mit szívtál, de abból kérek én is ! :-))))))) Zenoah miről koppintott dolog ? Vagyis adjuk meg a módját, hívjuk már a Zenoahot a teljes nevén: Husqvarna Zenoah Co. Ltd. 1-9 Minamidai Kawagoe Saitama 350-1165 Japan Mielőtt a Husqvarna megvette, akkor meg Komatsu Zenoah Machine Co .,Ltd volt .
Nem cseréltem rezgésmentesítő tubust. Javítottam :-) A Stihl markolat örök darab, nem kopik. Megkérdeztem a burkolat árát vagy 4-5 éve. Aztán megragasztottuk. :-)) Ha jól emlékszem, ötjegyű volt, kettessel kezdődött .
Nem esik át a gazon.....az az egy baja...:-)))))))))))) Te a stihleken is elkopik a markolaton a borítás?Marhára idegesít. Cseréltél már ilyen rezgésmenetesítő tubust?Mennyibe fájhat?
Már többször is szétszedtem,ez a gép a negyedik szezonját nyomja.Az első képen látszik,hogy a rezgéscsillapító tubus elejénél alul van egy kis luk,oda benyúlsz a kombikulccsal és meglazítod a csavart,akkor szét fog csúszni az egész cucc.Ez az állítgatás szerintem hülyeség,max annyit tudsz állítani,hogy mennyire passzentosan érjen a tubus a motor burkolatához.Én mindig a lehető legjobban összenyomtam,bár lehet jobb ha lazábban illeszkedik,nem tudom.A kidörzsölődés kizárt,teszek fel képeket,hogy lásd mi fog kidörzsölődni majd 5-600 óra után......:-))))))Azért úgy nézd,hogy csak bérmunkázok vele és nem szoktam kímélni sosem,mert az idő pénz. Ugyanúgy mint a stihleken a tubus oldalát kezdi meg a heveder sajnos.Ami még zavaró a gázkar kopása,lehet veszek rá egy újat,mert eladni semmiképp sem fogom,azt hiszem ez a legjobb gépem.Vagy ha nem is,ezt szeretem a legjobban.:-))))
25ccm castelgardent vettem 65-ért, számlával, garival, 35ccm-es castelgarden 99 ezer számlával garival, ehez képest a makik drágábbak szoktak lenni, 80 ezer (25ccm)és 100 ezer (35ccm) körül, de már ezek is nagyon akciós árak szoktak lenni értük.
Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Van egy mtd 875-tip fűkaszám lecsatolható szárral a szöghajtásom halt meg az egyik kúpkerék megette a másikat. Sajnos jobb másik gépet nem tudok venni ezért javításban gondolkodom. A szervizben annyit kérnek mint amibe a gép került. Ha valakinek van egy motorikusan döglött gépe és van egy jó szöghajtása vagy levehető szár kompatibilis ezzel a géppel de működőképes a szöghajtás szívesen megvásárolnám. Ha valakinek bármilyen ötlete van ami segíthet köszönettel fogadom!
Láttam te már szétszedted. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. A rezgéscsillapító burkolata hol és hogyan jön le? Valahol itt a fórumon azt írta valaki, lehet állítani rajta. Mármint a "csillapítását". Igaz ez?
Azért érdekel a dolog, mert szerintem az alján túl közel van burkolathoz a rezgéscsillapító tok. Talán idővel kidörzsölődhet. Amúgy garanciális gép, de ha nem látszik a beavatkozás, megnézem (megcsinálom) én a beállítást. Nem szaladgálnék vele... Köszönöm!
Jó gépek a kavák,de ez 1 kicsit drága.Ennyiért ott van a komatsu 5000/5010,es pontosabban +10000,ért profi rezgés csillapítással,inkább azok közül választanák. Amit -Fefe mond a komatsu BCZ4000DW,asszem azt most 130000,körül meglehet venni. Vagy:Maruyama BC500H-:135000ft.Igaz ezekre csak 1 év gari van. Ha ragaszkodsz a 2 év garihoz akkor nézz körül az oleomac-nál,vagy a solo,-nál néha ott is van akció.
Azért az se mind1, hogy az extra garik mire vonatkoznak, mert szerintem nem ipari felhasználásra.
Metabo pl. ipari felhasználásra is ad 3 év garit, ha regisztrálod náluk a gépet, de sok márkánál az egy év garit sem adják meg ipari használatra, ha jól tudom, csak fél évet adnak.
A használati utasításban jelzik, hány üzemóránként kell a tulajdonosnak az egyes karbantartási feladatokat elvégezni (pl. légszűrő tisztítása, zsírzás stb.) Ezek elvégzése egyszerű, a leírás alapján sajátkezűleg minden további nélkül elvégezhetőek. Szervízre csak az erősen valószínűtlen meghibásodás esetén van szükség a garanciális idő alatt.
Ezt írta az eladó. Nekm az jón le belőle hgoy garancia ideje alatt bármi baja van akkor megjavíttatják.
Szerintem érdekes lenne megtudni, hogy mit takar ez: "2 év gyártói garanciával". A gyártói garancia miben különbözik a normál garanciától? Aki ért hozzá igazán felvilágosíthatna.... :))
Kawasakira két év gari van míg a makitára csak egy. Ha arra is kettő lenne szó nélkül azt választanám. Azért az a plusz egy év csak plusz egy év. Valakinek van/volt ilyen gépe, tud asznos tanácsokat hozzá?