Azt hiszem ezzel a zárt társaság dologgal épp azt erősítetted meg, amit én is írtam.... :-) Lehet, hogy ez hír, hogy ennyi meg annyi könyvet megcsinálnak örömhír a fórumok tagjainak de nekem (és biztos vagyok benne, hogy még sokan rajtam kívül így vannak vele), totál közömbös, mivel bármennyi könyvet is csinálnak meg, azok ugyanúgy elérhetetlenek maradnak, mintha meg se csinálták volna.... :-) Ha nem adják meg az elérhetőséget, egyáltalán hogy lehet valaki tag? Gondolom a jelenlegi tagok se röpködnének a boldogságtól, ha ezt a lehetőséget, amit a tagsággal élveznek, elzárnák előlük.... :-) Na de mindegy is ez végül is. :-)
Ezeket elkérhetném ebookban? :-) 59. D— Balhüvelykem bizsereg…, 1994 (By the Pricking of My Thumbs, 1968) 62. D— Nemezis, 1979 (Nemesis, 1971)
Nem mondtam, hogy bárkinek ingyen kellene dolgoznia. Csak abba kell beletörődni, hogy a letöltések miatt a könyvkiadás valamivel kockázatosabb üzletág lett. Én még egyetlen megjelent könyvet sem töltöttem le, de nem azért, mert lopásnak tartom. Szerintem ugyanis nem lopás, ha valaki használja az internetet. Szerinted az is lopás, ha valaki kölcsönadja könyvét valakinek? A könyvtárak is lopnak?
A fordítónak Magyarországon ugyanúgy copyrightja van a szellemi termékére, mint az írónak. Valóban kap egy összeget a munkájáért, de ezzel a kiadó csak 4 évre veszi meg a fordítást (vagy egy kiadásra, ha azt kedvezőbbnek ítéli a saját szempontjai szerint). Utána a jog visszaszáll a fordítóra, új kiadáshoz újra meg kell venni tőle. Nem tudom, miért kéne a lopást elfogadni, mert ilyen a világ. Tisztában vagyok vele, hogy írónak, fordítónak, kiadónak ingyen kéne dolgoznia szerintetek. Sőt, ha egy-egy ezrest beletennének minden könyvbe, amelyet a könyvárusok ingyen tukmálnának rá az érdeklődőkre, az lenne az igazi. A letöltéssel az ezresen kívül mindez valóra válik. Szép új világ, mi?
Nem értem a logikádat. A fordító fix összeget kap egy könyv lefordításáért. Ezután már az a jó neki, ha a szellemi terméke minél több emberhez eljut, mert ezáltal válhat ismertebbé. A kiadók és a terjesztők érdekei persze sérülnek, de manapság ezen problémázni teljesen felesleges és értelmetlen.
A letöltések korszakát éljük, ilyenné vált a világ.
Tudod, van egy csomó lúzer, az egyszerűség kedvéért nevezzük őket műfordítóknak, akik abból élnek, hogy pl. Agatha Christie (vagy Stephen King, vagy Ed MacBain) könyveit átültetik magyarra. Ezért pénzt kapnak, nem túl sokat, de mégis. Ha te itt fölteszed a feketén digitalizált könyveidet, az sérti a szerzők copyrightját, de sérti a fordítókét is. Ők ugyanis nem kevés melót fektettek abba, hogy az a könyv létezzen. Ezen a listán csak az én baráti körömből kb. tíz ember van fenn... és egyik sem milliomos, akinek annyi a pénze, hogy lapáttal szeleli, hogy ne penészedjen. Hogy a kiadókról mi a véleményed, magánügy. De mások szellemi termékét ellopni, hát ehhez pofa kell.
vagy egyszerűen már unják, hogy megint egy kiadó a könyvrajongókat akarja lehúzni, a már többször kiadott könyveivel....
es ennek mi koze ahhoz, amit az ebookokrol irtal? ha megvan a konyv, nem veszed meg ujra (vagy de, attol fugg, mi alapjan gyujtogetsz), ha nincs, orulsz az ujrakiadasnak, de az nem allja meg a helyet, hogy ellopod a konyvet, mert szerinted (megfelelo jelzo behelyettesitendo) a kiado.
ha meg nem ide keszulnek a listaid (nagyon helyesen, megvan annak is a helye az indexen), miert masolod be oket ide valtozatlanul? a kiadvanylista egy dolog, ertelme is van olykor (bar a general press-es pl. keresztnev szerint van rendezve, ami igen furcsa megoldas), de az, hogy allandoan a szupertitkos ebook forumaiddal/egyebeiddel jossz, mintha olyan baromi nagy kivaltsag lenne egy ilyennek reszese lenni, az mar roppant unalmas egy ideje, es mint emlitettem, itt meg csak helye sincs.
Ez így összegyűjtve pld a saját gépemen létezik, mert nincs olyan fórum, ahol ezek mind meglennének, viszont aki tag ezeken, és nem csak egyen, úgy nyilván összegyűjthető. Éppen ezért se adhatom meg ezek elérhetőségét, hiszen ezek zárt társaságok, vagyis fórumok, nem is nagyon "vágynak" semmilyen reklámra... A jelzések tehát éppen ezen fórumok tagjainak íródtak, egyfajta mankóként, hogy miket is érdemes lenni még csinálni(tehát még mi nincs meg e-bookban). Ennek hatására kaptam új beírásokat, ami alapján lett plusz egy könyv, és a három fórumon beírták még beírtak 8 (!) olyan könyvét, ami még nem létezik digitálisan, de neki láttak megcsinálni... A lista Éva, a "vadászoknak" szólt... (azok pedig tudják miről van szó).
Az mindegy hová készült a lista.... Lehet adhattad volna a listát a jelzések nélkül is, akkor mégcsak infó se lenne arról, hogy mi érhető el, és ezek az írások még nagyobb valószínűséggel maradnának meg egy zárt körön belül, miközben elvileg az lenne a cél, hogy minél szélesebb körben elterjedjenek, vagy legalábbis szerintem több értelme lenne annak, ha elterjednek, mint annak, ha nem.... :-) Nem is arról van szó, hogy zavarnak a jelzések, csak értelme nincs, ha csak egy viszonylag zárt közösség számára elérhetők az elektronikus változatok... mint ahogy a lista is (feltételezem) csak ott lett volna elérhető eredetileg.... Korábban rákérdeztem az E. S. Gardner könyvekre is itt, (bár szerencsére azokból viszonylag sok van nekem is elektronikusan és igazi könyv formában is, és nemrég kaptam meg egyet a meseszép csaló esetét elektronikus változatban)ha 'pontosan úgy van' akkor hol vannak azok? :-)
Én pl nem gyüjtöm az elektronikus könyveket, csak azokat próbálnám megszerezni, amik nehezen vagy drágán hozzáférhetőek (szerintem legalábbis)... Mint pl.: Agatha Christie: Balhüvelykem bizsereg Most más nem jut eszembe a listádról, de biztos lenne még 1-2.... :-)
Pontosan úgy van, ahogy parszek mondja. Egyébként adhattam volna a listát D, N, és K jelek nélkül, akit zavar, nézze anélkül. Azoknak van jelentősége ezen jeleknek, akik mondjuk gyűjtik Christie elektronikus könyveit, vagy ha az esetenkénti apróbetűs kiadást már igazán nem bírja szemük, és ebook-on olvasnak, ahol a szöveg kényelmesen nagyítható, vagy egyszerűen már unják, hogy megint egy kiadó a könyvrajongókat akarja lehúzni, a már többször kiadott könyveivel....
(A lista eredetileg nem is idekészült, hanem más jellegű fórumokra. )
Még a listához szeretném hozzátenni:
A novelláskötetekből, a 16. D— Fülemüle-villa, 1988 - ez is kész van.
Viszont készül a barátaimnál ez:
6. N, K— A Listerdale-rejtély, 1997 (The Listerdale Mystery, 1934)
És erre is van ígéret:
10. N— Gyilkosság a paplakban, 1978 (The Murder at the Vicarage, 1930)
Bocs amúgy nem akarlak megsérteni vele, de annak mi értelme van tudni, hogy mik azok amik léteznek digitális formában? El lehet mondani hogy 'hú de jó ez létezik na most már megnyugodtam' 'bontsunk pezsgőt, ünnepeljük meg' stbstbstb? :-) Annak lenne értelme, hogy ez + az a könyv létezik digitálisan itt meg ott meg amott.... de így (én legalábbis) nem vagyok kisegítve vele....
Készítettem egy listát Agatha Christie magyar nyelven elérhető bűnügyi könyveiről.
Arra is kíváncsi voltam, hogy az interneten ezekből, mi található meg digitális formában is.
Önálló bűnügyi regények:
1. D— A titokzatos stylesi eset, 1978 (The Mysterious Affair at Styles, 1920) 2. D— A titkos ellenfél, 1930 (The Secret Adversary, 1922) 3. N— Az ijedt szemű lány, 1930 (Murder on the Links, 1923) [Megjelent még: Gyilkosság a golfpályán címen is] 4. N, K— A barna ruhás férfi, 1993 (The Man in the Brown Suit, 1924) 5. D— Királyok és kalandorok, 1934 (The Secret of Chimneys, 1925) 6. D— Az Ackroyd-gyilkosság, 1930 (The Murder of Roger Ackroyd, 1926) – Az első magyar kiadás címe: Poirot mester bravúrja 7. N— A titokzatos Négyes, 1934 (The Big Four, 1927) – [Az első magyar kiadás címe: A négyek társasága] 8. N, K— A titokzatos Kék Vonat, 1933 (The Mystery of the Blue Train, 1928) – [Az első magyar kiadás címe: A kék express] 9. D— A Hét Számlap rejtélye, 1995 (The Seven Dials Mystery, 1929) 10. N— Gyilkosság a paplakban, 1978 (The Murder at the Vicarage, 1930) 11. N— A Sittaford-rejtély, 1993 (The Sittaford Mystery, 1931) 12. N— Ház a világ végén, 1933 (Peril at End House, 1932) – [Az első magyar kiadás címe: A vörös sál (de még: Ház a sziklán címmel is] 13. D— Lord Edgware meghal, 1934 (Lord Edgware Dies, 1933) – [Az első magyar kiadás címe: Az áruló szemüveg, a másodiké: Lord Edgware rejtélyes halála] 14. D— Gyilkosság az Orient expresszen, 1935 (Murder on the Orient Express, 1934) – [Az első magyar kiadás címe: A behavazott express] 15. D—Miért nem szóltak Evansnak?, 1937 (Why Didn't They Ask Evans?, 1934) – [Az első magyar kiadás címe: Miért nem hívták Evanst?] 16. D— Tragédia három felvonásban, 1941 (Three Act Tragedy, 1935) – [Az első magyar kiadás címe: Hercule Poirot téved? (de még: Dráma három felvonásban)] 17. D— Halál a felhők fölött, 1935 (Death in the Clouds, 1935) – [Az első magyar kiadás címe: Poirot gyanúba esik] 18. D— Az ABC-gyilkosságok, 1936 (The A.B.C. Murders, 1936) – [Az első magyar kiadás címe: Poirot és az ABC] 19. D— Gyilkosság Mezopotámiában, 1937 (Murder in Mesopotamia, 1936) – [Az első magyar kiadás címe: Ne jöjj vissza…] 20. D— Nyílt kártyákkal, 1941 (Cards on the Table, 1936) – [Az első magyar kiadás címe: Hercule Poirot ismét munkában] 21. D— A kutya se látta, 1940 (Dumb Witness, 1937) – [Az első magyar kiadás címe: A néma tanú] 22. D— Halál a Níluson, 1938 (Death on the Nile, 1938) – [Az első magyar kiadás címe: Poirot kéjutazáson] 23. D— Találkozás a halállal, 1943 (Appointment with Death, 1938) – [Az első magyar kiadás címe: Poirot mester] 24. D— Poirot karácsonya, 1939 (Hercule Poirot's Christmas, 1938) – [Az első magyar kiadás címe: Valaki csenget…] 25. N— A gyűlölet őrültje, 1940 (Murder Is Easy, 1939) [Új magyar cím: Gyilkolni könnyű] 26. D— Tíz kicsi néger, 1941 (Ten Little Niggers, 1939) – [Az első magyar kiadás címe: A láthatatlan hóhér] 27. D— Cipruskoporsó, 1940 (Sad Cypress, 1940) – [Az első magyar kiadás címe: Vádol a rózsa!] 28. D— A fogorvos széke, 1993 (One, Two, Buckle My Shoe, 1940) 29. D— Nyaraló gyilkosok, 1959 (Evil Under the Sun, 1941) 30. D— N vagy M, 1975 (N or M?, 1941) 31. D— Holttest a könyvtárszobában, 1969 (The Body in the Library, 1942) 32. D— Öt kismalac, 1973 (Five Little Pigs, 1943) 33. D— Nem zörög a haraszt, 1993 (The Moving Finger, 1943) [még megjelent: A láthatatlan kéz] 34. D— Éjféltájt, 1979 (Towards Zero, 1944) 35. D— És eljő a halál…, 1993 (Death Comes as the End, 1945) 36. D— Gyöngyöző cián, 1947 (Sparkling Cyanide, 1945) – [Az első magyar kiadás címe: Valaki hiányzik] 37. N— Hétvégi gyilkosság,1977 (The Hollow, 1946) 38. D— Zátonyok közt, 1996 (Taken at the Flood, 1948) 39. D— Ferde ház, 1993 (Crooked House, 1949) 40. D— Gyilkosság meghirdetve, 1977 (A Murder is Announced, 1950) 41. D— Bagdadba jöttek, 1995 (They Came to Baghdad, 1951) 42. N— Mrs. McGinty halott, 1978 (Mrs. McGinty's Dead, 1952) 43. N— Nem csalás, nem ámítás, 1990 (They Do It with Mirrors, 1952) – [Az első magyar kiadás címe: Szemfényvesztés, a másodiké: Tükrökkel csinálják] 44. D— Temetni veszélyes, 1958 (After the Funeral, 1953) 45. D— Egy marék rozs, 1977 (A Pocket Full of Rye, 1953) 46. D— Úti célja ismeretlen, 1989 (Destination Unknown, 1954) 47. D— Gyilkosság a diákszállóban, 1994 (Hickory, Dickory, Dock, 1955) [más magyar cím: Megy a gyűrű vándorútra…] 48. D— Gloriett a hullának, 1987 (Dead Man's Folly, 1956) 49. D— Paddington 16.50, 1972 (4.50 from Paddington, 1957) 50. N— Az alibi, 1994 (Ordeal by Innocence, 1958) 51. D— Macska a galambok között, 1989 (Cat Among the Pigeons, 1959) 52. D— Bűbájos gyilkosok, 1984 (The Pale Horse, 1961) 53. N, K— A kristálytükör meghasadt, 1978 (The Mirror Crack’d from Side to Side, 1962) 54. D— Az órák, 1990 (The Clocks, 1963) – [Az első magyar kiadás címe: Órák] 55. D— Rejtély az Antillákon, 1970 (A Caribbean Mystery, 1964) 56. D— A Bertram Szálló, 1969 (At Bertram's Hotel, 1965) 57. D— Harmadik lány, 1989 (Third Girl, 1966) 58. D— Végtelen éjszaka, 1994 (Endless Night, 1967) [még: Örök éj] 59. D— Balhüvelykem bizsereg…, 1994 (By the Pricking of My Thumbs, 1968) 60. N— Ellopott gyilkosság, 1992 (Hallowe'en Party, 1969) 61. N— A frankfurti utas, 1994 (Passenger to Frankfurt, 1970) 62. D— Nemezis, 1979 (Nemesis, 1971) 63. D— Az elefántok nem felejtenek, 1992 (Elephants Can Remember, 1972) 64. N— A sors kapuja, 1993 (Postern of Fate, 1973) 65. D— Függöny: Poirot utolsó esete, 1978 (Curtain, 1975) 66. D— Szunnyadó gyilkosság, 1991 (Sleeping Murder, 1976)
Bűnügyi Novelláskötetek:
1. D— Poirot munkában, 1940 (Poirot Investigates, 1924) [eredetileg: Poirot nyomoz] 2. N, K— No. 16, 1989 (Partners in Crime, 1929) 3. N— A titokzatos Mr. Quin, 1997 (The Mysterious Mr. Quin, 1930) 4. N, K— Tizenhárom rejtély, 1995 (The Thirteen Problems, 1932) 5. N, K— A vád tanúja és más történetek, 1994 (The Hound of Death and Other Stories, 1933) 6. N— A Listerdale-rejtély, 1997 (The Listerdale Mystery, 1934) 7. N— Parker Pyne nyomoz (Parker Pyne Investigates, 1934) 8. D— Gyilkosság a csendes házban, 1996 (Murder in the Mews, 1937) 9. D— Herkules munkái, 1990 (The Labours of Hercules, 1947) 10. N— A karácsonyi puding, 1995 (The Adventure of the Christmas Pudding and a Selection of Other Entrées, 1960) 11. D— Poirot első esetei, 1994 (Poirot's Early Cases, 1974) – [az első magyar kiadás címe: Poirot bravúrjai] 12. D— Gyilkosság méretre, 1995 (Miss Marple’s Final Cases, 1979) 13. N— A Pollensa-öböl, 1998 (Problem at Pollensa Bay and Other Stories, 1992) 14. N— Az Álmok Háza, 2001 (While the Ligth Lasts and Other Stories, 1997) 15. D— Három vak egér, 2004 (Three Blind Mice, 1950) 16. N— Fülemüle-villa, 1988
Bűnügyi Színdarab:
D— Feketekávé, 1998 (Charles Osborne írta A. Christie: Black Coffee c. 1930-ban eladott színdarabjából, 1997)
A cím elé tett D – betű azt jelzi, hogy már létezik Digitálisan, míg az N – betű, hogy még Nem.
Tehát a 66 Bűnügyi Regényből -2010 júliusáig- 50 van digitalizálva. A 16 Bűnügyi Novelláskötetből pedig 6 van digitális formában (+ az 1 db Bűnügyi Színdarab szintén).
Tehát összesen, a 83 könyvből 57 található meg digitális változatban.
Viszont készül még néhány. Ott a könyv előtt az N után, egy K-betű ("Készülőben") is szerepel.
A Bűnügyi Regényekből még Készül 3, azaz ezekkel a 66 regényből 53 lesz így is elérhető.
A Bűnügyi novelláskötetekből is 3 Készül, azaz a 16-ból így már 9 lesz elérhető.
Tehát remény van rá, hogy az összes 83 könyvből 63 lesz elérhető digitális formában...
az ulpius beindult, mar csak rankin hianyzik (es tekintve hogy macbride kapta a boritojat, ez feltehetoleg igy is marad):
stuart macbride: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=706288
elizabeth george (ezt leginkabb phaedranak :)): http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=706286
john connolly: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=705883
lisa gardner (ra nem is szamitottam. ez a konyve tetszett, mast egyelore nem olvastam tole) http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=706195
karin slaughter: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=706287
Ezek a gagyi könyvek eléggé felidegesítettek, ezért felhívtam a kiadót. Csak egy alkalmazottal tudtam beszélni, aki szerint lesz új Coben ebben az évben.
Eredeti cím: The Ferguson Affair, 1970. Fordította: Bart István Megjelent a Rakéta Regényújság II. évfolyamának 42-49 számaiban 1975. Formátuma: djvu, tehát ahogy annak idején olvashattuk, megtartva a "regényújságos" varázsát.
(Arra kérek mindenkit, hogy a könyvet ne hurcolássza ide-oda más fórumokra, örüljön, hogy meg van neki, csupán azért rakom fel, ha erre téved egy "krimirajongó", itt megtalálja ezt a "csemegét", ami 35 éve jelent meg a Rakéta Regényújságban.)
nem erint ugyan, de elnezve a kelly kiado elokeszuletben levo konyveit, koztuk par oszi cimmel, felvetodott bennem a kerdes, hogy lesz-e vajon tobb coben meg crais? nem kedvelem az ulpiust, de ok legalabb mast is kiadnak (az meg majd elvalik, hogy melyik nem-vampiros szerzot meddig birjak).
azt meg nem olvastam, nem is vagyok biztos benne, hogy kijott paperbackben, de nem is figyeltem, a 4 zack walker-regeny volt a celpont ezuttal, a fear the worst legkozelebb, a never look away meg szerintem jovore.
Érdekes, éppen tegnap írta egy barátom, Alex: "... De azért olvasgatok. Most is egy olyan könyvet, amit ha jól emlékszem Te ajánlottál. Linwood Barclay - Never Look Away..."
(majd rákérdezek, hogy tetszett...)
Úgy tűnik kisebb rajongó tábor fogja várni Barclay ez év októberében megjelenő "Búcsú nélkül" c. könyvét...
elolvastam a legelso linwood barclayt. mas, mint a frissebb regenyei, amikkel befutott, de tetszett. a foszereplo pedig 3 tovabbi regenyben is szerepel.
Köszönöm az ajánlást! Kimásoltam a listát, majd ezeknek utánanézek.
Valószínű hogy én is könyvtárból kölcsönzöm majd ki, (mivel én nem olvasok csak igazi vagy kinyomtatott könyvet :-) ) vagy megveszem, de az utóbbi kevésbé valószínű... :-) Így utólag belegondolva nem is kellett volna írnom, hogy tedd ki ide is ebookban....
A rakétás regényeket viszont köszönöm még egyszer!
Allan Folsom: Holnapután (1998) Tana French: A halott hasonmás (2009) Tana French: Hallgatag erdő (2008) James Grippando: Utolsóként meghalni (2004) Douglas Preston - Mario Spezi: A firenzei rém (2009) Stephen Frey: Az elnök esélye (2002) Greg Iles: Hongkongi aktok (2003) Greg Iles: Az ördög hajója (2009) John Connolly: Arctalan démonok (2003)
"Esetleg azt nem akarnád ide is kitenni letölthetőben?"
Nem hiszem, hogy különösebben igény lenne itt erre, mert maga a fórum se a digitális könyvekről szól, hanem magáról a krimikről. A Rakétás krimik esetében azonban másról volt szó, hiszen az már egy "értékmentés", mivel az eltelt húsz évben egy kiadó sem jelentkezett, hogy ezek könyv alakban is előjönnek, pedig vannak köztük néhány nagyon jó is...
A listát inkább tájékoztatásnak szántam, akik gyűjtenek e-book-ot, hogy holt tart ez a VILÁGSIKEREK esetében (ezekből sokat bárki megtalál olyan oldalakon, ahol raknak fel e-book-okat, de jópár ilyen könyvet én vagy a barátaim digitalizáltak, úgyhogy ne csodálkozzanak, ha néhány "nincs" meg, mert azok zárt fórumokon vannak). Arról nem is beszélve, hogy a VILÁGSIKEREK könyvek megtalálhatók a könyvtárakban vagy a boltokban is.
Ebből a hatalmas listából mi az amit valamiért külön ajánlanál, ami különösen tetszett vagy bármilyen szempontból kitűnőnek gondolod a többi közül? :-)
Esetleg azt nem akarnád ide is kitenni letölthetőben? :-) Mármint azt amit különlegesnek gondolsz és a többinél is érdemesebbnek találnád elolvas(tat)ni.... :-)
A General Press kiadó VILÁGSIKEREK sorozatáról már adtam egy listát, ami a könyvek címét adta megjelenésük sorrendjében. Készítettem egy másik listát is, ami azt mutatja, hogy az eddig megjelent 134 kötetből 91 létezik valamilyen digitális formában (egyébként a 91-ből 81 kifejezetten jó minőségű, tehát djvu, és lekorrektúrázott doc vagy rtf formátumban van, míg a maradék 10 könyv csak djvu, de még nincs korrektúrázva).
[Hozzáteszem: hogy az elmúlt hónapokban bármilyen könyvet ajánlottam, az mindegyik létezik elektronikus formátumban, éppen ezért könnyű beraknom a könyv kezdetét, hiszen csak beklikkelem, nem bepötyögöm, holmi papírformátumból...]
1. Allan Folsom: A gyónás napja (1998) 2. Allan Folsom: A Machiavelli-szövetség (2007) 3. Allan Folsom: Holnapután (1998) D 4. Allan Folsom: Örök száműzetés (2005) D 5. Andrew Goliszek: A fekete hold folyói (1997) D 6. Andrew Goliszek: Titkos világrend (2000) D 7. Ann Benson: Fekete halál (1998) D 8. Brian Moore: Megkésett bűnhődés (1998) 9. Carsten Stroud: Különös vádalku (2004) D 10. Charles Lichtman: Életre-halálra (1999) 11. David Lindsey: Az éjszaka színei (2000) 12. David Lindsey: Halálos csapda (1998) 13. David Lindsey: Nincs több esély (2001) D 14. David Yallop: Ördögi szövetség (2000) 15. Dick Francis-Felix Francis: A zsoké halála (2010) D 16. Douglas Preston - Lincoln Child: A halál tánca (2006) D 17. Douglas Preston - Lincoln Child: A megtalált ereklye (2009) 18. Douglas Preston - Lincoln Child: A sötétség kereke (2008) D 19. Douglas Preston - Lincoln Child: Az eltűnt város (2000) D 20. Douglas Preston - Lincoln Child: Az ereklyetartó (2009) D 21. Douglas Preston - Lincoln Child: Csendélet varjakkal (2007) D 22. Douglas Preston - Lincoln Child: Elátkozott völgy (2006) D 23. Douglas Preston - Lincoln Child: Kénköves pokol (2005) 24. Douglas Preston - Lincoln Child: Titkok háza (2007) 25. Douglas Preston - Mario Spezi: A firenzei rém (2009) D 26. Douglas Preston: A maja kódex (2008) D 27. Douglas Preston: Égi jelek (2009) D 28. Edmund Power: Az utolsó fejezet (2005) D 29. Frank Delaney: Az ametisztszobrok (1998) D 30. G. M. Ford: Sötét folyó (2005) D 31. Greg Iles: A gonosz közel van (2008) 32. Greg Iles: A spandaui főnix (1998) 33. Greg Iles: Az ördög hajója (2009) D 34. Greg Iles: Csöndes játszma (2000) 35. Greg Iles: Fekete kereszt – utánnyomás (2008) D 36. Greg Iles: Forgó angyal (2007) 37. Greg Iles: Halálos rettegés (2001) D 38. Greg Iles: Harmadik fokozat (2008) 39. Greg Iles: Hongkongi aktok (2003) D 40. Greg Iles: Huszonnégy óra (2002) D 41. Greg Iles: Isteni sugallat (2004) D 42. Greg Iles: Kitörölhetetlen emlék (2005) D 43. J. F. Freedman: Bukott bálványok (2004) D 44. James Grippando: Az éj leple alatt (2003) D 45. James Grippando: Elhibázott ítélet (2006) D 46. James Grippando: Utolsóként meghalni (2004) D 47. James Grippando: Váltságdíj egy halottért (2007) D 48. Jeffrey Archer: A szerencse fiai (2003) 49. Jeffrey Archer: A tizenegyedik parancsolat (1999) D 50. Jeffrey Archer: Kettős mérce (2008) 51. Jeffrey Archer: Tökéletes másolat (2006) D 52. John Altman: A szigorúan őrzött ház (2001) D 53. John Altman: Kémek játéka (2003) D 54. John Altman: Titkos formula (2004) D 55. John Connolly: Arctalan démonok (2003) D 56. John Hart: Lenn a folyónál (2009) 57. John J. Nance: A halott zseni bosszúja (1997) D 58. John J. Nance: A lángok felett (2005) D 59. John J. Nance: A rettegés szigete (2006) 60. John J. Nance: Az utolsó túsz (1999) 61. John J. Nance: Hajsza az idővel (1998) D 62. John J. Nance: Könyörtelen küldetés (1998) D 63. John J. Nance: Különleges utas (2002) D 64. John J. Nance: Vakító villanás (2001) D 65. John J. Nance: Végső megközelítés (2000) D 66. John J. Nance: Végzetes légörvény (2003) D 67. Joseph Finder: Alapos kiképzés (2005) D 68. Joseph Finder: Kódolt üzenet (2004) D 69. Joseph Finder: Tiszta ügy (2007) 70. Joseph Finder: Titkos kapcsolat (2010) D 71. Joseph Finder: Végtelen bosszúvágy (2006) D 72. Joseph Finder: Zártkörű klub (2005) D 73. Joseph R. Garber: Függőleges rohanás (2000) D 74. Lee Child: A baj nem jár egyedül (2008) D 75. Lee Child: A pók hálójában (2001) D 76. Lee Child: A titokzatos látogató (2002) D 77. Lee Child: Csak egy lövés (2006) 78. Lee Child: Eltűnt ellenség (2005) D 79. Lee Child: Elvarázsolt dollárok (1999) D 80. Lee Child: Elveszett holnap (2009) D 81. Lee Child: Hiba nélkül (2004) D 82. Lee Child: Kétélű fegyver (2006) D 83. Lee Child: Lángoló sivatag (2003) 84. Lee Child: Ne add fel könnyen (1999) D 85. Lee Child: Nincs mit veszítened (2008) 86. Lee Child: Rögös út (2007) 87. Lincoln Child: Örvénylő mélység (2008) D 88. Linda Castillo: Néma eskü (2010) D 89. Malcolm Bell: Végső búcsú (2003) D 90. Michael C. Eberhardt: Veszélyes megbízatás (1999) D 91. Michael Ridpath: Kettős csapda (2001) D 92. Michael Ridpath: Ragadozók között (2002) D 93. Michael Robotham: A néma gyanúsított (2005) D 94. Michael Robotham: Éjjeli kompjárat (2008) 95. Michael Robotham: Eltűntnek nyilvánítva (2006) D 96. Michael Robotham: Zuhanás a semmibe (2009) 97. Nicholas Coleridge: A sárkány hálójában (1999) 98. Patricia Lewin: Nyomtalanul eltűnt (2007) 99. Patricia Lewin: Rohanás a végtelenbe (2006) D 100. Patrick Lynch: Biztosított halál (2004) D 101. Patrick Lynch: Omega kísérlet (2005) D 102. Paul Carson: Fogolyszöktetés (2007) D 103. Paul-Loup Sulitzer: A gyanú árnyéka (2002) D 104. Peter Blauner: A nap hőse (2002) D 105. Peter Clement: Tiltott kísérletek (2006) D 106. Peter James: A bosszú játéka (2008) 107. Peter James: Jól áll nekik a halál (2009) 108. Peter James: Kegyetlen tréfa (2007) D 109. Peter James: Könnyű léptek (2009) D 110. Peter James: Utolsó esély 111. Peter Robinson: Démoni kapcsolat (2009) 112. Phillip Margolin: Kockázatos üzlet (2004) D 113. Phillip Margolin: Rózsa az áldozatnak (2008) 114. Robert Dugoni: Az igazság bajnoka (2007) 115. Robin White: A tajgai tigris (2004) D 116. Stephen Frey: Az elnök esélye (2002) D 117. Stephen Horn: Egy gyilkos védelmében (2007) 118. Stephen White: A halál órája (2009) 119. Stephen White: A védett tanú (2002) D 120. Stephen White: Az igazi bosszú (2004) D 121. Stephen White: Feltétlen bizalom (2005) D 122. Stephen White: Hideg nyomok (2003) 123. Stephen White: Versenyfutás az idővel (2006) D 124. Stephen White: Viharos elme (2008) 125. Steve Alten: A lázadó Góliát (2003) D 126. Steve Alten: Harc az életért (2002) D 127. Steve Martini: Kritikus helyzet (2001) D 128. Tana French: A halott hasonmás (2009) D 129. Tana French: Hallgatag erdő (2008) D 130. Vince Flynn: A hatalom korlátai (2008) 131. Vince Flynn: Emlékezés napja (2006) 132. Vince Flynn: Harmadik lehetőség (2007) D 133. Vince Flynn: Kiélezett helyzet (2009) 134. Vince Flynn: Védelmi hiba (2009)
"Az épület egy ódon kísértetkastélyra emlékeztetett. Hátborzongató, sötét és baljóslatú. Két toronyház közé szorították be a Felső-West Side-on, tetején korláttal körülkerített erkéllyel, az úgynevezett „özvegyek erkélyével”; valamennyi ablakán le voltak eresztve a redőnyök. Az épületet a viktoriánus korban emelték; annak idején bentlakásos iskola működött itt, aztán idővel szanatóriummá alakították át, melyben háborodott elméjű bűnözők tengették szánalmas életüket. A Manhattani Zeneművészeti Akadémia épületében tehát akár többtucatnyi szellem is tanyázhatott volna. Ám egyikük sem volt olyan valóságos, mint az, amely éppen egy még meleg, hason fekvő női holttest fölött imbolygott az egyik előadóterem előterének homályában. A nő szeme merev volt és tágra nyílt, de még nem volt üveges, az arcán lévő vér még nem barnult be. Az arca egyébként szilvakékre változott a nyakára és a bokájára hurkolt kötél okozta fulladástól. Körülötte szanaszét szórva a földön fuvolatok, kottalapok és felborult papír kávéspohár hevert, a kávé foltot hagyott a farmerjén és zöld pólóján, ugyanakkor jókora barna folt éktelenkedett tőle a márványpadlón is. Jelen volt továbbá az a férfi, aki meggyilkolta; éppen fölébe hajolt és gondosan vizsgálgatta. Mozdulatai nyugodtak voltak, a kapkodás legcsekélyebb jele sem látszott rajtuk. Szombat volt, még meglehetősen korán. A hét végén nem volt tanítás az intézményben, a gyilkos ezt már korábban kiderítette. A diákok inkább a gyakorlótermeket használták, de azok az épület másik szárnyában voltak. Közelebb hajolt a holttesthez, s hunyorogva próbálta tetten érni a pillanatot, amikor esetleg lát valamilyen anyagot vagy szellemet távozni a lány mozdulatlan testéből. De nem látott semmi effelét."
Kiadói fülszöveg:
Lincoln Rhyme, a világ legjobb kriminológusa munkatársával és szeretőjével, Amelia Sachsszel ezúttal egy megállíthatatlannak tűnő gyilkos után nyomoz. Olyan rafinált gyilkost keresnek, akinek mindig akad egy újabb borzalmas trükk a tarsolyában. A Varázsló a nagy Hudini mutatványait másolva iszonyatos gyilkosságokkal próbálja becsapni őket, s minden egyes bűncselekménye során mind ördögibb fordulatokkal rukkol elő. Egyre nő az áldozatok száma, az óra kíméletlenül ketyeg, és az idő ellenük dolgozik. Rhyme-nak és Sachsnek minden tudásukat össze kell szedniük, hogy megakadályozzanak egy őrült bosszút, amelyről kiderülhet, hogy csupán egy nagyszabású eltüntető mutatványhoz szolgál díszletül. A tét nem kicsi: vajon képes-e a nyaktól lefelé bénult Lincoln Rhyme a tiszta logika segítségével felülkerekedni a misztikusnak, titokzatosnak ható, de valójában csupán szemfényvesztésen alapuló illúzió világán?