Keresés

Részletes keresés

mR.sHame Creative Commons License 2010.07.29 0 0 217
Sorry, hirtelen felindulásból írtam, valóban nem olvastam végig az előző hozzászólásokat, amelyet most pótoltam:)

Hát nekem eddig tényleg nem volt semmi hasonló tünetem. Hányinger, verejtékezés, remegés a görcs alatt volt, de mióta a robbantást megcsinálták semmi hasonló nincs - legalábbis ezidáig. Lehet hogy amikor a szétrobbantott darabok meg akarják nézni a külvilágot, újra jönnek a görcsök, mindaddig, amíg mindegyik ki nem ürül... (??)

Litoterápia = "Kő-gyógymód" szószerint, ami ha jól tudom eredetileg bizonyos kőfajták gyógyító hatására utaló kifejezés. Amúgy az epe- és vesekőeltávolítást (gyógyítást) is így nevezik szaknyelven. Az ESWL pedig kifejezetten a vesekő magas frekvenciájú lökéshullámokkal történő bombázását jelenti.

Én itt jártam elvégeztetni ezt a beavatkozást:

http://www.aa-med.hu/index.php?c=4
Előzmény: Konvergencia (216)
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.29 0 0 216
Szia! Ha visszaolvasol, szinte minden második hozzászólónak az ugrálást, lépcsőzést ajánlották az urológián. Ha tényleg nem fájt a vesekőzúzás, és utána sem volt se görcsöd, se hányingered, akkor nagyon mázlista vagy, mert ezekre szinte mindenki panaszkodott, aki átélte már. Egyébként mi az a LITOTERÁPIA , amelyet az orvosaid alkalmaztak? Vagy ez ugyanaz mint az ESWL, alias kőzúzás?
Előzmény: mR.sHame (215)
mR.sHame Creative Commons License 2010.07.29 0 0 215
Sziasztok,

Nekem legalább 1-2 éve jelezték először egy urológiai vizsgálaton, hogy egy kb. 3-4 mm átmérőjű kő, ill. több kisebb van a bal vesémben, a jobb vesém úgy, ahogy tiszta. Nos, ez az évek során 6 mm átmérőjűre duzzadt és az elmúlt fél-egy évben különféle tüneteim voltak. A tünetek többsége a bal oldalamon jelentkezett, alhasban, nagyon ritkán a herékbe is sugárzott. Mindenre gondoltam, csak a vesekőre nem. Többszöri belgyógyászati vizsgálat után minden negatív lett, kissé elbizonytalanodtam, a vesekőre abszolút nem is gondoltam.

Az utolsó fél évben viszont havi 1 erős vesegörcsöm volt, több esetben 2 db 40 mg-os No-Spa segített, de egyszer az ügyeletet is le kellett hívni.
Ma reggel munkába menet, a görcs ismét előjött. Szépen, lassan kezdődött, enyhe fájdalommal, mire beértem a munkahelyre, olyan szintű volt, hogy a No-Spa sz4rt sem ért. Beszélni is alig tudtam.

Gyorsan összeszedtem magam, majd irány a sürgősségi. Mondtam, mi a bajom, azt hiszem ez is nagyban segített, nem kellett újra diagnosztizálni a hiba okát...
Kaptam egy intravénás No-Spa-t, ez némileg segített, de kb. 1-2 óra múlva az erős görcsös fájdalom ismét visszatért. Ezalatt az 1-2 óra alatt meg lett az UH vizsgálat eredménye, amely azt igazolta, hogy egy kb. 6 mm átmérőjű kő stabilan kehelyvégben van, egy 2 mm-es kő, pedig úton van már kifele.

Akkor kaptam valami erősebb fájdalomcsillapítót, a nevére már nem emlékszem, de majdnem bealudtam tőle. Ez hatott. Jó volt a cucc:)
Mindezek mellett kaptam egy zacsi folyadékpótló infúziót is.
Amikor ez is megvolt, elmentem röntgenre is, hogy pontosabban tudják lokalizálni a követ, lehetőleg addig, amíg a fájdalomcsillapító hatása ki nem megy.

A leleteket elnézve, a sürgősségin a doki azt mondta, hogy litoterápia, de azonnal.

A jó szervezésnek és a dokik segítőkészségének köszönhetően, kb. 1-2 órával ezután már szét is zúzták a köveimet:) Maga a beavatkozás nem járt fájdalommal, megmondom őszintén azóta nem is igazán érzek fájdalmat vesetájékon. Iszok, mint a gödény, a beavatkozás óta csaknem 3-3,5 lityi tea már lement, vizelés is megy ezerrel, de követ még nem láttam.

Ezek szerint még idő kell, hogy meginduljon.

Nem tudjátok, kb. mikorra várható a kövek ürülése, illetve nincs valami jó tippetek arra hogy hogyan lehetne ezt megindítani???? Szeretnék már túl lenni ezen az egészen. Amikor görcsölök, semmire sem vagyok képes. Jövő héten külföldre kell utazzak, mi a sz4r lesz ha ott jön rám???

Kösz előre is!
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.29 0 0 214
Köszönöm mindkettőtöknek, hogy válaszoltatok. Mit jelent az, hogy a laparoszkópia esetén az ember "be van csövezve"? Csak nem azt, hogy nem tud az ember vizelni, és a pizsamáján kívül hordott nejlon zacskóba üríti a vizeletét? Mert ilyet láttam párat az urológiai osztályon, amikor megállapították a vesekövemet! :-(( És biztos, hogy ez a laparoszkópiás műtéttel együtt jár? Az endoszkópiával az a bajom, hogy azt nem a hasfalon át, hanem a húgyvezetéken keresztül végzik, és arra még az én orvosom is azt mondta, hogy férfiembernek nem ajánlaná jó szívvel... :-((
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.29 0 0 213
Szerintem nem fogsz olyan orvost találni, aki elvállalja, az előny-kockázat aránytalansága miatt. Egy mélyaltatásban végzett műtét mindig kockázatos és hiába fizetsz, a felelősség az orvosé, illetve a kórházé.
Én is gondolkoztam azon, h jobb lenne a laparoszkópia, de nem jobb. Ahányszor felnyitnak, annyiszor tesznek ki a fertőzés, gyulladás, egyéb szövődmények veszélyének. Ahányszor altatnak, annyiszor tesznek ki az altatás szövődményeinek.
Előzmény: Konvergencia (206)
F.Szilvia Creative Commons License 2010.07.29 0 0 212
Nekem például eddig nem adott senki infúziót, nem voltak olyan elviselhetetlen görcseim sem, pedig még nincs egy hete, hogy zúztak. Pénteken csinálták és én már szerda óta dolgozom, nem mondom, hogy nem fáj, mert tompa fájdalmaim azért vannak, de eszméletlen görcseim nincsenek, ha mégis, akkor ott a gyógyszer. Persze a zúzás attól is függ, hogy milyen a dokid, nekem jó dokim volt szerintem. Nem a doki csinálta a zúzást, hanem egy szakértő fickó, aki különösen kedves volt és jó munkát is végzett, mert a kő az első zúzásra szétesett. NE FÉLJ ENNYIRE! Annál rosszabb lesz.    
Előzmény: Konvergencia (195)
F.Szilvia Creative Commons License 2010.07.29 0 0 211
Énszerintem ne tedd, sokkal kisebb a zúzás kockázata, mint egy műtété, akkor mégiscsak vágnak, ráadásul a csövek engem biztosan nagyon idegesítenének és akkor is lehet, hogy begörcsölsz, senki sem adja írásba, hogy nem. A zúzás fájdalma elviselhető volt, még úgy is, hogy nem kértem semmiféle fájdalomcsillapítást, mert nem akartam végighányni aztán az elkövetkező 24 órát. 3500 ütést kaptam abból 1000-et 4-es fokozaton, bár hozzá kell tennem, hogy nekem a fájdalomküszöböm igen magas. A zúzás után mondjuk nem semmi fájdalmaim voltak, de a Voltarennel túlélhető, voltak olyan órák amikor a gyógyszertől semmilyen fájdalmat nem éreztem. Persze nem leányálom az egész eljárás, de elviselhető.  
F.Szilvia Creative Commons License 2010.07.29 0 1 210
Énszerintem ne tedd, sokkal nagyobbak egy műtét kockázatai, mint a zúzásé, én is nagyon be voltam gyulladva a zúzástól, de annyira azért nem fájt, hogy ne lehetett volna kibírni, én még egy kis fájdalomcsillapítást sem kértem, mert nem akartam hányni a beavatkozás után és hamar haza akartam menni. Az a fájdalom, ami a zúzás után volt nem volt semmi, de Voltarennel azt is ki lehet bírni, időnként a Voltaren annyira jól hatott, hogy hosszú órákig semmit sem éreztem. Én arra bíztatnálak, hogy vágj bele. Bár nem tudom neked hol fogják csinálni, nekem jó dokim volt - szerintem - és az rettentő sokat számít.         
F.Szilvia Creative Commons License 2010.07.29 0 0 209
Egyébként éppen attól tartok, hogy még jó ideig szenvedhetek vele amíg távoznak, de legalább távozzanak. Az ember nyaralását is - augusztusban néhány napra a balatonra megyek a családdal - tönkreteszi teljesen, de ez van, viselni kell, a hajlamom megvolt rá, úgyhogy meg is kaptam.
Előzmény: Törölt nick (205)
F.Szilvia Creative Commons License 2010.07.29 0 0 208
Úgy tudom, hogy hasonló, mint az epeműtét - amikor köve van az embernek - csak nem három ponton vágnak, nanem egy ponton hatolnak be a testbe. A vesekővet megkeresik és csipesszel kiemelik, aztán összevarrnak. Egy hátránya azért van, az, hogy utána napokig be van csövezve az ember. Ezt orvostól tudom, mert magam is rákérdeztem.
Előzmény: Konvergencia (203)
F.Szilvia Creative Commons License 2010.07.29 0 0 207
Hát a zúzás még elviselhető volt, de az azt követő fájdalom kevésbé. A kövem szétesett, de még nem jött ki az összes kődarab - legalábbis hétfőn még a röntgen mutatott ki darabokat a vezetékben. Időközönként nagyon tud fájni, most éppen az oldalam és iszonyúan hányingerem van. Két napig meg nem volt semmi bajom.     
Előzmény: Konvergencia (202)
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.29 0 1 206

Szia Panni!

"A legkisebb megterhelést a zúzás jelenti és nem fog az OEP sem finanszírozni laparoszkópiát, ha nem indokolt."

Igen, ez lehet, viszont van egy nagy előnye: egyben kiemelik a követ, nincs vesegörcs, szenvedés, stb. Én meg már annyi szörnyűséget hallottam a zúzásról, hogy felmerült bennem, hogy inkább a laparoszkópiás műtétet választanám, ha az OEP nem segít, akkor esetleg saját költségemre is! Mi a véleményed róla?  

Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.29 0 0 205
Szia!

Akármilyen kicsire esett szét, idő, amíg kiürül. Amit csinálsz, az nagyon jó, ahogy Zizi mondja, már csak mozogni kell és kijönnek azok a fragmentumok. Több hét is lehet a távozásuk, ez sokmindentől függ.
Előzmény: F.Szilvia (200)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.29 0 0 204
Szia!

Akkor alkalmazzák, ha volt 3 sikertelen zúzásod (túl kemény a kő pl és nem esik szét, vagy pl nem ürül ki). Nem igaz, h ugyanolyan súlyú, mint a húgyvezetéken keresztül, ez egy sebészeti beavatkozás, ejtenek egy metszést a bőrödön és beléd nyúlnak, mélyaltatásban végzik, míg az urethroscopiát ébren, és míg az egy ambuláns beavatkozás, addig a laparoszkópiához be kell feküdni, legalább 1 éjszakát bent maradni, előtte EKG, mellkasrtg, teljes vérkép, aneszteziológiai konzultáció...
A legkisebb megterhelést a zúzás jelenti és nem fog az OEP sem finanszírozni laparoszkópiát, ha nem indokolt.
Előzmény: Konvergencia (203)
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.29 0 1 203
Lenne egy új kérdésem: van valakinek infója a laparoszkópiás vesekő eltávolításról? Én annyit tudok, hogy elvileg ugyanolyan gyors gyógyulású, kisműtétnek számító beavatkozás, mint az endoszkópos eljárás, csak nem a húgyvezetéken keresztül, hanem a hasfalon át történik. Ha tud erről valaki valamit, kérem, hogy írja meg. Köszi!
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.26 0 0 202
"Tehetek még valamit, hogy még egyszer ne kelljen ilyen szörnyűségen túlesnem?"

Szia! Melyik részére írtad a szörnyűséget? Maga a zúzás volt olyan rossz, vagy utána az általános közérzeted? Vesegörcs, hányás, vizelési panaszok, stb. volt nálad?
Zizi6785 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 201

Mozgás!!!

Sok ugrálás, gyertyaállás, bukfenc, ilyesmi...

F.Szilvia Creative Commons License 2010.07.26 0 0 200
Sziasztok! Nekem most pénteken volt egy vesekő zúzásom, szét is esett a kő, ma röntgeneztek meg. Viszont azt nem tudom, hogy a veséből vajon hogyan lehet kiüríteni a kődarabokat. Már egy csomó kődarab van az uréterben, de az orvos szerint még a vesében is található. Szedem a Rovatinexet 3-szor, iszom vagy 4 litert naponta, görcsoldót szedek ezen kívül. Tehetek még valamit, hogy még egyszer ne kelljen ilyen szörnyűségen túlesnem?       
raulista Creative Commons License 2010.07.23 0 0 199
25 évvel ezelőtt kb. én is megúsztam ennyivel. De tavaly...
Előzmény: Törölt nick (197)
raulista Creative Commons License 2010.07.23 0 0 198
Nekem egy héten át kb. napi háromszor volt a szörnyű görcs hányással kísérve. De néha több órán át, mert mire ideért az ügyelet, eltelt egy khm kis idő. És közte is végig rossz volt, csak nem kívántam meghalni inkább. De ez az első zúzás előtt volt. Utána még volt kettő. Ez alatt az idő alatt, kb. két és fél hónap, már csak azt éreztem egyfolytában, hogy mindjárt bepisilek, de nagyon. Persze nem is kellett. Aztán mielőtt végre kijött a nyavajás, két napig megint rossz volt, de nem annyira, mint amikor az elején nagyon görcsöltem.
Tele volt a hócipőm az egésszel.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 197
2 nagy görcsöm volt, meg egy erősebb fájdalom, ahhoz már nem kellett infúzió, mindegyik többnapos különbséggel. Tompa fájdalom volt közben, de attól simán lehet dolgozni és tenni-venni.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 196
Attól, h fellazul a szerkezete és a kiválasztott vizelet folyamatosan mossa.
Előzmény: Konvergencia (194)
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.23 0 0 195

Panni, eszembe jutott még egy kérdés: Milyen gyakran keletkeztek ezek a szörnyű vesegörcs rohamok, amelyeket csak infúzióval lehetett csillapítani? És két ilyen roham között teljesen jól voltál ( tudtál dolgozni, stb. ) vagy egész végig rossz volt egy kicsit, csak a nagy rohamok között kibírható volt?

Konvergencia Creative Commons License 2010.07.21 0 1 194
"A doki annyit lát sikeres zúzás után, hogy a kő nagyobb lesz; ahogy fellazul a szerkezete, megnő a térfogata. Nem fog ott helyben szétesni, legalábbis nemm valószínű."

Azért ez érdekes! Ha az erős behatás során nem esik szét, akkor később mitől esne szét, mondjuk a nyugis otthoni körülmények között?
Előzmény: Törölt nick (192)
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.21 0 0 193
Nagyon szépen köszönöm, tényleg hálás vagyok, hogy válaszoltál a sok kérdésemre! Ha esetleg felmerül még 1-2 kérdésem, ugye rápillantasz néha a topicra? Egyébként ha jól értem, a Te problémád is csak félig oldódott meg, viszont a bent maradt fél kő nem zavar semmiben. Csak nehogy növekedni kezdjen! :-(( Igazából azt sajnálom, hogy nem ír ide egy urológus szakorvos, akitől meg lehetne kérdezni, hogy az itt felsorolt, nagyon komoly mellékhatások, és sikertelen ESWL kezelések a paciensek hány százalékánál fordulnak elő? Azért lenne jó, mert itt a neten, egy nicknév mögé bújva őszintén beszélhetne a dologról, míg a hivatalos orvos-beteg relációban csak a szokásos bullshit dumát nyomatják a dokik... :-((
Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.21 0 0 192
Hú, akkor szépen sorjában:

Nekem már mondtak olyat is, h az orrsövény-műtét fájdalommentes :-)) A kezelés nem fájdalommentes, de messze nem a legrosszabb dolog, amit az ember átélhet. Azért írják, hogy fájdalommentes, mert ha azt írnák, hogy nagyon fájdalmas, akkor mindenki műtétet követelne.
Egyébként igen, én ahhoz tudnám leginkább hasonlítani, mintha egy tompa szöget próbálnának belém kalapálni vesetájékon.

Nem kötik be azonnal, mert van aki csak 3-as fokozaton érez fájdalmat és van aki egyesen is. Ez függ a testalkattól, a pillanatnyi érzelmi és idegi állapottól és a hiszti-faktortól. Feleslegesen senkinek nem fognak vénás fájdalomcsillapítót adni, azért ez nem fogászat, ahol eggyel több vagy kevesebb injekció nem oszt, nem szoroz, itt a vénádba nyomják a cuccot.

Én a kezelés után megvártam a zárójelentést, aztán hazavezettem (kb 20 km), minden gond nélkül. A doki annyit lát sikeres zúzás után, hogy a kő nagyobb lesz; ahogy fellazul a szerkezete, megnő a térfogata. Nem fog ott helyben szétesni, legalábbis nemm valószínű.
3000 ütésnél többet nem adhat egyszerre. Annyit tehet, hogy a következő zúzásnál magasabb fokozaton zúz. 3 sikertelenn zúzás után felmerül a műtét.

Igen, a vesegörcs mindig akut ellátást igényel; lehetetlen otthon kezelni. Na az viszont a létező legnagyobb fájdalom. Mivel 20 km-re lakom a kórháztól, inkább az 500 méterre levő ügyeletre robogtunk el, ahol azonnal belém zúdítottak egy rakás infúziót görcsoldóval, fájdalomcsillapítóval. Mivel egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán begörcsöl az ember, az meg végképp nem biztos, hogy még aznap, nyugodtan el lehet menni dolgozni. Én mivel jött a görcs, több is, otthon maradtam (szerdán csinálták, hétfő Húsvét volt, kedden mentem dolgozni legközelebb).

Nem értem tetten a követ, de kettétört a zúzáskor, az egyik fele még bennem van. Vissza kéne még mennem, de most más gondom van, volt egy műtétem más miatt és még egy darabig kezelnek abból kifolyólag. Egyébként elég szorosan követtek a zúzás után, mert volt pangás a vesémben. Ha nincs gond, akkor zúzás után 1 hónappal van az első kontroll, legalábbis nálam így lett volna.

Kistarcsán csinálták és mivel a doki magánrendelésére jártam, ami egy urológusnál vesekő esetén nem evidenss, nem adtam neki külön borítékot.
Előzmény: Konvergencia (191)
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.21 0 0 191

Szia Panni! Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Ha nem gond, lenne még néhány kérdésem, mert - sajnos - itt több őszinteségre számíthat az ember a sorstársaitól, mint a saját kezelő orvosától... :-((

"Ezután elkezdik 1-es fokozaton rugdalni a vesédet és szépen emelik a fokozatot."

Tehát a konkrét fájdalomérzés olyan, mint ha valaki pl. ököllel ütné a vesédet? Akkor hogy merik a kórházakban kiosztott hivatalos, nyomtatott tájékoztatókon a kezelést fájdalommentesnek nevezni? :-((

"Nekem mikor szóltam, hogy ez nagyon nem jó, azonnal bekötötték az infúziót."

Tehát automatikusan nem adnak fájdalomcsillapítót, csak ha már üvölt a kedves beteg... És miután megkaptad az infúziót, mennyire érezted még a veserugdosást? És a kezelés után milyen állapotban voltál? Pl. tudtál ( volna ) autót vezetni, vagy inkább eleve taxiban gondolkozzon az ember?

Ja, és a legfontosabb kérdés: a kezelés végén látta a doki, hogy mennyire sikerült összezúzni a követ? Mert ha igen, akkor csodálkozom, hogy sokaknál annyiszor meg kell ismételni, hiszen ha látja, hogy a kő még egyben van, akkor miért hagyja abba addig, amíg szét nem porlad a kő?

"nekem még aznap elkezdődött a haddelhad és 3-4 napig elég intenzíven tartott, görcsök, ügyelet."

Olyan fájdalmaid voltak, hogy otthon már nem is tudtad kezelni, hanem be kellett menni az ügyeletre? Ott egyébként mit adtak, amitől elmúlt? Az urológiai osztályra nem kellett volna inkább visszamenni? Ahhoz aki a kezelőorvosod volt. Egyébként ezalatt a hét alatt betegállományban voltál, vagy bejártál dolgozni?  

"Aztán 1 hét múlva (vagy 2? már nem emlékszem) volt egy nagyon erős hólyag-fájdalmam, amit a doki vesegörcsnek hívott, de én nem annak éltem meg, akkor járt a kő az uréter alján, a szájadéknál. Ott elvolt még 2 hétig, apró fájdalmakkal és pangással, azóta nem tudok róla semmit."

Tehát a kezeléstől számítva, összesen 3 hét múlva jött ki? És egyszerre jött ki, vagy apró darabokban? Vissza kellett menni közben kontrollra? Egyébként mit mondtak: azt, hogy ezzel vége, vagy életmódot kell változtatni, hogy többet ne jöjjön elő?

Még 2 gyors, kicsit személyes kérdés: egyrészt, melyik kórházban csinálták meg neked a kőzúzást, másrészt te hogyan ( milyen összegekkel ) honoráltad a közreműködő orvosokat, nővéreket?

Várom gyors válaszodat, és köszi mégegyszer a segítségért!

Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.21 0 0 190
Szia!

Én azt tudom leírni, h velem hogy volt. Ambulánsan csinálták, de kaptam zárót és igazolást egynapi bennfekvésről. Kell előtte EKG és vérzési idő vizsgálat.
Felfekszel egy asztalra, amin van egy öböl vese-magasságban. Bemérik a követ rtg-nel vagy UH-gal (nálam az UH-on jobban látszott), beállítják a gép fejét, hogy a követ üsse és csinálnak pár próbaütést, ez még nudli.
Ezután elkezdik 1-es fokozaton rugdalni a vesédet és szépen emelik a fokozatot. Nekem mikor szóltam, hogy ez nagyon nem jó, azonnal bekötötték az infúziót. Kattogást hallasz, miközben a gép üt, közben előfordul, h le kell állni, pl mert a kő elmozdul vagy én pl volt, hogy túl mély levegőt vettem és ez elég volt ahhoz, h újra be kelljen fogni UH-gal. Itt kaptam is a hasamra egy homokzsákot, h kevésbé mozogjon a hasam lélegzéskor. 3000 ütést kapsz, ez kb 20-30 percig tart.
Otthon véres pisi, nem megijedni, nekem még aznap elkezdődött a haddelhad és 3-4 napig elég intenzíven tartott, görcsök, ügyelet. Aztán 1 hét múlva (vagy 2? már nem emlékszem) volt egy nagyon erős hólyag-fájdalmam, amit a doki vesegörcsnek hívott, de én nem annak éltem meg, akkor járt a kő az uréter alján, a szájadéknál. Ott elvolt még 2 hétig, apró fájdalmakkal és pangással, azóta nem tudok róla semmit.

Ne izgulj, túl lehet élni!
Előzmény: Konvergencia (189)
Konvergencia Creative Commons License 2010.07.21 0 0 189
Sziasztok! Én is hasonló cipőben járok, egy 4 mm-es vesekövem van, amit teljesen véletlenül fedeztek fel, ugyanis abszolút tünetmentes vagyok, nem fáj semmim, nincs görcsöm, megy a vizelés rendesen, stb. Viszont a doki szerint ( Bp, Alsóerdősor utca, a Péterfy Kórház urológiája ) nem érdemes várni vele, mert már a vesevezetékben van a kő. Nemsokára sor kerül az EWSL zúzásra, és ezzel kapcsolatban kérem a már tapasztaltabb sorstársak segítségét. Itt sokan komoly fájdalmakról számoltak be, de a doki szerint ez gyakorlatilag fájdalommentes. Egyáltalán, miböl áll ez a folyamat? Jó lenne, ha leírná valaki, lépésről lépésre, hogy mire számítson az ember? Infúziót adnak? És fájdalomcsillapítót? Itt írta valaki, hogy utána benntartották, de az én dokim szerint a kezelés ambuláns. Utána mi várható? Rögtön megindul a kő, vagy várni kell órákig, napokig? A zúzás után a kezelő látja egyáltalán valamiből, hogy sikerült-e összezúzni, és mennyire? Mert ahogy olvasom, elég rossz hatékonyságú sajnos ez a beavatkozás. Bocs a sok kérdésért, de nem tagadom, hogy egy kicsit meg vagyok ijedve. Ja, és ha a fenti, konkrét kórházról is lenne valakinek infója, azt külön megköszönném...
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.09 0 0 188
Szia!

Nekem még sosem sikerült követ tetten érni, így csak valőszínűsíthető, h a leggyakoribb kácium-oxalát. Hogy mitől alakult ki, nem tudni, de valszeg az is segített neki, h nagyon keveset iszom :-(
Előzmény: katakat (186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!