Asszem ezt megint csak inkább az előbb ajánlott topicban. Amit én elviekben tudok: egyértelműen más egy nem színre fújt lökös felülete (néha még anyaga is), mint egy festetté - tapasztalatom szerint a fényezésre készítettek simábbak - ilyen lökhárító-javítósokat lehetne még a témában megfaggatni. :-?
A kavicsfelverődések miatt azonban sztem nem igazán ajánlott - az ellen az alap festetlennél nincs jobb... :-
Egyetértek, pont ezért mondtam, hogy az igényektől függ vásárlásnál mik lehetnek a szempontok. Terepezéshez uakkor max "tramposítani" érdemes a kocsit. Csupán érdekesség mellé, hogy pl. a Tramp "hátsó" fémkasztnija az egyszerűség mellett a kasztnimerevségre is jó hatással van. Ugye, a más felhasználási terület...
Amennyire tudom átalakítással bármilyen ülés megy a Trabiba, anélkül meg semmilyen - bár nem próbáltam még soha. Fehér index sztem nem okoz gondot, de ha a hátsó házilag sötétített az gáz. Nem csak a rendőrök miatt, de ha valaki hátulról beléd csúszik, akkor az simán megúszhatja, ha erre hivatkozik akkor is, ha ő volt hunyó.
Üdv, szeretnék egy kis segítséget... Homlokfalba szeretnék alurácsot, mivel a legésszerűbb rögzíteni, mely más autó ülésének a rögzítő sínje passzolna a trabiba( vizsgáztatásnál szempont) Fehér indexbúrával és sötét hátsó lámpákkal belém kötnének a rend őrei?::)
Terepezésben sajnos (szerencsére) nem sok Trabis tapasztalatom van, nem nagyon viszem ki ilyen helyekre a Trabit, egyrészt a hátsó lengőkar túlterhelésétől tartok másrészt ha a sár megül pl. a tornyokban, sárvédő-peremeken, köszöbökben stb. egy-kettőre szétrohad minden.
A 4T Trabant hasmagasságát első futóművének kialakítása miatt sem érdemes emelni (ún. "toldott" Polo m. felfügg.) - a nyugati autókhoz képest amúgy is kellően magas. (Amúgy meg hamarabb megeszi a féltengelycsuklókat is, stb. ) Amit esetleg lehet - a nyitott, Tramp változatokhoz hasonló kartervédő lemez felszerelése hasznos lehet. Ha limousine-ban gondolkodsz, elvileg a hátsó tornyokhoz lehet toronymerevítőt rakni (előre persze mindkét kasztniváltozat esetében befér). Terepezéshez én kombit amúgy sem javaslok - a kevésbé merev kasztni hamarabb repedésnek (és ezzel további korróziónak) indul (oszlopok, stb.). Limousine-nál ráadásul Tramp mintára esetleg átépíthető a btank a csomagtartóba is - alapban e használathoz az u.is elég sérülékeny helyen van. (Ugyanakkor tudom, hogy a kombi cuccolásban verhetetlen.)
A mo-i Trabantokban eredetileg nincs katalizátor. Mivel a kocsit négyütemű, négyhengeres, VW-licensz motor hajtja, a hazai rendeletek csak - de sajnos igen - közvetetten érintik - ezzel a (gyári) alkatrész-beszerzési problémáknál szembesülhet a típustulajdonos.
Le, mindkét eredeti lökhárítót bakkal együtt (tehát kompletten) kell levenni - a bakok is - értelemszerűen - eltérőek, a felfogatási pontjaik viszont a 2T-ével egyezőek. Az elsőnél viszont ügyelj a 4csavarra, lehetőleg ne szakadjon a kasztniba egyik se.
Alkatrész+: a jellemzően kopó alkatrészeket volt "keletiautós" boltokban, ill. lehet próbálkozni nagyobb autóalkatrész-áruházláncoknál is. (Előbbiekhez némi segítség honlapom - melyet a típus ismeretéhez is ajánlok.) Jó tanács, hogy lehetőleg ne a legolcsóbb alkatrészt válaszd a kocsihoz. A motorhoz, kuplunghoz kaphatók VW-utángyártott cuccok is, ezek azért jobbak, mind a kisipariak. Gyári alkatrészek sajnos már nem nagyon vannak.
Hivatalos végsebesség 125km/h, fogyasztás olyan 7-8 körül alakul (egy immár 20 éves autótípusnál ez már igen változó).
"A vásárlásnál mikre figyeljek oda a legjobban?" Ez nagyban attól függ, milyen célból és mennyi időre veszed a kocsit.
Köszi! Akkor ezekre fokozottan odafigyelek. Igazából legtöbbször szerintem terepen használnám. De nem durva terepen, csak földutakon. Ehhez egy magasabb felfüggesztés vásárlása és beépítése nagyon megterhelné a pénztárcát?
Nincs katalizátor, nem is kell bele - 4ütemű. Lököst le lehet cserélni, de valószínű, hogy átalalkítani kell azért a lökösön. Alkatrészek: Baróker Kft
Végsebesség (nekem) 135, fogyasztás 7,5. A "mire érdemes figyelni" már egy hosszabb kérdés, így csak vázlatosan: - rohadás mindenhol (de főleg küszöbök, motor mögött alul a "hattyúnyak") - hűtő ne csöpögjön a csonknál, ha rézhűtő van benne, az nagy előny - lengéscsillapítók jók legyenek, mert a drágák - a többi ugyanaz mint bármelyik autónál: kuplung, fék, kormány, féltengelyek, váltás stb-stb)
Sziasztok! Két hét múlva venni szeretnék egy trabant 1.1-et de van néhány dolog amivel nem vagyok tisztában. Szeretném kérni a segítségeteket.
Ezekben már van katalizátor? Ha nincs akkor szükség van rá hogy mehessen forgalomban? Ha igen, akkor mennyibe kerül egy katalizátor?
A műanyag lökhárítókat le lehet cserélni a 601-es króm lökhárítóira? Alkatrészeket hol érdemes nézni hozzá? Mennyi a végsebessége és mennyit eszik az autó? A vásárlásnál mikre figyeljek oda a legjobban?
ma egész nap a verdát takarítottam, csinosítgattam a garázsba a rossz időnek köszönhetően, majd elfogyott a sör, elugrottunk aldiba agárdra, és lám, polski-tali:) Visszafelé jövet már felvonultak a helyi rendfenttartók segítségével...jó látvány volt, kellene még idén egy trabitali itt a velencei tó körül, egy jü strandolással, felvonulással. Az utcán lévő emberek megálltak, mosolyogva integettek a kisfityó sofőrjeinek és utastársaiknak, akik villogással, elakadásjelzővel és hangos dudaszóval viszonozták az emberek kedvességét. Esetleg valakinek lenne kedve segíteni a szervezésben, vagy TWK Klub-ba feldobni az ötletet?
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a "Magyar tarka - Esztergályos almája" című dokumentum filmet hol lehet letölteni, vagy honnan lehet megszerezni?
Tartalma: A munkásosztály egyik "vállalkozója" vasipari tevékenységet folytat egy, a keleti határszélen fekvő településen. A rendszerváltást komoly tőke birtokában éli meg. Gyárat vásárol és a munkanélküliségtől szenvedő térségben autógyártásba kezd. A Trabant alvázra szerelt nyitott autócsoda iránt komoly az érdeklődés külföldről is, de a sorozatgyártást már nem tudja beindítani...
Erről én nem hallottam, de ha valóban, akkor oka a lényegesen jobb műszaki állapot lehet, az Universalokat uis már mindenhol eléggé szétcuccolták. No meg a németeknél az is erősen tart(hat)ja magát, hogy Univ-ból több készült, mint Lim-ból (ugye az elvi 80/20%-os arány).
Ezt azért pontosítanom kell: amit mondasz, az eddigi tudomásom szerint az "alváz", és nem a karosszéria születésének dátuma. Ami alapban elvileg majdnem ua. kellene, hogy legyen - de hogy valóban abban a hónapban (évben) lett belőle egész kasztni, az messze nem biztos - a képen látható (egyébként hivatalosan az utolsó Univ. kasztni, a helyi múzeum számára készült) '91 április 23-án "gördült le" a gyártósorról - a Meerane-sztori, ugye. (Limousine-ok itt - némi - előnyben :)))
Köszönöm kedves gkallmar, sokkal jobb volt, mint saccoltam... majdnem olyan jó lett, mint amilyen csak lehetett... Névnapban nem vagyok gyakorlott, mert irtó analfabéta vagyok illesmit megjegyezni... kezdve a sajátomon... de jóleső, hogy vannak normális emberek is... ezügyben...
Endrebá! Nem kell ahhoz franszijja: elég a nálunk, az autóhoz kínált cuccokat beépíteni, hogy hosszútávon jó kis szívást generáljon az ember magának... :(((
Amúgy remélem a 7vége jól telt, s volt nevesnapi ünnepelődés is!! ;) Utólag is a legjobbakat!
Bizonyítás alatt van - mondjuk egyelőre csak annyit, hogy egy két alkatrésszel kevesebb van bennük, mint a későbbiekben... ;)
A nem A-s 4T Trabantokhoz csak annyit tudok fűzni: nagy katyvasz volt a mérkúrnál az időtájt, lehet pl., hogy telepről nem tudták "időben" eladni, s mire forgalomba került, már a B-nél tartott a rendszámozás - ne feledjük, a márka/típus piacát kinyíró használtautó behozatali hullám miatt elég nagy 'boom' volt Mo-on, szóval szaladtak a betűk/számok rendesen.
A miénk volt ilyen, mert nem hozzávaló szerkezet, hanem valami assszem fraaanszija allkatrész volt beleépítve... aztán mikor kezdett széjjelhulani, akkor volt hasonló dilemmám... de a váltó kipisztergálása a motor nélkül, nem fehér embernek való mutatvány... inkább valami kéknek...
Üdvözlök mindenkit! Egy kis segítséget szeretnék kérni,van egy trabant1.1-sem három évvel ezelőtt vettem de már akkor is nehezen lehetett a kuplungot benyomni, és a hátrameneti fokozatot is kidobta ha nagyobb gázzal indultam.A kuplung bovdenek sorra elszakadtak, és a pedál szerkezet is egy pár már eltört.Most rászántam magam hogy megnézzem mi lehet a baja,szerintem kuplung szerkezet problémája lehet,de ez majd kiderül ha megbontom.A kérdésem csak annyi lenne hogy a váltót ki lehet-e venni a motor kivétele nélkül? Válaszokat előre is megköszönöm.