Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1921
Sziasztok! Találtam olyat a net-en, hogy folyékony, vagy kenhető tapéta. Azt már kinyomoztam hosszas kutakodással, hogy 1m3 anyagköltsége valami 1400 ft, tehát nagyon drága mutatvány lenne. Viszont arra is rábukkantam, hogy pár éve van a boltokban bizonyos Ledekor nevű bőr alapanyagú folyékony tapéta, ami magyar gyártmány, és árban is kedvező. Viszont hiába keresek rá erre a ledekor anyagra, sehol sem árulják, és az árát sem látni sehol. Tud valaki esetleg infóval szolgálni erről a ledekor-ról? Hol lehetne megvásárolni és mennyibe kerül, valóban olyan kedvező -e az ára? Nagyon szépeket lehet vele alkotni, pár képet lementettem a net-ről, ami ezzel készült, megosztom veletek:
szuszetti Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1920

A világos (főleg a pasztel) árnyalatok egy krétához hasonló anyagot tartalmaznak, ami nagyon jó fedést (is) biztosít. Ezek jobban tudnak fedni, min egyes sötét színek, legalábbis én ezt tapasztaltam a Platinumnál (van itthon sok szín most éppen). Pl a meggybordó fehér rétegre volt, hogy kicsit áteresztette a fehéret..

Szerintem két réteg világosabb szín biztosan egyenletesen el fogja fedni a sötétebbet is én legalábbis nem csiszolgatnám, vagy ilyenek.

Miért nem próbálod ki? Rögtön látni fogod.

Előzmény: mr_qwert (1919)
mr_qwert Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1919
Hello

Igen az a problémám,hogy a sötétebbet festeném világosabbra csak félek, hogy átüt rajta a régebbi szín . azt mondod semmi hokuszpokusz simán lehetrá kenni kenni.

hokuszpokusz alatt ezeket értem
- falfix + simán 2 rétegbe lefestem félő hogy nem takar 100%-ba.
- falfix + lefesteni fehérrel, majd 2 réteg körömvirág.
- kicsit csiszolni, falfix + 1 fehér, 2 réteg körömvirág.

Kösz előre is a segítséget.
Előzmény: szuszetti (1918)
szuszetti Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1918
Nem biztos, hogy értem a problémád, de nekem a Platinum aranyvessző egy rétegben fedte a meggybordót.
Előzmény: mr_qwert (1917)
mr_qwert Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1917
Hello Mindenki

Kérdésem volna a jövő héten festem ki konyhánkat, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá?
A fal glettelt 1réteg fehér héra diszp. 2 réteg Platinum 1 rétegű falfesték /dália/ világos mustársárga szerintem amit festenék rá az világosabb lesz ez a problémám
Platinum 1 rétegű falfesték PASTEL /körömvirág/ sokkal világosabb
Hogy fogjak hozzá van, egy pár tipp segítséget kérek inkább nincs kedvem elbaltázni

1, falfix + simán 2 rétegbe lefestem félő hogy nem takar 100%-ba.
2, falfix + lefesteni fehérrel, majd 2 réteg körömvirág.
3, kicsit csiszolni, falfix + 1 fehér, 2 réteg körömvirág.

Kösz i előre is a segítséget.
mr_qwert Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1916
Hello Mindenki

Kérdésem volna a jövő héten festem ki konyhánkat, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá?

A fal glettelt 1réteg fehér héra diszp. 2 réteg Platinum 1 rétegű falfesték /dália/
amit festenék rá az világosabb lesz ez a problémám
Platinum 1 rétegű falfesték PASTEL /körömvirág/ sokkal világosabb
félek ,hogy nem takar majd jól a 2 réteg.
Hogy fogjak hozzá van, egy pár tipp, de inkább segítséget kérek inkább nincs kedvem elbaltázni

1, falfix + simán 2 rétegbe lefestem félő hogy nem takar 100%-ba.
2, falfix + lefesteni fehérrel, majd 2 réteg körömvirág.
3, kicsit csiszolni, falfix + 1 fehér, 2 réteg körömvirág.
köszi előre is a segítséget.
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1915
egy nyílászáró is kap vizet rendesen,mégsem vékony lazúrral kell felületkezelni.Én 2 éve fújtam le egy teraszt Bondex vastag lazúrral,de semmi baja,Pedig a korlát kap vizet és napot is rendesen.Ha a lazúrt lelakkozod,azzal csak megnehezíted a felület későbbi felújítását,mert le kell majd csiszolni róla a lakkot rendesen,hogy az újbóli lazúrozásnál az anyag be tudjon szívódni.
Amúgy az igaz,hogy a vékony lazúrt kültérre használjuk,de vastagot is lehet kültérre használni,nincs kőbe vésve.A mérettartó szerkezetekhez ajánlják inkább a vastag lazúrt,de elég képlékeny és senki nem határozta meg tudomásom szerint,hogy mit is nevezünk mérettartónak.Minden faszerkezet mozog valamennyit.
Előzmény: bandikaa (1914)
bandikaa Creative Commons License 2010.07.24 0 0 1914
Szia, kültérre csak a vékony jó, KerIsu nagyot téved...

Ha lazúr és kültér, azaz vizet kaphat a felület, tapasztalataim szerint kötelező a lakkozás, pl Bondex lakkal. (Másfél éve kentem le vele jókora felületeket, olyanok, mintha a múlt héten csináltam volna :) )
Viszont a vizet, főleg a pangó vizet az sem bírja sokáig, erre nincs megoldás.
Előzmény: crystaltear (1839)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.24 0 0 1913
Ez engem is érdekelne, gondolom van valami spec. festék ami megfelelően kopásálló.
Előzmény: kekazsu (1912)
kekazsu Creative Commons License 2010.07.24 0 0 1912
Hatvanas évek végén lerakott, amúgy hibátlan metlachi burkolatot szeretnék átfesteni. Mi a módja?
Kozma Zsolt Creative Commons License 2010.07.22 0 0 1911
ha felmész a www.construmanet.hu- ra ott találsz olyan cégeket aki ingyenes szaktanácsadást is adnak, és örömmel veszik ha még az oldalra is hivatkozol.
Előzmény: ágika1 (1909)
brigi 77 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 1910
Jól gondolod!
Előzmény: ágika1 (1909)
ágika1 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1909

Segítsetek légyszives!

Kisebb felújításban gondolkodunk.  Jól gondolom-e az ütemezést, hogy előbb a fal festése  a csövek mázolása utána következik a laminált padló lerakása  a síma felületre?

Jar-Jar Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1908
Helló,

Egy kérdésem lenne. Valaki meg tudná mondani mi a különbség a Dulux Super Matt plus, és a Dulux Acryl Matt festék között? Az egyik latex, a másic acryl festék annyit tudok. Nem értek a dologhoz ezért kérdezem, felület, szín, mattság szempontjából mi a különbség? 3l es kiszerelésben majd 3 ezer forint az árkülönbség (a super matt plus a drágább).
Köszi
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1907
benne van a pakliban.Fémnél is okozhat gondokat.KROMOFÁG
Kis helyen tegyél egy próbát.
Előzmény: pasig (1906)
pasig Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1906

Köszi!

Ez bevált módszer?Mert megmondom őszintén hogy kicsit megijesztettek, hogy a lazúr nem fog rajta megmaradni, mert a kromofág csak fémre jó.

Előzmény: Dózerbike (1905)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1905
csiszold meg,aztán nitro higítóval mosd át az egészet,majd egy napot hagyd szellőzni.
Előzmény: pasig (1904)
pasig Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1904

Sziasztok!

Hozzáértőtől kérdezném:

Régi faajtóm festékrétegét kromofággal oldottam le.Rámehetek utána egyből falazúrral , vagy van valami teendőm vele?

halaloszto Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1903
alapozot normalisan hengerrel felvinnem meg sosem sikerult. van valami trukkje? en mindig kefevel csinalom.

vajk
Előzmény: brigi 77 (1902)
brigi 77 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1902
Csiszold le először,majd alapozóval gurítsd meg így kevesebb festék kell majd rá.Aztán fesd le.
Előzmény: Pharaoh85 (1901)
Pharaoh85 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1901
Hi!

Nagymamámnál szeretném kifesteni a konyhát, sajnos a fehér fal már helyenként inkább szürke. Úgy sejtem a sima átfestés már nem lenne elegendő. Meglévő festék felső rétegét le lehet smirglizni? Ezután mehet a festék, vagy alapozó is kellene?
ZolKa Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1900
Akkor ezt is megtanultam, meleg fémet nem festünk...

Majd valamikor hajnalban vagy összel még festek rá egy réteget.
Előzmény: Dózerbike (1898)
szuszetti Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1899
De ha melegben vékonyan kensz, nem buborékosodik ;)
Előzmény: Dózerbike (1898)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1898
igen,a meleg miatt buborékosodik,nem a vastagság miatt,ez a lényeg.
Előzmény: szuszetti (1897)
szuszetti Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1897

Én felvonók szerkezetét (sín-gyám, motor, gép stb.) festettem a nyári szünetekben, ott a motor és a gép volt meleg, de bugyborékolt az mindenhol, főleg, ha plusz oldószer is volt hozzáöntve. Persze azoknál nem látszódott, nem volt érdekes. 

Igazi előrelépés volt, amikor a fülkét is festhettem:))

Előzmény: Dózerbike (1896)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1896
én a lehető leg vastagabban festek,de még sosem buborékosodott fel ilyen ok miatt,ezért írtam hogy szerintem nem attól van.Persze amit leírtál,elméletileg így van,és akár gyakorlatilag is,de Zolka képein a függőleges felületeken is buborék volt,ott meg nem valószínű hogy vastag volt a festék.
Gyerekkoromban sok vasat festettem otthon a nyári szünetben, (vas és acél országa voltunk:))akkor volt gyakran ilyen a felület.De eresz csatornának,meg pinceajtónak jóvótaz.:)
Előzmény: szuszetti (1893)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1895
Ma ablakkeretet festettem vele és gyönyörű lett...
Gondolom az lehetett hogy nagyon meleg volt a vas amire festettem és azért buborékosodott fel...

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokta!

Előzmény: Dózerbike (1888)
szuszetti Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1894
Szerintem előtte próbáld meg egy még nem festett felületen a reggeli órákban ecsettel és vékonyan felhordani.
Előzmény: ZolKa (1892)
szuszetti Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1893

Okozhat.

Ha egy vaskosabb bugyborék van a felszínen, akkor a melegben (alap hőmérséklete, vagy a levegő hője) hatására sokkal gyorsabban alakul ki a  felületen a záró filmréteg, ami nem engedi elpárologni a festék oldószerét. Az viszont a hő hatására egyszercsak mégis kitör és szétfeszíti a filmréteget.

Ugyanez történik akkor is, ha egy festett (bármilyen) felületet hőlégfúvóval fújdogál az ember: ott, ahol vastagabb a réteg, korábban, szinte felforrva buggyan szét a festék. Ha nagyon vastag a réteg, megteheti ezt extrém hő nélkül is. De itt sztem a vastag réteg, meg amit Te is mondasz, a magas hő (alap+levegő) együtt adhatja ezt.

Persze ettől lehet gyári hibás is :) (de nem hiszem)

Előzmény: Dózerbike (1891)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1892
Most kipróbálom fán is és ha ott is rossz akkor visszaviszem és megkérdezem, hogy ilyenkor mi van (5L vettem).
Előzmény: Dózerbike (1891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!