Sziasztok! Találtam olyat a net-en, hogy folyékony, vagy kenhető tapéta. Azt már kinyomoztam hosszas kutakodással, hogy 1m3 anyagköltsége valami 1400 ft, tehát nagyon drága mutatvány lenne. Viszont arra is rábukkantam, hogy pár éve van a boltokban bizonyos Ledekor nevű bőr alapanyagú folyékony tapéta, ami magyar gyártmány, és árban is kedvező. Viszont hiába keresek rá erre a ledekor anyagra, sehol sem árulják, és az árát sem látni sehol. Tud valaki esetleg infóval szolgálni erről a ledekor-ról? Hol lehetne megvásárolni és mennyibe kerül, valóban olyan kedvező -e az ára? Nagyon szépeket lehet vele alkotni, pár képet lementettem a net-ről, ami ezzel készült, megosztom veletek:
A világos (főleg a pasztel) árnyalatok egy krétához hasonló anyagot tartalmaznak, ami nagyon jó fedést (is) biztosít. Ezek jobban tudnak fedni, min egyes sötét színek, legalábbis én ezt tapasztaltam a Platinumnál (van itthon sok szín most éppen). Pl a meggybordó fehér rétegre volt, hogy kicsit áteresztette a fehéret..
Szerintem két réteg világosabb szín biztosan egyenletesen el fogja fedni a sötétebbet is én legalábbis nem csiszolgatnám, vagy ilyenek.
Igen az a problémám,hogy a sötétebbet festeném világosabbra csak félek, hogy átüt rajta a régebbi szín . azt mondod semmi hokuszpokusz simán lehetrá kenni kenni.
hokuszpokusz alatt ezeket értem - falfix + simán 2 rétegbe lefestem félő hogy nem takar 100%-ba. - falfix + lefesteni fehérrel, majd 2 réteg körömvirág. - kicsit csiszolni, falfix + 1 fehér, 2 réteg körömvirág.
Kérdésem volna a jövő héten festem ki konyhánkat, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá? A fal glettelt 1réteg fehér héra diszp. 2 réteg Platinum 1 rétegű falfesték /dália/ világos mustársárga szerintem amit festenék rá az világosabb lesz ez a problémám Platinum 1 rétegű falfesték PASTEL /körömvirág/ sokkal világosabb Hogy fogjak hozzá van, egy pár tipp segítséget kérek inkább nincs kedvem elbaltázni
1, falfix + simán 2 rétegbe lefestem félő hogy nem takar 100%-ba. 2, falfix + lefesteni fehérrel, majd 2 réteg körömvirág. 3, kicsit csiszolni, falfix + 1 fehér, 2 réteg körömvirág.
Kérdésem volna a jövő héten festem ki konyhánkat, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá?
A fal glettelt 1réteg fehér héra diszp. 2 réteg Platinum 1 rétegű falfesték /dália/ amit festenék rá az világosabb lesz ez a problémám Platinum 1 rétegű falfesték PASTEL /körömvirág/ sokkal világosabb félek ,hogy nem takar majd jól a 2 réteg. Hogy fogjak hozzá van, egy pár tipp, de inkább segítséget kérek inkább nincs kedvem elbaltázni
1, falfix + simán 2 rétegbe lefestem félő hogy nem takar 100%-ba. 2, falfix + lefesteni fehérrel, majd 2 réteg körömvirág. 3, kicsit csiszolni, falfix + 1 fehér, 2 réteg körömvirág. köszi előre is a segítséget.
egy nyílászáró is kap vizet rendesen,mégsem vékony lazúrral kell felületkezelni.Én 2 éve fújtam le egy teraszt Bondex vastag lazúrral,de semmi baja,Pedig a korlát kap vizet és napot is rendesen.Ha a lazúrt lelakkozod,azzal csak megnehezíted a felület későbbi felújítását,mert le kell majd csiszolni róla a lakkot rendesen,hogy az újbóli lazúrozásnál az anyag be tudjon szívódni. Amúgy az igaz,hogy a vékony lazúrt kültérre használjuk,de vastagot is lehet kültérre használni,nincs kőbe vésve.A mérettartó szerkezetekhez ajánlják inkább a vastag lazúrt,de elég képlékeny és senki nem határozta meg tudomásom szerint,hogy mit is nevezünk mérettartónak.Minden faszerkezet mozog valamennyit.
Szia, kültérre csak a vékony jó, KerIsu nagyot téved...
Ha lazúr és kültér, azaz vizet kaphat a felület, tapasztalataim szerint kötelező a lakkozás, pl Bondex lakkal. (Másfél éve kentem le vele jókora felületeket, olyanok, mintha a múlt héten csináltam volna :) ) Viszont a vizet, főleg a pangó vizet az sem bírja sokáig, erre nincs megoldás.
ha felmész a www.construmanet.hu- ra ott találsz olyan cégeket aki ingyenes szaktanácsadást is adnak, és örömmel veszik ha még az oldalra is hivatkozol.
Kisebb felújításban gondolkodunk. Jól gondolom-e az ütemezést, hogy előbb a fal festése a csövek mázolása utána következik a laminált padló lerakása a síma felületre?
Egy kérdésem lenne. Valaki meg tudná mondani mi a különbség a Dulux Super Matt plus, és a Dulux Acryl Matt festék között? Az egyik latex, a másic acryl festék annyit tudok. Nem értek a dologhoz ezért kérdezem, felület, szín, mattság szempontjából mi a különbség? 3l es kiszerelésben majd 3 ezer forint az árkülönbség (a super matt plus a drágább). Köszi
Nagymamámnál szeretném kifesteni a konyhát, sajnos a fehér fal már helyenként inkább szürke. Úgy sejtem a sima átfestés már nem lenne elegendő. Meglévő festék felső rétegét le lehet smirglizni? Ezután mehet a festék, vagy alapozó is kellene?
Én felvonók szerkezetét (sín-gyám, motor, gép stb.) festettem a nyári szünetekben, ott a motor és a gép volt meleg, de bugyborékolt az mindenhol, főleg, ha plusz oldószer is volt hozzáöntve. Persze azoknál nem látszódott, nem volt érdekes.
Igazi előrelépés volt, amikor a fülkét is festhettem:))
én a lehető leg vastagabban festek,de még sosem buborékosodott fel ilyen ok miatt,ezért írtam hogy szerintem nem attól van.Persze amit leírtál,elméletileg így van,és akár gyakorlatilag is,de Zolka képein a függőleges felületeken is buborék volt,ott meg nem valószínű hogy vastag volt a festék. Gyerekkoromban sok vasat festettem otthon a nyári szünetben, (vas és acél országa voltunk:))akkor volt gyakran ilyen a felület.De eresz csatornának,meg pinceajtónak jóvótaz.:)
Ha egy vaskosabb bugyborék van a felszínen, akkor a melegben (alap hőmérséklete, vagy a levegő hője) hatására sokkal gyorsabban alakul ki a felületen a záró filmréteg, ami nem engedi elpárologni a festék oldószerét. Az viszont a hő hatására egyszercsak mégis kitör és szétfeszíti a filmréteget.
Ugyanez történik akkor is, ha egy festett (bármilyen) felületet hőlégfúvóval fújdogál az ember: ott, ahol vastagabb a réteg, korábban, szinte felforrva buggyan szét a festék. Ha nagyon vastag a réteg, megteheti ezt extrém hő nélkül is. De itt sztem a vastag réteg, meg amit Te is mondasz, a magas hő (alap+levegő) együtt adhatja ezt.
Persze ettől lehet gyári hibás is :) (de nem hiszem)