Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
na battyameg!!! Én voltam a hülye. Iszapelválasztóra kértem ajánlatot és nem szűrőre. Véletlen most az egyszer nem a nagypofájú eladóval beszéltünk (aki mindenről lebeszélt faelgázosító kazi, alpha 2-es szivattyú stb) . És valóban jó az y szűrő én is ezt olvastam korábban itt a topicban. agy pufisban. mind1.
Tiszteletem a szervnek! Ma meghoztuk a kazánt:) Ha valaki kíváncsi a hozzá adott gyújtósban található bekötési vázlatokra, az írjon és talán lefotózom és berakom ide:) Az az érdekes benne, hogy a pufferes rajzoknál a kazánt csőkígyó(höcsi) közvetítésével köti a tartályhoz, zárt rendszerben(!!)
Csabi hogy állsz a leltárazással???????
Akinek van szűrője a rendszerben megmondaná mennyiért vette?? Én személy szerint sokallom érte a 25000ft, mikor az esbe amit hivatott védeni csak fele ennyi.
Kijavítottam a hibákat, amiket tavaly téli üzemeltetés alatt összeírtam, meg elkezdtem bekötni az indirekt tárolómat. Így a kazánnal "előmelegítem" a vizet a villanybojlernek.
Vagyis van egy 200 literes villany, és ezt tölti egy 150 literes indirekt, amit fűt a vegyes, de csak ha a pufi már 3/4-ig lesz. Ezt vezérléssel oldom meg. Vagyis nálam a fűtés lesz előnyben a melegvízzel szemben. :-)
És mi jót csináltál? Én is elkezdtem mindjárt lebontottam a házról a tetőt és hétvégén összevágom tüzelőnek. Nálam is külön van a termikus bizti szelep és az után töltő szelep így olcsóbban jött ki.
Tudod, ezzel az a baj, hogy szól az asszony, hogy ugorj el kenyérért a boltba, ekkor monjuk leveri valami a biztosítékot, és mire a boltból hazaérsz (legyen egy rendőri igazoltatás közben, vagy csak kicsit csússzon az út, ........ na de nem folytatom,) remélem érted mire gondolok.
Az élet hoz ám érdekes dolgokat. És csak pár ezer forinton múlott volna.
A Ts-130 mellé nekem ilyen van. Ugyanazt tudja mint a kolléga által említett caleffi. csak ez két darab, vagyis a TS-130 plussz ez a kazántöltő szelep.
Hát nem egészen így gondolom. Szerintem adott a pl 80 fokos víz, amit hajt a keringető szivattyú. Elmegy az áram, kell azért egy idő, mire 95-100 fokig felmelegszik, ezalatt akár el is olthatom a tüzet, vagy legalábbis jelentősen lefojthatom. A fő problémát nem a hőmérséklet, hanem a nyomás jelenti, ez pedig a viz fogyásával csökken, tehát a kazán nem fog szétégni. Ha kihűlt, rátöltök.
Nekem semmi bajom vele, sőt nagyon szeretem ezt a kazánt. A lángterelő "upgrade" nagyon jól bevált, csak szét is égett, úgyhogy az idén kell szereznem 5-ös kazánlemezt hozzá, mert ez csak 3-as volt.
Az én fűtésem kétkörös, a pufferem a hidrováltó is. Az Alpha2 nekem a lakás felé nyomja, ott csak 18-as rézcsöveim vannak. Nagy csőre nincs tapasztalatom ezért.
A zárt-nyitottra nem tudom a választ, de szerintem a szivattyúnak mindegy, mert a maga előtt lévő nyomást érzékeli, vagyis, ha a termoszelepek lezárnak, nő a nyomás, és csökkenti a fordulatszámát automatikusan. Ha a tágulási nem zavar be, szerintem nem lehet gond, de ehhez látni kell, mi hol van a rendszerben.
Kedves Blue Sky 007.Szeretném megkérdezni,hogy aDemrad kazánod hogy vált be, ill.a lángterelő lemez hozta-e akivánt eredményt?Most fogom ilyenre cserélni a régi kazánomat de sokan óvtak tőle.Az általad beszerelt Alfa 2 szivattyu nyitott vastagcsövü rendszerben is szabályozza a nyomást és a en.felhasználást,v. csak zárt rendszerben nyomás alatt müködik optimálisan.?
Ezeknek a dolgoknak éppen az a lényege, hogy ne kelljen éppen ott lenni, éppen kézzel visszatölteni, stb.....
Ha jól értem kiengeded (a TS-130 által) a vizet, a teljes vizet, majd ég a tűz a kazánban, szépen deformálódik a lemez, majd szétég, és ha kihült veszel új kazánt?Mert ez lesz a sorsa. Vagy ráengeded kézzel a vizet a forró kazánra, de hogyan és hova?
Üdv. Új vagyok a topikban. Celsius típ. lemezkazánt szeretnék zárt rendszerre kötni. Menne hozzá egy Honeywell TS130 v. 131 termikus elfolyószelep. Kérdéseim: 1. A hőérzékelőjét hova kell csatlakoztatni ?(elvileg még menet is van rajta) Van erre kiképezve valami a kazánon, vagy esetleg a hőmérő helyébe, vagy meg kell fúrni a csövet? 2. Ez így önmagában elegendő védelem, ha a forró vizet kiengedem vele, de - automatikusan - nem kerülne hideg víz a helyére? Úgy értem, ha gond van (pl elmegy az áram) azt úgyis észreveszem és ha esetleg leengedi, hát majd manuálisan visszatöltöm.
Majd elfelejtettem még van egy ilyen cuccom is amit nem is tudom hogy hogy nevezzek magyarul. ez is zsír új. szóval eladó egy komplett kazánházi berendezés csövek nélül akár radiátoros akár padlófűtésről van szó. link
Tisztelt fórumtársak! Ez itt tudom ,hogy nem a reklám helye de eladnám a következő cuccaimat: 1. egy darab 3 járatú keverőszelep egybeépített szivattyúval vadi új 2. egy darab 4 járatú szelep hőmérőkkel nyomásmérővel állítómotorral ez használt de jó állapotú. Ezeken kívül még szóba jöhet egy 500 literes puffer 10 centis levehető szigeteléssel egy db. belső hőcserélővel (használt jó állapotban), valamint egy db. Laddomat21 72 fokos patronnal vadi új. Minden tartozékával 3 db. golyósszelep, 3db hőmérö, szigetelés. Esetleg eladok 1 Vissmann 24 KW-os vegyeskazánt is .(ez is használt).Ezt mind az idén szerettem volna bekötni de sajnos most nem jön össze. Az első és a második cuccról megpróbálok képet is feldobni. Üdv
Amúgy nem tudja valaki mi a fene van a Magnet kft-vel???? Csődbe ment vagy nyaralni? :) Csak mert két hete leadtam a rendelést, akkor azt ígérték hogy egy hét mulva(tehát múlthét) küldenek valami féle visszajelzést, tegnap mélt is írtam nekik de semmi válasz. Multkor meg fél órán belül válaszoltak.
Hahahahaha:) Nagyon vickes vagy! De ha ismernél személyesen nem viccelődnél. Mondjuk már megszoktam.Tudtam hogy egyszer eljön ez a pillanat, hogy el kell magyaráznom hogy is lettem Josi. Tehát egyszer vót hol nem vót Kandón innen és azon túl.... Még kilencedik osztályban valaki úgy október magasságában elkezdett azzal piszkálni, hogy úgy nézek ki mint az említett személy. Ugyanis akkoriban én még nem borotváltam le a bajszom,szemüvegem van és rám ragasztották ezt a nevet hogy Joshi Bharat. Azóta már beletörődtem, mindenki így ismer. Mondjuk akor még 3-an voltunk tomik, azóta csak ketten vagyunk, de őt se tominak hívják. De ez nem lényeg. És így meg vagyok különböztetve. Igaz azóta van aki már Józsinak hív, meg van aki Tominak. Egyébként azért is így írom hogy Josi, hogy ezzel is meg legyek különböztetve a kibékítőtől. Remélem elégé kimerítő a válaszom, mostmár mindenki tudja semmi közöm a Bharathoz.
sziasztok. építkezni kezdek. érdekelne a véleményetek.
130 m2 nettó, egyszintes 38-as téglaház, porothyerm födém, nyeregtető, fele padlófűtés, másik fele radiátor, két fürdőszoba. két kisgyerek, plusz asszony van, sok mosás, pancsolás van, meleget is szeretjük.
vegyes tüzelést szeretnék, milyen rendszert javasoltok, elfogadható árban. jó, ez tág fogalom tudom, a lényeg, hogy valami fogalmam legyen, mire beszélek a fűtésszerelővel, aki egyébként korrekt és elismert fazon debrecenben, amennyire legalábbis tudom, szóval: melyik gyártó, mekkora teljesítmény, alu vagy öntvény, milyen kazán, mekkora tároló, stb.
Nyilván ha valami olcsó, legtöbbször az megmutatkozik az anyagminőségében és felszereltségében is, de láttam én már 200E feletti lég kandallót ahol a szekunder huzatszabályozás úgy volt megoldva hogy az ajtóba 4mm-rel kisebb üveg volt beépítve gyárilag. )))))))))))))))))))))))))), míg az enyémen(36990Ft) 4 huzatszabályozó is van és 6 éve működik, jól. Magyarországon sok ügyes kezű ember van, az egyik helyen a légfűtésű kandalló lett átalakítva vízteresé és jól üzemel. Ha megnézed a képet ezen is kettő szabályzó van.