Harom napja vagyok boldog tulajdonosa egy e60 530d-nek(2006.11) Azt szeretnem kerdezni,lehet,hogy nagyon zöldfülü a kerdes,hogy azt honnan tudhatom meg,hogy komfort bejutasos-e az autom+kulcsnelküli inditas,es ha igen akkor,hogy tudom a gyakorlatban ezt a funkciot aktivalni?
Szia.Érdekes,nézzétek meg alaposan a hardit,azonban ha alapjáraton N-ben remeg a motor és a váltó akkor az felfüggesztés,de lehet lendkerék is. lehet hogy nem egy és ugyanazon a két hiba.Ha bizonyos sebességtartományban van rezonancia akkor az kardán is lehet. 2 hete volt egy olyan 520d aminek a kardán-csukló volt megszorulva és 70-80nál vibráció lépett fel. emelő mindent nézz meg alaposan valószínűleg kibukik a hiba majd,sok sikert.
Egy kis remegés van sőt a váltó kar is remeg az utastérben alapjáraton !!! A hardi tárcsát megnézem a kuplungot nem nagyon hiszem .. Nem tudom merre induljak 100-ig hibátlan utána remegés aztán 120-130 megint jó !!!!
Ma diagnosztizáltam az első olyan BMW-t amelyiken részecskeszűrő tisztítást végeztünk el. Közel 20.000km ment el azóta (3/4 év), a DPF tömődés ill gyakori regenerálás hiba eltűnt az ellennyomás bőven a határértéken belül van. 220.000km-nél kb 85% a DPF állapota.Nyomatékosabb lett a motor és a fogyasztás is csökkent. Ez a módszer nem megengedett ill. nem is a precizitást és a szakszerűséget képviseli azonban működik. Az autó volt műszaki vizsgán ill környezetvédelmi felülvizsgálaton és az emissziós értékei teljesen rendben vannak.
Sajnos sokan rá vannak kényszerűlve ( legtöbbször a kiskategóriás DPF szűrővel szerelt autóknál) hogy ezt az egyetlen járható megoldást válasszák. Én sem dicsőítem de még mindig korrektebb megoldás mint pár szakmabeli által ajánlott szoftveresen kiveszem a funkciót és jól kiverem pajszerral a szűrőt aztán szaladjon tovább eset.
Szia.Alapjáraton nem remeg a motor? Ha manuális akkor a kettőstömegű lendkerék is hibás lehet.A hardi tárcsát ugy tudod megnézni hogy megemeled az autót és a váltó végén található,előre hátra hintáztatva az autót sebességben vizsgálandó hogy mekkorát mozdul,ill. kottyan. Ha repedezett esetleg beszakadt már akkor csere.
Egy kérdésem lenne hozzád 2006-os 520 d limuzinnál induláslkor illetve föleg tolatáskor egy kopanást lehet hallanni a kardántól a kocsi alján a szakik azt mondják hogy valamilyen gumi tárcsa kopásom van illetve az autó eléggé ráz némelyik sebbeség tartományban a kerekeim viszont jók !! lehet a hajtás körűl valami szerinted ????
Neked be kellene ruházni egy kibott nagy tükörre, de nem a hálószoba plafonjára, hanem a garázs falár. Abban tudnád csekkolni a pillangót a kipufogódban, és a lámpamosódat is. :-)
azt valaki tudja a kipuffogó végében az a talán vákumra müködő pillangószelep az egyik csőben mi a jelentőségge, mikor működik, mert apapjáraton nálam nyitva van, azt meg nem is részletezem, hogyha benn ülök és turáztatom miért nem látom a működését....
Mar nem merek tepni csak ora szerint 150 km/h-val traffik miatt! :( 250.000 Ft-om meg nincs most arra,h vegyek bele blokkolot, meg nem is jarok annyit palyan!
na pont ez a bajom! megnézem a Forma1-et beülök az autóba és a sok Kartikejánokat kerülgetem, azt hiszem én vagyok Schummaher vagy izé már Vettel :-) Sőt Alonso! Minden Mercis-t szompatok, hátha épp Hamilton vezeti...
Hogy miert kell TV, csupan azert, mert a k...a unalmas autopalyan zuzok eppen messzire es volt,h kedvenc musorom ment Forma 1. Bekapcsoltam es fel fullel illetve rapillantva nyomon birtam kovetni es tok jo dolog volt!! Ennyi... Ez az en indokom!! :)
Köszönök mindent. Igen a szoft frissítésre és valami egyedi védelemre én is gondoltam ezügyben majd megkeresem itt a szakikat. Viszont csak októberben megyek Magyarországra, akkor lesz majd aktuális. Tudom, hogy korábban volt szó róla, de esetleg le tudná valaki ujra írni, hogy tudok belépni a titkos menükbe mindkét helyen? Itt áll a vas a ház előtt szivesen kimennék most kipróbálni, hogy miket ír. Előreb is kösz.
Szia! Én is nemrégen gyártattam újra az első rendszámomat, 12e Ft volt. Bemész az okmányirodába, lepapírozzák, majd szólnak mikor mehetsz az újért.
Én akkor írattam a nevemre az autót, ilyenkor van olyan lehetőség, hogy 7500Ft-ért kapsz 2db teljesen új rendszámot. De az enyém M.O.-i, így maradt az eredeti rendszám.
Köszi a tippet, nagy nehezen összejött a képfeltöltés. Na szóval ő a kicsike: 2006os 30i. 258le. Ma beleraktam 120kmt és már most kijelenthetem, hogy imádom!!!