Más: EDERICS ma Almádiba volt egész nap, most este volt valami rendezvénye. (Mondjuk nem ártana tudni egy friss hajóbeosztást, dehát a kib*szás, az kib*szás... Sajnálatos...)
Mint mondottam volt, nem vagyok kompotens a témában, csak a számomra hasonló érzés miatt ollóztam ide, az MHE honlapjáról, a hajózás után érdeklődőknek. Sajna mostanában az információk, hajózási érdekességek helyett csak az egymás bazgatását lehet olvasni.:-((
Szia Bubó, de rég jártál errefelé!! Tényleg érdekes, főleg nekem, egykori vízügyesnek- a katonák akkoriban csak rendkívüli védekezésnél voltak jelen, és akkor sem csinálták azt, ami a képeken látható, mármint a rézsűvédelmet, búvármunkákat, szádfalazást -erre megvolt a szakképzett személyzet -igaz, hol van az már.....
Látjátok, milyen békés, szép és jó volt, amikor még a balatoni A, B, C .... X, Y, Z, Zs járatok hajóbeosztásait tárgyaltuk!
Azóta már ott sincs szép világ, a BHRT jól kib...ott a konkurenciával, és nem mondja meg senkinek, hogy most a Szántód/Fonyód/Lelle nevű adrenalin bombák közül melyik fog Badacsonyba, Tihanyba, stb. menni!
Egy kis tiszai csemege. Aktivitás nem sok. Sajnos Szegedről, a hidépitésről nincsenek képeim, de a lentebbi linken látható némi csámcsognivaló. Jó-jó nem hajók, nem csiliviliek, de azért megérdemlik a figyelmet. A legnagyobb árviz idején közös magyar-szerb-román katasztrófavédelmi hadgyakorlat a Tisza szentesi szakaszán. Saját képek nincsenek, mert civileket még a gátakra sem engedtek fel, igy marad a helyi drótújság. Szentes Mozaik - TISZA 2010
Ez hasonló érzés lehet, mint amikor a teljes hajószemélyzet ott állt az alexandriai kikötőben az m/s Balaton előtt, a név még Balaton, az anyakikötő még Budapest, de már libanoni lobogó lengedezett a farán. Sajnos fotó nincs, nem is volt, csak nedvesen csillogó szemek.
AZ éjszaka elloptak MEGYERRÖL a kikötött hajókról cirka 250 méter 5x4 réz, gumibevonatu partikábelt. Nagyon meghálálnék minden infót.(éber ügyelet enyhe alk mámorban) előre is kösz a BOSS
Tényleg nagy hajós lehetsz, ha még eszedben van a román köszönés, igaz, az így szól: la levedere. Ami te írtál, az kb a lárifári. Pontos leírása a dödögésednek. A papírhajós vagdalkozás pont illő tőled, aki ide észt osztani, pökhendien beszólni, ócsárolni és pofázni jársz, nem pedig segíteni, tapasztalatot, netán tudást átadni, mikor pont ez lenne a dolgod. Hányan jöttek még utánad? Hol van a Lékai? Kinek fogod átadni, amit tudsz, ha nem jön utánad senki? Vagy jobb neked a sírba vinned mindazt, amit tudsz? Tényleg ennyire irigy vagy? Tényleg ennyire korlátolt vagy?
Már ne haragudj de te szólítottál meg a tegnapi nap folyamán...Nem túl hízelgő módon...Aztán ma meg átválltottál seggnyalásra..Útálom az ilyen köpönyegforgató alakokat.Attól,hogy hajósnak mondod magad...Ami kétséges is lehet hisz képeket akárki rakhat fel s vallhatja s terjesztheti hatalmas történeteit...Még nem biztos,hogy az is vagy.
Sokan voltunk s ez az eset pont nem nekem szúrt szemet.Észre sem vettelek volna valóban ha nem hívják fel a figyelmem jelenlétedre s az elslisszolásodra....
Érdekes, valamiért dejavu érzésem van. A barátod ezt a trükköt egyszer már bepróbálta velem. Igaz, akkor még egy másik hajón. Aztán kiderült, hogy ő ment szembe sztrádán. Különös.
Ettünk ittunk s aztán számomra rejtéjes oknál fogva egyszercsak megsértődtél.
A kettő közt ugyan eltelt két év, nem én sértődtem, meg, hanem te küldtél melegebb éghajlatra, a többi stimmel.