Keresés

Részletes keresés

Notes Creative Commons License 2010.07.20 0 0 40407
Úgy tudom, hogy a 15 métert az oszlop tetejéről számítják, így az kapásból csak a fele.
Előzmény: Szunyó (40404)
Gerie_ Creative Commons License 2010.07.20 0 0 40406
Én egy szintes házat tervezek és nem habbal, hanem a mm-es ragasztó habarccsal.(a habot a porotherm embere sem ajánlotta, csak akkor ha minuszban akarsz falazni) És tényleg nem tudom hogy a kivitelező reálisan kér-e többet, a hagyományos tégla rakásánál.Mert elvileg nem kell hozzá annyi ember, csak az első sor macerásabb.
Előzmény: Törölt nick (40405)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40405
Kapható valami PU kitöltő ragasztó (még csak megkötött formában találkoztam vele). Elvileg a kis réseket kitölti, és ragaszt. Elsősorban fához ajánlják (de arra nem igazán jó). Azt snicerrel is nehéz faragni megkötés után.
A PU keménysége leginkább attól függ, mennyire tud tágulni. Ahol beszorítva köt meg, (nem tud habosodni), ott az általad ismert is elég kemény tud lenni. Persze a ragasztóként használt nem is habosodik annyira (így nem is feszít annyit).
Előzmény: bpityu (40403)
Szunyó Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40404
E-onos terület nálunk: 15m-ig földkábel ingyenes, utána fizetni kell. (Ami baromi jól hangzik, de tudom, hogy a 15m díja is benne van valahol. :P Másnem a "csatlakozási díjban. ;))
Előzmény: Notes (40396)
bpityu Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40403
én eddig csak 1 komponensű PU habbal dolgoztam,amig manapság kádak,ablakok,ajtók rögzitésére használnak.az UVt tényleg nem állja,de ezt mondjuk épitési teknológiával ki lehet küszöbölni.
1 komponensű PU habból én más féléről nem hallottam,de biztos túl fiatal vagyok még :)
használtam még fegyverzetes hőszigetelő táblát,ebben is gondolom valami purhab van.az is benyomható.

félre ne érts,nem vitatkozni,maximum vitázni akarok :)
Előzmény: Törölt nick (40401)
bpityu Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40402
weblapjuk alapján 2 dolog nem szimpatikus:1 db nevet nem látok egész weblapjukon.mondjuk referenciát meg sem néztem.

másik meg nyomatják ezt a lopott teknológiás hőszigetelőzsalus teknikát.ami tényleg jó,ha borzasztóan rossz az altalaj,de egyébként nem gazdaságos, ugyanakkor számos hátránya van. made in germany,meg highest quality,de a hátrányokat nem nagyon irják le.
Előzmény: barbianka (40398)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40401
Gyanítom hogy ezt a fajta PU habot nem tudod ujjal benyomni, valószínűleg inkább a ragasztó habra hasonlíthat (bár még nem találkoztam vele...)
Mielőtt bárki félreértené, nem támogatom.
Előzmény: bpityu (40392)
Peter atyuska Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40400
Rendelet szabályozza. légkábel x m nem kell tériteni és a földkábelt sem a fölött igen. Az sem mindegy hogy adott területen mi az alap bekötési mód. Ha légkábel és te földet szeretnél a különbözetetd fizeted. De írsz a helyi szolgáltatónak és érdeklödsz hogy x helyen mit és mennyiért kötnek be.
Jack35 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40399
Én most vittem be a telekre( EON-os terület) mindent a kuncsaft fizet, nem adnak semmit vissza akár lég- akár földkábelről van szó.
barbianka Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40398
Üdv Mindenkinek!

Információt gyűjtök egy építő cégről!
A cég a Bau-profi Kft.
Ha van valaki aki kapcsolatban állt velük írja meg a tapasztalatát.
Mennyire megbízhatóak?

köszönöm
*Steve Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40397
nekem a légkábelből fizettek csak vissza 
Notes Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40396
Tudja valaki, hogy ha az áramot földkábelen akarom behozni akkor abból mennyit áll a szolgáltató stb?
Villanyszerelőm csak annyit mondott, hogy az "kurva drága", és szerinte felejtsem el.
*Steve Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40395
nálunk odaesik de ott a vakpadlót megerősítettük collos deszkával
Előzmény: gombfoci (40394)
gombfoci Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40394
nálunk is így lett felújítva, kicsit kiegészíteném az előzőeket:
- a "kijárt" részken a homok vissza lett töltve, "elegyengetve",
- az OSB lapoknál nagyon kell majd figyelni, hogy a "csatlakozások" ne essenek a főbb közlekedési útvonalakba, mert ott hiába a horony és szegelés, egy idő után sajnos megadja megát az anyag és a dilettációknál ledobja alakkot, újra mozog majd egy "repedés" mentén...
Előzmény: *Steve (40393)
*Steve Creative Commons License 2010.07.19 0 0 40393

nálam is békebeli parketta volt

a következő képpen lett felújítva 

felszedve 

az alatta lévő vakpadlóra 2 centis OSB rácsavarozva

az osb re 2 komponensú Pu ragasztóval vissza a parketta itt sem volt mindenhol horony 

csiszolás

lakkozás vizesbázisúval

így maradt a szép parketta

kivéve az előszobát ott szegezve lett  de az most is nyekereg és mozog de ott is meg fogom ugyanezt csinálni

Előzmény: HG. (40373)
bpityu Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40392
én meg egyáltalán nem épitenék pur habbal ragasztott téglával.
2 ok miatt:
1. pur hab nyomószilárdsága annyira gyenge,hogy nem tartom valószinűnek,h egyáltalán bármi tetőt elbirjon.nemhogy födémet.tartok tőle,h önsúly alatt repedezne a vakolat.nem mondom,h hülye a statikus,mert nem láttam még ilyet,de erős fenntartásaim vannak.aztán persze ki tudja.de ha ujjal be lehet nyomni a pur habot,akkor ebből hogyan akarunk házat épiteni?
2. mégis hogyan akarja kivitelezni?előre táblásitja a pur habot?akkor meg nem falazat,csak téglák egymás tetején.

a profi falazatnak az a baja az 1mmes habarccsal,hogy nem osztja el a terhelését.tehát komolyabb fesztávó nyilásnál baj lehet pecsétnyomásra,valamint jóval merevebb alátámasztást igényel,mint a sima NF tégla.tehát födémről induló falnál erősen problémás,mert a födém mindig lehajlik pár mm-t,és ezért lehetséges,h vastagabb födém,erősebb vasalat kell a róla induló fal miatt.

nemtom érthető-e.
volt egy ilyen jellegű szakértésünk,hogy a födém normális falazatra volt tervezve,ami jól követi a lehajlást,és a profival készitették.a profi falazat meg átlós irányban végigrepedt.

az a baj az NFnél jobb hőszigeteléső téglafalak,ytong, profi esetén már annyira lecsökkent a falazat teherbirása,hogy oda kell figyelni,és ha födém is van,akkor mindenképp megmutatnám ebben gyakorlott statikusnak.
Előzmény: kentaura (40390)
kentaura Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40390
Nekem egy statikus kollégám azt mondta, hogy a PUR habbal ragasztott téglából földszintesnél nagyobb házat nem építene, mert a PUR hab idővel el fog porladni és akkor nincs ami összetartsa a téglákat. 1 mm-es habarcsba ragasztva viszont tényleg jobb hőszigetelő képességű, kérdés, hogy ha kiegészítő hőszigetelést is rakunk a homlokzatra, akkor érdemes-e a profival dolgozni. (ehhez egy kicsit árelemzést kellene végezni, ugyan olyan hőszigetelőképességű N+F és Profi falrendszerhez)
Előzmény: -carcass- (40385)
kentaura Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40389

A homok jó hangszigetelő! A tömeggel tudsz a legjobban hangszigetelni. Esetleg ha felszeded a parkettát, a homokba ágyazott zárlécekre tehetsz egy nútféderes OSB lapot és arra polifoam-on lamináltat, ha azt akarsz tenni. Ami az erkéky ötletedet illeti, elvileg kivitelezhető lenne, de a következők kellenek hozzá:

A társasház közgyűlése által adott hozzzájárulás

Építési engedélyezési terv, statikai résszel (ha teherhordó szerkezetet érintünk)

Tartószerkezeteti szakvélamény (ha 70 évnél idősebb a ház)

Örökségvédelmi hivatal, illetve tervtanács hozzájárulása, ha védett épületről van szó, vagy a rendezési terv tervtanácsi állásfoglalást ír elő.

Az is előfordulhat, hogy az engedélyek beszerzése többe kerül a loggia kialakításának költségeinél. Műemléki környezetben, vagy kötelező tervtanácsi állásfoglalás esetén lehet, hogy nem is engedik a loggia kialakítását.

Ha mégis kialakítható, nem csak a terasz hő és vízszigetelését, de a két oldalsó fal és a plafon hőszigetelését is meg kell oldanod. Várható, hogy a teraszod padlószintje 20-25 cm-el följebb lesz a belső tér padlószintjénél.

botsinkai Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40387
Ha lakásról van szó, akkor az alattad lévő esetleg annak sem fog örülni, ha az eddigi "meleg" plafonján létrejön egy hideg sáv, ami esetleg emiatt penészedni fog...
A hőszigetelés viszont az erkély padlószintjét emelné.
Előzmény: HG. (40386)
HG. Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40386
Hadd kérdezzek még egy elmebeteget, aztán eldugulok, ígérem :-)

Adott egy nagy szoba, ami kb. 8 x 4 m, tehát nagy alapterületű, de elég hosszúkás.
És sajnos nincs erkélye, ellenben az ablaknyílás kb. 280 cm széles, azaz 60 - 60 fal van mindkét oldalon.

De mivel az én cseppnyi anyag folyamatosan pörög:

meg lehet oldani, hogy az ember a komplett ablakot kiveszi (ami kékkel jelölt), és 120-150 cm-re beljebb egy teli üveges erkély ajtót (zölddel jelölve) épít be a szoba teljes szélességében (mondjuk 4 eleműt, ahol a középső kettő széttolható.)

(Természetesen a szobából létrejött erkély vízszigetelését meg kell oldani, mind a fal, mind a burkolatok, mind a víz elvezetésének kérdésében.

Célegyenesbe fordulás esetén nyilván IRL kérdezek szakembert, csak most ötletelek, hátha van vkinek hasonló tapasztalata :-)

-carcass- Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40385
Szia!
Árat ugyan nem tudok mondani, de a technológiából következtetve a profi biztos, hogy drágább mint az N+F.A nagy többség nem is tud a profival dolgozni és ezért fikázza, hogy szar.Olvass utána a wienerberger.hu oldalon.
Előzmény: Gerie_ (40383)
HG. Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40384
Talán nem teljesen, a csiszolós lakkozós változatnál tényleg csont üres szoba kell, vmilyen kész megoldás fektetésénél azért lehet "félszobázni".

Köszönök minden tanácsot, mint minden építkezés-felújítás, ez is nehezebb, mint gondoltam :-) :-(
Előzmény: Dunit (40378)
Gerie_ Creative Commons License 2010.07.18 0 0 40383
Sziasztok!

Építkezés előtt állunk és szeretném megkérdezni hogy a porotherm profi téglát szerintetek mennyiért rakják? (38as) Olcsóbb mint az NFes vagy drágább? kb mennyi az elgofadható nm ára a munkadíjnak?

Gerie
_Zsolesz_ Creative Commons License 2010.07.17 0 0 40382
Hello!

Nagyon szépen köszönöm: egyrészt, hogy körbekérdezel, másrészt a topic tippet.
Már kérdezem is, ott is!

Üdv': _Zsolesz_
Előzmény: nixon70 (40379)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.17 0 0 40381
Sajnos a nyikorgás legtöbbször arra utal, hogy nincs alatta anyag. (azt látatlanba nem lehet megmondani hogy "felpúposodott", vagy kijáródott alóla a homok.
Ehhez tényleg szakembernek kellene látnia.
Viszont ha így ráteszed a lamináltat valószínűleg az sem fogja tartósan bírni azt a mozgást (most tekintsünk el attól mennyire "természetes" a kinézete).

A csempére tényleg lehet burkolni, de ezt leginkább csak olyan esetben javasolják burkolók is, ha "eladás előtti" felújítást végeznek. Elég bizonytalan a tartóssága, mivel az alap tartóssága sem biztos.
Előzmény: HG. (40370)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.17 0 0 40380
Lamináltból még csak a sz*r, és az elviselhető kategóriával találkoztam :-)
Szalagból már láttam jót is.
Előzmény: Dunit (40377)
nixon70 Creative Commons License 2010.07.17 0 0 40379
Hali!
Mi szoktunk bontani,per pillanat nincs,de körülkérdezek.
Víz-gáz-fűtésszerelés topicot is próbáld meg.
Előzmény: _Zsolesz_ (40369)
Dunit Creative Commons License 2010.07.17 0 0 40378

"terheit nem vállalnám, de a felszedését talán igen,"

Hát mind a kettőnél ki kell pakolni  !

Dunit Creative Commons License 2010.07.17 0 0 40377

Sok féle laminált van.

Van jó és van kevésbé jó !!

Előzmény: HG. (40374)
Dunit Creative Commons License 2010.07.17 0 0 40376

Hát van kérdés bőven.

Egy kis anyagismeret nem ártana.

Az 1. -esre : lehet, de inkább való arra a szalapanel parketta. Egyébként kérdés mi avan a parkette alatt, milyen az alapja. Azt kell kideríteni, feltárni.  Amúgy az ilyem  'modern' burkjlatok alá nem EPS - nikecellt stb tesznek  - az marhaság - összetörik  - hanem   direlk ide való habanyagot  (polifoam szerű   alátét ) . Ez rugalamas 1 - 2 mm vastagság csak. 

A 2. -re  . nagyon fel lehet dobni pl. un. öntapadós fóliával  - fillérek a csempézéshez képest  - igaz   4 -8 év ameddig tartanak. De a karaktert abszolute meg lehet változtatni !

Parketta ügyben : menj a " van egy  ha már egyszer parkettázik "  c. fórum -ra.

Jó munkát  !!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!