Nekem Samsung Crystalom van, elmondhatom, hogy a szűrői lótúrót sem érnek. A szagtalanító szűrő és a katechin szűrő összesen a szűrőfelület huszadrészét ha kiteszik, egy kis darab műanyag és szivacs az egész. Az MPI sem nagy durranás. Félreértésekbe ne essünk, nagyon jó klíma és olcsó is, de ha allergiásnak kell levegőszűrésre, akkor felejtős, inkább LG vagy Daikin. De szerintem jobban jártok az allergiája kezelésével, az nem helyhez kötött, ellentétben a klímával. Én 3 évig szenvedtem az első virágok megjelenésétől az utolsó eltűnéséig, nem kaptam levegőt, nem aludtam éjszaka, viszketett a szemem, a bal fülemre hetekig nem hallottam, durvább időszakokban egy emberi roncs voltam. Elmentem egy allergológushoz, kaptam Avamyst, 3 nap után elmúlt az egész és folyamatos szedés esetén azóta is TELJESEN tünetmentes vagyok.
Vajon ezen a teraszon hogy érezhetik magukat a kültérik? A bal oldali még tud hűvös levegőt szívni az oldalán keresztül, de a jobb oldali felülről semmit, azaz oldala ahol tudna szívni, pedig pont le van fojtva. Itt ráadásul legalább 30-40m2 hőjéről van szó, nálam csak 16m2-ről.
srácok nézegetem itt a klímákat, de elvesztem a spekó szűrőknél. valami olyasmi kellene ami segít az asszonykám durva allergiáján, tehát szűri a polleneket valamennyire, vagy mittudomén .) találtam olyan durva leírásokat, amit nem tudok csak parasztvakításnak tekinteni, zöldtea kivonatos meg plazmatechnológia meg mittudoménmi :)) valaki el tudja nekem érthetően magyarázni, hogy van-e olyan technológia/szűrés ami valóban könnyít egy mindenre allergiás terhein? MPI meg ilyenek. ezeket a szűrőket x időnként cserélni kell, vagy van-e valami plusz ciklikus teendő velük? gondolom ez úgy működik, hogy mindenféle szűrőket pakolnak a levegő útjába, kérdés,hogy melyik hasznos, és mennyire kell évente cserével meg ilyenekkel foglalkozni. leírások alapján egy samsung crystal még a pukit is megszűri, dehát hasbaakasztós dumával találkoztam már más területen, gondolom itt is hasonló:)
Bizony! Elkövettük azt a hibát a több hetes forróságban, hogy nem engedtük le a redőnyt, így a szoba üvegházként üzemelt, a nap 14h-tól naplementéig besütött. 2 napja voltam olyan panellakásban a 10. emeleten, ahol 39°C volt, pedig csak ezen a héten kezdődött a kánikula, mi lesz ott később?
Hát igen, a mobilklíma egyértelműen energiapazarló, négyszer többet fogyaszt egy inverteres splitnél (mértem) és még csak rendesen hűteni sem tud a kívülről beszívott levegő miatt, de én nagyon örültem neki amikor megvettem, mert akkoriban 43°C-ot is mértünk a szobában. Igaz nem vártam tőle sokat, tudtam, hogy mit veszek: egy csúnya, zajos, energiazabáló dobozt ;)
Én két évig éltem együtt egy mobilklímával, ha éppen be volt kapcsolva, akkor rendesen hűtött, cserébe rengeteget fogyasztott, igaz ritkán használtam. Amióta van split klímám, péntek délutántól hétfő reggelig ki sem kapcsolom, hétközben pedig minden éjszaka megy ;)
Annak a csőnek elég bonyolult lenne a szerkezete, szigetelje rendesen a hőt (mert rendesen átmelegszik ám a műanyag cső és ha felmelegszik a beszívott levegő is, akkor semmi értelme), legyen benne két egymástól független, elég nagy járat, és még flexibilis is legyen, ráadásul gépen belül is meg kell oldani ugyanezt. Ha belegondolsz, akkor Te is belátod, hogy miért nem ;)
Ki vesz mobilklímát? Akinek villámgyorsan kell, vagy csak erre van pénze, vagy alig használja, vagy műemlék épületben lakik.....Sokmindenki :)
A buta mobilklíma gyártók mért nem oldották meg a levegőcserét ugy mint pl. a gázkonvektoroknál?
Egyszer én is mondtam egy EURONICS-ban dolgozó nőnek, hogy, ha a mobilklíma működik akkor előbb utóbb "meghal" az ember mert vákuum keletkezik, ha jól van szigetelve minden nyílászáró. Azt az arcot láttad volna .......
Igazi szakértő volt az asszony.
Vákuum?????
Az meg mi?
Na mennyek a fenébe és otthagyott.Aszitte, hogy viccelek a vákuummal.
Mért vesz valaki mobilklímát????????????????????????????????
Állítsd hűtés üzemmódba, vedd le a hőmérsékletet 25°C környékére, rögtön érezned kell, hogy fújja a hideget! A kis csövet hagyd bedugaszolva, különben ömleni fog belőle a víz!
Klímakirály mondott egy jó módszert, holnap/hétvégén lemérem a hőmérsékleteket a nap folyamán többször, több redőnyállással, ez alapján el tudjuk dönteni, hogy jól érzi-e magát.
Ja, hát a garancia papírjára klíma van írva. Amúgy minden valószínűség szerint ez egy légkondicionáló. Tartály van. Akkor abba ne tegyek semmit? Van egy kis cső is a tartály mellett, ami most be van dugva. Akkor ahhoz se nyúljak hozzá? A csövet már kivezettem. Az nyomja ki a meleget... Ha így bekapcsolom, azt mutatja, hogy 31 fok van. Kb mennyi idő alatt érezni, hogy lehűtene pár fokot? (Kb 25 négyzetméter).
Bocs, ha hülyeségeket kérdezek... tényleg nem értek hozzá. De köszi minden segítséget!
Ez egy egycsöves mobilklíma, nem kell bele jég vagy víz, zárd be a szoba ajtaját, dugd ki az ablakon a vastag csövet úgy, hogy a lehető legkisebbre legyen nyitva az ablak (ezen a csövön távozik a meleg levegő) és dugd be a konnektorba a hálózati csatlakozóját. Ennyi teendőd van összesen. Vannak még praktikái a mobilklímának, de ezek csak a hatékonyságát fokozzák valamelyest, ráérsz később is utána olvasni ezeknek.
Latom es ertem, csak Te is ertsd meg, hogy a geped kb.5m/sec.sebesseggel fujja a forro levegot maga ele es a szemben levo fal nagyon kozel van, igy nem tud a levego cserelodni es olyan mennyisegben aramlani , hogy optimalisan mukodjon a klima.
Az újonnan vásárolt Orion CSHP-9001C4-es mobil klímához nem kaptam használati utasítást. Tudna valaki segíteni abban, hogy elindíthatom-e szárazon, vagy kell tennem mindenképp vizet/jeget a tartályba? Esetleg ha valaki ért hozzá, egy rövid összefoglalót arról, hogy mit kellene tudnom, amíg nem kapok leírást.
De azert ha van 5 perced, akkor legyszives olvasd el a kondenzvizes hozzasolasokat , mindenkiet. Ha akkor is igy gondolod, akkor o.k. Nincs mit tennem. Igaz kemenyfeju ficko vagyok, de ha valakinek igaza van es en tevedtem, akkor kepes vagyok bocsanatot kerni es nem esik le a korona a fejemrol. A Te eseted az nem ilyen eset szerintem, tehat nincs miert bocsanatot kernem.
Tudom, hogy ma már kérdeztem egyszer, de azóta tekintélyes mennyiségű hozzászólás érkezett, ezért még egyszer megkérdezem, hogy nem-e tudna valaki Samsung Crystal inverteres géphez hibakód táblázatot/szervizkönyvet küldeni a profilomban lévő mailre, vagy legalább az "E4 72" hibakód jelentését megmondani? Nagyon hálás lennék érte!
Ok, végre egy objektív módszer, akkor ha különböző redőnyállásnál lemérem és beírom a kifújt levegő és a hőcserélő hőmérsékletét, akkor egyértelműen meg tudod mondani, hogy rendben van-e az elhelyezés?
Nem akarok még egy kondenzvizes szálat ... de ha nem adsz levegőt a gépednek tönkre teszed. A szoftvere ilyen elhelyezésre tuti nincs felkészítve.
Műszerek nélkül tapogatással még egy 40éve klímát szerelő ember sem tudja megmondani hogy kap-e kellő mennyiségű levegőt.
Az hogy a kültéri burkolata meleg kit érdekel? Hátul amin átáramlik az az iszonyú mennyiségű levegő annak a hőfoka számít, azt mérd fullra húzott és leengedett redőnynél ... vagy a kifújt levegő hőfokát ... a kültéri burkolata nem vesz részt a hűtésben az csak azért van hogy ne essen bele az eső.
Nálam a padlásodnál azért hűvösebb van és itt legalább éjszaka hűvös levegőt tud szívni. A fal és a kültéri között 13cm van és három oldalon tud szívni, én az 1200m3 levegőt sokallom óránként, mindig ugyan akkora fordulaton megy a ventilátor, és nem mondanám, hogy nagyon teker, minimális a levegő áramlása a gép mögött. Ráadásul van a kültérinek saját szenzora, majd szól, ha valami baja van, használják ezeket a klímákat ennél sokkal melegebb és párásabb országokban is.
Sajnos arra meg nagyon sokat kell varnod:-) Az, hogy neked nemet irtam es a szakinak meg azt, hogy elofordulhat, az azert van, mert a szaki tudja tapasztalatbol, hogy amennyiben apro porcicak, vagy mas kosz kerul a kondenzvizbe, akkor igen elofordulhat, hogy a kondenzviz nem folyik el, nem azert mert eldugul a lyuk, hanem mert nem tud a vizfelszin megszakadni. En a fizikat irtam neked, hogy azt nem lehet becsapni. Normal allapotban nem fordul elo, hogy nem folyik le a kondenzviz. Ma is fenntartom az allitasom. Amennyiben a gyartok kis atmeroju lyukat hagynak a kondenznek es en szerelo vagyok, akkor teszek rola, hogy ne trefalhasson meg a gep. En mar csak ilyen lokott figura vagyok.