Keresés

Részletes keresés

Dózerbike Creative Commons License 2010.07.10 0 0 1882
Nem hinném hogy a festék volt rossz.Egy közeli képet tehetnél fel a festett felületről.
ZolKa Creative Commons License 2010.07.10 0 0 1881
Igen az is Trinát volt.

Nem lehet az hogy hibás a festék, valamit erontott valami gép a gyártás során?

Előzmény: Dózerbike (1880)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1880
akkor passz.Az alapozó is Trinát?
Előzmény: ZolKa (1879)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1879
Tegnpa lakbenzint használtam, ma vettem szintetikusat, hgy hátha kentem hengerrel is és ecsettel is ugyanolyan. Próbáltam sűrűn próbáltam hígabban. mikor felkenem olyan habos lesz és sajnos a nagy részén úgy is szárad meg :(
Előzmény: Dózerbike (1878)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1878
szintetikus vagy lakkbenzin higító kell hozzá.Lehet hogy nitrót használtál?Az a túl gyors száradás miatt ilyen melegben felhólyagosodhat.
Előzmény: ZolKa (1877)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1877
Már többször használtam hengert és nem volt még gond.
Használtam alapozót
Holnap megírom pontosan milyen hígítót használok, de azt tudom, hogy nem szintetikus.
Előzmény: Dózerbike (1876)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.08 0 0 1876
alapozót is használtál?Igazából soha nem használok hengert zománchoz.Lehet hogy a henger miatt van.Próbáld meg ecsettel,azzal is olyan lesz e.Lehet hogy a henger levegősíti fel.Milyen higítót használtál?A Trinátot nem nagyon kell higítani
Előzmény: ZolKa (1875)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.08 0 0 1875
Ma lefestettem egy erkély korlátot trináttal és ahogy végighúztam rajt a hemgert buborékos lett ami nem is lett volna baj de nem is múlt el teljesen, néhány nagypn apró ki buborék megmarat.
Mi lehet a gondon túl híg festék? túl sűr? rossz hígító?
Előzmény: Dózerbike (1873)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.08 0 0 1874
Köszi szépen a infókat.

Valószínűleg azokat a részeket amik ki vannak téve az időfárásnak normális festékkel csinálom és bent pedig kipróbálom egy ajtón a tescosat és ha nem olyan rossz akkor bentre az megy.
Előzmény: Dózerbike (1873)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1873
én Trináttal szoktam festeni az ablakokat,Mesteralapozóval és a magasfényű Mesterzománccal.Hogy matt,selyem,vagy magasfényű legyen e,az egyéni ízlés.Én jobban szeretem a a magasfényűt,a matt az olyan,mintha csak alapozva lenne.:)
A jobb minőségű festék jobban takar,jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak.(és jobb vele dolgozni)De szerintem ezzel nem írtam újdonságot azt hiszem.A tEsCo-s festékekkel én nem büntetném magam,de ha kevés rá a keret,akkor jobb mint a semmi.
Előzmény: ZolKa (1872)
ZolKa Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1872
Sziasztok!

Le szeretném festeni a lakás összes fa nyílászáróját és ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem.

Először is azt nem tudom, hogy magasfényű legyen vagy selyemszínű?
Milyet szoktak használni?

A másik pedig, hogy milyen festéket vegyek?
Amiket néztem az a supralux, cell color na meg ár szempontából csíbító a tesco -s.

Mi az amivel rosszabb a tesco mint a többi?
Gondoltam arra is, hogy külső részeket amiket ér az időjárás azokat valami drágább festékkel festem a belsőket pedig tescossal. Van valakinek vele tapasztalat?

Ha az számít valamit akkor hengerel szeretném festeni.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Masgas Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1871
Én a poli farbe pouliját használtam. Az olyan enyves festék, praktikoloros hatású .
Meg voltam elégedve szépen takar , hengerezhető, fehér....
Előzmény: horgos977 (1868)
Dózerbike Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1870
Használt már valaki Trinát Gyémántot?Eddig mindig Trinát Mesterzománcot használtam,ma kipróbáltam saját ablakomon a Gyémántot.Azt írták rá,luxus minőség.Gondoltam előbb kipróbálom saját ablakon,mielőtt pénzért másna dolgozok vele.Hát nem fogok többet ilyen festéket venni.Csepeg,fröcsög,folyik.De ez csak a kisebbik baj.Az igazi bibi,hogy kevésbé takar,és hogy egy árnyalattal sötétebb,mint a Mesterzománc.lehet hogy tartósabb,de ebben sem vagyok olyan biztos.És ráadásul drágább is.
KerIsu Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1869
Én a Fresco-t ajánlom.

Ezek az előre gyártott mészfestékek szebb felületet adnak és hengerezhetőek.

Az oltott mész szemcsés és csak ecsettel hordható fel, ezen kívül szerintem nem tud kevesebbet. lenolajat tehetsz bele, régen raktak még bele rézgálicot, ettől fehérebbnek hat, vagy budai földet, hogy jobban takarjon.
Előzmény: horgos977 (1868)
horgos977 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1868
Sziasztok!

Felújított vályog házban készülünk az első festésre.
Az eddigi utűnajárás alapján ez mésszel fog megtörténni.
A készen vásárolható mászfestékek közül az alábbiakat találtam kínálatban:
Fresco
Supra
Poli-Farbe
Jub (na az elég drágácska)
Sipőcz Tabula (talán árban, és leírt összetételben ez a legszimpatikusabb).
A fentiekkel milyenek a tapsztalatok, illetve ki mit ajánl?
Esetleg saját keverés oltott mészből (lenolaj, só, és tej-túró hozzákeveréssel...)

KerIsu Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1867
Nos igen, de Gabesznál kicsit bonyolultabb meló van/lesz.

Szerintem így is sárgul a zománc csak nem látszik annyira mert alapból is tört fehér lesz. Én kipróbálnék valami drágább zománcot (pl Tikkurila, Neolux).

A teflonos festékhez nem tudok mit hozzá fűzni, Hérából van prémium latex festék de elég durva az ára. Szerintem a légáteresztő képességük is rosszabb, ami azért egy konyhába fontos lehet.

Ezeket a teleshopos vackok szerintem felejtősek, festékszórásnál egy vagyont költenél maszkolásra. A feltöltős hengert meg szerintem nem tudod úgy elmosni hogy 2-3 alkalomnál többször tudd használni.
Előzmény: :Snoopy: (1866)
:Snoopy: Creative Commons License 2010.07.02 0 0 1866
Olyan 10 éve le lett kaparva a fal majdnem tégláig úgyhogy teljesen sima lefestették csak fel akarom frissíteni a színeket, meghát már elég koszos a fal is.

Pár helyen a fürdőben pereg le a festék, majd oda kitalálok valami megoldást, lehet lekaparom egy részéig és visszaglettelem. Sajna 85 ezer Ft-os fizetésből nem tudok rááldozni 300 ezret, de azért jó ez a fórum mert lehet ötleteket meríteni.

Amúgy ha a fehér ajtózománcba teszek egy csepp fekete festéket akkor nem lesz szürke...biztos hogy utána nem sárgul be?
Melyik az a zománcfesték ami nem csillogós csak mattos?

Érdemes ezt a teflonos festéket az előszobába / konyhába alkalmazni? Az koszolódik a leghamarabb, valakinek valami tapasztalata esetleg?

(+ az előző kérdésekre is ha tudtok akkor segítsetek válaszolni) köszi
Előzmény: KerIsu (1865)
KerIsu Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1865
És a glettelés, csiszolás, élvédőzés, üvegszál szalagozás?

Ez a munka két szakinak majdnem két hét, főleg ha van egy kis mázolni való is.

Így már nem is olyan sok, bár a 400 szerintem is durva. Legyenek rendes szerszámai, kocsi amivel leszállítja az anyagot, kocsit tankolni szervizelni, fizetni a járulékokat........stb.

Ha csak átfestés lenne azt meg lehet csinálni házilag is, de ez egy kicsit bonyolultabb.
Előzmény: :Snoopy: (1861)
:Snoopy: Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1864
Te én is ezzel szenvedek most, de ha megnézed veszel egy doboz színezett festéket 6 ezer Ft/5liter abból kell mondjuk egy 50m2-es alapterületű lakásra mondjuk 10 db. (különböző színekből) veszel mellé 2 féle teddy hengert, szerintem 80-100 ezerből megvan, 200 ezret meg nyertél rajta.

Ha magad színezed akkor necces lehet, ha félúton elfogy a festék (bár ha kiméred mérőedénnyel akkor még olcsóbban is megúszhatod, mert akkor veszel mondjuk egy Hérát vagy Diszpit 4000 Ft / 16 liter veszel bele színezőt kiméred mérőpohárral akkor még ha el is fogy időközben ugyanolyan higítással tudsz még készíteni ugyanolyan színt. Így szerintem egy olyan 15-20 ezret még nyerhetsz is a dolgokon.

Én most a TV-shopos festékszórón töröm a fejem, én is hülye vagyok a festéshez de ezzel nagyon egyszerűnek néz ki:
http://www.topshop.hu/paint_zoom_festekszoro-89289-11076-pc.html?ils=17&irp=1&pcs=2

Bár úgy láttam van olyan tedyhenger is amibe beletöltesz vagy fél liter festéket és csak gurítani kell, de azt még nem találtam meg :(

Valaki próbált már ilyeneket?
Előzmény: Gabesz.77 (1863)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 1863
Hát igen valami hasonló az ár. De én magam ha nekiállnék (tudásom=0) abban nem lenne köszönet és szép se lenne és sose lenne kész. Viszont elég sokkoló az ár így lakásfelújítás végére (villany, nyílászáró, hidegburkolás stb.) anno kb a felével kalkuláltam. :(

Előzmény: :Snoopy: (1861)
Ladislas2008 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 1862
Gyors segítségre volna szükségem. Beltéri fehér diszperziós festéket keresnék. Az alábbiakat néztem ki:
Héra belső falfesték (4000 Ft/16l)
Poli-Farbe ECO (2000 Ft/14l)
Supralux Tilatex Aqua (4800 Ft/14l)

Mindről hasonlókat írnak a honlapokon, de a Poli-Farbe valamiért olcsóbb. Van valakinek tapasztalata, lehetőleg szakember? Köszönöm!
:Snoopy: Creative Commons License 2010.06.28 0 0 1861
350-400 ezer környéki?

Na ezért nem teszi be hozzám egy festő sem a lábát, nekiállok teddyhengerrel előre színezett festékkel, nagyon elszúrni úgyse lehet.
Előzmény: Gabesz.77 (1860)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 1860
Sziasztok,

Lassan vége felé jár a lakás felújítás és a festés van hátra mint nagyobb munka.
régi falak még sok helyen rajt a régi tapéta ragasztó stb. Én kicsit elcsodálkoztam mikor is kaptam egy árajánlatot mert igencsak soknak tűnik. (persze lehet reális mert egy komplett lakás kifestése ami előtte rég nem látott festéket és én a végét járom anyagiakban.)

nem írok árat csak mondjuk ti mire saccolnátok

Festés-mázolás, alapozás Falfix alapozóval, glettelés Rigips glettanyaggal, repedések erősítése üvegszövettel, sarkok-élek erősítése alumínium él védővel, festés Héra diszperziós falfestékkel, halvány pasztell vagy fehér színekben.

53 nm-es lakás
mondjuk ~150m2 oldalfal festése + plafon vegyünk valami pasztel színt alapul

durván mit mondanátok anyag+munkadíj? (Bp)

:Snoopy: Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1859
Köszönöm!

A falam most Hérával meg diszperzittel van festve.

A nagyszoba most zöld, én valami világos sárgásat szeretnék. Ha rámegyek a zöldre a sárgával akkor nem lesz kék belőle? vagy előbb kenjem le fehérre és utána menjek rá a Duluxos sárgával? (apropó hol lehet olcsóbban Duluxot kapni az OBI-ban horror ára van)

Hány réteg festéket lehet egymásra festeni (most asszem 4 réteg van a falon, nem pereg majd le ha rámegyek még egy fehérrel és egy sárga Duluxal?)

Ezt néztem ki a TV-ben, ezzel gyerekjáték lefújni a falat.
http://www.topshop.hu/paint_zoom_festekszoro-89289-11076-pc.html?ils=17&irp=1&pcs=2

Kérdés hogy a plafonnál ahhol mondjuk felül fehér lenne ott hogy oldom meg azt hogy ne fröcskölje össze sárgával a fehér falat.

Vagy inkább a Teddy legyen, de a Teddy hengerből melyik a jobb, régen volt valami tartályos amit nem kell vödörbe merítgetni folyton, az megbízhatóbb? (Hol lehet kapni olyat?)

Vagy még a 90-es évek közepén volt valami négyzetes szivacsos dolog, amit úgy reklámoztak hogy a nő arcába suhintották festékestül, és nem csepeget (asszem ciprus kft-s volt) olyan létezik még? Vagy ti mivel festetek?

Előzmény: gyzozo (1857)
gyzozo Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1858
Tegyél a fehérbe egy csepp feketét, de ne többet és nem fog hamar besárgulni.
Előzmény: :Snoopy: (1855)
gyzozo Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1857
Elöbb azt kéne tudni, hogy mivel volt festve, addig nem lehet neked segíteni. Azt a supershopos valamit meg felejtsd el!
Előzmény: :Snoopy: (1855)
gyzozo Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1856
Szerintem kíbirja: vedd meg jó anyag!
Előzmény: oleandro (1847)
:Snoopy: Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1855
Ja meg ajtófestés:

Nem tudom ki hogy van vele, de az ajtómázolástól számított 5-6 év után besárgul az ajtóm, elveszti a szép fehér színét. Miért van? Van olyan festék ami nem sárgul be?
Unokatesóméknál valami matt színű zománcfesték van az ajtón, valahogy az nem sárgult be, nem tudjátok mi a neve annak, vagy milyen festéket vegyek ami fehér marad 6 év múlva is?
Előzmény: :Snoopy: (1854)
:Snoopy: Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1854
Sziasztok!

A lakásom megérett a festésre, de nevetséges hogy 50m2-es alapterületű lakás festése és mázolása 300 Ezer Ft körüli lenne, így gondoltam nekivágok egyedül.

A TV-shopban láttam valami Paint Zoom Festékszóró dolgot 15 ezerért amit feltölt az ember festékkel és csak a falra kell fújatni. Van ilyen valakinek, mennyire vált ez be? Érdemes megvenni,ha kétszer megyek rá a falra nem lesz foltos nagyon?
Hogy fested le vele mondjuk a Plafont, ami fehér, és az oldalfalat ami mondjuk bézs színű lenne? A festékszóró miatt nem fog felspriccelni a plafonra néhány csepp? vagy valamifel le szokák ezt fóliázni olyankor?

Vagy jobb a teddyhengerrel legurítani?

Festékek:
Mivel nem érek a színkeveréshez, és félek hogy féluton elfogy a festék, ezért a Héra vagy Dolux előre színezett festéket javasolták. Melyik a jobb, vagy melyik festék az ami szép élénk színű és nem túl drága?

Valaki próbálta már a teflonfestékeket? a konyhában jó lenne mert állandóan össze van tapicskolva a fal... megéri ilyet venni, tényleg lemoshatós? és mennyivel drágább mint egy normál festék?
KerIsu Creative Commons License 2010.06.21 0 0 1853
Düfa fixáló só (FIX SALT vagy valami ilyen neve van) Nagyobb festék boltokban lennie kell. Ha rácseppen valamire azonnal töröljétek le mert száradás után már nagyon nehéz levakarni. Festés előtt várjátok meg a teljes száradást. Utána 2 vagy 3 réteg falfesték
Előzmény: Fehalofaja (1850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!