Keresés

Részletes keresés

amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27266
Vagyis ha jól értem a klimaker.hu nem írta el az árat?
Előzmény: zozo76hun (27265)
zozo76hun Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27265
Marha nehez lehet kitalalni ki a kivalasztott... :)
Meg visszairtam, ugyanis elkepzelheto hogy az ajanlat a NEM inverteresre vonatkozott. A felreertesek elkerulese vegett ez igy a helyes megoldas szerintem. Termeszetesen mindent leirok majd, sot ha tul leszek rajta akkor igerem fenykepet is csinalok a felszerelt allapotrol. :)

Tulajdonkeppen a hetvege ota tudom hogy mit jelent peldaul a split-klima. Meg az inverter, meg az egyebb dolgok. 2 eve mikor a mobil-klimat vettem, en hulye azt hittem hogy azert mobil hogy csak kicsomagolom, bedugom a konnektorba, es kesz. A franc sem gondolta hogy ki kell vezetni a csovet a mobilnal is. Igy jar az aki nem nez utana. Lehet rohogni. :)))
Előzmény: amitechx (27262)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27264
Koszonom!
Sajnos a szakikkal nekem is rosszak a tapasztalataim a nagy altalanossagban. A klimat azt azert Dejodioek uzemeltek be, mert toluk vettem es elegedett is vagyok a munkajukkal.
A hazamon a komplett felujitast az osszes rendszerrel egyedul csinaltam. A gyerekek csak a tetofedesnel segedkeztek. Az a jo, ha az embernek a munkaja a hobbija is egyben. Akkor odafigyel arra amit csinal es kozben rajon megjobb megoldasokra. Idaig sikerult mindig olyan helyen dolgoznom, ahol erdekelt az amit csinalok. Szerencsemre!
Előzmény: amitechx (27261)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27262
Ha nem titok, akkor oszd meg velünk, hogy kit választottál és felszerelés után is várjuk a beszámolót! Végül a 2,5kW-os inverteres Crystal mellett döntöttél?
Előzmény: zozo76hun (27256)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27261
Azért gratulálok, hogy sikerült megoldanod! Én is pontosan ezért szoktam mindent magamnak megcsinálni amit tudok, amit én csinálok, azt tudom, hogy jó darabig használni fogom, ezért igyekszem a legjobbra csinálni, nem sajnálom rá az időt. Egy szakember, akinek az adott munka a megélhetése és már ki tudja mióta csinálja minden nap, nem fog annyira odafigyelni, mert unja és lehet, hogy már a következő munkán jár az esze. Igaz, a szakemberek rutionosabbak és azt gondolná az ember, hogy becsukott szemmel is jól dolgoznak, de nekem sajnos más a tapasztalatom, mindig van mit javítanom, finomítanom a "szakértői" kezek után...
Előzmény: peterch (27252)
payagyerek Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27259
Akkor mea culpa.
Előzmény: Törölt nick (27258)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27257
Termeszetesen ha valaki vesz valamit, akkor szeretne, hogy hibamentesen mukodjon. En is csak ilyen vagyok. de ,szeretem a kihivasokat. Ha valami erdekel, akkor szeretek a vegere jarni a dolgoknak, megha esetleg el is bukom a vetelarat.
A mai vilagban meg 6 evnel hosszabb elettartamot nem adnak az ilyen berendezeseknek, mert elavulta valnak es annyira sok fajta kerul gyartasra, hogy alkatreszt sem lehet kesobb hozza szerezni. A javitas tobbe kerulne mint egy uj es modernabb.
Előzmény: amitechx (27253)
zozo76hun Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27256
Bocsanat meg uj vagyok teljesen itt a forumon (sot az indexen is), egyepkent kaptam egy nagyon jo ajanlatot, nem lehet visszautasitani, ugyhogy nem leszek hulye es nem gondolkodok mar rajta. :)
Előzmény: Törölt nick (27236)
payagyerek Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27255
Erre tényleg szükség volt?
Ha nem vetted volna észre, akkor leírt 1 olyan teljes javítási műveletsort, amire Te soha az életben nem jöttél volna rá!

Okos ember, olvas és tanul.
Te inkább bölcselkedsz.
Előzmény: Törölt nick (27251)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27254
Szia !

Sajnos epiteni egy ilyen masinat nem fogok, mert a hazepites elmaradt. Pedig mar mindent megepitettem, beszereltem es kiprobaltam ebben a hazban ,ahol lakom.
Igy mar egy kiforrott rendszer kerult volna az uj hazba.

Udv , Peter.
Előzmény: Törölt nick (27251)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27253
Azért ez szerencse kérdése is, akinél jól működik nincs oka szidni, de ha mondjuk 10-ből te vagy az az egy, akinél pont nem megy tönkre, azért érdemes elgondolkodni. Erről jutott eszembe egy ismerősöm, akinek Fujitsu laptopja volt, lelkesen újságolta, hogy mindenki szidja a márkát, mert tömegesen mennek tönkre, nem is érti miért, az övé már másfél éve hibátlan... Egy hónap sem telt el, levált a GPU az alaplapról, azóta ő sem szereti a Fujitsut... Azért azt gondolom Te is belátod, hogy amit az Ozone-al megszenvedtél, hogy működjön, nem mindenki tudná végigcsinálni, sőt elvárható lenne, hogy ne is kelljen, akkor sem, ha olcsó.
Előzmény: peterch (27249)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27252
Szia !

Csak turelmesen figyelnem kellett, mit mikor es miert csinal. Igaz, engem erdekelt a dolog es nem bosszantott, hogy elromlott mert itt elore megmondtak, hogy xar.

Udv , Peter.
Előzmény: amitechx (27250)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27250
Köszönöm a kimerítő választ, ahogy látom azért Te is megküzdöttél vele.
Előzmény: peterch (27248)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27249
Szia !

Roviden: nalam tokeletesen uzemel, amikor kell. Ennyi se tobb,se kevesebb.

Tudod a masik topikban szidtak az olasz mosogepet es a hutot egy bizonyos gyartotol. Nekem pont toluk van felulnyitos mosogepem 2001-bol es kombi A kategorias hutom 2004-bol. Mind a ketto tokeletesen uzemel, pedig nalunk az aszzony rendesen kihasznalja a kapacitast mind a kettonel. Ilyenkor szerinted szidnom kellene nekem is a ceget mert mas szidja?

Udv , Peter.
Előzmény: (Vipklima) (27247)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27248
Szia !

A panelhiba nalam is volt. Miutan egy panel lett cserelve es azzal eleve nem indult a gep, igy szantam ra egy kis idot es a telepito beleegyezesevel szemugyre vettem az egesz gepet. A panel valojaban vastagon hovezetopasztaval volt bekenve. A kinaiak azt gondoltak, hogy minel vastagabb reteg, annal jobb hovezeto. Szerintem legalabbis ez jott le a latottakbol es az importor is vastagon ellatta a szereloket ezzel a pasztaval es tanaccsal, hogy kenjek meg meg a panelt. Miutan a pasztat mindket feluletrol eltavolitottam es a PC prociknal megszokott modon vittem fel a pasztat es illesztettem a feluleteket, a gep ezen resze mar jol mukodott. A masik gond a nem korrekt leallas volt, mert ilyenkor a gep hibat jelzett. Ez abbol allt, hogy a beallitott homerseklet elereseig szepen mukodott, de amikor mar elerte a homersekletet, nem tudta visszaszabalyozni a fordulatot es leallaskor nem az uzemi beallitott hofokra kapcsolt ki, hanem tularamra hivatkozva. Ezt minden alkalomkor a harmadik ilyen leallas utan. A program szerintem igy van megirva, hogy haromszor probalkozzon, utanna letiltas jon es hibakod. Odajukadtam ki, hogy kaptam egy komplett klimat, amibol kivettem a belteri ket termisztorjat es az enyembol is kiszedtem. megmeregettem oket es a megadott ertekhez a megadott hofokon a legkozelebbi ertekueket raktam a sajatomba. Igy inditaskor is korrektan tudja inditani a belteri ventijet a hocsereloben levo gaz homerseklete szerint es a valoban elert levegohomerseklethez tudja megvalasztani az inverter a megfelelo fordulatot.Itt is volt egy kis gond, mert a csotermisztor a csobeillesztve csak lotyogott, alig volt erintkezesi felulet es a belteri hocserelojere is a tok csak egy mm-es forrasztassal volt hozzaillesztve. Itt a legtechnikaban hasznalatos alufolias ragasztoszalagot hasznaltam tobb retegben hovezetonek, majd a csotermisztor testet is bekentem hovezetopasztaval es ugy illesztettem a helyere. Ezutan a klima mar megbizhatoan futott egesz futesszezonban.

Udv , Peter.

Előzmény: amitechx (27245)
(Vipklima) Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27247

Az lehet, hogy neked nem számít, hogy barkácsolni kellett a megvásárold klímáddal, de a felhasználók jelentős része egyáltalán nem szeretne rendszeresen meghibásodó klímát venni. Sajnos hetek óta nem lehet egyáltalán javított verziójú vezérlőpanelt kapni az Ozone klímákhoz, amit ad az importőr, azt kész gépekből szerelik ki, tehát az újabb meghibásodásnak az esélye igen nagy. Van ügyfél, aki már három hete bejelentette a hibát, mi meg nem tudunk segíteni rajta.

Szóval nem nagyon kéne ilyen gépet úgy beállítani, hogy azzal milyen jól járunk, igenis azoknak volt igaza, akik lehúzták szépen.

Előzmény: peterch (27243)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27246
Windy12: látom azóta már átírtad a címlapot ;)
Előzmény: windy12 (27163)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27245
Az Ozone gyerekhibáiról és okairól tudnál bővebben írni? Nekem ugyan Samsungom van, de érdekelne a dolog. Ha jól emlékszem az Ozone-al mindösszesen annyi gond volt, hogy több volt a panelhibás, mint a jó, de csere után jól működtek.
Előzmény: peterch (27243)
klimakiraly Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27244
Hali!

NO tényleg utoljára.

Klíma cseppvíz csöve soha ne lógjon folyadékba, és ne végződjön bűzzárban, se golyósba se folyadékosba még leffentyűs mosogatógép szifonba se!

Klíma Király - Szeged

ps: Akit megtanítottam már erre az kérem bólogasson és írjon már ide egy pár betűt. :-)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27243
Szia !

Abszolutt nem vagyok morci, csak nem szeretem, ha valaki latatlanba allit valamit, amit ugy hallott valakitol. Ha nem vagy rest, olvass vissza a topikban ugy 4-5 evvel ezelotti idoben es azt fogod olvasni, hogy amikor meg zoldfulu voltam a hoszivattyukhoz, akkor kerdeztem egy olyat, hogy lehet-e split klimabol vizes hoszivattyut epiteni. A valasz olyan volt, hogy nem, meg nagyon nehez es problemas. Csehorszagban mar azota tomegevel epitik at a barkacskedvu pepikek. A valaszt pedig itt olyanok irtak, akik ma is itt vannak a topikon es neves elismert szakik. A vilag nagyot valtozott azota es ok is latjak, hogy nem is olyan nagy moka, csak jol kell szamolni es precizen epiteni.
Errol a temarol csak ennyit. Tudod vettem az Ozone klimat is, itt mindenki lehurrogta, pedig nagyon jo kis joszag, igaz nincsenek extra funkcioi, de szimpi a kivitele ,olcso volt es olcso az altala eloallitott meleg. Ha 5 evet kibir, mar nekem megerte, mint tapasztalat gyujtes es a technologia megismerese teren. A gyerek hibaira is rajottem, pedig itt senki nem irt rola, hogy mi okozza. A padlasterbe epitest is negativan fogadtak egy eve a szakik es mukodik. Van olyan szaki aki azota mar tobb ilyen telepitest is vegzett , csodak csodaja es mukodnek. Pedig tiltva van, tudod! Eleg baj, hogy a szakik csak rutinbol telepitenek es nem logikabol. Mindent meg lehet oldani, csak ido.penz es otlet kell hozza.

Udv , Peter.
Előzmény: KAti (27242)
KAti Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27242
Ne legyél már olyan morci, ott voltak a smiley-k....
Előzmény: peterch (27240)
viricsi Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27241
No, a ferihegyi referenciával épp "szopóágon" vagyunk.
Van egy-két problémánk, igaz, hogy nem a telepítésból kifolyólag.
Előzmény: amitechx (27238)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27240
Szia !

Ha annyira ra keszultel a kioktatasomra, akkor egyaltalan nem ismersz. Olvasd el hozzaszolasaimat itt a forumon es rajosz, hogy csakis olyan dolgokban adok tanacsot, amit mar magamon kiprobaltam, tehat megepitettem es mukodik. A tobbi hozzaszolasom az altalaban otlet, de olyankor ugy is fogalmazom meg.
A fizika az tovabbra is ugy mukodik, mint tegnapelott. Az emberi mulasztasert nem mast kell okolni.

Udv , Peter.
Előzmény: KAti (27233)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27239
Ez bizony fizika, fizikailag elszúrta a fazon, gondolom nem voltál ott, nem láttad mit művelt és hogyan, ő meg annyit mond amennyit szeretne. Attól hogy a fazon elszúrta a normálisan kivitelezett elvezetésnek vízbelógatva is működnie kell, de ha gondolod szólhatsz, hogy írják át a fizika törvényeit, mert az egyik ismerősödnél másképp működött ;)
Előzmény: KAti (27237)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27238
Az iceklima a Klíma ABC-vel szereltet, elég tisztességes a referenciájuk, a Ferihegytől kezdve a Magyar Telekomon keresztül a Tescoig jópár cégnek szereltek már, elmondásuk szerint csak nyáron szállnak be a lakossági bizniszbe. Én nagyon meg voltam velük elégedve, de ha nem vagy erősen árérzékeny akkor válaszd nyugodtan a Pannonklímát, őket sokan dicsérik és a fórumon mindig megtalálod őket, az iceklimával viszont eddig még csak én szereltettem a fórumozók közül. A kérdés az, hogy mennyire sok Neked a 10.000Ft.
Előzmény: zozo76hun (27231)
KAti Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27237

No lássuk akkor.

Klíma felszerelve, csepptálcából vizfolyás kipróbálva, tulaj elképzelése a teraszon edénybe vízgyűjtés. 1 hétig működik.

Tulaj meggondolja magát, inkább kicsöpögteti az udvarba a vizet. A csövet áthelyezi úgy, hogy véletlenül csinál egy kis lapos U betűt (szifon).

Aznap a klíma folyamatosan megy, este elkezd csöpögni a víz a beltériből.

A csövet megigazítja, kiegyenesíti, a csöpögés megszűnik.

Állítja, hogy nem törte meg a gégecsövet. Csak a faláttörés utáni, teraszon lévő szakaszon bolygatta a csövet.

Ha nem fizika, akkor fekete mágia :-)

De, mint írtam, nálam is edénybe megy a kondenzvíz, simán beledobtam a csövet, bőven ellepi a víz, nincs gondom vele.

Előzmény: amitechx (27235)
amitechx Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27235
Én is ezt próbáltam elmagyarázni, hogy a fizika minden kinél ugyan úgy működik, ha mégsem, akkor nem a fizika változott, hanem valamit elszúrt az ember. Néhányan már-már misztikus dologként tekintenek a cső vödörbe lógatására. Elhiszem, hogy volt akinél valamilyen okból megállt a víz a csőben és folyt a beltériből, de ezért nem a fizika a hibás, hanem aki bekötötte.
Előzmény: peterch (27232)
szepi111 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27234

Hadd szóljak bele én is...

Az a ventillátor nem fog ott olyan kis légnyomást csinálni hogy megemeljen egy mondjuk 1 méteres vízoszlopot.... :) ez biztos :)

de még 20 centiset sem...;)

üdv

Előzmény: KAti (27233)
KAti Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27233

Nem voltam meggondolatlan, erősen rákészültem a kioktatásodra! :-)

Azon elgondolkodtál már, hogy milyen mértékben csökkentheti vajon a csepptálca fölött a légnyomást a ventillátor? És esetleg, hogy ez beltérinként változó mértékű lehet, szóval előfordulhat, hogy nálad nincs gond (nomeg nálad nagy a szintkülönbség is), de másnál előfordult, hogy nem folyik ki a víz....

Persze tévedhetek is....akkor elnézését kérek :-)

Előzmény: peterch (27232)
peterch Creative Commons License 2010.07.08 0 0 27232

Szia !

Majd ha kiprobalod azt amit leirtam es ugy ahogyan leirtam, akkor nem fogsz Te sem meggondolatlanul masokat  kioktatni. Ha belelogatod a vizbe a cso veget ugy,hogy nem er a kanna aljahoz, akkor siman kifolyik a viz a belteribol. A lejtesnek termeszetesen meg kell lennie! Termeszetesen a kupakon kell a levego reszere is egy kis lyukat furni, ugy ahogyan regebben irtam. Azt is irtam, hogy nalam evek ota mukodik igy a hocserelos szelloztetom. Idaig minden csepp kondenz a kannaban vegezte. A fizika az nem az emberek kenye-kedve szerint mukodik.

Szerinted egy vodor vizbe belelogatom a csvet es a masik vegerol vizet csurgatok bele, akkor a cso megtelik vizzel, nyitott vodor?:-))

Udv , Peter.

Előzmény: KAti (27223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!