Hany oldalas a szerzodes? Lehetseges faxolni vagy otthoni rokonomnak adni egy fenymasolatot? Nem akarok idegesitobe atmenni, de viszonylag fontos lenne.
Kulfoldre szakadt jogasz vagyok es nagyon szeretnek latni egy eredeti Il Ferro szerzodest ha tud valaki segiteni. Foleg szakmai kivancsisag, az erdekel hogy mennyire volt lehetseges atlatni a szitan vagy legalabb a szerzodesbe fektettek nemi energiat...Koszonom
Persze ha belegondolunk, hogy egy Tribuszerné a nevét el sem titkolva pénzt tud kiszedni emberekből még ma is, akkor az Il Ferro matricák megjelenésén sem csodálkozhatunk. Hihetetlen az emberi ostobaság.
Hihetetlen, de még mindig van belőlük. Pár napja láttam egy kocsit, szép nagy Il Ferro matricával. Neki senki sem szólt, hogy ez ciki? Vagy azon kevesek közé tartozik, aki nem bukott a bulin?
Tegnap este gurult végig az utcánkon egy szürke Polo, az oldalsó matricát érthetetlen módon már lekaparták, de a motorháztetőn még ott virított az Il Ferro matrica.
Könny szökött a szemembe. :D
Komolyan mondom, szervezhetnénk gyűjtést azoknak, akik kitartottak és még cipelik a pénzmozgásos hirdetéseket. :)
L. Róbert és 6 társa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, több mint 2000 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, számvitel rendje megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.
"A nyomozás azonban más bűncselekmények gyanúját is feltárta: az Il Ferron kívül más cégek érintettsége is felmerült és ezek között a társaságok között a nyomozók szerint tisztázatlan eredetű, nagy összegű pénzek mozogtak."
Mi vagyunk a hülyék, hogy nem szálltunk be. Tényleg volt konkrét pénzmozgás. Nem baj szerződés elmentve nálam is. :-))))
Ne irigykedjetek, jó? Kell egy kis bátorság, mert tuti biznisz... Kollega említette a konkrét pénzmozgást - no meg ha az elején beszáll az ember, pár hónap után itt a kánaán :D De tényleg nem szép dolog az irigység, no :D
Annak idején még időben lementettebb a honlapjukról a szerződési mintájukat. Úgy saccolom, hogy még egy-két év és újra lehet indítani egy ilyen üzletet, akkor már senki nem fog emlékezni az Il Ferróra. Illetve aki emlékezni fog az egy szánalmas lúzer lesz, aki nem lát fantáziát a konkrét pénzmozgásban. :)
A poén egyébként az, hogy ha ez az il ferrós bagázs nem áll neki sikkasztgatni, meg össze-vissza utalgatni a cég pénzét, akkor simán megússzák. Nyugodtan el lehetne ezt megint játszani, csak arra kellene figyelni, hogy a könyvelés rendben legyen. Amikor meg jön a krach, akkor szét lehet tárni a karokat, hogy sajnos nem volt elég hirdető, van ilyen. Másfél-két évig, amíg kifut a dolog elég szépen meg lehetne belőle élni.
Nameg emlékszel, a cég indításakor még nem is foglalkozott autóreklámmal, ahogy a neve is mutatja. Jobb szó a "bombaüzlet beindításakor". Én akkor dobtam hátast, amikor elolvastam a szerződésmintájukat. Gyakorlatilag le volt írva, hogy "Először is ti fizettek nekünk jó sokat, aztán mi is nektek majd valamennyit, majd amikor elég sok lóvénk összegyűlt, elfelejtjük ezt a szerződést." Aláírás, dátum.
Na jó hát a sciennetnél már azt se értettem, hogy hogyan reklámozhatják magukat büntetlenül úgy, hogy gazdagodjon meg költekezéseiből. Kíváncsi vagyok, ha én mint Noname Béla nyitottam volna egy áruházat, ahol a vásárlók X összeget visszakapnak a számlájukból, és ha hoznak még be vásárlókat, még többet kapnak vissza, és az egészet úgy reklámoztam volna, hogy gazdagodjon meg költekezéseiből, hány tízmillás bírság ütötte volna a tenyeremet. De persze be kell látni hogy sokkal finomabban, de egyszersmind átláthatatlanabbul összerakott szisztéma volt, mint az autóreklámos buli.
Csak magamat tudom ismételni, ez egy olyan ország, ahol az ilyet kvázi büntetlenül meg lehet úszni. Még a cocalista rendszerben az akkori szomszédunk a környék legnagyobb maffiózója volt, tudtommal most se kispályázik, viszont állítólag a sciennetet ő is bekajálta, és bent maradt egy hétszámjegyű összeggel. Vagy csak ezt terjeszti magáról, és ő pont hogy pluszos lett a mérlege a végére...
Nem vagyok kíváncsi a kárörvendésekre. Inkább azt kellene valahogy elérni hogy az Il ferros meg Hírautós banda bűnhődjön. Szerintem már a cég elindításánál világos volt nekik, hogy ez lesz a vége, és micsoda üzletet csináltak! Elkeserítő hogy egy bocsánatkéréssel ezt el lehet intézni. Felelőssége pedig minden alkalmazottnak van az Il Ferronál és Hírautónál, nem is kérdés. Egymás szekerét tolni, magyarázkodni, és bocsánatot kérni... hát persze!
Itt volt eklatáns példának az IF, és mikor próbáltuk felnyitni az elvakult Sciennetesek szemét pár hónapja, jött a szokásos: irigyek vagytok, nem látjátok az évezred nagy lehetőségét (LOL), tökéletes szisztéma, nincs csalás, etc. etc.
Nézd, az hogy az Ilferro tönkrement, adta hogy megy vele a Hírautó is, egyrészt a gyakorlatilag egyező üzletpolitika, másrészt a gyakorlatilag egyező személyes háttér miatt is. Utópia, hogy abból a pénzből amivel benne maradtál/maradtatok ebben a történetben, valaha is egy fillér visszajöjjön.
Nehezen bizonyítható az ügynök felelőssége, az nem ír le semmit, nem készít írásos ajánlatot, csak szóban győzköd. Ezért is csinálják ezt a melót sokan, nincs felelősség, és túl sokat tanulni se kell hozzá, csak a bevett szófordulatokat. Aztán ha kérdezel, akkor csak hümmög, meg felírja, és azt mondja majd megkérdezi a főnökét.
Tekintettel arra, hogy a cégeknek bevétele kizárólag az autósok díjaiból volt, mert a reklámokat csak cserében, az újságokban megjelenő hirdetésekért forgalmazta ez a két cég, én azt is kész csodának tartom, hogy idáig húzták. Ez egyébként köszönhető az emberek nagyfokú hiszékenységének is, mert az utolsó utáni pillanatig tömték pénzzel ezt a két céget.
Ha a pertársaság, ami tudtommal még mindig megvan, kap is egy kedvező ítéletet, az kb. egyező lesz a Baumagosokéval, magyarul elmarasztalnak néhány embert, és a bíró kijelenti hogy pénzt ne várjon senki.
Sajnos ez egy olyan ország, ahol ilyen ügyeket kvázi büntetlenül meg lehet csinálni. Mind tőlünk nyugatabbra, mind tőlünk keletebbre különböző okok miatt, de szűkösebbek a lehetőségek az ügyeskedőknek.
Mást nem tudok mondani, nem kell bedőlni az első jöttment vadidegen ügynöknek, aki "tuti befektetést", "átlagon felüli hozamot", "otthoni munkából, költekezésből gazdagodást" ígér. Attól hogy szépek a fogai és megfésülködött, még nem biztos hogy megbízható.
Persze azt se mondom hogy mindent csípőből el kell utasítani, de azért két-három órát nem árt rászánni, és kibelezni a netet a tapasztalatok után.
Más téma, de én pl. pont így nem hagytam magam rászedni egy külföldi szállodával, ami a prospektusban nagyon szép volt, és elsőre teljesen begerjedtem, hogy de jó helyre megyünk nyaralni olcsóért. De aztán weboldalakon megláttam a valódi fotókat, málló vakolat és csempék, hiányzó izzók, stb-stb. Szerinted mennyi esélyem lett volna utólag a kártérítésre? Pedig ma is működő neves utazási irodáról volt szó. Semennyi esélyem se lett volna.
"Nem. Sőt - szerencsétekre - az apeh sem foglalkozik azzal, hogy a legtöbb autós nem fizetett adót a jövedelme után."
Ez még szomorúbb. Mivel az Il Ferro és a Hírautó UGYANAZ, papíron persze mentették jobbra-balra a pénzt. Ebből kiindulva a rendőrség szerintem foglalkozni fog a Hírautóval is. Tulajdonképpen kár külön néven említeni őket.
"Ezeket a kérdéseket inkább múlt időben kellene feltenni, és megtalálod rá a választ ebben a topicban ha visszaolvasol."
Amint lesz időm, végig fogom olvasni a topicot. Viszont milyen világ az amiben ilyen súlyú csalás után ügyvezető igazgató úr csak úgy nyaralhat Thaiföldöd, vagy nem tudom hol? Sajnos nem tudtam korábban képbe kerülni velük kapcsolatban.
Én nagyon remélem, hogy a rendőrség előszedi Vadla Viktort és az üzletkötőit is.