SOS SOS Kecskemét és közeliek kérlek aki tud segitsen kellene 1 hétre C4 re való teő csomagtartó rúd. boxom van megyünk nyaralni és használni szeretném
Én egyrészt a kerékcsapágy tönkremenetelére gyanakszom. Másodsorban a féltengelyek környékén, azok csapágyazásánál néznék, nézetnék szét. Amikor kinyomod a kuplungot, akkor tehermentesíted a csapágyakat és szabadon tud lötyögni. Ha gázt adsz, akkor befeszül. Lesz ez még rosszabb is, nem biztos, hogy meg kell várni. Nekem a másik kocsimon volt hasonló jelenség, bár az inkább már recsegett. A szervizben mentünk egy próba kört és pont így ellenőriztük, 60-as tempónál gázt elvenni és kuplungot kinyomni. "Gyönyörűen" lehetett érezni, hallani. Nem írtad, hogy honnan jön a hang? Bal, jobb, közép? Azt a leírásodból kizártam, hogy hátulról! :-)
Rég nem jártam erre időhiányilag, de most olvasom a hozzászólásokat...
Van némi problémám az autóval. Ha haladok olyan 40-től felfelé egy brummogó, forgó hangot hallok. Csak menet közben van és kinyomott kuplunggal, menet közben leállított motorral nem szűnik meg. Van amikor erősebb, van amikor nem. Van amikor enyhe remegés érződik a padlón. Gondoltam a gumira, de a kormány nem remeg. Ha forgatom a kormánykereket nem változik a zaj se kicsi, se nagy elfordulásra. Teljesen kitekerve és úgy indulva nincs recsegő hang.
A váltó szerkezeti felépítését ismertem, de a gyakorlati tanácsokkal sokat segítettetek. Bizzunk benne, hogy nem sokkal lesz több a karbantartása mint egy benzinesnek.
Valóban, a fogyasztás kedvezőbb manuális módban, alacsonyabb fordulatszámoknál kapcsolok fel, mint az elektronika. Az átlagfogyasztásom a kompi és a kút számlák alapján egyaránt 5,8 l/100km-re jön ki nálam is, szinte bebetonozva télen-nyáron klímával. Ez rendkívül jónak számít, különösen ha figyelembe vesszük, hogy ebben 50% rövid táv és Budapest belvárosa. Nyilván télen a rövid táv ellensúlyozza a nyári klíma üzemanyag többletét. Fogyasztásban a negatív rekordom 3,8 l/100 km volt egy hosszabb éjjeli vidéki útnál, de akkor nem volt lámpa, nem volt forgalom és tartottam a 90-et, vagy ahol kellett az 50-60-at. Autópályán 130-as tempomatos tempónál Budapest-Siófok viszonylatban 4,8 l/100 km az átlagfogyasztás. Szerintem ezek az értékek nagyon jók, de azért legyünk reálisak, a fenntartási költségek a benzinesekhez képest hosszú távon majd nagyon lerontják ezeket a szép számokat... :-(
Sziasztok! Annyit tennék még a korábbiakhoz, hogy aut. módban a váltásnak megfelelő ford.szám tartomány közelében enyhe gázelvétellel - lásd: az útmutatóban - a fokozatkapcsolás finomabban (bólintás nélkül) történik. Sajnálatos módon aut. üzemben bizonyos helyzetekben (pl. fék, majd gáz, előzés megkezdése) hajlamos a bizonytalan fokozat választásra, kapcsolásra, ami jóllehet néhány tizedmásodpercnyi késedelmet jelent, de megdobogtathatja a szívet. Ilyen esetben én a manuális módot szerencsésebbnek tartom sőt, tapasztalatom szerint a fogyasztás is kedvezőbb.
Még egy dolgot elfelejtettem! A sebváltó üzemmód kapcsolóját nyugodtan lehet menet közben átkapcsolni manuális és automata üzemmódok között. Nem okozol semmi bajt, csak a szoftvert állítod át. Sport üzemmódnak eleinte azt hittem van manuális üzemmódban is jelentősége, de azóta úgy érzem nem. Automata üzemmódban engedi a motort jobban forgatni, később kapcsol fel, hamarabb kapcsol vissza. Érzékenyebben reagál a hirtelen gázadásra és kapcsol vissza 1-2 sebességi fokozatot automatikusan. Magyarán kicsit agresszívabb vezetést tesz lehetővé. Még egy érdekesség, próbálj meg egy kigyorsítást tempomattal (előtte állíts be mondjuk 90 km/órát)! Meg fogsz lepődni! Nem értem miért, de sokkal intenzívebb a gyorsulás, mintha én nyomnám neki a gázpedált! Na, ennyi... Hátha mondtam valami újat, én már kitapasztaltam, Neked még új a járgány.
Ha automata üzemmódban használod, akkor tényleg megtorpan, de csak az alsó 1-2-3 fokozatokban. Ez a váltó jellegéből fakad. Ez a váltó nem automata, ez csak egy többlet szolgáltatása, opciója. Én csak nagyon ritkán használom, ha valamiért a jobb kezemre szükségem van (pl. hamburger). A nejem csak automata üzemmódban jár. Gondolom tisztában vagy vele, de leírom: ez a váltó egy részben automatizált, de felépítésében mégiscsak hagyományos váltó. Ezért nincs teljesítmény veszteség és többletfogyasztás. Amikor az automatika kuplungol, akkor Te nyomod a gázt és tényleg fokozott érzés (nem csak érzés), hogy megtorpan. Ha manuális módban használom a sebváltót, akkor az 1-2-3 fokozatokban a váltáskor elveszem a gázt, mintha mellette nyomnám a kuplungot. Ezzel a sebességváltás folyamata felgyorsul és a váltás megtörténik a másodperc töredéke alatt. Felsőbb sebességi fokozatoknál ennek nincs akkora jelentősége, mert a fordulatszámok alacsonyabbak, nincsenek akkora különbségek sem. Ott én sem szoktam gázt visszavenni. Ha automata módban jársz, akkor is tudsz manuálisan váltani, bizonyos határok között felül tudod bírálni az elektronikát. Például az elektronika csak 80-as tempó körül hajlandó felváltani 6. fokozatba. Ugyanakkor tapasztalatom szerint a kocsi sík terepen 65-70-et már vidáman és erőlködés nélkül viszi vele nagyjából 2,5 liter/100km átlagfogyasztással. Van itt nyomaték bőven. Az egyetlen gond, hogy bizonyos idő múlva, az automatika esetleg visszaáll a saját programjára és pl. 65-nél visszavált 5-be. Manuálisban a váltásnál az sem mindegy, hogy milyen sebességnél váltasz. Általános tapasztalatom, hogy manuálisan felváltani csak akkor enged, ha elérted a kívánt sebességi fokozat 10x-eresét (de jól sikerült megfogalmaznom! :-) ) Ha a sebesség visszaesik ez alá, akkor automatikusan visszavált egy fokozatot. Motorfék sajnos nem nagyon van, de ez megint ennek a váltónak a sajátossága.
Nekem nincsen rajta tolatóradar. Ezt nem kértem extrában. Az az igazság, hogy jobban bízok a szememben. Az én bioérzékelőim 5-10 cm-ig használhatók, a gyáriak általában 40-50 cm-en belül már használhatatlanok. Én ha találok egy kocsi hosszánál 80-100 cm-el nagyobb helyet, oda be kell tudnom állni, Budapest belvárosában nem lehet válogatni. Mellesleg megvettem egy tetszetős, egyéb márkájú eszközt, elsősorban a családom egyéb jogosítvánnyal rendelkező tagjai miatt. Egy éve nem volt időm beszerelni. Ez elől-hátul figyel 6 (2+4) érzékelővel és van egy korrekt és nem csicsaszínes LCD visszajelzője is. Na majd talán ezen a nyáron...
Hát a váltó az fura, még az automatához képest is. Váltásnál megtorpan az auto 1 pillanatra aztán hasít tovább. Teccik hogy ennél nincs az a teljesítményveszteség, és többletfogyasztás a váltó miatt.
Neked a tolatóradarnak vannak elöl is érzékelöi? ezek hol találhatók?
2.0i benzines automata váltós Xantiából ültem át. elsőre amit észrevettem a kettö között:
futómü feszes a C4 ben, föleg a hidropneumatikus rugózáshoz képest :)
A motor sokkal nyomatékossabb, erössebb, lendületessebb vezetést tesz lehetővé, pedig papiron a benzines erössebb.
A fogysztás hihetetlen számomra 5,8L diesel a 15L benzinnel szenben.
Bár kényelemre jobb volt a Xantia, de ezért a fogyasztásért érdemes ezt feláldozni. Remélem a C4-et is ugy megszeretem mint a Xantiát, nagyon sajnáltam eladni.
Na, belefutottam egy hibába. Egyszer csak kiírta a kocsi, hogy ABS/ESP fault. Na mondom, szép, éppen utaznék el. Pont a Bécsi úton voltam, bementem szervizre, adtak egy időpontot. Aztán jött egy ötlet, mert mintha már olvastam volna erről az üzenetről, hogy féklámpa kapcsoló is okozhatja.
Megnéztük a féklámpákat, tényleg nem nem működtek. Na vissza a szervizbe, hogy tudom mi a hiba, nem lehetne-e most megcsinálni, mert így nem lehet közlekedni. Szerencsére a Bécsi úti Wendomban rendesek voltak, soron kívül fogadtak, és volt is pótalkatrész, fél óra alatt megvoltunk a javítással.
Úgyhogy ha valaki ABS fault hibaüzenetet kap, nézze meg, hogy a féklámpák működnek-e, mert akkor egyszerű a javítás,de veszélyes a közlekedés.
Én ugyan nem vagyok érintett benzin ügyben, de rendszeresen olvasom a társtopicot: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9040099&la=101646104 (ahol ugyanerre az autóra másik kasztnit installáltak ;)
szóval az utolsó 1, 2 hónapban elég sok hozzászólást olvashatsz ezügyben. De segítenek is a kollégák. Ha jól emlékszem felesbe simán megy vmi átalakítóval fullba is lehet alkoholizálni...
szép napot! Ma hallotam kecskeméten sokan tankolnak felesbe bio benzint! Ki tud róla valamit? Nem teszi-e tönkre a c4 motort ? Tapasztalatokat várok ha van!
Sziasztok, ígértem beszámolót hűtésfűtés ügyben. Kétzónás aut klímám van. Az volt a probléma, hogy a lábra, szélvédőre, szembe történő levegőirányítás nem működött, csak a szembe nyílásokból jött a levegő, lábra, szélvédőre nagyon picit csak, és ez nem nagyon volt módosítható. Elvétve kicsit jobban lehetett lábra fújni, de szélvédőre sosem. A levegőirányítást 4 db szervomotor végzi. Ebből egy a külső levegő kizárását végzi, egy a láb/ablak/szembe terelést végzi, kettő pedig a két oldali hőfokszabályzáűst biztosítja. Ez utóbbi tipushiba, hogy elromlik, ilyenkor a motor és a zsalu közötti fogaskereket darálja le. Kesztyűtartó kiszerelése után (vigyázat, külön szopás): Nálam a második, láb/ablak/szembe terelést végző motor és a zsaluzat tengelye között lévő műanyag alkatrész/közdarab (ami egy másik tengelyt is mozgat) kitágult, majd elrepedt. Biztosan azért, mert egy helyen akad a zsaluzat a fűtésboxban. Ez külön nem kapható, bontóban biztos, de ha akad a box belül, akkor csak ennek cseréje nme megoldás. Kézzel átmozgattam, majd a motor tengelyét, és a műanyag alkatrész/közdarabot összeragasztottuk, átfúrva megcsavaroztuk. Így biztosan erősebb, megláttyuk meddig tart... Ha nem sokáig, akkor az üres zsaluzat 80E, javítás egy teljes nap, műszerfal ki be, kormányoszlop félre, hűtővíz le-fel, klímagáz le-töltés.
Képeket nem tudtam csinálni, de a 6814-es hozzászólásban szereplő linken található inforapid javítás doksiban a CSHQ010D képen jól látható, a középső motor az.
Sziasztok! 2005 októberi 1.6HDI C4-em van (140.000km-el). Hetek óta a szervízig megtehető távolság mérője mindig visszaugrik 0-ra, vagy -100-ra, vagy -200-ra. Hiába ütöm ki és állítom vissza 20.000-re, a következő indításkor már dobja is vissza. Voltam vele szervízben (Citroen Wendom Bp. Könyves Kálmán krt, ahol fél napig keresték, majd javították a hibát (nem kevés pénzért). Ezek után elindultam haza és mire a lakáshoz értem, már megint előjött a jelenség. Hívtam őket ma reggel, hogy mi a helyzet. Azt ígérték megkérdezik a központot, mert ők így nem tudnak mit mondani. Kérdésem, hogy valaki találkozott-e már ezzel a hibával és sikerült-e megoldania? Továbbá az elmúlt hónapokban párszor feldobta az ENG MAN SYSTEM FAULTY hibajelet, valamint pár napja az ANTI POLLUTION FAULTY-t is. Ezekre valami. (Bocs, ha már írtatok, de nem olvastam vissza).
Szép napot! Az '' innen,, a fórumot jelenti! A szerviz azt mondta hogy a rádió legyen fiatalabb évjárat mint a verdád mert igy biztos kompatibilis lessz.
Tudtommal az A kijelzőnek is van menüje, bár bizonyos dolgok abban nem állíthatóak a kézikönyv szerint. De egyes külföldi fórumok szerint ha szerzel egy C kijelzőt, azt egyszerűen be kell rakni a régi helyére és működik. Meg ahogy itt mondták, szerzel egy gyári rádiót és mindját mindent lehet. Kérdés, megéri-e.
Nos kutakodtam kicsit, már amennyire volt időm, meg hát nem vagyok egy nagy autóhifi-s:)
Márkaszervízben azt mondták, nem lehet beállítani az órát, mert "nem olyan az autó felszereltsége", maximum ha szervizcomputert rádugják(persze ezt puszira nem csinálják meg...)
Megnéztem az oldalt is amit ajánlottál, van magyar disztribútoruk(http://www.carlink.hu) ahol megtaláltam a terméket amit írtál(http://www.carlink.hu/product_info.php?cPath=189_231_238&products_id=537), de ez csak Sony rádiókkal működik, ráadásul ennyiért már kapok bele egy gyári rádiót is.
Felmerült mgé egy olyan kérdés, hogy ha "A" kijelző van az autóban, akkor az egy gyári rádióval mit mutatna? annak is van rendes menüje, kiírná milyen rádio/milyen szám szól...stb? vagy ez csak egy egyszerű kijelzője a Trip comuternek? mert ez sajnos nem derült ki egyértelműen a leírásból..