Arra kell vigyáznod, hogy jóllehet sok kőzet (nem üledékesre gondolok) ugyan tartalmaz C-t, de az nem a légkörből került bele élő anyag által, hanem a magmából. Márpedig a kormeghatározás elve az, hogy a légkörben honoló CO2 C14 tartalmára jön létre valamifajta egyensúly, mégpedig a kozmikus sugárzás következtében. És az meg a másik, hogy ennek az izotópnak a felezési ideje rövid, tehát szó nincs arról, hogy egy sok millió éves magmás kőzet kormeghatározására jó lehetne.
Akkor ezt nem jól tudtam:) Mondjuk igen, a kőzetek leginkább szilikátokból épülnek fel, és C-t nem biztos hogy tartalmaznának. A gyémánt viszont C-ből épül fel, atomrácsos szerkezetű, és keletkezése nagyon magas hőmérsékletet, nyomást igényel. Úgy tudom, hogy keletkezésükhöz nagy időre van szükség.
A C14 módszer nem alkalmas kőzetek korának meghatározására, csak élőlények maradványainak korát lehet vele meghatározni és maximum 50-60 ezer évig használható (persze más radioaktív bomláson alapuló módszerek alkalmazhatók ennél sokkal régebbi minták meghatározására is) és a pontossága extrém esetben akár 5-10%-os hibát is tartalmazhat.
Honnan tudod, hogy amit évmilliókra becsülnek az nem agyag volt? Ez csak arra jó hogy az évmilliókra becsült szikllaformációk is létrejöhettek néhány nap alatt.
Már amennyire értek ehhez, a radiokarbonos kormeghatározással, amely kb. 200? (legalábbis nem több millió) éves hibahatárral dolgozik, egész pontosan megbecsülhető a kőzetek kora a C14-es szénizotóp jelenléte és a bomlástörvény alapján. Az üledékképződés azt hiszem gyorsabban is létrejöhetett. De nem értem, hogy Isten miért akarná megtéveszteni a tudósokat. Esetleg felgyorsította a radioaktív bomlást? Ez elég abszurd lenne.
"Ez csak arra jó hogy az évmilliókra becsült szikllaformációk is létrejöhettek néhány nap alatt."
Nyilván, csak előbb már létre kellett jönniük évmilliók alatt és újabb évezredek alatt üledéknek kellett azokat belepnie - és máris elég pár nap a formációk kialakulásához!
Egyébként mindig a legérdekesebbnél megy el UPI. Meghallgattam volna egy jó zaftos "tudományos dogmát", most várhatok holnapig. De akkor kicsikarom belőle.
Az alábbiakban erősen hiszünk, egyik sem dogma, hanem bizonyított tény:
Newton mechanikája Einstein gravitációs elméletei Kvantumfizika Termodinamika Darwini evolúció Föld története (nagy vonalakban, pár % eltéréssel a kor adatában) Világ története (nagy vonalakban, esetleg 10 % eltéréssel a kor adatában)
stb.
Ezek miért tudományos dogmák?
Ja és kérlek tüstént mondj egy tudományos dogmát, hogy kiderüljön a valósággal vitázol, és nem csak a saját agyaddal.
Ha szerinted nincs igazuk, akkor ugye vagy tévednek vagy hazudnak. Szerinted melyik?
Egyrészt tévedhetnek (hiszen "a tudományban semmi nem bizonyított"), másrészt éppen azt fejtegettem, hogy nem a megszerzett tudásanyaggal van a abaj, hanem azzal, ha a bizonytalansági tényezőt félredobva "tudományos dogmákat" alkotunk.
Előbb neked kellene utána olvasnod dolgoknak... A természettudományban semmi nem bizonyított... nem, nem írom le még egyszer...
A tudományos tény definiciója sehol nem beszél bizonyítottságról, bár valóban monsdanak ilyesmit, hogy bizonyítottnak tekinthető akkor és akkor....
Persze bekopizhatsz egy neked teccő definiciót, és akkor holnap beszélhetünk róla....
Most hol vagy UPI? Azt mondtad, áthozod ide a témát a másikból, oszt meg nem vagy sehol. Ne félj, ha a többiek csúnya szavakat használnak, nem bántanak téged.
Uff, de mennyire nem értek ezzel egyet. Még egyszer mondom, nincs más valóságmegismerési módszer, csak a tudomány, és azért erős, mert képes a tévedés belátására. Ha bebizonyosodna, hogy az evolúció tévedés, a tudósok örömmel látnák be a tévedést. De egyelőre nem tudunk ilyen bizonyítékokról, és van egy gyanúm, hogy te sem, tehát csak hősködsz, mert nincs tétje.
Nincs bajod a tudománnyal, annak módszereivel sem, de szerinted a tudomány tévedett abban, hogy igaz az evolúció. De hol rontották el ezek a buta tudós bácsik?
Először is nehéz tévedésről beszélni ott, ahol bármely állítást bármikor megváltoztathatnak.
Másodszor nem a tudósok buták, illetve semmiképpen nem tartom butáknak őket. (csakhogy értsd, ez az a stílus, amit utálok, a számba adsz olyamit, amit se nem mndtam, se nem gondoltam. Még téged, illetve az ide irogatókat sem szokásom lebutázni, pedig ez talán nem is állna annyira távol a valóságtól)
Mindezen túl a tudományos tény tudományos definiciójából kiindulva nem mondhatod azt, hogy a (makro)evolúció egy bizonyított, tudományos tény, csak azt, hogy a tudósok által legszélesebb körben elfogadott teória.
Olvass utánna, mi is a tudományos tény, és ha godolod, akor beszéljünk róla....
Azok a tagadások cáfolatok voltak, csak biztos belekerült pár tudományos dolog közéjük és a te mesekönyvhöz és harry potter tipusú világszemléletethez idomult elméd nem tudta azokat értelmezni.
És mivel szokásod szerint sunyi módon nem konkrétumokra reagálsz hanem kiragadod a legsemmitmondóbb részeket és azokkal próbálod elterelni a dolgokat (majd lapítasz 2 oldalon keresztül hátha a többiek olyanok mint te és elfelejtik a hozzászólásokat), bemásolom a másik három hsz-t amit hozzád intéztem és amelyekere nem reagáltál (nem mintha érdemben tudnál copypaste-n kívül sokat, de nekem fontos a többiek szórakoztatása is itt a fórumon általad). Szóval kedves prozeloid android:
----- Isten azt is mondta hogy neki egy nap ezer esztendő. Vagyis inkább csak kínlódott a teremtéssel hatezer évig aztán kifáradt és feladta. :D Előzmény: prozelita (118323) ----- Olvass Gilgamesh eposzt. Érdekes módon a teremtés és a vízözön legenda is gyanús egyezést mutat a zsidók magukénak mondott és bibliába betett írásaival. Előzmény: prozelita (118332) ----- "Bár épült csatorna ilyen vészesetekre a tó és a lejjebb fekvő Guadalupe-folyó között, az nem tudta megakadályozni a katasztrófát: hatalmas víztömeg zúdult a völgybe. Kilenc ember életét vesztette a habokban, a keletkezett károk nagysága elérte az egymilliárd dollárt. A bukóár a teljes talajborítást és növényzetet magával rántotta, csak a csupasz kőzet maradt hátra, amelyben hétméteres hasadék keletkezett."
Hét méteres. Tudod mennyi az a hét méter? És nem sziklában vagy egyéb kemény közetben hanem LEHORDTA A FÖLDET A SZIKLÁRÓL. Geológiából egyes, leülhetsz. Előzmény: prozelita (118406) -----
1. Pakbo kutató csoportja a keveredés nyomát a teljes ki Afrika csoportban megtalálta, miután testi DNS-t sikerült részben kinyerni neander csontvázból. Itt egy kis létszámú HSS nyelt el egy még kisebb létszámú HSN csoportot. Itt a bottle neck hatás eltüntette a mDNS és Y kromi nyomokat.
2. Valóban találtak neander modern ember keveredést mutató gyermekcsontvázat Portugáliában, valószínüleg nem örökítette DNS-ét tovább.
3. De a korai keveredéssel szemben a nagy létszámú HSS esetében, ennek meg kellene lenni az Y vagy a mitokondrionális DNS-ben, mert 70000 évtől jelenlegig nem bottle neckben éltünk.