Árban lehet hogy soha sem térül meg, viszont komfortban már az első másodpercben megtérül! Ennyi erővel mindenki járhatna Suzuki Swifttel, úgysem térül meg soha a Ford ára. Hozzáteszem gyakran a drágább az olcsóbb, rokonéknál éppen most szenvednek egy dual LG Art Coollal, mert olyan hangos, hogy a családi házban egy szinttel lejjebb a legtávolabbi szobában sem lehet tőle aludni, most jöhet az átszerelés, a maszek megoldások és a kompromisszumok, miután közel 400 darab ezrest fizettek érte. Az átszerelés árát hozzá lehetett volna tenni és egy inverterest venni. Kis gépben még elfogadható lehet bizonyos körülmények között az on/off klíma pl: ha nincs inverteresre pénz, esetleg eleve zajos és nagy térben van használva, vagy ha csak keveset megy (nyaralóban), de nagyobb gépeknél, rendszeres használat mellett, társasházakban felejtős.
Nekem AQV09EWAN/AQV09EWAX van, az iceklimánál vettem és az ő szerelőik szerelték fel, egy 20nm-es NY-i fekvésű nappalit hűt, a készülék bruttó 134.900Ft jelenleg. Az inverteres és a fixkompresszoros között rengeteg különbség van, azt javaslom olvass utána, ha még nem tetted, a legfontosabb különbség a kisebb fogyasztás, a jóval alacsonyabb zajszint és ami nekem a legfontosabb, hogy szintentartásnál nem fúj folyamatosan jéghideg levegőt, mindig a szoba hőmérsékletéhez alkalmazkodik, az on/off-ossal ellentétben, ami vagy jéghideget fúj, vagy semmit. Ha pénztárcád engedi mindenképp inverterest válassz, minden téren csak nyerhetsz vele, főleg társasházban!
Samsung Crystal AQ12EWAN/AQ12EWAX? Én is ezt néztem ki.
Valaki nem tudja véletlenül hogy azok az árak amelyek kint vannak a Pannonklíma weboldalán azok a jelenlegi AKTUÁLIS ÁRAK? Vagy még a tavalyiak? Vagy tartalmazzák a szerelést is? Csak azért kérdezem mert pl a fent említett típus náluk Bruttó: 151 125 Ft, máshol pedig bruttó 93.625ft-tól 100.000ft-ba kerül és ez az árkülönbözet azért nagyon sok – cirka 50-55.000ft.
És ez szinte mindegyik Samsung klíma esetében megfigyelhető a weboldalukon, ezért nem értem.
amitechx!
Igazából nem tudom hogy mi különbség van az inverteres és a sima klíma között? Ezért is tájékozódom itt a fórumon, hiszen hosszabb távra szeretném. Én azt néztem hogy 3,5KW teljesítménye legyen az 52nm-hez, meg mindenképpen „A” kategóriás legyen. Egy inverteres mennyivel jobb mint a sima? Neked melyik típus van inverteresből és mekkora panellakást hűtesz vele? Kivel szereltetted?
Aki gumibak nélkül telepít az az én szememben nem szakember. A Midea inverteres szerintem is elég halk, nálam közvetlen közelemben két szomszédnak is van, de még soha sem hallottam a hangjukat, pedig nagyon füleltem (Samsung és Midea volt a két kiszemelt márka). A Samsungon gondolkodóknak még annyit tennék hozzá, hogy azért ne egy 5,9kW-os 3 beltéris Free Joint alapján próbálják megítélni egy mono 2,5kW-os hangját. A pár évvel ezelőtti problémák után a Samsung nagyon odatette magát, de sajnos nehezen fogja elfeledtetni a hibás szériáit, ezért megszokásból még sokáig rá fogják vágni, hogy megbízhatatlan, hangos klímákat gyárt.
Én nemrég szereltettem be egy Samsung Crystal inverterest, gyakorlatilag semmi hangja sincs, nekem is panelban van, nagyon eltalálták a fordulatszámokat és a kompresszornak is igen tisztességes borítása van, semmi rezonancia. Egyedül gyorshűtésnél sikerült hallható zajt kicsikarni belőle, de még ez is messze van a hangostól, pedig én igen érzékeny vagyok a zajokra úgy általában is.
Szinte semmi hangja sincs. Ha kihajolok az erkélyen akkor hallom hogy pörög a ventilátor, de mást nem hallani. A kollégámnál is így szerelték, ott is halk. Sőt megnéztem alattunk a bolt felett van egy praktikeres klíma, gumi ott sincs az is csendes.. Azt nem tudom ki szerelte, de nem tett.
Nagyon féltem a kültéri hangjától, mert a szomszédok harapósak. A Midea nálam bizonyított, halk és jól működik! Panelban lakom, nem lett volna előnyös ha ordít a kültéri, szinte hallani sem lehet működés közben, pedig én gumit nem látok a kültéri és a konzol közt.
Az első inverteres kidobott klíma az egy SANYO klíma volt, az LG komplett gépe olcsóbb volt mint a tönkre ment SANYO kompresszor nem beszélve a csere nyűgjéről szezonban ... komplett kültérit nem adtak. Így hát ment a KUKA-ba!
Ez még akkor volt mikor egy LG is 250.000 nettó volt ... képzelheted az emberünk arcát mikor 1 szezon után KUKA volt.
Na szóval a SANYO-t azóta meg se szagoltunk és köszönjük szépen jól vagyunk! És itt Szegeden szinte csak bankokban van amit a Pesti cégek hoznak ... és karbantartás nélkül halnak meg sorban idő előtt.
nekünk samsung crystal-unk van, on/off-os 1 db 3.6 KW-os, kétszintes a lakásunk(alsó szint 50m2 , felső szint is 50 m2) és a felső szintre van rakva a klíma , a folyosóra és szembe fúj be a két szobába (10 + 10 m2). A megoldás tesco gazdaságos de mi nagyon elégedettek vagyunk ahogy lehűti a két szobát, illetve az alsó szintre is jut a hidegből, de itt eleve 2-3 fokkal hidegebb volt klíma nélkül is. A kültéri hangjával nincsen bajom, viszont a beltéri hangosabbá válik amikor elindul a kompresszor, ez igazán az éjszakai csendben észrevehető jobban. Pár ezerrel többért már lehet venni Samsung Max inverterest, mivel ott több a szerelési támogatás, ha nem fontos a jobb szűrés.
www.eptar.hu - rétegrend szerkesztő Itt pontosan beírhatod a falad adatait, és megmondja az U értékét.
Nyári túlmelegedésnél érdemes a kinti-benti hőmérsékletek közötti különbséget úgy kalkulálni, hogy nem mindegy a falazat tájolása és színe (északi fehér fal, vagy déli fekete)... Ne felejtsd ki az ablakok szoláris nyereségét sem, lehet, hogy jobban jársz egy programmal a kézi számolgatás helyett.
Szeretném egy klíma működését modellezni egy nagyobb iroda esetén.
Tudom a bent lévő eszközök teljesítményét, egy-egy ember "teljesítményét".
Nem tudom ugyanakkor, hogy egy átlagosan szigetelt téglafal mennyi hőt vezet nm-ként időegység alatt be-ki, ki-be irányban. Ha erre írna valaki adatot...
Nem kell megijedni, csak nyári szórakozás részemről, mert kíváncsi vagyok.
Klíma vásárlásában kérném a segítségetek A lakás egy 52 nm-es panel, 1szoba(26nm, beépített loggia)+fél szoba(ez kb 15nm)+konyha, fürdőszoba, mindez a 10.emeleten, 10 emeletes házban.
Olvasgattam a fórumot, de egyszerűen nem tudok eligazodni a hozzászólásokon. Én Samsung klímákat nézegettem, ebből is a Crystal típusokat. Van aki azt írja lejjebb hogy a Samsung hangos, van aki azt hogy jó és egyáltalán nem hangos. Nem szeretném megszívni vele, nincs most a válság közepén kidobni való pénzem – viszont megdögleni sem szeretnék a X.-en a melegtől -, ezért itt szeretnék tanácsot kérni a hozzáértőktől és tájékozódni a márkával, típussal és szereléssel kapcsolatban.
Első körben a klíma 24 weboldalát nézegettem, valaki ismeri őket? Hogy dolgoznak? Érdemes velük foglalkozni? Valakinek tapasztalata velük kapcsolatban? Vagy kiket ajánlanátok helyettük akik Budapesten ingyenes felmérést végeznek+fontos hogy náluk tudjam megvenni a klímát+a garanciális ügyintézést is elvégzik?
Mondjuk már első körben bizalmatlanságot kelt bennem az hogy észre vettem hogy az árak náluk kétféleképpen vannak fönt, egyszer full árban, egyszer meg akciósan. Szerintem itt ugyan azon típusokról van szó!?
http://www.lakasklima24.hu/?oldal=2&kat=27
Vagy ha a Samsungok mégsem jók akkor mit ajánlanátok helyette és kiket a szereléshez? Kb hogy lehet számolni a szerelés költségeit?
Ja, meg fontos kérdés: ehhez a nm-hez mekkora teljesítmény lenne jó? A két szobát tudom egymásba nyitni is, ha lehet az 52nm-ből minél több részt szeretnék lehűteni.
Igazából mire kell még oda figyelnem klímavásárlás+szereltetés előtt?
már hívtam :) de mivel nem írtak Samsungos regisztrációs számot a garancia papírra ezért eddig nem sikerült, most próbálok utána járni a dolognak , hogy miért van angol garancia papírom illetve , hol a regisztrációs szám.
Neked magyar garancia papírod van a Samsung klímához ? nekünk angol van abban pedig 2+3 év garancia van írva, illetve Te magad regisztráltattad a Samsungnál a készüléket ? válaszod előre is köszönöm
Nagyon sajnállak kedves Abigél, hogy így jártál, de az itt reklám értékkél bíró szerelőkön kívül én még nem hallottam senkit, hogy nagyon ajánlaná a Samsungot.
Mint én már korábban is leírtam a Samsung gyártson Tv-t , azt jól tud, de klímát?
Nem véletlen az olcsósága, nem véletlen, hogy tele van vele minden webshop, nagy árrés és a "márka" hírneve miatt muszájból ingyenes telefonszám, és rohanunk javítani....Ha jól sejtem egy japán márkának sincs központi márkaszervize, ugyanis nincs rá szükség. Lehet, hogy drágább egy kicsit , de csak egyszer kell kifizetni!
Még mindig nem vagyunk elég szegények mi magyarok......
tisztában vagyok vele, hogy elállás esetén a fel és leszerelés + a visszaszállítás költségét elbukjuk; ha azonban a gép nem használható (márpedig ilyen zaj mellett nem - és ha egy cseregép is ugyanezt csinálja, akkor azt sem) akkor nincs más lehetőség
Ennek az elállási jognak azért nézz utána, mert azért némi költséged még felmerülhet. Van ugye az amit már kifizettél, a telepítés díja. Ezután jöln a leszerelés díja, ami szakszerű esetén kb 30-40 ezer forint lesz. Ha nem szakszerűen lesz leszerelve, akkor felejtsd el, hogy visszaveszik, mivel akkor már károsodott, értékcsökkent. Aztán meg a visszaszállítás költsége is a tied.
Én nem tudom, honnan van ilyen információd, de ezeket a tipusú Freejoint multi gépeket forgalmazza a Samsung Magyarországon idén is, bár az igaz, hogy volt már velük némi probléma. Igazából nem túl sok, nem rossz gépek ezek, dehát mint tudjuk azért nem japán.
A szerelőt miért kéne bántani? Tegyük fel, hogy felszerelte, beüzemelte szakszerűen, egy kialkudott összegért, az nem biztos, hogy ebbe belefért volna a gép szétszedése és javítgatása is, ami ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy eredményre vezetett volna. A telepítő vállalja a felelősséget, garanciát a munkájáért, de a géphiba legyen az eladó kompetenciája. Pontosan ezért kell ott megvenni, ahol fel is szerelik, nem győzzük ezt elégszer hangsúlyozni. A készülék listaárába be van építve a garanciavállalás ára is, ezért ha ilyen gyanúsan olcsó a termék, mint esetünkben, akkor ott valami hiányozni fog, csodák nincsenek, senki sem akar ingyen dolgozni.
Samsungnál regisztrált szerelő szerelte fel, a webáruházas által ajánlott szerelő. Erre direkt figyeltünk.
Hívnánk a Samsungot, de nem akarunk kifutni a 8 napos elállási jogból sem... ez attól függetlenül illet meg minket, hogy jó-e a gép vagy nem. A netes vásárlásnál ez így van egy jogszabály alapján.
Szia. Samsung-szervizes vagyok, láttam és hallottam már pár ilyen tipusú készüléket, és nem hangosak egyáltalán. Amit leírsz, az egyáltalán nem tűnik hibátlan üzemi működésnek. Tehát a tennivalóid:
Regisztráltattad, gondolom a Samsungnál a gépet, tehát hívd fel azt a 80-as számot ismét, és jelentsd be a hibát. Ki fog menni tőlünk valaki, és megállapítja, hogy hangos (ha az). Ezután kapsz egy másik kültéri egységet, amit vsz. ingyen fel is szerelnek neked. Ezzel megoldódik a problémád.
Zárójelben azért megjegyzem, hogy igenis megérdemelnéd, hogy némi költséged azért legyen a dolgon, mert a neten rendelted a nagyértékű berendezést. Meg kellene végre érteni, hogy a klíma nem mp3-lejátszó, szakboltban kell megvásárolni, olyan helyről, ahol vállalják a telepítést is, mert nem mindegyik gyártó vállalja ezt így be, ahogy a Samsung. Tudom, hogy sokkal olcsóbb volt, de pontosan azért, mert a mellé járó szolgáltatást (GARANCIAVÁLLALÁS) a webáruház, ahol vetted nem adja a termék mellé. Ezért kaptad közel nagyker áron a gépet. A Samsung, azért, hogy a márka presztizse megmaradjon, ilyenkor átvállalja ezt, de láttunk már olyan esetet, hogy az összes költséget (leszerelés, elszállítás, visszaszállítás, visszaszerelés) az ügyfél viselte.
Hát ha a szerelőd nem tudott/akart ott azonnal segíteni (szétszedi a gépet és pontosan behatárolja a hibát, vagy a zaj okát), akkor kicsit szomorú a helyzet. Nem szoktak csak úgy visszavásárolni berendezéseket, főleg nem "használtan"...
Ahhoz, hogy "találgatni" tudjunk a megoldásban, sokkal több információ kell....
Mekkora csőtávokkal szereltek? Kültéri hogy van elhelyezve? Milyen rezgéscsillapítást használtak? A környezet mennyire hangosítja az alapzajt? ...jól jönne pár felvétel is a kültériről....van egy "klíma, klímaszerelések képei" topik, ott jöhetnek töményen a képek....
A Samsung klímák nem épp arról híresek, hogy nagyon csendesek lennének. A választáskor nem tudom, hogy ezt mennyire vettétek figyelembe. Tudom az ár sok esetben csábító, de ha fontos kritérium a csendesség, akkor javasolt körültekintőbben választani.
Ha teszel fel képeket, akkor majd többen tudunk neked a látottakból kiindulást adni.
Hogy tudtál olyan készüléket venni, amit idén már nem is forgalmaznak Magyarországon az elmúlt évek tapasztalatai után, a sok probléma miatt?