A tegnap esti meccsen a csapatok egymás hibáiból éltek, Brazília pedig valóban önmagát ütötte ki, ahogy a kommentárok szóltak. Kár lenne ebből a két találkozóból messzemenő következtetést levonni. Bivalyerős társulat az uruguayi, a védelmük, középpályájuk optimális esetben egészen rendkívüli teljesítményekre képes, a fáradtságon kívül inkább az a kérdés, mennyire érzik meg majd Suarez hiányát. Vajon ki fogja helyettesíteni őt?
Ez hüleség. Jó hogy nem a futball fog átvenni kosár, rugby, hoki, floorball aztán lengőteke szabályokat majd.
Megtette amit mindenki megtett volna (Pantsil ökörsége, hogy ghánai sose tenne ilyet), lehetősége van rá. Más nem élt a lehetőséggel. Büntetve van a játékos, büntetve van a csapat van rá szabály.
Ja kérem nem kell izomból rábikázni 11méterről. Ha belövi Gyan senki nem beszél erről az esetről.
Ezt most nem tudom, hogy ez honnét jutott most eszedbe, azt ugyanis senki nem vitatja, hogy tegnap a játékvezető a Suarez-esetben tökéletesen járt el :-) A videóbíróról amúgy nem értek Veled egyet, de ezt már kifejtettem itt.
Henry és Suarez esete közt amúgy véleményem szerint igenis van egy radikális különbség. Nevezetesen az, hogy Henry csak azért tudta továbbjuttatni Franciaországot, mert a játékvezető nem vette észre a kezezést, ellenben Suarez esetét a játékvezető tökéletesen észlelte, és tökéletes döntést hozott. Azaz, míg Henry esetében a továbbjutáshoz a játékvezető tévedése is kellett, itt ez fel sem merült. A tegnapi eset akkor lett volna Henryéhez hasonlatos, ha a bíró nem veszi észre, és nem ad tizenegyest.
Nem, mert a kosárban nincs kapus, csak "mezőnyjátékos". Ha jók lennének a szabályok, akkor nem érné meg az utolsó percben kezezni a gólvonalon, biztos gól helyett esélyt adni a kapusodnak, hogy kivédjen egy tizenegyest. Ugyanígy megéri a meccs végén szoros állásnál felrúgni a tizenhatoson kívül egy kitörő csatárt egy pirosért, megakadályozva egy valószínű gólt.
Csak át kellene venni a kosárlabda és a jégkorong ide vonatkozó szabályait:
gólba tartó lövés kézzel blokkolása: tizenegyes és kiállítás helyett gól
gólhelyzetben kilépő játékos szabálytalan megállítása: szabadrúgás és kiállítás helyett tizenegyes (még ha a félpályánál történt is).
Kivételezni nem kellene. Vagy legyen ezután ez az általános büntetés minden szándékos kezezésre, vagy maradjon minden úgy, ahogy most van! De annak nem lenne jó vége, ha az egyik kezezést másképp bírálnák, mint a másikat.
félidőnként 2 vagy meccsenként 3 challenge lehetőséget adnék az edzőknek, de csak ezek visszanézését lehetne kérni, és a chall kérésekor pontosan meg kellene mondania mit nézet vissza, tehát nincs olyan hogy "gól előtt nem szabálytalankodott e valaki a védelemből":
- megítélt gól nem volt bent - meg nem adott gól mégis bent volt - megadott gól előtti utolsó passz nem volt-e les - megadott 11-es: a befújt szabálytalanság nem bírói tévedés-e
ahogy az nfl-ben, az eredeti, pályán hozott döntés csak akkor másítható meg, ha a felvétel egyértelmű bizonyítékot mutat. ha a felvétel alapján a helyzet bizonytalan, az eredeti döntés marad
videonézés ideje: max 90 mp (addig mehet reklám), addig az óra áll
Hollandia egy színtelen gárda. Kimagasló játékerőt képvisel, de precíz védekezéssel, odafigyelve el lehet őket buktatni. Ehhez persze Uruguaynak maximális összpontosításra és a ghánai meccsen mutatottnál jóval pontosabb összjátékra, magasabb szintű labdatartásra lesz szüksége. Bízom Forlánék villanásaiban és okos futballjában.
Igen, nekem is ez jutott eszembe, anno az egész világ felháborodott, hogy mekkora csaló ez a Henry, és micsoda aljas csapat a francia, jogtalanul lesznek ott a Vb-n. Ez most úgy érzem elfog maradni Suarezzel kapcsolatban. (tudom, h más a két esett, mer itt volt esélye Ghánának tovább menni, de némi hasonlóság azért van)
És akkor az ausztrál-ghánai meccsen is gólt kellett volna ítélni? Szerintem olyanért ne adjanak gólt, amikor nem kerül a gólvonal mögé a labda. Suarez otthon biztos hős lesz, de szerintem minimum 2 meccses eltiltást fog/kell kapnia. Nélküle a hollandok ellen megcsappan az uruk sansza és a bronzmeccsen sem ők lesznek a favoritok, ha csak nem Paraguay lesz az ellenfelük. Az 50-50%-ot adnék.
A friccek miatt egy cseppet sem aggódom, amiatt annál inkább, hogy valamennyi uru ki tudja-e pihenni magát a négy pihenőnap alatt. A kimerítő szezon után Forlán eleve egy kifacsart játékos benyomását keltette mindenkiben (vagy csak túl gyorsan öregszik...), mindenesetre remélem, hogy kedvenceim okosan használják fel ezt az időt. Hajrá, világoskékek! Uruguay forever!
Ja, csakhogy a leszálló ágban lévő labda kiütése akkor is érvényes pontot jelent, ha a védekező játékos amúgy nem szabálytalan. Ennek analógiája a fociban az lenne, hogy, ha a kapus az 5-ösön belül véd, akkor az érvényes gól legyen.
Nem volt rossz meccs az esti. A vége meg nagyon drámaira sikerült. Annak örülök, hogy végre elfogytak az afrikai csapatok. Biztos sokan igazságtalannak tartják a végeredményt, ezt meg lehet érteni. De szerintem Uruguay megkapta a büntetést, az egyik legjobb emberük nem játszhat az elődöntőben, Ghána meg megkapta a lehetőséget, és nem tudott élni vele. Az utolsó pár percben kétszer is megnyerhették volna a meccset, egyszer a tizenegyessel, egyszer meg utána a párbajban. Persze ez őket biztos nem vígasztalja.
Sajnos az az érzésem, a hollandok meg fogják verni Uruguayt. De remélem, tévedek!
Kosárlabdában ezt is értelmesebben megoldották: ha kiütöd a gyűrűből a labdát, az érvényes pont, nem pedig a bizonytalan büntető. Még egy szabály, amit át lehetne venni más sportágból.
azért nem mind1, hogy milyen körülmények között kezezett, megbüntették-e érte? henry kezezett, de még utólag sem büntették meg(bár az élet igazságot szolgáltatott) suarezt kiállították, a mukinak csak annyi dolga lett volna, h belőjjön egy 11est
"A legszebb példa a Heinze fejese, amit Maradona megfigyelésére építettek, azaz nagyon is jól tudja az ellenfelet elemezni Maradno."
1. szabálytalan volt, mint mondták már ma is. 2. Tuti Maradona volt, és nem az edzői stáb valamelyik tagja? 3. Maradona soha sem az eszéről volt híres, ami volt neki azt is "kitisztította" a drogokkal.
szerintem is, sot nekem inkabb csak ez tunt fel, h az uruguayiak milyen önzők.
én ghánának drukkoltam, de miután nem bírták belőni a 120. percben a 11-st, majd az egyikük olyan flegma egyet lépek a 11-s előtt szarul kihagyta, azt mondtam teljesen jol volt ez igy. buták még a ghánaiak ehhez, a panenkas uru 11-s megegy igazi fricska volt :)