Valami olyasféle idillről, ahol a tudatosan elkövetett szabálytalanság egyben sportszerűtlenségnek is minősül. Nyilván ezt egy dolog betartani barátokkal focizva egy tornateremben meg más akármilyen versenyrendszerben és nem is elvárás,de azért ilyen ritka esetekben, amikor a szabálytalanság közvetve elődöntőt ér, akkor jó eljátszani a gondolattal,hogy Suarez csak szoríthat Forlánnak vébét nyerni és nem segíthet neki tevőlegesen. De legkevésbé sem fog kínokat okozni,ha meglátom Suarezt a kettővel későbbi uru vébé meccsen.
a 3ból az egyikük (ha jól emlékszem a másik oldalon lévő) nem volt nem lett volna mert ott volt mellette a védő. De volt egy Suárez féle is amikor Abreu és Forlán is teljesen öres volt. Na mindegy, nem ezen múlott.:)
sportszerűtlennek éppenséggel sportszerűtlen, mert a futball alapfilozófiájával helyezkedett szembe (hogy ti. kézzel nem szabad hozzáérni). ez persze egy szubjektív határvonal
Ja. A spotszerűtlen az, amikor az arcához kap a játékos, majd elhalálozik, mert "ránézett a cica", amiért a spori kiállítja a másikat. Erre is játszott egy kicsit ma Ghána, bár volt eddig a VB-n rosszabb is; Ez igaz.
Jóhogy a csatárokra hegyezik ki az akciót... Maxi Pereira meg kénytelen volt inkább lőni a kérdéses helyzetben, mert 3an is lesen voltak, vagy lettek volna, mire lepasszolja.
Továbbra sem értem, mi sportszerűtlen abban, ha valaki így ment, mint Suarez. Teljesen megfelelt a labdarúgás szabályrendszerének a történet minden mozzanata: a labdarúgás szabályai szerint tiltottcselekedetére kapott megfelelő és arányos büntetést. Kurvára nem mindegy, hogy valami szabálytalan vagy sportszerűtlen. Miről beszéltek ti?!
Muslerát senki nem említi, pedig két büntit védett, ha nem is voltak jó lövések. Jó irányba vetődött, ami abban a 80 ezer Ghánának szurkoló vuvuzelás őrületben nagy teljesítmény.
Azért, mert kb 30 méterre a kaputól már csak erő maradt: ész nem sok. Olyanokat bikáztak, hogy vagy 20x mondtam a lányomnak (végig URU-nak drukkolt, naná..), hogy "kösssssssz... Felszabadítottak !" Ha még 1-2-t tol rajta (akár latinosan, akár németesen, hollandosan, stb.), akkor tuti helyzet. Mindenki maga akart NAGY-AFRIKAI-HŐS lenni. Egyik se bírta volna TÁRS elé gurítani a labdát a kapu közelében (de még a 16os közelében sem nagyon). Lehet hogy jobb játékosok, feltétlenül atlétikusabbak, de xarabb CSAPAT. (Mi az, hogy beerőszakolja MAGÁT valaki a csapatba ????????)
Uruguaynál számomra "átjön" a hazaszeretet, az alázat, a csapatszellem és az önfeláldozás. Még ha nagy szavak is, ma mindez tapintható volt a játékukban. Ghánánál inkább fek@-öntudat volt, egyénieskedés, erőlködés és alattomosság. Ügyesek, de nem szerethetők.
Alapvetően a hátralévő tetemes játékidő elriasztja a mezőnyjátékosokat attól, hogy kiütögessék a labdát a gólvonalról, mivel jellemzően az ilyen cselekedetekért járó ember- és gólhátrány kellemetlenül érinti a vétkes felet. Most (nyilván Gyan balfaszsága, peche miatt,amihez Suareznek semmi köze) tökéletesen jött ki belőle az ajaxos csatár és Uruguay. Nyilván nem lehet másként elbírálni ugyanazt a szabálytalanságot akkor ,ha az első illetve ha a 120. percben történik, de van némi különbség a mai és mondjuk Guily két évvel ezelőtti Roma-Interen történő első félidős kiállításában, ami után 1-4 lett a végeredmény. Kicsit erőltetett egy őszi meccsel kapcsolatban,de ha ott nyer a Roma,akkor bajnok. Vagyis nem érzem úgy,hogy ne lett volna meg az arányos bünti, most így érezném,ha Suarez játszana még a vébén.
- elsősorban Asamoahnak kellett volna berúgnia a tizit - majd Ghánának nyerni a tizenegyeseket - nem vezet jóra,ha nem egyféleképpen bírálnak ugyanolyan szabálytalanságot
Asamoah nem büntette meg Suarezt és Uruguayt , FIFA utólag ne tegye, de nem szomorkodnék,ha megtenné, mert a sportszerűtlen tett(ami teljesen érthető) nagyobb jót eredményezett neki,mint rosszat, persze századszor is leírom, hogy erről elsősorban rosszul tizit rugó Ghánaiak tehetnek.
speciel az uruguayiak is összevissza önzöztek. Forlán, Suárez, Diego Perez amikor helyzetbe kerólt vagy hát amikor Maxi Pereira 3 helyre is adhatta volna a labdát, nem inkább rálőtte. Ők is hősök akartak lenni.
Tudok német drukker lenni. A gyerekeim német tagozatosok. Apám és a tesóim a "fél életüket" Német-o-ban, vagy azzal kapcsolatosan élték. Én magam is "made in Germany" vagyok... A nevem is... Mégse' mindig jön be a darálásuk. Ha szépen játszanak, akkor hajlandó leszek a végén nekik is szurkolni. Egyet mindenkinél jobban tudnak: a támadás végén jön a 2. (ha kell a 3.) sor (is).
Az elmúlt 2 "nagy foci Világ-eseményen", jóelőre megmondtam ki fog nyerni. Most hetekkel előre Uruguayra tettem. (A mai győzelem ellenére most mégis elbizonytalanodtam) Gáz, ha leveszik Suarezt a pályáról és a védelemből/középpályáról ? is hiányozni fog fontos ember...
A ghánaiak erőszakfutballját valakinek el kellett távolítani a a sport útjából, és nagyon jó, hogy a legnemesebb hagyományokkal rendelkező legkisebb ország tette meg.
Nekem Ghánáért vérzik a szívem. Pedig én is fehér vagyok vazze. Csak pont leszarom, hogy azok meg fekák. Azt azért elmondhatnád, hogy a ghánai játék miért volt agyatlanabb az urukénál, vagy fordítva. Volt néhány elcseszett távoli lövés ez igaz. Podolski egymaga kb egy meccsen nyomat ennyi ilyet..
egy tuti gól szabálytalan hárításáért 2 db 11-es. legalább vállaljon némi kockázatot az elkövető! ennek nyilván elsősorban nem az uccsó percben lenne jelentősége, hanem monnyuk a meccs felénél, ahol esetleg egy pillanatra elgondolkodnának egyesek, hogy 1 gól szabálytalan hárítása megéri-e 2 bekapásának kockáztatását.