A ghánaiak erőszakfutballját valakinek el kellett távolítani a a sport útjából, és nagyon jó, hogy a legnemesebb hagyományokkal rendelkező legkisebb ország tette meg.
Nekem Ghánáért vérzik a szívem. Pedig én is fehér vagyok vazze. Csak pont leszarom, hogy azok meg fekák. Azt azért elmondhatnád, hogy a ghánai játék miért volt agyatlanabb az urukénál, vagy fordítva. Volt néhány elcseszett távoli lövés ez igaz. Podolski egymaga kb egy meccsen nyomat ennyi ilyet..
egy tuti gól szabálytalan hárításáért 2 db 11-es. legalább vállaljon némi kockázatot az elkövető! ennek nyilván elsősorban nem az uccsó percben lenne jelentősége, hanem monnyuk a meccs felénél, ahol esetleg egy pillanatra elgondolkodnának egyesek, hogy 1 gól szabálytalan hárítása megéri-e 2 bekapásának kockáztatását.
Ne haragudj, de nem tudom szó nélkül hagyni a bejegyzéseidet.
A sport: harc.
A csapatként folytatott harc része az, hogy minden erőmmel egyetlen célt kell szolgáljak: a csapatom győzelmét.
Ha a sportban a 120. percben kizárólag kézzel tudom megakadályozni a csapatom kiesését, akkor azt vállalom. Még akkor is, ha tudom:
1. Büntetés jár érte, amely piros lap és tizenegyes. Ezen büntetések jogosságát nem vitatom, mert a labdarúgás szabályait megsértettem, így bűnhődnöm kell.
2. Ha a gólvonalon állva nem ezt teszem, akkor nem tettem meg minden tőlem telhetőt a sikerért, a csapatomért, az országomért. Lehet, hogy kiesünk így is, de megtettem, amit a játék keretei között meg lehetett tennem.
Ettől a világ nem lesz rosszabb: a szabályok értelmében történt minden: Dosztojevszkij nyomán: a bűn és bűnhődés is. Elkövettem a "bűnt" és viszem a keresztet.
Tudod mitől lesz rosszabb a világ? A rengeteg sunyi szabálytalanságtól, a megtorlatlan színészkedéstől, az alattomos, veszélyes játéktól, a bírói fölényeskedéstől, a FIFA fafejűségétől, amellyel csapatokat tett tönkre, vagy legalábbis hozzájárult kiesésükhöz. Azon kell siránkozni.
Suarez pedig tökéletesen döntött. És hidd el: 100-ból 100 sportoló ezt tette volna - helyesen.
állítottam olyat, hogy a bíró eljárása nem megfelelő volt? nem állítottam, hiszen teljesen a szabályok szerint járt el. viszont azt nyilván állítom, hogy ennek az esetnek a tükrében egyértelműen nem a legjobb ez a szabályozás.
A ghánaiaknál mindenki hős akart lenni, puffogtattak a kapura ész nélkül... 1 sajnos bejött. Tele volt - megint csak azt tudom mondani - agyatlan önzőzéssel a játékuk.
Amúgy aranyos dolog: rasszizmus elleni kűzdelem a meccs elején 1/4 óráig, majd 100.000 ember bubuzerázik a helyszínen Ghánának. Miért?- Mert feketék .... Hát én meg fehér vagyok vazze. Nem is értem, akinek Ghánáért vérzik a szíve.
Eléggé egyértelmű a bünti. Maradjon júliusban ez Suarez életének legfontosabb meccse, sima két meccses eltiltás. A vicc kedvéért 3 és a fellebbezés után csökkentik kettőre.:)
Nem tudom: szerintem annyit nyújtottak, amit az eddigiek alapján várni lehetett tőlük. Dél-Korea ellen is voltak nagyon rossz momentumaik, főleg a második félidő első fele. Erre lehetet kb. számítani. Én hosszabbítás utáni 1-0-át tippeltem nekik, de ezt áthúzta a ghánaiak idétlen 40 m-es gólja. Ezek után a 11-esekkel történő győzelem volt a lehető legjobb opció. Nem kis szerencsével, de bejött.