Az a tanúlság, hogy teljesen feleslegesen olvasgatsz itt évek óta, és mi (inkább a többiek) feleslegesen vesződnek veled, mert a: nem vagy képes felfogni a mondandónk lényegét b: bigott ember vagy, aki nem is akarja felfogni... mindkét esetben reménytelen a megértés lehetősége.
A tanulság? Egyszerű: nincs értelme a veled való diskurzusnak, mert vagy egy végtelenül buta vakhívő vagy , vagy egyszerűen egy fizetett szektás netprédikátor...
Egy példa: "megbizonyosodtam, hogy az antropológia igazolja x-et", ezt csak akkor mondhatom, ha részletesen ismerem és értem az antropológiát, és megbizonyosodtam róla, hogy megállapitásai egybevágnak x megállapítáaivall.
Az, hogy nagyjából tudom, hogy mivel foglalkozik, és ez alapján azt mondom, hogy igazolja x-et, az nem megbiznyosodás, legfeljebb a te értelemezésedben.
És ne akard, hgoy visszaidézzem ezirányú állításaidat...
Természetesen ez nem egy objektív matstattal alátámasztott értékek.
Ezt úgy értelmezem, hogy a régebbi biológiai tudomány ágak régebbi és újabb eredményei és az újabb biológiai tudományágak eredményeinek az evolúciót erősítő ismeret összege áthaladtak a bizonyítottság 50%-os valószínűségének vonalán. Ez szerintem a molekuláris biológia első eredményeivel történt meg 1970 körül, ettől kezdve bizonyítottá vált az evo.
Az itteni viták nyomán úgy érzem, hogy a kétkedők egy részét az anatómiai változások molekuláris mutációs alapjainak feltárása fogja meggyőzni. Ez még az embrionológiai fejlődés molekuláris biológiai feltárásával tudjuk megfejteni. Itt is már sokat tudunk, de még sok van hátra a felderítendőből.
Oké, újszájúak, na és. Én is újszájú vagyok de attól még nem tüskésbőrű. Elvégre a gerinces magasabb taxon mint az újszájúság, és testvére a tüskésbűrűnek. Így aztán egyetlen tüskésbőrű sem gerinces, és egyetlen gerinces sem tüskésbőrű. Akkor tehát miért mondasz engem tüskésbőrűnak?
Eddig szinte minden állításodat cáfoltuk, mindegyik "bizonyítékod" hamisnak vagy legalább légbőlkapottnak bizonyult. De visszatérhetünk rájuk: milyen Biblián kívüli bbizonyítékod van arra, hogy bármikor bárki több száz évig élt volna, hogy óriások éltek a Földön hajdanán, hogy volt globális özönvíz, hogy régebben mások voltak a fizikai törvények stb. stb. stb. Mi a szitu az özönvíz alatt virágzó kultúrákkal, a nagymacskák hol termékeny hol steril hibridjeivel, a máig álló Tírusszal, a "világhódító" Nagy Sándorral, a máig létező római birodalommal stb. stb. Ja, és hogy miért hozzád hasonló savanyújóska minden fórumpróféta...
Hát 3%, ha jól emlékszem jelentős eltérést okozott, de az etológusok eredményei fényében a csimpánz (bonobo) ember viselkedése közötti feltételezett Grand Canyon szelid völgyé vált.
Abban egyetértek veled, hogy az abiogenezis pontosan miként játszódott le még nincs bebizonyítva. De az evolúció az 50%-os bizonyítottságot kb a 70-es évekre elérte, ma már a 65% körül jár.
Ha visszolvasnál, látnád, hogy ő kért meg rá (csak hogy bizonyítva lássa, hogy alaptalanul vádoljuk butasággal, amikor értetlenkedik, mi meg belementünk a játékba). Különben te is az vagy, ha érdekel. Nemcsak szavakkal lehet az ember goromba, de azzal is, ha ezesrszer megcáfolt "érveket" sorol újra és újra - ez szerintem még durvább semiibevétele a másiknak.
elzavartad a logikát, mert folyton a füledbe zümmögött Sajnos mindig agyon is csapja. Már nagyon megfogyott a populáció. Igaz, így viszont már elég lenne egy kis szelekciós nyomástolás, és kialakul egy úgy faj, ami talán bigotték fejébe is beleférkőzik! Toljuk is meg gyorsan, béláim! );-D
1. Egy elmélet tök logikus, jól magyaráz. (most már hogy leesett a tantusz) 2. Nincs semmi vallási okod (és ez nem is volt, hanem csak általad régebben racionálisnak hitt), mely megakadályozná az elfogadását.
Ebből következően, lásson csodát a világ: Nem fogadod el, de te sem tudod miért.
Szerinted logikus ez? Nem akarod kipusztítani magadból a logikátlanságot? Akkor viszont súlyos kognitív disszonancia áldozata lettél.