Rákerestem google earth-on, és így már megvan, hogy hol van. Mi ha minden igaz jul.29-től,2 hétig leszünk Rab-on a Padova 3 kempingben. Fontos ,hogy gyalog is elérhető legyen egy kis esti élet, mert kocsival nem tudunk közlekedni. Tavaly Senj feletti kis Bunica kempingbe ugrottunk le 3 napra, és nagyon szép ez a környék. Egy 90 -es evinrudom lenne, ha egyszer elkészülne, mert április óta szerelőnél van.
Én sajnos még nem tudom pontosan, hogy mikor tudunk nyaralni, mert vannak munkáim (villanyszerelés), és ahogy lehetőségem lesz és feleségem is szabira tud jönni na és az idő is engedi... stb.
Persze nagyon örülnék, ha nem egy csónakkal kellene szelni a habokat....
Nekem eddig csak 5le-s motorom volt, és nagyon várom már, hogy a huszassal mehessek. Jelenleg állványon van, és hetente egyszer meghallgatom a hangját.
Igazából most ezt találtam a kempingről. Nem az én gépem van most előttem, így nincs elmentett linkem. Vannak képek is. Otthonos hangulat, segítőkész személyzet, a csónakért eddig nem kértek semmit, simán sólyáztunk, 0 Ft-ért. Kikötő bólyát adtak, teljesen otthonos volt. Most olvastam a honlapjukon a napi 3,5 Euro csónakdíjat....
Sveti Juraj, Raca kemping. Itt voltam már, semmi extra, de a tengerparton van, közel a bevásárló központ, nem szigeti árakon, és egy jó kis csónakkal a legjobb helyeken fürödhetsz, mindennap máshol...
Mellette van egy másik kemping is, általában ezt a kettőt dobja fel a kereső, de amásik sokkal kisebb, és én félnék lakókocsival lemenni oda. Ugyan is itt a térségben egy jelentős szintváltozás van az úton. Szóval meredek csavar lefelé, míg az előző helyen az út szinte a tengerszinten halad.
Ez orrtól-farig 2,5 méter - a számát ne kérdezd....bár az úgy sem jelent semmit a "nem-osztályos" gucsók esetében. Tehát nehogy azt hidd, hogy pl. egy 380-as számú az netán 3,8 méter hosszú lenne, mert nem annyi.
Ami a vitorla-tuningot illeti, abban el tudlak látni némi tanáccsal - ugyanis már többet is elkövettem - de nem nagyon fogsz örülni a tanácsaimnak.
Az van ugyanis, hogy a feladat roppant egyszerűnek tűnik - úgy "ránézésre". Meg olcsónak is - de az is csak "ránézésre".
Persze, ez függ attól is, hogy ki mennyire stabilnak, igényesnek és hosszan használhatónak tervezi - mert a lécekből összeeszkábált és kifeszített lepedővel való megoldásokhoz részemről nem tudok hozzászólni.
Komoly kivitelezéshez viszont komoly anyagok, szerszámok, műhely-háttér és mitagadás: némi, ici-pici fémipari szaktudás és építési tapasztalat sem árt ha van...beleértve a vitorla-varrásig vagy az utolsó vitorla-szem szakszerű beütéséig. Tudod, úgy, hogy aztán ne szakadjon mellette a vékony anyag. A többiről már nem is beszélve.
Persze, mondjuk a képen látható kormánymű helyett be lehet lógatni egy sima evezőt is - kormány gyanánt - de hát ez legyen mások szórakozása, mert én ilyesmihez, mondjuk, nem szívesen adnám a nevem.
Tehát jó, jólmüködő, tartós vitorlázatot LEHET gumicsónakra építeni - csakhát az nem kevés munkába és szintén nem kevés pénzbe kerül.
Ha gondolod, én még részletfotókat is szívesen küldök neked - csak legyen aki megvegyen hozzá minden megfelelő (!!!) anyagot és szakszerűen elkészítsen minden alkatrészt.
Csináltasd meg vele. (ha elvállalja) Megspórolod a kísérletezgetés, tervezés felesleges idő és pénzkidobását. Sokat számít a gyakorlati tapasztalat, rutin.
GPS tőled szeretném kérdezni, mekkora az Intex Chalenger amit a képen látni? Pusztán azért érdeklődöm, mert ez a típus tetszik nekem is jobban, és mert kisérleteznék én is a vitorlázással. Csak még nem nagyon tudom, hogy fogjak hozzá. Főleg az árbóc és a vitorla + vitorlarudak tervezésével vagyok gondban. Tudsz esetleg segíteni? Nagyon hálás lennék érte.
Üdv. Nekem van egy 290-es strand gumicsónakom. Zöld. Abban éppen elfér egymással szemben két felnőtt kinyújtott lábbal. Hárommétereset javaslok és inkább a sárgából. Ha van nem sárga színben olyasmi plusz előny, ugyanis a rovarok a sárga színt szeretik leginkább.
Állóvízben, szép, szélmentes időben, partközelben sok jó dolgot lehet vele és benne csinálni! :-)
Eddig a Balatonon, Velencei tavon és a (duzzasztott) Körösön használtam.
Az én tapasztalataim szerint, az Intex gyártmányú gucsók, röviden: JÓK.
De azt is tegyük hozzá, hogy arra jók, amire gyártották - és nem másra. Szórakozásra, partmenti csalinkázásra, kellemes időben !!! - remek kis hajócskák.
Szakmai értelemben vett vízi-közlekedésre, nyílt-tengeri üzemre, zord időben - nahát arra nagyon nem valók. Arra még a profibb színű és kinézetű Intex-Mariner sem való - bár az egy fokkal már keményebb a megszokott strand-kategóriánál. Vastagabb anyagból is készül.
Ráadásul, az Intex-gucsók rendkívül tartósak is. A képen látható Challenger - amire a vitorlát szereltem - már elmúlt 10 éves, amikor a tuning-ra sor került....és lám, ez a kép is az Adria-n készült róla. Ugyanis hibátlan volt még ebben a korában is - pedig volt használva előtte is, becsülettel.
Szóval - ha elfogadod a korlátait - az Intex gucsó jó választás....de halgass a kollégákra: tudnod kell, hol a határ. Addig viszont remek "sporttársad" - méghozzá hosszú-hosszú évekig is. .
Megtaláltam, csak Te lehagytad a + 299 Ft-ot. Asszony mit szól majd:-)) http://www.hasznaltauto.hu/egyeb/motorcsonakok/motorcsonakok_suzuki_suzumar_ds_420_al-3659520
nekem a 2.-tól kicsit nagyobb van, 2,8 hosszú. Ez valóban a Strandcsónak kategória, de arra jó, hogy megkedveld a csónakázást, és majd vágyjál nagyobbra. a motorszerelési lehetőséget ne vedd túl komolyan. Ezeknél mindig hangsúlyozzák a légkamrák számát, pedig a legnagyobb veszély a szél. Ezekkel nem lehet széllel szembe haladni. Felállni szinte lehetetlen benne, mert az alja is felfújt. Evezéssel folyóvízre alkalmatlan. Tehát a "játék" kategória. De jó játék!
Igaz, hogy minden "járműben utazó" kereskedő ember legyen a talpán, aki nekem el tud adni valamit, de előbb utóbb sikerül nekik...
Átnéztem a használt gucsó kínálatot. Gyakorlatilag nincs olyan, amit megvennék.
Így lesz egy új, 338.- ért. Gyönyörű, és nagy, biztonságos. Remélem.
Nekem is 3 hetet ígértek, de úgy is csak 13. után megyek szabira, de akkor szeptemberig.
Még a vizsgáztatás 11-12 nap, és irány Adria. Most szerintem csak ide Senj mellé megyek, és támadom Raabot és KRK.-t, mert itt voltam már, és ismerek helyeket.
Itt fogom berepülni az új gépet. Távolságok nem veszélyesek, szabad szemmel látható a part mindig.
Lakókocsival öt főre csak 6-7000 Ft egy éjszaka. Egy ekkora beruházás után ez sem mellékes, figyelembe véve, hogy nálunk demokrácia van. Nekem Gucsó, asszonynak ülőgarnitúra. Azt hiszem, az elején egy kicsit másként tennék, ha még egyszer... de ezt hagyjuk.
Pontosan erre gondoltam, az 5 és 10 csomós korlátozásra :) Nálam ez határozottan nem siklás. Valóban örökkévalóság volt, de volt közben Kapitanija, meg Policija is, és momentém nem volt fölös néhány ezer kunám.
A nem száguldozó siklás:!), meg az 5 csomós eng. sebesség valahogy nem fér össze. Persze, lehet menni bárhogy, ha nincs ellenőrzés nem gond, ha van, néhány ezer kuna bánhatja. Nem is sokan siklanak, eléggé ellenőrzött terület, ráadásul nagy a forgalom, s sok helyen igen keskeny. A nagy, tószerű kiszélesedésen azért mi is megsiklottunk egy kicsi, de ott szinte minden hajó. Mint tudod, eléggé hullámos, főleg a turista hajók zöme által látogatott időpontokban, 310-es kis csónakkal ekkor a siklás kockázatos cselekmény. üdv,,ede
Javaslom, hogy ne vegyél 15 kg-nál könnyebb csónakot és olyant sem, amelyiken "úszógumi szelepek" vannak, valamint olyant sem, amelyik 300 cm-nél rövidebb és olyant se vegyél, amelyiknek nincsen CE minősítése. És, hogy akkor milyent vegyél? Olvasgass!
Van egy térképem a csatornáról Skradinig. Szerintem nyugodtan mehetsz siklásban felfelé, csak ne száguldozva és nem lesz gond. Mi is így csináltuk. Ha csak úszásban mennél örökkévalóságnak tűnne.
Az utat egyébként én sem ajánlom egy menetben.Nagyon hosszú, és a tenger az tényleg nem Duna.
A Dunán elég ritka a 2 méteres, vagy nagyobb hullám, a tervezett útvonaladon mindennapos, a Szent Antal csatornától Skadrinig csak úszásban közlekedhetsz 2x20km, mert sok pénzt kérnek. Tavaly félezer km-t nyomtam le azon a környéken, voltam fenn Skadrinban is, tudom mit beszélek, kicsit féltelek.