Keresés

Részletes keresés

krisztitike Creative Commons License 2010.06.19 0 0 233
Előzmény: Robz (232)
Robz Creative Commons License 2010.06.19 0 0 232
Nyomáskapcsoló szintérzékelőként? Azt meg hogy...?
Nem a szivattyú nyomóágában lévő érzékelőt nézted véletlenül?
Előzmény: krisztitike (231)
krisztitike Creative Commons License 2010.06.12 0 0 231
Meglett a szintjelző, vagyis inkább egy membrános nyomáskapcsoló. Ez rendesen üzemel, de semmi se változott. További ötletek?
Előzmény: Robz (227)
gyattila Creative Commons License 2010.06.11 0 0 230
Első körben, ha még nem tetted, akkor húzd ki a konnektorból a gépet és várj egy percet, majd dugd vissza és próba. Lehet, hogy nem segit de semmibe nem kerül, és egy próbát megér.
Előzmény: tibu10 (229)
tibu10 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 229

Sziasztok!

A következő problémám van a mosogatógéppel.

Ez egy Whirlpool 6. érzék gép, Egy tökéletesen végigvitt  program után a következő adag mosogatnivalót indítottam volna el, de nem reagál semmilyen gombra és folyamatosan világít a só és az öblítő kilyelző is. Már ellenőriztem a vízbemeneti szűrőket, kitisztítottam az alsó vízleeresztő szűrőket is . Nem tudom mit lehetne tenni, ez már előfordult két alkalommal, de akkor elég volt ugyanezeket elvégeznem és újra tudtam indítani a programot. Most nem reagál semmire.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Robz Creative Commons License 2010.06.10 0 0 228
Állandóan megy a szivattyú? Amíg magas vízszintet érez a dobban, addig megy a kiszivattyúzás, nem hajlandó mást csinálni.
Szemmel mit látni az "összefolyó" résznél, ahol a szűrők vannak? Mekkora vízszint van?
Előzmény: Debedeko (226)
Robz Creative Commons License 2010.06.10 0 0 227
Szinte tuti, hogy a szintmérőnél van a bibi. A sót elvileg vezetésvizsgálattal nézik.
Előzmény: krisztitike (223)
Debedeko Creative Commons License 2010.06.08 0 0 226
Sziasztok!

Van egy Candy CSF 4590 E típusú mosogatógépünk, ami használtan került a tulajdonunkba. Nagyszerűen működött a tegnapi napig, amikor is a beindításnál nem tudtuk használni sem a programválasztó gombot, sema Start/Stop gombot, hanem egyszerűen csak elkezdett kb. 2-3 másodpercenként sípolni. Ekkor kiírta az E4 hibaüzenetet, és ezt játszotta, függetlenül attól, hogy az ajtó be van-e csukva vagy nincs. Olyan, mintha csak engedné le a vizet, de nem tudna szívni. Látott már valaki ilyet?

Köszi!
Hajma Creative Commons License 2010.06.08 0 0 225
Valahol olvastam, hogy Japánban (is) , a mérnökök tanulnak időtartamtervezést, tehát hogy valami mondjuk 5 évig kifogástalanul működjön, de utána fél éven belül javíthatatlanul romoljon el. A mai elektronokai cuccokat, autókat nézve el is hiszem...
bviktor11 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 224
Sziasztok!

Múlt hét végén sajnos becsődölt a mosogatógépünk. Bosch típusú, 3 éves, eddig nem volt sok probléma vele (garancia persze lejárt, mintha lenne benne egy időzítő:)). Bekapcsoláskor szívja a vizet, ahogy kell. Ezután viszont ahelyett, hogy a mosó programot indítaná, a "fölös" vizet kinyomja, majd újra szív. És ez így ismétlődik, amíg ki nem kapcsolom (vagy le nem dobom az első emeletről :)). Találkozott valaki esetleg ezzel a hibával? Abban reménykedem, hogy egy csavarhúzó + francia kulcs kombinációval megoldhatom én is.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Viktor
krisztitike Creative Commons License 2010.06.06 0 0 223
Ahogy bekapcsolom máris megy a kiszivattyúzás, mást nem csinál, gombokra nem reagál. Én is a vízszintjelzőre gyanakodtam.
Szétszereltem a gépet, mindkét oldalát és az alját is levettem, de nem találom a vízszintjelzőt. Membrános nem lehet, mert a vékony cső nyomra vezetett volna, de itt olyan nincs. Átolvasva a fórumot még egyszer, azt írják lehet úszós is. De én ahhoz hasonlót se láttam benne. Azaz nem igaz, mert a só tartályban van egy úszós szintmérő, de az szerintem a só mennyiségét méri, vagy tévedek?
Elakadtam, két órán át feküdtem alatta, és fogalmam sincs hol lehet?
Robz Creative Commons License 2010.06.06 0 0 222
Mármint a kiszivattyúzást a legelején?
Esélyes a szintmérő probléma, lejjebb már ki lett vesézve, melyik fajtát hogyan lehet kitakarítani. (fentakadt úszó, stb)
Közben nem engedi befelé is a vizet?
Előzmény: krisztitike (220)
Robz Creative Commons License 2010.06.06 0 0 221
Nyúlj bele. :-)
De komolyan: az ember a 40C környékét még nem érzi forrónak, égető érzés 50 felett, inkább 60 körül. Persze csak óvatosan, legjobb lenne egyszerű alkoholos hőmérőt beledugni és figyelni. Ezek 50C-ig szoktak skálázva lenni, ott meg vedd ki, nehogy elszálljon. A sebességből látszik, hogy még menne-e jóval feljebb.
De szerintem itt nem a meleggel lesz a baj.
Karokat átnézted, nincs bennük eltömődés? (attól is lehet kevés a víznyomás)
Előzmény: Varshi (219)
krisztitike Creative Commons License 2010.06.04 0 0 220
Sziasztok!
Adott egy Bauknecht GSF4741 típusú mosogatógép. A hiba, hogy mást nem hajlandó csinálni csak a vizet nyomja ki állandóan.
Tudom, hogy a legjobb megoldás a szervíz lenne, de a környéken nincs.
Aki tud segítsen!
Előre is köszi!
Varshi Creative Commons License 2010.06.04 0 0 219
Nincs hibajelzés, rendben végigmegy. A végén elég forró a gőz, tehát muszáj, hogy legyen közben meleg - a kérdés hogy megvan-e a 60-70 °C.
Előzmény: Robz (217)
Hajma Creative Commons License 2010.06.04 0 0 218
A fi-t is meg a hozzátartozó biztit is. INDESITET SOHA TÖBBÉ.
Azt mondják ilyenből kár megvenni a márkásabbat, a drágábbat , a fullosabbat, mert ugyanúgy Fung Yen rakja össze az összeset Pekingben.
Robz Creative Commons License 2010.06.04 0 0 217
A fűt/nem fűt dolgot könnyű ellenőrizni. Meg kell várni a főmosogatást, akkor melegíti a vizet. (előáztatásnál csak hideggel megy!)
Amikor megy a főmosogatás, kb 5 perc után egyszerűen nyisd ki az ajtót és nézz be. Addigra illik eléggé felmelegednie a víznek.
Hibakód nincs?
Előzmény: Varshi (215)
Robz Creative Commons License 2010.06.04 0 0 216
Ez eléggé érdekes meghibásodás, mert a gép kikapcsolt állapotában nem illene lecsapnia a biztit, max ha a kapcsolónál is van valami bibi. Ezek szerint nem motorkondi, mert bent maradó vízről nem írtál, illetve megy a mosogatás is. A vizet melegítette?
Mondjuk a fi relét sok dolog leverheti, azt így nehéz lesz kiokoskodni.
Előzmény: Hajma (213)
Varshi Creative Commons License 2010.06.04 0 0 215
Üdv!

A távgyógyítóktól/szakértőktől várnék egy véleményt, tippet, ha nem kérek nagy varázslatot az alábbiakkal:

Van egy Whirlpool mosogatógépünk, ami közel 3 éves, fél éve volt egy alsó beázása is, aminél a komplett elektronika megdöglött végül a lenti (Aqua Stop) kapcsoló összeégése miatt. Utána sajtos ráadásul a motornak is "hangja lett", konkrétan elég zavaró, de azóta is mosogat rendesen.

Pár napja viszont a nejem azt vette észre, hogy a Calgonit tabletták (felerészben, massza formában) valahogy benne maradnak a kis rekeszben, noha a rekesz kinyílik. Ennek lehet több oka is, gondolom én, pl. gyenge víznyomás, vagy nem elég meleg a víz, és azért nem mossa ki?

Aztán lefuttattunk nemrég egy "tisztító menetet" Calgonit géptisztítóval. Azt vettük észre, hogy a géptisztító tartály szája csukva maradt (70 °C-os programon!), gondolom az a melegtől olvadna fel.
A második körben kilocsoltuk belül, lement a tisztítás, de tegnap olyan csúnyán mosogatott el (foltos maradt stb.), hogy megint bedobtam egy tisztítást.
MOST SE nyílt ki a tisztító szája.

Továbbra is csúnyán mosogat, a poharak homályosak. Mintha nem lenne elég víznyomás? Vagy nem elég meleg a víz, és azért nem sikerül rendesen elmosogatnia?

Találkozott már valaki ilyesmikkel?
Legszívesebben kidobnám már az egészet a fenébe, mert 25e volt az elektronika fél éve, a motor se hiszem, hogy sokat fog még bírni, és arra még többet mondanak, úgyhogy most fogalmam sincs, hívjak-e drágáért szerelőt, mert a végén már annyiba fog kerülni 6 hónap alatt, amiből újat vehetnék....

Plíz help!
gyattila Creative Commons License 2010.06.04 0 0 214
Az tisztázzuk már pontosan, hogy a biztit, vagy a fi-relét nyomta le?
Előzmény: Hajma (213)
Hajma Creative Commons License 2010.06.04 0 0 213
Köszi mindenkinek!
Van fi relém. A gép rapszódikusan csapkodta le a biztit. Volt olyan, hogy elég volt ha (nem bekapcsolt állapotban) csak bedugtam, volt olyan hogy inditás után 2 percel, volt hogy ment jó sokáig, A01 kóddal, már én kapcsoltam le mert csak ment-ment túl a programidőn és el se mosogatott rendesen.
Előzmény: Robz (212)
Robz Creative Commons License 2010.06.03 0 0 212
Azért agyaljunk, mert miért ne. :-)
A biztit mindig ugyanabban a mosogatási ciklusban verte le?

Mert pl az előöblítési szakasznál, tehát indítás után hozzá sem nyúl a fűtőbetéthez. Ilyenkor max hibakódot írna, de bizti marad fent.
Amennyiben a kiszivattyúzásnál (ezzel kezd a gép) már jelentkezik, vagy közvetlen akkor ennek indításakor, akkor motor vagy kondi. (kondi szeret behalni idővel, de egyszerűen és olcsón cserélhető)
Amennyiben a kiszivattyúzást megcsinálja, utána jön a beeresztő mágnesszelep, illetve ennek esetleges hibája.
Feltöltés után indítja a főszivattyút, tehát ezek közül lehet következtetgetni, melyik fázisban rúgja le a biztit.
Fi relé van a lakásban? (azt is leveri?)
Előzmény: Hajma (209)
gyattila Creative Commons License 2010.06.03 0 0 211
Elvilet az A01-es hiba vizszintkapcsoló, vagy vizszintérzékelléssel kapcsolatos hiba, tehát nem nagy dolog a javítása, viszont kérdés, hogy akkor miért verte le a biztit. Lehet, hogy hibásan azt érzékelte, hogy van benne viz és rákapcsolta a fűtést, üresen meg tönkre ment a fűtőbetét. Az említett 35 ezerből biztos meg lehetett volna javítani, de nagyn valószínű hogy még kevesebből is kijött volna. Ennek fényében neked kell eldönteni hogy megérte-e venni egy újat.
Előzmény: Hajma (207)
nagya2 Creative Commons License 2010.06.03 0 0 210

Hali!!

Sztem ott nem elektronka van, hanem valami zárlatos lett(elektronikai gondnál a kapcsoló körbe körbe forog),.

Ha zárlatos annak meg jól látható, halható jele van.

Szedd le a burkolatot, kapcsold be és sasolj honnan jön a fény-hanghatás.

Üdv Nagya

Előzmény: Hajma (209)
Hajma Creative Commons License 2010.06.03 0 0 209
Mert bíztam a szerelőben, a "lehet olcsóbb megoldás" vari már csak a vásárlás után jutott a fülembe.
Előzmény: Robz (208)
Robz Creative Commons License 2010.06.02 0 0 208
Miért nem vásárlás előtt kérdezel? Már mindegy, nem?
Amúgy simán lehet egy egyszerű motorkondi is a ludas, ami 1000Ft alatti tétel...
Előzmény: Hajma (207)
Hajma Creative Commons License 2010.06.02 0 0 207
4 éves akkor 100.000.- forintos Indesitem elromlott. Lecsapkodja a biztit, A01 hibakód.
Olvasván Benneteket megdöntöttem a gépet, jött szépen a víz, de minden más maradt.
Szerelő azzal kezdte, hogy 35.000.- de nem biztos , hogy jó lesz....Szóval inkább vegyek újat! Vettem is egy egyszerűbb Zanussit. Szerintetek a régi az tényleg mehet a szemétbe, vagy érdemes megpróbálni, hátha nem olyan nagy a baj? (Mert hogy hallottam ilyet is). Előre is köszi!
Nezaklass_ Creative Commons License 2010.05.28 0 1 206

Talán nem forog és csak ott mosogat ahova épp spriccel,így lehet a feles mosogatás :-)

Előzmény: Robz (205)
Robz Creative Commons License 2010.05.28 0 0 205
Na, azt meg hogyan???
Forgó kar van, ami vagy megy, vagy nem, de hogy félig megy és mosogat...
Előzmény: anyamica (204)
anyamica Creative Commons License 2010.05.27 0 0 204

Sziasztok!

Van egy 7 éves Zanussi mosogatógépem,a legjobb barátom.De egy hete az alsó tálcának csak a felét mosogatja el...Van valakinek valami ötlete?

Köszi: anyamica

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!