Vagy mégsem, de az biztos... Érdekes módon a zsidók, akik ezen jövendeléseket írták ill. a beteljesülését várták , azóta sem ismerik el Jézust e jövendölés beteljesítőjének.
Lám csak milyen jól elbeszégettek a Bibliáról .aminek annyi köze van az evolúcióhoz,mint a vanilia fagylaltnak a cipőfűzőhöz .Viszont bámulatba ejtő gyermetegséget ír a világ teremtéséről.
Kicsit sem zavar ,hogy itt folyamatosan az ószövetséggel példálódzol ,de Jézus nevében csak az újszövetség íródott? Gondolom az meg lényegtelen ,hogy Jézus zsidó volt és tóra alapján tanította a népet, és nem a tóra ellen. Neki csak az álszent papokkal volt gondja.
Igen ám. De vannak benne olyan képek, amelyeket sokan nem képnek kezelnek. Illetve ezek sokszor nem is képek, hanem korabeli tudatlan világképek. (3 ég, Föld geográfiája stb.)
'"Nincs különleges értelmezésem, amit a Biblia mond én azt fogadom el."
És csak elolvasod és kész? És ha valamelyik zsoltárban az van, hogy a fák tapsolnak, akkor észre sem veszed róla hogy ez költői kép? Általános iskolába csak jártál, nem?
De a fundik szerint vagy minden betű igaz, vagy egyik sem.
Elég nagy baromság is az az eszmerendszer. És totál működésképtelen, a fundik a való életben ugyanúgy megtagadják a követhetetlen hitüket, mint a hinduk. És ez már képmutatás.
Döbbenetes. Ha én ma azt mondom hogy Belgiumban szeretik a sört, és ez igaz is, akkor holnap már azt is mondhatom, hogy a New-York-i bárokban a legkedveltebb étel a sült emberi láb, és a kreacionisták ezt is elhiszik. Mert ha egy dologban igazat mondok, akkor a másikban is. Az ilyen emberek hány éves gyerek szintjén vannak? 3?
Igen, köszönöm. Mást is elírtam, a legalább helyett legfeljebb akart lenni de nem olvastam vissza... Ha megálltam volna a harmadik sörnél talán jobban figyelek.:)
Az általad "mikroevolúciós"-nak minősített folyamatok egyszerűen csak evolúciós folyamatok - hacsak nem tudsz felmutatni olyan korlátokat, amely ezen folyamatok működését valahol megakadályozná.
/Mivel az elmult 150 évben senkinek sem sikerült, pedig ugyancsak igyekeztek, és meglehetősen hozzáértők is akadtak köztük - asszem te is feleslegesen gyűrkőznél neki. Marad tehát a "csakazértsem!" - amiért viszont nyilván nem a bizonyítékok hiánya, hanem a hited konoksága a felelős./
E logika szerint a folyóban található kavicsok helyben keletkeztek a megfigyelt formájukban ,hiszen senki nem látott még kődarabokat kavicsokká gömbölyödni...