Keresés

Részletes keresés

harpet79b Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56664
Tudod ebben mi a tragédia? A perek utáni szám drasztikus csökkenése....
Előzmény: Némedi László __ (56657)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56663
a magyar piac nagy problémája, hogy kicsi. Nem lehet nagyra nőni benne (így könnyű célpontok vagyunk), és könnyű manipulálni (lásd amikor megtámadták a forintot). Egy regionális összefogás sokat jelenthetne mindkét (vagy több) országnak. Ehhez persze az azonosságot kellene keresni nem a (szimbólikus :))) ellentétet. Ha jól megy az együttműködés, akkor biztos kevésbé kell aggódnunk a kinti magyarok miatt is.
De ehhez program, hozzáállás változás kell. Lehet másképp, de hogyan??
Előzmény: M.Zoli (56655)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56662
azért ezt a szöveget nem kell túldimenzionálni.
Előzmény: Bodega Gazsi (56653)
harpet79b Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56661
Tiszteletem Gyula!

Távol álljon tőlem, hogy egy nálam jóval idősebb és tapasztaltabb ember életét tévútnak nevezzem, és ha ezt olvastad ki a hsz-emből, akkor ezúton kérek elnézést, nem állt szándékomban ilyesmit sugallni. A "szent" szó nekem meg sokat jelent, de attól még nem tartok senkit többre azért, mert neki is, vagy kevesebbre azért, mert neki nem.

Maradok tisztelettel.

harpet79
Előzmény: kovacsgyula44 (56634)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56660
OFF

Még nincs mihez. :( Meghívót még mindig nem kaptam meg... Meg egyéb gondok...

ON
Előzmény: M.Zoli (56659)
M.Zoli Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56659
Udv.

Off.
A magan mailemra irj egyelore, betegallomany. Nem kapom meg az oltasokat addig, amig nem vagyok 100%-os. Utanna kivancsi vagyok az eredmenyre. :) Osztrak ut egyelore jegelve, masik el, meg 2 hetig vagyok itthon.

Amugy gratula.

Udv.
Előzmény: Zicherman Istvan (56658)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56658
Fél OFF.

Nu, ha minden jól megy (egyelőre nem megy jól), akkor nyáron a 15 napos tannavigációnál és nyári képző táborban is lesz munkám abban a városban, ahol anno éltem, és abban a klubban, ahová én is jártam (tengerészeti hadapródiskola), meghívott előadóként:
http://cymir.ru/content/view/25/53/
Némedi László __ Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56657
huh, valaki statisztikát emlegetett? :)))
mikor, kire, hányan, hányból

2010: fidesz-kdnp: 2.706.292/5.132.531
2006: mszp-szdsz (na persze ez megkérdőjelezhető): 2.688.317/5.408.050
2002: mszp-szdsz: 2.675.081/5.616.750

Előzmény: Schaumari Gyüttment (56651)
M.Zoli Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56656
Udv.

A feudalis "vivmanyokat" Nem igazan kellenne eroltetni Magyarorszagon, ugy tunik, hogy meg mindig oriasi ellenerzeseket tud kelteni.

Udv.
Előzmény: Némedi László __ (56652)
M.Zoli Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56655
Udv.

Ugy nez ki, hogy a teljes V4-ben reformkormanyok lesznek, igy pedig lesz konkurencia is, meg viszonyitasi alap is.

Viszont lehet, hogy az eszak del iranyu infrastruktura fejlesztes tudna lenditeni foleg BAZ megyen, de kolcsonos elonyei lennenek. Ez hosszabb tema, nem akarom most kibontani, meg off is.

Udv.

U.I. Eppen ideje lenne a ket orszagnak arviz ugyben szorosabb egyuttmukodest letrehozni, es itt mar benne van a Honvedseg is. Technikafejlesztes, kozos gyakorlatok, tapasztalatcsere, akciotervek a folyokra. Azonkivul aktualis felujitani az orszagos terkepeket a veszelyes partoldalakkal kapcsolatban, nalunk is, nalatok is a megcsuszo domboldalak oriasi karokat csinaltak.
Előzmény: Némedi László __ (56636)
Bodega Gazsi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56654
Sztem a St Corona tan egy avittas, molyrágta kacagányos, rozsdás kardos allür egy-két merengő személynél. Lassan már attól is kezdek félni (esetleg a köz pénze megy rá), hogy új egyenruhája lesz a seregnek. Tudjátok, olyan mentés, kacagányos, karddal az oldalon.
Már megint csak átöltözünk?
Előzmény: Némedi László __ (56652)
Bodega Gazsi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56653
Talán meg lesz az alap a centralizációra, a keménykedésre. ????
Valahol mintha már hallottam volna ilyesmiről: baj van, terrorveszély van, bizonyos jogokat korlátozni kell a többség érdekében, növelni kell a fegyveres testületek számát, stb. Csak a végére nem emlékszem.
Előzmény: hiryu2,0 (56649)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56652
az aktuális hatalom ráfordíthatja a figyelmet egy adott témára. Nem csak egy időpontra, hanem időszakra, és azt persze egész évben nyomhatja.

Jelenleg több száz hagyományőrző mozog a 1848-49-es témában, és szinte minden időpontban lehet valami csatát találni az évben, és azt lehetne nyomni.
Példaképeket onnan vennék, ezzel tematizálnák a sajtót. De még a honvédség is használhatná...

Ehhez képest a szent korona időszaka nem túl ismert és átültethető a mai léleknek (bár sokan így érzik: jobbágyok, és kiskirályok, amit nem kéne erőltetni :)))
Előzmény: Schaumari Gyüttment (56650)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56651
Azon lehetne vitatkozni, mi szolgálja az ország érdekét és mi nem... nem biztos, hogy az alább leírt szimbolikus bűntudatkeltési projektek azt szolgálták.

A 2,5 millió vs 8 millióba meg ne menjünk bele, mert 8 éven át 1,5 millió választónyi támogatással szarták le, mit akar az ország fennmaradó része...
Előzmény: Bodega Gazsi (56646)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56650
Értelek, de azokat hogy fordítod le szimbólumpolitikába azon túlmenően, hogy megünnepled márc. 15-ét? :-)
Előzmény: Yoshi (56648)
hiryu2,0 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56649
Nem tudom, a katonai szolgálatokkal mi van, de megtudtam terrorveszély van:

http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/49841/
Yoshi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56648
mondjuk a reformkort/szabadságharcot lehetne erőltetni ilyenformán (persze, csak óvatosan, nem túl részletekbe menően)
Előzmény: Schaumari Gyüttment (56643)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56647
-ha elcseszik a lehetőséget, hogy néhány dolgot rendbe tegyenek, akkor megint elveszítünk 4-8 évet... ...ez az én f.rkam...

-magyar kultúra? (említettem pl a táncház mozgalmat)
-magyar történelem bemutatására hiteles országos programot indítani
-1848-49 nem megosztott (na jó Kossuth-Széchenyi szembenállás, de hát itt csak a whitefülűek tudják mi a vita tárgya)
-a 2. magyar hadsereg alig van feldolgozva (rengeteg leszármazott, alig jut valami infóhoz, ehhez képest több méter feldolgozatlan anyag van levéltárba)
-lehetne egy magyar nyelv bulit indítani, amibe be lehetne vonni a környező országokban levő magyarokat
-sport (magyarok elsők a nem mozgásban - lásd stat blogomat)
-egészség (lásd előző)

ehhez képest a szent korona tan, túl jogászi, ettől nem érzem, hogy szebben süt rám a nap, gyakorlati haszna nincs, a nem vallásosakat (a lakosság nagy rész nem az) riasztja a benne levő szent szó, és biztos, hogy kialakul a szent korona mint szimbólum hordozgatása, ami eleinte biztos nem az örömöt növeli.
Lehet hogy tíz év múlva ez nem lesz lényeges, de a konfliktus ma lenne...

Persze lehet azt mondani, hogy ügyesen abban a témában keresik a konfliktust, amiből később vissza tudnak vonulni, és közben a harcizajban tudnak kemény lépéseket tenni, pl a nyugdíj ügyben, de ez naivitás a részükről :)) (Gyurcsányt nem lehetett megbuktatni öszöddel, de pár száz forintos díj bevezetése után igen...)
Előzmény: Schaumari Gyüttment (56643)
Bodega Gazsi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56646
Természetesen szíve joga, ha azzal az ország érdekét szolgálja. Ez most nem egészen azt szolgálja, sőt (lásd: felvidéki magyarok esete). Meg egyébként a 2,5 mill szavazat nem 2/3-a a 8 mill-nek. Tehát itt lehetne elmenni mondjuk egy államférfi tendencia felé, amikor max figyelembe veszem a többit is. Mert azt diktálja az ország érdeke, és nem az apparátcsikoké.
Előzmény: Schaumari Gyüttment (56640)
Yoshi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56645
kicsit billegett az iróniamérőm, na :)
Előzmény: Schaumari Gyüttment (56641)
hiryu2,0 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56644

Szavamra utoljára:
Khmm. És mi van a a többi koronával?
Van még ezeréves asszem.
Ez miért lenne több?

Ez a nem mocskoltak be dolog... Hát felsorolnék itt néhány fejet, aki hordta, és közben elkövette mind a tizenegy főbünt. Szóval óvatosan a szentséggel.
Bocs hogy off voltam.
Előzmény: harpet79b (56633)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56643
Tudnál olyan szimbolikus témákat mondani, ahol kisebb a megosztottság, és egy alapvetően jobboldali párt hitelesen tudná képviselni azokat? (Az olimpia és egyéb pénznyelő tervek nem számítanak.)

És miért a tiéddel veri? Ne add oda nekik :-)
Előzmény: Némedi László __ (56642)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56642
szerintem lehetne kezdeni a szimbólikus politizálást ott, ahol kisebb a megosztottság, lehetne ilyet találni.
Ha viszont olyanban kívánja kezdeni a szimbolizmust, amiben megosztottság van, akkor nem tudom úgy értékelni, hogy valami fajta nemzeti egységkormányzásra készülnek. Csak úgy, hogy most én nyertem, ezért lenyomom mindenki torkán az én tortámat.
Sajnálnám, ha ezt a nagy lehetőséget ezzel puskáznák el, de igazad: van szívük joga, csak persze az én f.rkammal veri a csalánt...
Előzmény: Schaumari Gyüttment (56640)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56641
Egyetértünk, gondolom, érezted az iróniát.
Előzmény: Yoshi (56638)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56640
A felsorolt témák kétségkívül mind nagyon fontosak, de ezek mellett minden kormánynak sztem szíve joga, hogy szimbolikus témákban IS politizáljon (a kizárólagos szimbólumpolitizálás persze nem elég, és hosszú távon erősen kontraproduktív).

Az meg hadd legyen a mindenkori kormány szuverén döntése, hogy számára a szimbólumpolitizálás a Szent Korona alkotmányba való beemelését, a határon túliak állampolgársághoz jutásának megkönnyítését, vagy másfelől a kollektív nemzeti bűntudatkeltés támogatását (ld. Tégy a gyűlölet ellen"! és hasonlók) meg a Ságvári-kultuszt jelenti-e.

Az én ízlésemnek az előbbi megközelítés jobban megfelel.
Előzmény: Némedi László __ (56636)
Yoshi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56639
mivel szervesen összekapcsolódott a tan Werbőczyvel, a hármaskönyvvel, az ország középkori konzerválódásával (ne kelljen kifejtenem, plz), így konszenzus a témában kb soha nem lesz, sőt

az ország úgy nagy általában beste nagy kuruc...
Yoshi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56638
kedves gyüttmennt!

már az előző érettségi találkozónkat is rendezhettük volna mondjuk Frankfurtban, de a tendencia folytatódik...

az utolsó meg kapcsolja le a villanyt?

(ui.: "a Feritől" minimum az évtized egyik legkárosabb/legmegengedhetetlenebb politikusi megszólalása volt az ominózus, szerintem)
Előzmény: Schaumari Gyüttment (56637)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56637
Gyula, minden tiszteletem mellett idézném a nagy klasszikust (amit bizonyára te tisztelsz): "El lehet menni." a nagyobb és hatékonyabb államba.
Előzmény: kovacsgyula44 (56635)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56636
örülök, hogy sikerült a legfontosabb témát megkeresnie az új kormánynak.

én inkább szeretném látni:
-a megvalósítható/megvalósítandó gazdasági _programot_ (hogy teremtenek egy millió munkahelyet)
-mit találnak ki a korrupció ellen
-hamár szerintük nőtt a bűnözés (khmm), akkor mit terveznek ellene (eredetileg 2 hetet adott magának az új BM, majd most azt mondja türelmet kér)
-hogyan tervezik beintegrálni a cigányságot
-mit jelent az hogy mindenkit meghallgatnak az új program kapcsán (meg mi az a tarsadalmi kiegyezés)
-mit terveznek az egészségüggyel, és a nyugdíjakkal, mert ez a jövőben gazdasági csődöt fog jelenteni
-mit csinálnak ebben a külgazdasági helyzetben

és hogy on legyek, végül is mit akarnak csinálni a honvédséggel, erősíteni, vagy gyengíteni.

Ehhez képest egy olyan témát dobnak be, ami most biztosan megosztja a társadalmat, hosszú évekig lehet róla vitatkozni, és most komolyan egyáltalán nem létszükséglet. Lelkesíteni meg engem, mint magyart elég lenne, ha pl támogatást kapnának a táncházak (pár millió elég lenne).
kovacsgyula44 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 56635

Nálam, megátalkodott NATO kollaboránsnál az államiság legautentikusabb jelképe a függetlenségi nyilatkozat from USA. És még csak nem is szégyenkezem miatta. Egy kicsit nagyobb, és hatékonyabb államot alapozott meg, mint ez a 93000 négyzetkilométeres tébolyda.

gyula

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!