Szia! A derekából kétfelől is folyhat olaj: a főtengelyszimeringnél a motorból, és a váltóból is, a nyelestengelynél, ott van egy szimering a tlt tengelyén, és egy gumigyűrű a két tengely közt. Ezek cseréjéhez mindenképpen szét kell húzni. A váltókarnál ha jön olaj, akkor azt látnod kellene.
Én úgy szoktam beállítani, hogy a kapcsolókart középállásba teszem, kint lerögzítem, majd mindkét állítócsavart teljesen behajtom, és 3-4 fordulatot visszahajtok rajta.
Sziaasztok! elég ritkán írok ide a fórumra de viszont naponta megnézem. egy kis segítségre lenne szükségem... mégpedig: 50-s mtz-röl lenne szó a baja az lenne h csöpög az olaj a főtengelynél de vsizont fedele nincs neki.. itt a kép rolla hátha ez segít: http://www.abload.de/image.php?img=sdc1139291t9.jpg menet közben nem folyik az olaj csak ha leállítjuk kérdésem az lenne h mi a baja? valami csapály/szimering? gondolom szét kellen huzni is ugye? mennyiböl jönne ki? még 1 kérdés h a válto karnál ahogy rmegy a séma ott van ugyebár a gumigyűrű h ott folyhat-e az olaj? vagy ott nemtud feljönni a váltóolaj? Aki tud kérem segítsen, köszönöm szépen a segítségeteket!
Köszi a választ! Ez a felső holtjáték a pedálon, amit mondasz: "33-34"?
Most csináltunk egy olyat, hogy a kuplungszerkezet alatt van egy kémlelőnyílás és ott a főtengely forgatásával lehet megnézni, hogy a kinyomóvillák mennyire állnak a kinyomócsapágytól. Nagyjából egyformán álltak, de azért állítottunk rajta annyit, hogy egy fűrészlapnyi vastagságú lemezt be lehessen dugni a villa és a csapágy közé kényelmesen, csekély ellenállással. Ezt mind a 3 oldalon beállítottuk. Kicsit még mindig rángat, de majd egy kicsit be kell kopnia úgy ahogy nálatok is lehetett.
Sziasztok! Kicseréltük az MTZ-be a kuplung nyomlapot és a 3 kuplungvillát meg a kuplungtárcsát és a kinyomócsapágyat. Utóbbi 2-vel nem volt nagy gond, de azért 8-10 ezerért jobb, ha új van benne. Össze is szereltük, de a kuplung felengedésekor szinte megugrik a traktor. Nem lehet csúsztatni a kuplungot. Ez természetes jelenség vagy valamit még állítani kéne rajta? A kinyomóvillák ütközésig lettek állítva a kuplung fedlappal. Oldani old nem padlóig benyomott kuplungnál, hanem kicsit feljebb és a holtjáték is megvan a kuplungpedálnál felfelé.
Nagyon jó gépek, csak alkatrészt ne keljen venni hozzá mert az megfizethetetlen. Amit csak lehet magam csinálok rajta, vagy legyártatom. Két éve egy filléres alkatrész meghibásodása miatt a madzag leszakította mind a két kötözőcsőrt, 57000 Ft volt darabja.
Rengeteg bálát leverettem ilyen markant bálázóval. Nagyon jó szerkezet,alkatrész,kötőfej,tű csak németben van hozzá . Érzékeny a medvére nagyon,rögtön elszakitja a szakítócsavart a lendkeréknél :),na de inkább az mint más szakadjon....
Mtz 52, 552, 572, 592, 82, 82.1, 820, 820.1, 820.2, 820.3, 892.1, 892.2, 892.3, 920.1, 920.2, 920.3, 952.1, 952.2, 952.3, 1025.1, 1025.2, 1025.3 kb ennyi 100Le-ig van egy kettő amit kihygytam de azok nem olyan ismert tipusok
Pedig ez az ár egyáltalán nem sok, itt Győrben nem ritka 20000Ft/ha sem szántásban. Hektáronként 40000-et szoktam fizetni úgy a bérmunkáért, hogy a szántást és a kombinátorozást én csinálom. (Tehát marad, a vetés, vegyszer, aratás) Még gondolkodok egy vetőgépen, de az árát semmi sem hozza vissza, mert csak muszályból van a föld megművelve gyakori, a nullsza, a tavalyi nyereség pont annyi volt, hogy a gépem amortizációját kompenzáljam vele. Nevetséges. (akksi, kuplung)