....ja, azt az "apróságot" elfelejtettem írni, hogy a topikgyerekem (Teo) eléggé féltékeny lett a babára. ez megnyilvánul mindenféle rosszalkodásokban (nagyon fárasztó!), de tegnap odáig fajult, hogy beült a baba hordozójába, és megszopta a cumiját.
ventolin - mi már soküveg (vagy mi az) ventolint elhasználtunk, saccom szerint legalább 7-8-at. meg se tudnám számolni, hogy Teo hányszor volt benne a hörghurutban. nagyon sokszor.
Nálunk összesen 10 napig kellett ventolinozni, első öt napon négy óránként, aztán hat. Utána már nem fulladt, de nem is terheltünk egy ideig (tél volt, még nem is járt).
Azóta hála istennek kutya baja és szépen ki is kerekedett (a kórházban hét és fél kiló volt :((( majdnem egyévesen). Remélem, hogy a babyhaler csak dísz lesz ezentúl.
Nekünk egy csúnya bronchitis után azt mondta a doktornő, hogy mehetünk ki, szaladgálhat nyugodtan, de kimenetel előtt 20 perccel menjen be egy adag ventolin. Így csináltunk kb. 2 hétig, talán kicsit több. Erről szerintem konzultálj a gyerekorvossal. Azt mondta, h. ventolinnal semmi akadálya nincs a futkározásnak. (Nálunk is koranyárra esett ez a nyavajás betegség.)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, tanácsot! Sajna, h ennyien kellett/kell használjátok... Most egyenlőre jobban lett ALbi, már nem kell a Ventolin, de szükség esetén lehet h előkerül... most igyekszünk nem terhelni őt, (terhelésre jött elő a fulladás, előző este nagy boldogan rohangászott mezítláb az utcán). Mormika, nálatok mennyi idő volt, míg elmúlt ez a bronchitis teljesen? Mert a dokinénik azt mondta, h még ennek az utóhatása volt ez a mostani fulladás, ami terhelésre előjön : ( De mégse töltheti babakocsiban ülve a nyarat Albi : (
Ja, igen, az alsó képen szereplő baby haller valóban drágább, 7000 forint körüli ára van. Van nekünk olyan is, de félnek tőle, ha betegség van, akkor nincs kecmec, nem használhatnak egyet, úgyhogy valakinek rá kell fanyalodnia. :)
Nekünk ez a típus van gyógyszerbelélegzőből. Azt hiszem 4 ezer körül volt az ára a gyógyszertában (itt az oldalon 6 ezer). Ezt jobban szeretem, mert könnyebb magunkkal vinni. A múltkor felírtak ilyen átmeneti cuccot, hogy magára a tubusra könnyebb legyen átállni, de nem tudják használni, nem értik, hogy szívni kell, fújják, és jól dudál. :D
Én annak is örülök, hogy a napi flixotide beadással nem kell harcolni, eleinte le kellett fogni őket, de most már legalább elfogadják.
mi is a kettes számút használtuk (mondjuk Nálunk kölcsönben volt a gydokitól, és szerencsére nem kellett beszerezni sajátot, Nekem arra olyan 5000et mondtak ha venni akarok, de azt mondta a doki, hogy ha egy automatás poharat vagy joghurtos poharat kilyukasztunk, (azt tesszük maszk gyanánt a gyerek szájára) hogy beleférjen a ventolin csőre az ugyanolyan jó. Nem tudom mennyire hatékony nem próbáltam.
igen, nekünk is a maszkos van. maszk nélkül ilyen gyerekkel tényleg nehéz, ha nem lehetetlen. (bár állítólag hatékonyabb, és törekedni kell rá a későbbiekben. mondjuk én még teoval sem bonyolítottam, és maszkkal használjuk.) persze az alsó képen szereplő jóval drágább is volt, mint amit te írsz. nekem olyan 6-7 ezer körüli összeg rémlik.
Nekünk ilyen maszkos van (2. kép), forró vízzel csap alatt lehet mosni (átfolyatni rajta), szigorúan tilos dörzsölni!!! mert azzal tönkreteszed a membránt vagy mit a felületén.
De ezzel is nehéz a gyerekkel belélegeztetni a ventolint. Nekünk éjszaka, félálomban ment a legjobban (eleinte négy, aztán hat óránként kellett, amikor a télen Vera egy randa bronchitist kapott).
Henn, kérek még egy kis segítséget! Patikába meghozzatuk ezt a babyhalert, (1. kép) de ez nem olyan, mint amit én akartam! igaz, olcsóbb is volt, csak 2300 ft körül, de ezzel nem tudom beadni Albinak a ventolint : (( trükk? Ez csak olyan csutorás, amit be kell kapnia a gyereknek, és szívni, hát basszus, egy 17 hónapos erre még nem képes, legalábbis az enyém nem, nekünk a maszkos kellett volna. (2. kép) nektek olyan van? Még kérdés: csütörtökön elhozza unokatesó az övékét, az maszkos, lehet ezt vhogy fertőtleníteni? hogyan, mivel? Még lehet h lesz kérdésem : ))
elméletileg maga az orrszívó szabályozza a szíváserősséget függetlenül a porszívó szívóteljesítményétől. Én már próbáltam magamon, tényleg elég kellemetlen tud lenni. Nem fáj, de amit Allia is mondott, az car... Legutóbb mikor beteg volt Zorka először nem folyt neki az orra, csak totál be volt dugulva és amikor már folyt akkor sem tudta úgy kifújni, mint az orrszívó. A doktor néni mondta, hogy most nem elég, ha kifújja, szívjam neki. Amikor mi voltunk gyerekek még nem volt orrszívó porszívó, a tesómnak többször mosogatták az arcüregét és többször szúrták fel a fülét, úgyhogy ezzel (kivételesen) nem lazázok.
Nemá : )) én be nem dugom az orromba azt az izét : )) komolyan, az orrcsepptől is ráz a hideg. amúgy a gyerekeimnek se lehet se orrcseppet, se fülcseppet, se semmi ilyesmit beadni, lehet h örökölték? ; ) viszont a gyógyszert szájon át simán beveszik, még a keserűt is, bár Merci Nagyságos Dackorszakos Kisasszony újabban nem annyira. Olyat csináltunk már, h odaraktam az orromhoz, mintha... na, majd apa kipróbálja holnap, nem túl erős e a porszívó : p (sztem nem, 1000 éves elektrolux, 1300 wattos, és közepesre szoktam állítani a szívóerejét orrszíváshoz.) a kórházi orrszívó sztem erősebb volt.
És ha megmutatod magadon, hogy egyáltalán nem gáz? Vagy nem lehet, hogy tényleg erős a porszívó, vagy nagyon mélyre megy? Egyébként a sírás közben jó, mert a könnyek miatt fellazul. Artúr a kézi, elemes orrszívót utálja, pedig sokkal gyengébb, mint a másik, de vékonyabb is, ezért ha nem figyelek, magasabbra megy, és akkor ordít.
Hát, hiába nem vagyok fehér köpenyben, a mai orrszívások is fuldoklós, majdnem hányásos ordítással végződtek : ( és oké, h nincs apelláta, csak azért mikor lilul már a gyerek feje, csak sajnálom csórikámat : (
Miért nem fújja az orrát? Aki már tudja fújni, és hatékony is, nem csak lehelget a nózival, annak tényleg nem túl kellemes az orrszívás, főleg, amikor az orrcimpákat összerántja véletlenül a porszívó. Artúrral gyakran nekem is kel csinálni, mármint az énorromat kipojsziónni. :-)
Hátha otthon más lesz a környezet miatt. Meg te nem vagy fehér köpenyben. Artúr tegnap reggel kapott kullancs oltást, és a trikó levételnél el kezdett kiabálni: Nem engedem!!! De hát hiába aranyos, meg mondja érthetően, ha egyszer nem elfogadható az óhaja.
heh, Zorka mai napig üvölt és kapálózik az orrszívásnál. Hiába minden, próbáltam én is, hogy csinálja magának, babának, macinak, stb, nem jött be semmi.
Jajj, tökjók ezek a csoportnevek, cica meg napocska, meg a többi, nálunk csak uncsi minicsoport, kiscsoport, vegyes csoport, stb... van : (
Érdekes ez a megbészélés, volt h Albi is tartotta a fejét orrszíváshoz, meg fogta az orrszívó végét, meg a macijának kiszívtuk az orrát, aztán ahogy odakerült, h neki is, átment horrorba az egész megint : ( Mercinél dettó, ő elmúlt 2,5 éves, mire hagyta, és tényleg megértette, h utána jobb lesz. szóval Albival még van 1 kemény évem...
Nálunk van tulipán, napocska, napraforgó, cica meg még egy. Vagyis lesz, mert idén most van pillangó meg csigabiga is, gondolom abból sokan elballagtak vagy valami ilyesmi. Ja azt nem mondtam, hogy azért a másik óvónéni nem volt túl szimpi, de hát nem lehet mindenki szimpi. Hát remélem jól megleszünk velük :)))
Nekünk az a segédbigyónk volt, (nem tudom mi a neve és mi a különbség, mert szerencsére 1X használtuk) amivel a ventolint lehet beadni Az első 2 alkalommal Nekem is ordított utána valamiért úgy megszerette, (Vince volt) hogy ha meglátta már feküdt is le, hogy adjam Neki. Az orrszívás Nálunk is lefogós Vincénél, bár akarja engedni, de aztán ahogy odaér az orrszívó mégis elkapja a fejét, ezért le szoktam fogni. De most hogy beteg volt a füle, képzeld meg tudtam vele beszélni, hogy miért kell, elsőnek az ölembe feküdt, utána mondtam neki hogy cseppenteni kell a fülébe és már feküdt is oldalra. Ja az orrcseppnél nem kell lefogni, engedi magát
Köszi! hát ez lesz akkor. lefogom, oszt jóvan. de az orrszívás is egy horror már, képes nem venni levegőt... Azért ha vki erre jár, és van vmi ötlete, várom!
Allia, neked is köszi azért! Az inhalálás is masszív ordításba csapott a kórházban, 4 percig kellett nekünk, jó vót : s egyenlőre azt nem vettem.
szerintem az nem a babyhaler lehetett, hanem egy inhalátor. más a kettő. a babyhaler az asztmagyógyszer bevételét segítő készülék csecsemőknek-kisgyerekeknek. olyan 8-10 lélegzetvételnyi idő.
Henn, v. vki, segítséget kérek. rendeltünk Albinak egy babyhalert, holnapra hozzák a patikába, mert ma megint fullad, torokgyulladása van, és jobb lenne a Ventolint szedni hörgőtágítónak, mint a kanalas Spiropentet, amitől totál felpörög. Szóval az a kérdésem, h vannak trükkök a beadással kapcsolatban? Uis a kórházban utálta, ordított torkaszakadtából - ami mondjuk annyira nem baj, legalább jobban belélegzi a gyógyszert - bár ő néha nem vett levegőt már... meg letépte a szájáról a cuccost, szóval ha vkinek bevált vmi trükk a tiltakozó gyerek ellen, ne kíméljen! köszi!