Keresés

Részletes keresés

_Pepe_ Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26716
Köszönöm az info-t! :-)
Előzmény: Törölt nick (26715)
_Pepe_ Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26712
Ok, értem, köszi!

Genex / Samsung / LG kérdésben mit mondasz?
Illetve dual felül a két mono helyett? Szerinted?
Előzmény: Törölt nick (26711)
_Pepe_ Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26710
Sziasztok!

Eddig 3 ajánlatot kaptam a kuckóm klímásítására, ezzel kapcsolatban kérném ki a véleményeteket.
Info: KATT IDE Megj: Nappalihoz a dolgozószoba és a konyha mindig nyitott ajtóval kapcsolódik.

Az első az 3 db gépet rakna fel : A nappalihoz egy 3.5-es a felső 2 szobához egy-egy 2.5-es inverterest.
Samsung Max vagy Samsung Crystal lenne.
Szereléssel együtt br. 470e (max) illetve 551e (crystal).

Ezzel az a bajom hogy marha ronda lenne a 3 db gép egy homlokzaton közel egymáshoz.
(A szerelő amiatt nem akar felülre dual-t, mert hogy hogy rakja azt oda fel mivel nehezebb a gép....)

A második az Genex-et ajánlott: egy 3.5-es a nappalihoz (Genex Silence GSIWMGR-35GW), felülre pedig egy dual (Genex Platinum GP5WMGR-25x2W).
Ez szimpatikusabb elhelyezés, csak félek a Genex-től -bár lehet hogy ok nélkül-, illetve húzósabb is az ára mint az előzőek...
Ez br. 625e lenne.

A harmadik feldobott a sok-gépes "problémámra" 2 TRI-rendszert:
LG M30AH / MS05AH + MS09AH + MS12AH - br. 680e
SAMSUNGMH040FXEA2B / MH020FNEA + MH026FNEA + MH035FNEA - br. 775e
Ez már nálam is horror kategória.... :-)

Vélemények, tanácsok, ötletek, esetleg ajánlatok (pepe@xnp.hu)?

Pepe
amitechx Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26708
Panellakás betonfalaiba az átvezetések helyét mivel szokás fúrni? Gondolom nem 50-es fúrófejjel...kivitelezhető 45 fokban felfele fúrni a szokásos gépekkel?
Gampa Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26707
Vagy msgi-09hrn2-es is jó lenne!!!
Előzmény: Gampa (26706)
Gampa Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26706
Valami közelebb nincs pl Bp? Vagy nem tud valaki msg-09hrn2-es beltérit? Hibás rossz is jó lenne!
Előzmény: Törölt nick (26623)
klimakiraly Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26705
2 férfi ember 4-5-6 órás munkája és az anyag meg ugye egyszer el kell menni megnézni mit kell csinálni meg utána mikor megcsinálod ... és ez még plusz 1-1,5 óra...

A kocsimért még sosem jött el a szerviz én viszem oda ... aztán ha jön anyag újra...így könnyű 5-6ezerért dolgozni klímás szervizben, nem hőségriadóban fent a cserép tetőt ...

Tegnap kaptuk meg a vizsga papírt 13 olyan ember aki ebben a szakmában dolgozott. 12 aki munkaügyi központ támogatásával .... voltak gyakorlaton cégeknél... és egy ember sem akar ebben a szakmában elhelyezkedni (talán szerencsénkre, talán nem) ... inkább megvárják hogy a szakmájukban kapjanak állást!

pont pont pont
Előzmény: soxxxxx (26695)
Két elemi Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26704
Gyöngyszem a minőségi munkára és árra.
Megyei jogú város keleten,százharminc gép karbantartás 1900 Ft+fa
Aztán a szerelésről,25 anyaggal,garanciával.
A héten láttam olyan meghiusult szerelést hogy spiccvésővel nem boldogult a panellal.
Aztán van szivárgásvizsgálat hétezerért.persze fa nélkül.
Nem tudom kell e itt folytatni ezt a tevékenységet
Degeczi Creative Commons License 2010.06.16 0 0 26703
Tudna vki segíteni mi okozhat ilyen jelenséget?

Egy kb. 5 éves (bár nagyon rég ilyen, de most használom többet, ezért akarok tenni ellene vmit) "Fisher" klíma rendszeresen elkezd pattogni, sercegni hűtés közben - azonban furcsállnám, ha egyszerű hőtágulás miatti mechanikai pattogásról lenne szó: már maga a hang is inkább apró elektromos kisülésekre hasonlít, de legfőképp azt nem értem, h leálláskor azonnal abbamarad - holott ilyenkor a mókuskerék még dolgozik tovább, és persze a hőmérséklet sem változik meg egy csapásra.

ezen a videón a hang ugyan nem túl jó minőségű, de a lényeg látható: zavaró, folyamatos pattogás, ami azonnal félbeszakad kikapcsoláskor (és persze ugyanígy abbamarad akkor is, ha nem kézi kikapcsolás történik, hanem hűtés helyett éppen csak a ventilátor dolgozik. Aztán amint újra átvált a hűtésre, gyakran azonnal visszajön a hang is)

Nem mindig egyforma a jelenség: van, hogy órákig nem jön elő, van, hogy csak néha pattog, máskor pedig folyamatosan ilyen hűtés közben (de soha sem a melegen indításkor azonnal)

Elképzelhető lenne pl., h amikor kellően sok víz csapódik ki a hőcserélő lemezeken, akkor az tényleg elektromos kisülést okozzon valami nagyfeszültségű részen (ionizátor?), vagy semmiképp nem lehetséges ilyesmi?
amitechx Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26702
Tudni nem tudom, de körülbelül sejtem, hogy nem két fillér egy olyan céget vezetni, ahol mindenhez engedély és igazolás kell. Szándékosan nem a legolcsóbban szerelő céget választottam, ezért elvárom hogy korrekt munkát végezzen és legalább a garanciális ügyekhez szükséges papírjai meglegyenek, a többi nem az én dolgom.
Előzmény: Dr. Klíma (26700)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26700
Mert a kedves vevő még a tisztességes munkadíjat sem igen akarja megfizetni....
Sokan azt hiszik nekünk ingyen van minden......
Nem kevés pénzbe kerülnek a papírok, regisztrációk, ami gyakorlatilag semmire sem jó....lassan többfele kell regisztrálni, mint egy gyógyszergyártó cégnek...
Előzmény: amitechx (26691)
Lacivill Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26699
A redőny legalább 1 fokot jelent!
Előzmény: Fekusz11 (26696)
KAti Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26698

A zöldkártya nem garancia a szakmailag korrekten végzett munkára. Hallottam profikról, akik nem vákuumoztak, csak szisszentettek :-( de itt nyilván nincsenek ilyenek.

Hozzám amikor először jött klímaszerelő, az időpont egyeztetésnél kérdeztem, hogy vákuumozni fogja-e a rendszert. Mondta, persze. Ezután hívtam. a többire odafigyeltem én, némi előkészületekkel. De ezt minden szolgáltatóval így csinálom, szeretem tudni, mit miért csinál. Biztos az agyukra is megyek :-)

Remélem nem sértem meg a profikat itt, de azért egy lakossági split klíma felszerelése nem egy óriási kihívás normál körülmények között. Legyen vízszintes, aminek annak kell lennie, lejtsen aminek lejtenie kell, legyen rendesen megcsinálva a szigetelés és kötés, legyen bekötve a 230 V rendesen , legyen a csövezés kellő módon vezetve.....legalábbis egy olyan, átlagos műszaki intelligenciával megoldott műszaki szakembernek, mint én, nem tűnik nagy kihívásnak.

(Eltekintve a panel 8. emeleten az ablaktól oldalra végzett szereléstől :-) ezt még mindig nem értem )

Bocs az offért, az "agyukra menésről" jut eszembe, egy autószervizben láttam, tetszett:

Rezsióradíj: 1000 Ft

Ha a tulaj nézni is akarja: 1500

Ha kérdez: 2000

Ha beleszól: 2500

Ha segíteni is akar: 3000

Előzmény: amitechx (26694)
amitechx Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26697
A redőny tényleg felejtős, csak sötét lesz a meleg mellett, nagy felületeken a fólia viszont sokat segít!
Előzmény: Fekusz11 (26696)
Fekusz11 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26696
Igen,most építettük /persze soha nem lesz kész/.

Nézegettük az árakat és sajnos nincs több százezrünk klímára:

Állítólag a redőny az csak sötétít de nem hőszigetel,persze nekünk még az sincs!

Azt mondják hogy az ablakfólia visszaveri a hő 65% át.Kértünk már ajánlatot és hoztak is mintát,nem sötét vészesen!Nyilván sötétebb mint a sima üveg,de azért sötét nem lesz tőle bent!
Előzmény: KAti (26693)
soxxxxx Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26695
Azért az érdekel mi kerül 40+ áfába egy klíma szerelésbe?
Tudom hogy sok a költsége a szerkőknek, vizsga és miegymás de a maradékból jóval a BMW szerviz rezsiórabére felett vannak.
amitechx Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26694
Nem tudja valaki, hogy mi történik, ha a klímát felszerelő cég a garancia ideje alatt megszűnik és a klíma meghibásodik? Szerelőket kérdezem, hogy a gyakorlatban milyen gyakran kérik a vásárlók a zöldkártya bemutatását? Nem akarok bunkó lenni, de senkinek sincs tapasztalata a céggel, akivel szereltetek, messziről jött ember meg....
KAti Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26693

Családi ház? A padlástér szabad? Ha igen, lehet, neked egy légcsatornázott klíma lenne jó. Arról nincs fogalmam sem, mennyivel olcsóbb vagy drágább, mint egy 4-es split vagy 2 duál split. Bár önmagában egy 50 nm-es nappali sem biztos, hogy elmegy egy beltérivel komfortosan.

Ablakfóliázás ha olcsó, próbáld ki. Akár először csak az egyik kisszobán. De ha tűz a nap, akkor ott tűzve van, s még a redőny mögött is meleg lesz. Tudom....nálam is szigetelt fal, redőny lehúzva, de akkor is meleg lesz a lakásom. Biztos sokat számít a redőny, de ha kinn 35 fok van, benn is meleg van.

Azt nem tudom, a hővédő fóliák mennyi fényt vesznek le, de ha jelentős mennyiséget, hát akkor télen meg vakoskodhatsz.

Előzmény: Fekusz11 (26683)
amitechx Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26691
Érdekes, hogy több nagy klímás cég adószáma sem szerepel a hűtőközeg vásárlása jogosult cégek jegyzékében, pedig gyanítom vannak engedélyeik.
Fekusz11 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26690
Én úgy gondolom hogy a falakkal nincs probléma,szigetelés szigetelés hátán.
Elég nagy ablakok vannak mindenhol és okádják a meleget.
Azt tényleg nem szeretnénk,hogy a nappaliba fázzunk azért hogy a hálóba tudjunk aludni!

Sajnos a pénz nagy úr,de ha nem lehet a hőségtől aludni akkor elég nehéz pénzt keresni is!
Előzmény: Törölt nick (26685)
java_m& Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26687
Na pont erről beszélek: "valami "olcsó" és jó megoldást "

Addig nyújtozz ameddig a takaród ér. Nem véletlenül szűnt meg az: autót 0% önerővel 10 évre szlogen.
Előzmény: Fekusz11 (26683)
klimakiraly Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26686
És akinek már nem érvényes a zöldkártyája ... mert ugye az megszűnt?

15 éve klímát szerelek ... 1,5 évet irodában ültem és nem foglalkoztam a kérdéssel mert egy vagyon ... 385.000HUF... és gondolom a kutya sem fogja kérni ezt se mint az előzőket sem kérte senki.

Jövő héten már lesz kék kártyám ... 180.000-ért...

És manapság nem 45.000-ért szerelünk klímát ....

Szebb jövőt, viszlát.
Előzmény: java_m& (26670)
java_m& Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26684
Amúgy amiért én nem értek egyet a kínai termékekkel:

"One employee told the NLC: 'We are like prisoners. It seems like we live only to work - we do not work to live. We do not live a life, only work."

Miért kell mások nyomorúságát elősegíteni? A kínai piac is rájönne hamar, hogy ez nem mehet tovább, ha egy kicsit beszűkülne.

És persze, hogy nem csak a Microsoft a ludas:

"Microsoft is not the only company to outsource manufacturing to KYE, but it accounts for about 30 per cent of the factory's work, the NLC said. Companies such as Hewlett-Packard, Samsung, Foxconn, Acer, Logitech and Asus also use KYE System"

És most sorolhatnám a klíma "gyártókat is"
Előzmény: Törölt nick (26677)
Fekusz11 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26683
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek tapasztalt klímásoktól!
Elviselhetetlenné vált a házban a hőség és szeretnénk valami "olcsó" és jó megoldást találni.Két verzión gondolkodunk:

1.:Klíma 50 négyzetméter nappali+3X10 négyzetméter hálószoba.Ha a nappaliba felraknánk egy 5kw-os klímát visszahűtené a hálókat is /30fok van/Milyet érdemes venni?

2.:Körbe fóliáztatnánk az ablakokat.Nem tudom mi a neve annak a fóliának ami visszaveri a hőt,de ez sokkal olcsóbb megoldás lenne!

Van valakinek tapasztalata róla?

Köszönöm!
java_m& Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26681
Te az említett oldalon regisztrál vagy? Van hivatalos átmeneti vagy végleges f-gáz vizsgád? Ismered ezt a pénznyelő rendszert?

Szerintem nem! Különben nem támadnál, hanem értenéd, hogy mi a bajuk a "drága", de szabályokat betartó szerelőknek.
Előzmény: Törölt nick (26678)
java_m& Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26679
:)
Ezek után legalább te ne mond, hogy az olcsóság nem megy a minőség rovására.
Ez pont olyan mint a magyar EÜ. :)
Előzmény: Törölt nick (26677)
java_m& Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26676
Én nem a holdról jöttem. Csak át kellene nézni a Magyar szabályokat. Nem én tehetek róla, hogy ilyenek. Hivatalosan minden szerelőnek jelenteni kellene az "állam" felé, hogy hol járt és mit csinált. Feltételezem, hogy ez később egy újabb adótétel lesz. Mármint, hogy klímád van. :(

A Sinclair-t csak azért kérdezet mert sokszor összefutok vele és semmivel sem tartom különbnek mint az általam említett többit. Én viszonylag jól ismerem a szakmát és tudom, hogy 90-100e forintból nem lehet inverteres klímát összerakni. Aki végig tudja gondolni a klíma fejlesztés és gyártás folyamatát az tudja, hogy miről beszélek.
amitechx Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26674
Azért nem egészen így van, ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy a Samsung, LG, Midea nem a dicsőített kategória, hanem az/érték arányban megfelelő. Vannak ennél sokkal jobbak (Daikin, Toshiba, Hitachi), de az átlag ember nem ebben az kategóriában gondolkodik egyrészt mert az átlag magyarnak drágák és nem is valami mutatósak a sima fehér gépek. Persze vannak a felső kategóriában mutatósak, 3x annyiért mint egy Samsung. A kinézet nem minden, de szerintem sokat számít, akinek nem, az valószínűleg szakember, akit hidegen hagy a kinézet, mert a megbízhatóság érdekli.
(Vipklima) Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26673
Sinclair?  Ugyan már!!! A tipusai megegyeznek a Gree tipusaival (meg persze a Genexekkel) Kínai gyártmány, a Gree nyomja ki ezzel a "márkanévvel" Nem igazán lehet egy lapon említeni a japáűnokkal, de még a koreaiakkal sem. Persze, ha olcsó lenne, akkor értem én, de még ráadásul drága is.
wartburger Creative Commons License 2010.06.15 0 0 26672
Én fizetek büntetést, mert nem jó klímaszerelő dolgozott nálam? Te a holdról jöttél?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!