Akik szeretik a By,Bhv,Bo,Bx.....
Mielőtt feltennéd a személykocsikkal kapcsolatos kérdésed, kérjük, nézz szét az alábbi oldalakon, mert lehet, hogy megtalálod rá a választ!
Kocsik adataival foglalkozó oldalak:
http://vasutikocsi.atw.hu/
Személykocsi fővizsgák: (KISABLAK)
Cseh összefoglaló a MÁV-Start járműveiről:
http://www.vagonweb.cz/popisy/MAV_START_osobni_vozy_dd.php
http://www.vagonweb.cz/popisy/MAV_START_osobni_vozy_rd.php
Nekem is tetszik! Elég igényesre sikerült. Már amennyire a képek ezt visszaadják. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire "vandálbiztos" a belső tér?! Mert ugye ez manapság elég kardinális szempont...
A mágneses fék kötelező megléte nemzetközi, vagy magyar előírás? A szabály CFR kocsik üzembeállítása előt, vagy után lépett életbe? (Értsd úgy, fogalmam sincs, de erre gondolnék.:))
Csak azt nem értem, hogy ezt a médiában (többek között TV-ben, rádióban) miért nem reklámozzák? A hétköznapi utas nem olvassa szerintem se a fórumokat, se a Start honlapját rendszeresen.
"megint csináltunk valamit, amit 100 utasból jó ha 1 használni is fog."
Amíg nincs kínáltat, nem lehet mit haszálni. Ha van kínálat, és működik a szolgáltatás, akkor az emberek rászokhatnak, és akkor rá is szoknak. Mert igény biztos van, még ha nem is mutatkozik. A lehetőség is generál önmagában igényt.
Példa: lásd ütemes menetrend és az utasszámnövekedés.
" A dél balatoni régió szolgáltatásfejlesztésének alapját öt darab poggyászteres kocsi kerékpárszállító kocsivá történő átalakítása adja. Ennek során a MÁV-START Zrt. a lehetőségeihez képest minden igényt igyekszik kielégíteni: az egykori poggyásztérbe 30 db kerékpárakasztó kampó kerül beépítésre, míg a kerékpárokkal egy térben 10 db lehajtható ülést is elhelyezésre kerül, amivel a kerékpárokkal való együtt utazásra nyílik lehetőség. A poggyásztérben kapaszkodó rudak biztosítják a biztonságos utazást, míg a korábbi „kalauzfülke” helyén egy 8 férőhelyes fülke került kialakításra olyan módon, hogy a fülkéből üvegablakon keresztül rálátás nyílik a poggyásztérben elhelyezett kerékpárokra. "
Köszönet a megerősítésért.:) Egyébként, mi "melyik" UIC-számozást használjuk? (Mert hogy a 9-essel kezdődő vasaknál valami káosz uralkodik, az tudott...és itt?)
A keréppár közepe pont az ablakba lóg.. kíváncsi vagyok az a matrica meddig fog ott szerencsétleknedni, szerintem pár hét alatt eltűnik. Úgy, mint a Halbikon :-)
Látványnak nem rossz, megint csináltunk valamit, amit 100 utasból jó ha 1 használni is fog.
Nekem az a kérdésem, hogy ezt a kocsit végül is mire akarják használni? Jól mutat a fotókon, de ülőhelyet nem vélek benne felfedezni, viszont sacc/kb. 58 bicikli fér bele. Le is lehet őket lakatolni, vagy majd mindenki leül a földre a bringája mellé?
Persze, ha lehajt6ó ülések vannak, ami minden ilyen kocsinál szvsz. alap, akkor az egész hsz. törölhető.
Utaztam az "Erlebniszug"-gal Bécsből Passauba. Azon is volt ilyen kocsi, de abban külön fogalkoztattak 1 munkaerőt(vö. munkanélküliség), aki felvette-leadta a bringákat, gondolom ügyelve, hogy mindenki +kapja a magáét. (Ez dicséretes törekvés lenne a MÁVtól.)
És volt ilyen kocsi is: az ablak alatt a lehajt6ó ülések alja a keréktartó!
Tehát, ha nincs elég bickli, 2.osztályú kocsiként is közlekedhet.