Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Semmi gond.Nem a legdrágább gépek vannak a fórumban,hanem a legmegbízhatóbbak,mert azokkal keresik a pénzt a fórumtársak és nem engedhetik meg,hogy egy meghibásodott gép miatt ne tudjanak egy munkát elvégezni.Sajnos az igaz,hogy ezek a legdrágábbak is,nem véletlenül. Sok sikert a géphez,reméljük még sokáig bírja. Ne idegenkedj a kétüteműtől,nincs azzal gond.
Trükközni szinte mindíg lehet, de inkább gondolom, hogy az olajminősítés és a töréstesztek már fix nem változtatható dolgok, amikre nem lehet alkudni, mint a krumplira .
Az új husi olajok között van ugyanolyan cikkszámú, ami FC és van amelyik FD minősítéssel van ellátva, szerintem könnyen lehet, hogy a minősítésekkel is lehet trükközni, kb. mint az autók töréstesztjével, az autógyártók, nagyon jól tudják, hogy a teszteken milyen irányú és erejű erőhatások érik az autót, ha 15cm-el arrébb kapna az autó ugyanolyan erőhatást, akkor lehet hogy csak 1-2 csillagot kapna a teszten.
Én is használok olcsóbb olajat is, a legolcsóbb, jó minőségű, literes olajok 1000 forint körül vannak, szerintem nem egy nagy árkülönbözet, főleg, ha vki otthoni célra használja a gépet, akkor neki évekig elég lehet egy literes olaj, viszont biztosan nyugodt lehet, hogy nem szar olajat rakott a gépébe.
Ha jobb a tc -nél valamelyik akkor szívesen olvasnék egy meggyőző műszaki okfejtést, hogy a szükségesnél magasabb teljesítményszintű olaj hogyan növeli jelentősen egy fűkasza motorjának élettartamát érzékelhetően gazdaságosabbá téve a kasza használatát . Ha max Tc-sek, akkor fölös az 1000 fT kiadás, ha olcsóbban is van ugyanaz, de nem akarok evvel valami egetrengetőt mondani.
Szerintem sem drága, főleg, hogy hobby szinten mikor fogy el 40 liter benya... Egy liter ilyen husi XP olajat kaptam valakitől, amit a boltok inkább láncfűrészhez ajánlanak, és a kérdés lényege az lett volna, hogy fűkaszához is tökéletes megoldás-e.
Nem feltétlen kell a megfelelő kenéshez plusz egy ezrest kidobni . A hülyeséghez /cigaretta/ szükségeset nincs sok értelme hasonlítani, de valóban ,azt is sokért adják!
Figyelj!4 ütemű,ráadásul japán meg olasz egyveleg.Ezektől minden kitelik. ;-)) Ráadásul nem is narancssárga és amelyik gyártónak nincs a gép színében narancssárga,attól minden kitelik.
Az kb. , hogy az egyik nagyon drága ,a másik meg baromi drága! :) Tc teljesítményszintű akármilyet kell venni , parasztosan egyszerűsítve az úgy ken, ahogy köll, ami annál jobb ,az meg már úgy, ahogy nem .
Bár nem lehet nagyon bérmunkázni a spartaval, nem ezért vettem, de 4 év alatt a vételárának a másfélszeresét már visszahozta. Nem kerestem a melót csak jött :) És túl vagyok a 50. liter benzinen.
Hát igen, 1500x már biztos leírtuk a választ másoknak is :-)
Bejáratáshoz használj 1:33-at, utána 1:40-et, Minőségi olajat használj, a minősítés az olaj hátulján van, legalább api Fc vagy Fd legyen, vagy jaso fc-fd.
AROL 2T és hasonló kőkörszaki olajokat felejtsd el, vagy ha azt használsz, akkor 1:25.
Szöghajtásba néha nyomj egy kis zsírt, üzemórát úgyse tudod betartani, a lényeg, hogy ne felejtsd el, de nem kell minden használat után. :-)