Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Én is azt voltam, nagyon. De ez a nyilatkozat az arcomra fagyasztotta a mosolyt. Ez nekem is azt jelenti neked is sajnos. Vízfej marad, rendfokozati piramisnak csúfolt kocka marad.
Tele a tököm azzal, hogy sírnak a pénz hiánya miatt. Portugália, barátaim! Portugália!!
Álljunk meg egy szóra: 1996 évi XXXVII évi törvény, na meg az 1999 évi LXXIV törvény. Amit tudni illik: 1. Polgári védelmi hatósági ügyekben első fokon a polgármester, másodfokon a megyei közgyűlés elnöke jár el. Hatósági jogkörben eljárva, a polgármester minden állampolgárt határozattal polgári védelmi szervezetbe oszthat be, elrendelheti a szolgálat teljesítését, illetve gazdálkodó szervezetet kötelezhet polgári védelmi feladat ellátására. A polgármester a honvédelmi, igazgatási és polgári védelmi feladatait a polgármesteri hivatal közreműködésével látja el. 2. Abban az esetben, ha a kialakult veszélyhelyzet következményeinek felszámolása több szervezet közreműködését igényli és a lakosság védelme, a veszélyhelyzet kiterjedése szükségessé teszi a polgári védelmi szervezetek alkalmazását, a mentési feladatok összehangolása, irányítása települési szinten a polgármester feladata. A polgári védelmi szervezetek alkalmazása során a feladat ellátására csak az arra felkészített, megfelelő védőfelszereléssel és munkaeszközökkel ellátott személy kötelezhető. A polgármester határozza meg a mentés települési feladatait. A kialakult helyzetről s a veszélyhelyzet leküzdése érdekében tett intézkedéseiről folyamatosan tájékoztatja a megyei közgyűlés elnökét. A polgári védelmi szervezetek készenlétbe helyezésével és alkalmazásával kapcsolatos költségeket általában annak kell finanszírozni, aki elrendelte. Most jön a java:) 3. A katasztrófa jelentési és információs rendszer felépítését a 179/1999. (XII.10.) kormányrendelet előírásai határozzák meg. 4. Az LXXIV/1999 évi törvény alapján jött létre és kezdte meg működését 2000 január elsejével az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF). Az új, belügyminiszteri irányítás alatt álló szervezet a magyar polgári védelem és az állami tűzoltóság szerveiből integrálódott. A két szervezet összevonásával egy kisebb, de párhuzamosságoktól és áttételektől mentes, átláthatóbb, eredményesebben és olcsóbban működő szervezet alakult ki. Mindez a létszámban is jelentkezik: a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és háttérintézményei, valamint a megyei igazgatóságok részére összesen 1929 létszámhelyet biztosítottak. Az országos parancsnokságoknál 125, a háttérintézményeknél 261, a megyei (fővárosi) igazgatóságoknál 39 státussal, azaz összesen 425 státussal csökkent az összevont szervezet létszámhelyeinek száma. http://www.katasztrofavedelem.hu/tartalom.php?id=94 Volt egy utólagos módosítás is: http://www.brdsz.hu/torvterv/katasztrofa_torv/kataszt_torv.htm Benne: "Az új (3) bekezdés alapján katasztrófahelyzet kinyilvánítása esetén az állampolgárok, polgári szervek kötelezhetők az egész település ideiglenes elhagyására; közüzemek, közművek és egyéb gazdálkodó szervezetek katasztrófa elhárításban való közreműködésre kötelezhetők; továbbá a veszélyeztetett területen minden olyan tevékenység (be- és kilépés) megtiltható, illetőleg korlátozható, amely az élet, testi épség védelme, vagy katasztrófaelhárítási feladatok végrehajtása érdekében szükséges." Émlékeim szerint 2006-ban szerény személyem loholt ( közmű) a rendelkezésre álló munkagépek listájával a helyi PV-hez:) Ha fel akarja valaki fejleszteni a katasztófásokat:) olyan szintre hogy önállóan bevethetőek legyenek árvíz esetén, akkor kellen nekik is egy önálló eszközpark:), méghozzá méretes:) Buldózertől a szállítóhelikig:)
"Mit jelent a megbecsült fizetés? Definiáljuk... Egy dolgot ne feledjen senki, 95-höz képest a 125 ~22%-os emelés ami %-os arányban óriási, gyakorlatbana zonban pont a fele annak amit el tudnék képzelni alapnak."
megnéztem a Slovstatot, és ott kb 3000 nem szlovák nemzetiségű hallgató volt a 137000 szlovákhoz képest... (2,5% ahhoz képest, hogy 10% a magyar lakosság)
"...de a segítő kéz munkáját a koordináció hiánya nem degradálja."
Ez így van nem kérdés. De az a tudat, hogy többet tehettünk volna összességében, több házat meg lehetett volna menteni megfelelő szervezéssel azért az az cseszi az ember csőrét.
és összegyűjtünk egymillió aláírást? -profi hárítás: a sajtót megbombázzák szakértőkkel, akik a Ft/kg alapján kihozzák jobbnak a 105-öst, majd rászabadítanak pár pécsi fideszest az újságokra, akik a honv kidobott pénznek fogják tartani, és ünneplik majd a kormányt, hogy milyen takarékos -gyengébb megoldás: vesznek egy 155-öst, és csinálnak egy harmincéves tervet, aminek végén elérjük a nyolc löveget...
According to Vanco (2004), the Hungarian minority has been “disproportionately undereducated”. As mentioned earlier, the Hungarian language group constitutes about ten per cent of the population of Slovakia. Because of that fact, one would expect - according to Vanco - that also ten per cent of the university-educated citizens belong to the Hungarian minority. But Vanco states that this is “not nearly the case” in Slovakia.[6] The Slovak government seems to have noticed this as well and therefore declared in its 2002 National Programme of Development of Education and Instruction that it wanted to establish a university “for educating persons belonging to the Hungarian national minority” in order to eliminate “differences in the level and structure of education”. In 2004, the Faculties of Pedagogy and Reformed Theology of Selye János University started providing instruction in Hungarian.[7]
mivel a honv létszáma és ereje már oly kicsiny, hogy a haza megvédésére nem gondolhatunk velük, ezért marad a többi funkció: -missziók (a külügymin beszélt a Nato pk-val, és megígérte, hogy megteszünk mindent, a honv miniszter meg nem a haza védelméről beszélt, hanem az ellátásról, és a katonáknak bizosított eszközökről az önvédelemre, gondolom több kaja, olcsóbb típusú eszközök a missziókba - pl UAV, na meg fizu emelés) -katasztrófaelhárítás, stb.
ezek mellett már nem igen fér el valami komolyabb képesség növelés, pláne ha már minden tervben késésben vagyunk. A 105-ös még kifejezetten nagy lépés lesz, valszeg nem is sikerül megcsinálni maradéktalanul, de a tüzérek legalább befogják, és az esetleges későbbi képességnövelésnél (ha lesz), azért lesznek még kiképzett tüzérek - na meg a Nato tüzér találkozóira azért mégis tudunk valakit küldeni, aki nem csak egy aknavetős raj pk-ja lesz :))
Nyilvan az en velemenyem, az csak egy velemeny. A pragai elit egyetemeken tanulo barataimmal en is tartom a kapcsolatot ( volt osztalytarsaim jo resz oda kerult ), es nem igazan akarnak hazajonni. Amugy a hsz.-embol kifelejtettem a "pragai" brain drain-t, pedig az a legkedveltebb celpont talan egyetem, foiskolak teren kulfoldon.
Amugy a velemenyemet arra alapozom, hogy el szoktam olvasni azokat a hireket, amelyek a szlovakiai iskolak rendszeres evenkenti monitor tesztek eredmenyeirol szolnak, es ott van bontas a tannyelv alapjan is. Orszagos atlagban rosszabb eredmenyeket ernek el. Nemedi Laci segit neked kikeresni a statisztikai adatokat. ( talan )
Nehogy azt gondoljátok, hogy lenne értelme. A 105-nek van egy ugyan olyan pótolhatalan tulajdonsága, mint a Gripennek a légi utántöltés: a légi szállíthatóság. (Azt ugye, ki tölti, ezt ugye, ki szállítja)
Mi a f@szból gondoljátok, hogy a szakma nem ugat 10 éve? De ugat. És a sintértelepen végezte.
A lövészek nem ugattak a BMP miatt?
A tankosok a tankjaik miatt?
Majd 10-15 év múlva felfedezik a hiányt, mint most a tartalékosokét.
De ahhoz egy árvíz nem lesz elég. Annál sokkal rosszabb kell.
Ez eldöntött ténynek tűnik, szerintem valaki kapott érte egy szép ajándék vadászpuskát. A haza meg bekaphatja, ameddig Ádám legallyazta.
Kozben olvasgattam es gondolkodtam a hatso mozgatorugokon. A torveny idozitese valoszinuleg egyertelmu, hogy a szlovakiai valasztasok miatt lett olyan amilyen, Magyarorszagnak egyertelmuen nem erdeke ( a vezetese nyilvan igy gondolja ) egy eros szlovak gazdasag.
Viszont maganak a torvenynek mi lehet az ertelme? Mit eredmenyez? Vegulis el kellenne eloszor is olvasni, viszont gondolom nem jarok messze az igazsagtol, ha nagy mertekben megkonnyiti a hataron tuli magyarok Magyarorszagi tanulasat, letelepedeset. Kik mennenek at? Valoszinuleg fiatalok, kozepkoruak. Idosebbek mar nem valoszinu hogy koltozni akarnanak.
Gondolom a magyar allam azert fenntartja maganak a jogot, arra, hogy valogasson.
Ha belegondolok, hogy milyen demografiai valsag, es munkaeropiaci valsag fenyegeti Magyarorszagot, akkor nagyon is van ertelme ennek a torvenynek, csak eppen hogy nem az, hogy megtartsa a hataron tuli magyarokat a szulofoldjukon.
Bovebben is ki tudnam fejteni, mindenesetre Pityu baratom szerint ennyire okos magyar kormany meg nem termett ebben a demokraciaban, amelyik kepes lenne ennyire strategiai leptekben gondolkodni.
Szerintem az aktív és volt tüzér szakembereknek javaslatot kellene tenniük 155mm-es ágyútarack rendszeresítésére a tervezett 105mm-es helyett, és ezt el kellene juttatni mondjuk Simicskó vagy Fodor urakhoz. Ne hagyjuk, hogy a mi tüzérségünk legyen a térségben a leggyengébb! Addig kell cselekedni, amíg nem késő.
Azt olvastam én is, indoklás: jó, ha velük van az erő. Namost ha ilyen nemzetközi trendek mellett váltják le a 7,62x39-et 5,56x45-re, vagy lőszer megtartása mellett a gázdugattyúsat direkt gázelvételesre, abba nem baj ha nem találok ésszerűséget?
Nekem erről a "valamiről" az jut eszembe, hogy egy ötven éves vénlánynak hiába varják fel a ráncait és kap új implantátumokat, az akkor is csak ötven éves vénlány marad. Fiatalabb és tüzesebb menyecske kellene. :)))